Dodaj do ulubionych

W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;)))

IP: *.instal.pl 15.04.02, 15:18
Podobno mozna tam kupic stosunkowo tanio ( strefy bezcłowe) markową odzież,
sprzęt RTV,...
Czy ktoś mógłby to potweirdzić, z jakimiś przykładami.
Lecę tam w czerwcu (Gran Canaria) i żona umyśliła sobie, że kupi tam sobie
fajne rzeczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: karmelek Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: 212.160.129.* 15.04.02, 15:46
      Mogę napisać tylko o tym w czym zrobiłam rozeznanie. Tańsze są aparaty
      fotograficzne, kamery. Ceny, w zależności od modelu, niższe o 200-300 zł, a
      czasmi nawet 700 zł. Tańsze są perfumy. Nawet tańsze niż na lotnisku w strefie
      wolnocłowej i oczywiście kosmetyki duzych, znanych firm. Co do markowych
      ciuchów to jakoś specjalnie nie zauważyłam, żeby były tańsze.
      • Gość: jan.osik Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.handelsbanken.se 12.06.02, 10:39
        po fakcie okazalo sie ze kosmetyki ktore ja kupilem byly tanimi podrobami tego co
        naprawde wlewaja do buteleczki z orginalnym napisem

Co warto kupić : patatas finas con mojo rojo i mojo verde. Pycha rozplywaja sie
        w ustach a danie badz co badz plebejskie i serwowane tam jak u nas chleb razowy
        smalec i ogorki na stol.

Gość portalu: karmelek napisał(a):

> Mogę napisać tylko o tym w czym zrobiłam rozeznanie. Tańsze są aparaty
        > fotograficzne, kamery. Ceny, w zależności od modelu, niższe o 200-300 zł, a
        > czasmi nawet 700 zł. Tańsze są perfumy. Nawet tańsze niż na lotnisku w strefie
        > wolnocłowej i oczywiście kosmetyki duzych, znanych firm. Co do markowych
        > ciuchów to jakoś specjalnie nie zauważyłam, żeby były tańsze.

• Gość: Kajtek Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: 212.134.55.* 15.04.02, 16:41
      Tak, tak karmelek ma racje. Gran Canaria jest rajem na perfumy i kosmetyki.
      Jedna rada, nie ma co zwiedzac wszystkich perfumerii (a jest ich zatrzesienie),
      bo w kazdej ceny sa identyczne. Co do ciuchow, to po pierwsze nie ma za
      wielkiego wyboru (same plazowe laszki), a po drugie malo takich sklepow tam
      widzialam. Jezeli juz to ceny wcale nie male.
      No i oczywiscie sprzet typu kamery, aparaty. Wiele sklepikow ze sprzedawcami -
      arabami - naciagacze bez gwarancji. Polecam siec sklepow VISANTA. Troche
      drozej, ale obsluga super, no i jest gwarancja i jak cos zle bedzie w zestawie
      to Cie jeszcze 5 razy przeprosza.
      • Gość: Marta Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 15.04.02, 21:18
        Podzielam zdanie poprzedników.Gran Canaria jest rajem zakupowym.Jak będziesz w
        Playa de Ingles polecam Centrum Handlowe Jumbo.Zatrzęsienie sklepów
        wolnocłowych.Polecam kosmetyki,alkohol ale i różne firmowe rzeczy.Ja np.
        kupiłam sobie okulary przeciwsłoneczne Gucci-w przeliczeniu kosztowały mnie
        ok.300zł, a w warszawskiej Galerii Mokotów widziałam identyczne za 600.Nie
        kupuj tylko nic na lotnisku w Las Palmas.Tam jest drogo.
    • Gość: lo Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.acn.waw.pl 15.04.02, 21:37
      Potwierdzam wszystko, co napisali poprzednicy. Ja zrobiłam sobie potężny zapas
      kosmetyków markowych. Są tańsze o ok. 40% niż w Polsce. Ceny tzw. sugerowane,
      czyli wszędzie takie same. Tańszy jest alkohol i sprzęt elektroniczny. Bardzo
      duży wybór przepięknych okularów słonecznych. Ciuchy słabe, jeszcze słabsze
      buty, a najbardziej koszmarne są niestety masowe pamiątki. Takiego kiczu
      nigdzie nie zobaczysz.:-D
      • Gość: Grzegorz Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.02, 14:21
        Bylem juz wiele razy na Gran Canarii.Bym wiekszych zakupow nie robil,pelno
        naciagaczy , tanie podroby,a ten sprzet elektroniczny to przestarzyle modele.No
        i trzeba uwazac ze kupujesz co innego niz Ci potem do podelka wloza.A o
        gwarancji nie masz co marzyc.To sa wszystko obywatele ze Sri Lanki.
    • mikmik Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) 16.04.02, 15:45
      Bardzo tanio kupisz sprzęt RTV, alkohole i perfumy. Powtarzam BARDZO TANIO.
      Przywoziłem z wysp alkohol, perfumy i ap. fotograficzny a wszystko spokojnie z
      dwukrotnym przebiciem albo i lepiej. PZDR
      • Gość: soso ludzie, ostroznie IP: 195.41.66.* 16.04.02, 17:41
        _

Jak ktos juz wspomnial W-y Kanaryjskie to raj podrobowy. Jakies zegarki Gucci
        czy perfumy boss maja z prawdziwymi produktami tyle wspolnego co nasze
        skarpetki fila z bazaru na stadionie X-lecia. Na dodatek wszystko ubrane w dosc
        dobrze zamarkowane opakowania i sprzedawane w efektownie wygladajacych
        sklepach. ale badzcie pewni, ze to lipa. Moja zona dla zartu przeprowadzila
        taki oto targ w sklepie na Teneryfie. Chodzilo o zegarek gucci. Cena
        sprzedawcy: 20000, ona 1000(!) Pan mowi, ze na glowe upadla ale za 7000 odda.
        Na to ona 1200, no to on 4000 i ani grosza wiecej, ona dalej 1200 on 3000.
        Wychodzimy ze sklepu a pan krzyczy za nami 2000. Zona z usmiechem, ze teraz
        najwyzej 1000 wchodzi w gre ale pan juz nie chcial targowac. Mysle, ze ten
        zegarek byl wart moze ze 400. Podobnie jak rolexy z ulicy nowojorskiej, ktore
        mozna kupic za kilka dolarow.

Ale jak kto lubi ladne napisy na ladnie wygladajacych towarach to rzeczywiscie
        W-y Kan. to raj.

pzdrw
        • Gość: Marta Re: ludzie, ostroznie IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 16.04.02, 19:07
          Tobie się chyba kraje pomyliły.Pierwszy raz słyszę,żeby w sklepach na Wyspach
          Kanaryjskich można było się targować.We wszystkich sklepach w Playa de Ingles
          było napisane " price fixed" i nie było mowy o żadnym targowaniu.Sprzedawcy
          owszem zachęcali do kupna, dodawali upominki(ja np. przy zakupie perfum
          dostałam kosmetyczkę),ale o targowaniu się w Centrach Handlowych można
          zapomnieć.Coś ci się pomyliło z Grecją czy Turcją.Druga rzecz- jakie podróby?
          Może na jakiś bazarach, ale nie w firmowych perfumeriach.To tak jakbyś
          twierdził,że na lotnisku Okęcie w strefie wolnocłowej są podróbki czy w Galerii
          Centrum.Coś ściemniasz i tyle.
          • Gość: lo Re: ludzie, ostroznie IP: *.acn.waw.pl 16.04.02, 22:47
            Marta ma rację. Podróby widywałam u Murzynów, którzy sprzedawali zagarki na
            ulicy, ale nie w eleganckich sklepach. Firmowe kosmetyki sprzedawane są w
            firmowych salonach. Nie ma mowy, żeby wciskali tam jakis szajs.
          • Gość: __jan Re: ludzie, ostroznie IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.02, 18:45
            Gość portalu: Marta napisał(a):

> Tobie się chyba kraje pomyliły.Pierwszy raz słyszę,żeby w sklepach na Wyspach
            > Kanaryjskich można było się targować.We wszystkich sklepach w Playa de Ingles
            > było napisane " price fixed" i nie było mowy o żadnym targowaniu.Sprzedawcy
            > owszem zachęcali do kupna, dodawali upominki(ja np. przy zakupie perfum
            > dostałam kosmetyczkę),ale o targowaniu się w Centrach Handlowych można
            > zapomnieć.Coś ci się pomyliło z Grecją czy Turcją.Druga rzecz- jakie podróby?
            > Może na jakiś bazarach, ale nie w firmowych perfumeriach.To tak jakbyś
            > twierdził,że na lotnisku Okęcie w strefie wolnocłowej są podróbki czy w Galerii
            >
            > Centrum.Coś ściemniasz i tyle.

kolega ma racje - byl o tym nawet u nas /BRD/ reportaz w TV, wszystko sie zgadza

• Gość: Kajtek Re: ludzie, ostroznie IP: 212.134.55.* 17.04.02, 08:29
          Nie wiem gdzie byliscie ale SOSO ma racje. Oczywiscie, ze w Playa del Ingles w
          centrum handlowym JUMBO czy KASBAH ciemnoskorzy prowadzacy sklepy lubia sie
          targowac. A nawet trzeba, bo inaczej przeplacisz jak cholera. Tak jak SOSO
          opisal sytuacje z zegarkiem, ja taka mialam chcac kupic CD walkman. Sa to
          naciagacze wciskajacy jakis szajs za najwyzsze pieniadze jakie im sie uda
          wytargowac. Jedyny pewny i porzadny sklep ze sprzetem bez mozliwosci
          negocjowania ceny to VISANTA. Zakupilam tam kamere, aparat fot. i wyzej
          wspomnianego CD-ka i wszystko bylo SUPER i jest nadal.
          Perfumy sa original i nie spotkalam zadnej 'targujacej' sie perfumerii. A poza
          tym sa o niebo tansze niz u nas i na lotnisku. PZDR.
          • Gość: MARIUSZ Re: ludzie, ostroznie IP: 195.205.44.* 17.04.02, 10:07
            jesli chcesz kupic sprzet poradz sie sprzedawcow u nas albo poczytaj w
            katalogach, tam tylko szukaj tego modelu
            w nierenomowanych sklepach trzeba bardzo uwazac
            poza tym wiele firm nie honoruje tamtych gwaranacji i kaza ci jechac z
            wystawiona faktura po zwrot na Kanary a to przeciez bardzo blisko nie!!!!!!
            co do perfum kupowac mozna smialo
            • Gość: soso Re: ludzie, ostroznie IP: 195.41.66.* 18.04.02, 09:17
              _

Dla wyjasnienia - oprocz sklepow z normalnymi towarami i w miare normalnymi
              cenami sa takze dobrze wygladajace sklepy w roznych 'centrach handlowych'
              typu 'mall' i tam wszystko wyglada bardzo porzadnie ale towar szajs i tyle. O
              tych sklepach pisze w kontekscie bycia ostroznym. Pewnie, jak kto zaplaci bez
              pytania i bedzie sie obnosil potem z zegarkiem_jednorazowka a wytatuowanym
              napisem timex czy rolex to bedzie sie i zaklinal, ze kupil w sup_salonie.

Sprzet foto jest tanszy, to prawda ale sa to zwykle odmiany amerykanskie i
              starsze modele wycofywane z rynku. Starszy nikon zamiast za 1700 zl dostanie
              sie za 1400 i ekstaza a tym czasem po powrocie do domu widzi sie go na
              wyprzedazy po 1200 i szczeka opada.

Kraje mi sie nie myla a Hiszpania jest generalnie krajem do targowania w
              odroznieniu np. od Grecji gdzie ceny kwater czy hotelowe sa zafiksowane i
              trudno o nawet maly upust.
              Targowiska oczywiscie wszedzie kieruja sie swymi prawami ale tu rozmawiamy o
              sklepach.

Rozumiecie mnie opacznie. Proponuje tylko zachowywac ostroznosc.

pzdrw

soso

• Gość: kubuś Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.kozlowa-gora.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 10:17
        Można bardzo tanio kupić sprzęt RTV, alkohole i perfumy i niekoniecznie sa to
        podróby. Kupiłem kamerę z dwukrotnym przebiciem, z targowaniem się i służy
        bardzo dobrze. Uważać należy kupując dodatkowe akcesoria ponieważ np. kasety do
        kamery potrafią wcisnąć za 150 zł gdy u nas taka sama kosztuje 35 zł. Gwarancje
        za sprzęt są międzynarodowe i należy sprawdzić podczas zakupu czy Polska jest
        ujęta w gwarancji za zakupiony sprzęt.
        • Gość: Nicem Re: W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 00:57
          Zgadza sie czesto podstawowe towary elektroniczne sa tansze, ale wciskane sa
          baterie, filmy, dodatkowy osprzet za grubo zawyzone ceny. Oczywiscie ja tez
          targowalem sie (tez dla zabawy) w sklepie kupujac GAMEBOY bardzo tanio, ale
          arab wrecz wychodzil z siebie, abym "korzystnie" dokupil do niego:
          akumulatorek, ochronke przed piaskiem, oswietlenie, powiekszacz obrazu,
          pirackie gry itd. Wszystko po ogromnych cenach. Gdy wzialem tylko cartridgea z
          pirackimi grami wrecz obrazil sie :) pewnie GameBoy byl zdumpingowany, zeby
          nabrac klienta na osprzet.
          AHA i po powrocie do hotelu okazalo sie, ze GameBOy nie dzialal. Zjebalem araba
          po polsku a on mi po rusku, ze rozumie ;))) Wymienil sprzet. Ale sprawdzajcie
          wszystko dokladnie jeszcze na Kanarach, bo sprzedawcy probujac wypchnac zepsuty
          towar turystom, ktorzy z reklamacja nie wroca, bo bedzie za daleko...

Juz sie szykuje na targowanie nastepnym razem, byc moze wogole nic nie kupie,
          ale powkurzam Arabow i zobacze jak nisko mozna zejsc (np. z cyfrowa kamera hihi)
    • mikmik W.Kanaryjskie-co mogę tam tanio kupić ;))) 08.05.02, 10:39
      Kiedy kupowałem swojego Canona lustrzankę, mogłem jedynie wymienic sobie jego
      obiektyw na troche lepszy Toshiby, który był na innym aparacie. Nie było mowy o
      targowaniu się bo kupowałem w normalnym, jakich tam wiele sklepie ze sprzętem
      fotograficznym. A Canon, za którego zapłacilem ok 1300PLN kosztował u nas
      3000PLN bo nie był to starszy typ wycofany z rynku amerykańskiego :)))
      Pozdrówka
    • Gość: logus lody mars, widokowke , IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 21:36
      Tak to nie zart reszta to tandeta albo podrobki bardzo kiepskiej ajkosci za
      duze pieniadze. NIE KUPUJ ZADNEGO SPRZETU HI FI KAMER VIDEO itp!!!!!!!!!!!
      Hindus w sklepie bedzie ci udowadnial ze robisz super interes a jego szef(to
      najczesciej on sam) skrocilby go o glowe gdyby sie dowiedzial jak tanio kupiles
      ta kamere.Kosztuje np."tylko" 1000 euro , w Niemczech kupisz idetyczna tyle ze
      kompletna i na gwarancji za 700 euro!!!!!
    • Gość: Met Już wróciłem i wiem IP: 217.96.9.* 04.07.02, 08:10
      Okazało sie ze na Gran Canrii tanio kosztuje paliwo, tzn 0,56Euro za 1 l 95
      bezołow, alkohole np. 1 l brandy Osborne - 5,78Euro, piwo 1 l - 0,9 Euro.
      Najlepiej kupować w hipermarketach oczywiscie np. w miejscowości Vecindario
      (zjazd z autostrady). Poza tym ceny bez rewelacji.
      Pozdrawiam i uczciwie zeznaję, że było suuuuper!
      • Gość: Paweł Re: Już wróciłem i wiem IP: *.datastar.pl 22.08.02, 20:17
        Te okazje z zakupem sprzętu, szczególnie kamer video to połowiczna prawda.
        Można kupić mini DV już za 250 Euro ale już SONY 1 Megapiksel kosztuje od 900
        do 1200 Euro w Visancie / Playa de Las Americas /. Kasety od 6,5 E za mini DV.
        Perfumy np. Chanel 5, 50 ml - 47 E, brandy hiszpańskie np. Magno lub Torres - 1
        litr 9,50 Euro. Uważajcie na Hindusów i nie dajcie się nabrać na szczególne
        okazje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka