Dodaj do ulubionych

City break- Mediolan, Amsterdam czy Kopenhaga?

27.12.14, 16:43
J.w. Mam dylemat gdzie się wybrać z mężem na króciutki wypad, 3 -4 dniowy, już za chwilę, tuż po Sylwestrze. W tle rocznica ślubu, ale generalnie chodzi o to aby było ciekawie. Ktoś z Was coś poleci? Najbardziej zależy mi na opiniach osób, które na tzw.city break'u były w którymś z ww.miast. Miał być Rzym, ale ofertę ktoś sprytniejszy zajumał ;-). Dzięki za opinie
Obserwuj wątek
    • gelati Romantyczne Bergamo 29.12.14, 08:29
      Leccie do Bergamo. Na dzien mozecie wybrac sie do Como/Bellagio.
      Mediolan bedzie mniej interesujace niz wymienione wyzej miejsca.
      Ciekawie bedzie:) I romantycznie.
      • Gość: enemka Re: Romantyczne Bergamo IP: *.dynamic.mm.pl 30.12.14, 11:20
        Rzym jest bardzo romantyczny niemnie może warto jest również do Mediolanu?
        Obecnie są tam bardzo duże wyprzedaże, jest szał zakupów tak więc wylot tuż po sylwestrze bedzie bardzo opłacalny.
        Zerknij sobie na stronę portu w Pyrzowicach
        www.katowice-airport.com/ - obecnie można tam zabukować sobie loty w dobrych cenach. Możesz sobie zerknąć czy są jakieś przeceny na loty ( po sylwku może być ich sporo).
        • come_back Re: Romantyczne Bergamo 30.12.14, 11:28
          Witaj :-). Prawie tydzień przemyśleń zaowocowało tym,że jednak Rzym. Ja o Mediolanie myślałam właśnie w kontekście zakupów, ale całościowo zwyciężył Rzym...Mąż się cieszy, bo cały wyjazd nie upłynie na zakupach :D.
          Wybrałam opcję city break, odprawy dokonałam, więc klamka zapadła. Mediolan odwiedzimy przy okazji wypadu do Wiednia, będziemy tam pod koniec stycznia. Także troszkę się odwlecze, ale nie uciecze ;-)
    • amused.to.death Re: City break- Mediolan, Amsterdam czy Kopenhaga 29.12.14, 12:30
      Dla mnie kolejność byłaby taka:

Miejsce pierwsze: Amsterdam lub Kopenhaga
      miejsce ostatnie: Mediolan.

Mediolan niespecjalnie mi się podobał, ale mogę być mało obiektywna, bo ogólnie Włochy nie należą do moich ulubionych państw. Amsterdamem i Kopehnagą byłam zachwycona - do każdego z nich chętnie bym się wybrała po raz kolejny. Kiedy wyjeżdżałam z Amsterdamu po trzech dniach miałam wrażenie, że tylu jeszcze rzeczy nie zobaczyłam, a tyle bym chciała... Kopehnagę wspominam jako bardzo przyjemne i relaksujące miasto.

W Mediolanie byłam zimą (może to jest powód, dla którego mi się nie podobał?) w Amsterdamie i Kopehnadze we wrześniu - ale mam wrażenie, że jest tam tyle miejsc 'w środku' do oglądania, że zima nie przeszkodzi.
      • come_back Wielkie dzięki- wybrałam Rzym ;-) 29.12.14, 12:42
        Mediolan faktycznie nie bardzo jakoś tak, Kopenhagę i tak odwiedzę, bo Skandynawia to mój coroczny kierunek, a szczególnie Szwecja, Norwegia troszkę a teraz czas na Danię. Natomiast miałam właśnie dylemat między Rzymem a Amsterdamem i wybrałam Rzym. Nie ukrywam,że poniekąd z uwagi na pogodę w okresie w którym będziemy, ale nie tylko. Amsterdam kiedyś spenetrujemy z córką, na rowerach jak cieplej będzie. Mam nadzieję,że Rzym nas nie zawiedzie,a my Rzym ;-). Dziękuję za pomoc i opinie
        • zbyfauch Rzym, jak nazwa wskazuje, 30.12.14, 07:49
          najlepiej rzymową porą odwiedzać. ;)
          • Gość: rzyt chandlasz Chandel z papierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.14, 10:34
            Jest dochodowy i w rzymie i w lecie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka