Dodaj do ulubionych

jadę na delegację do Delhi

05.09.04, 09:14
Witam

Firma, w której pracuję wysyła mnie (dzięki jej za to :-)) na delegacje do
naszego biura w Delhi. przez 5 dni będę pracować, więc niewiele będzie okazji
do zwiedzania, ale wywalczyłam u szefa dodatkowe 5 dni wolnego na cele
turystyczne. wiem, że to strasznie mało, ale coś chyba da się w 5 dni
zobaczyć. pytanie brzmi: jak zorganizować czas, żeby zobaczyć maksymalnie
dużo w okolicach Delhi?
dzięki za pomoc
magda

ps. ma ktoś LP India na sprzedaż?
Obserwuj wątek
    • larson Re: jadę na delegację do Delhi 05.09.04, 09:27
      proponuje cztery dni na Delhi a jeden na calodniowa wycieczke do Agry / Taj
      Mahal. Wyjazd switem, 200 km do Agry, po drodze pare atrakcji do zobaczenia,
      taki package deal - w hotelu Ci zalatwia.

i na Boga, nie jedz niczego na ulicy ani nie pij wody nawet w restauracjach.
      Nie-hinduski zoladek tego nie zniesie.
      • madziabisqp Re: jadę na delegację do Delhi 05.09.04, 10:06
        ja myślałam jeszcze o 2-dniowym wypadzie do Jaipur. W Delhi będę w pracy cały
        tydzień więc chyba kolejne 4 dni na zwiedzanie miasta to chyba dużo. jak
        myślisz?
        magda
        • larson Re: jadę na delegację do Delhi 05.09.04, 10:26
          madziabisqp napisała:

> ja myślałam jeszcze o 2-dniowym wypadzie do Jaipur. W Delhi będę w pracy cały
          > tydzień więc chyba kolejne 4 dni na zwiedzanie miasta to chyba dużo. jak
          > myślisz?

bylem w Delhi kilka razy i mnie to miasto meczy prawie tak jak Bangkok. wiec
          mysle ze masz bardzo dobry pomysl.
    • Gość: aki Re: jadę na delegację do Delhi IP: *.protonet.pl 05.09.04, 19:15
      delhi stare miast,czerwony fort,new delhi kutab minar agra i ew.fathepur sikri
      połazisz po bazarach zleci ci szybko.przesada z tym jedzeniem-jadłem piłem i żyję.herbate i zsiadłe mleko możesz pic bez obaw
    • trilo Re: jadę na delegację do Delhi 05.09.04, 22:51
      Postaraj sie zwiedzic Delhi w trakcie "dni sluzbowych", a pozostale dni
      przeznacz na Rajasthan ewentualnie Taj Mahal w Agrze. Wbrew wczesniejszej
      radzie nie zalatwiaj wyjazdu zorganizowanego do Agry. Spedzisz czas na
      odwiedzanie zaprzyjaznionych sklepow, targowisk i restauracji, a na Taj Mahal
      zostana ci dwie godziny. Codziennie rano wyjezdza szybki (nawet na warunki
      europejskie) pociag, ktorym wrocisz tego samego dnia. W Taj Mahalu posiedzisz
      ile bedziesz chciala i zobaczysz to na co bedziesz miala ochote. Ja osobiscie
      lubie Delhi, ale jezeli masz tylko 5 dni to szkoda je tam spedzic. Co do
      jedzenia, to jadlem wszystko i wszedzie, zyje i ciesze sie dobrym zdrowiem.
      Znam takich, ktorzy nawet zeby myli woda butelkowana i polegli w walce. To
      mocno indywidualna sprawa. Milego pobytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka