Dodaj do ulubionych

Nowa Zelandia w lutym 2005

06.01.05, 01:24
Szukam chetnych na objechanie Poludniowej Wyspy w lutym. Ja juz jestem w NZ.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • missmarion Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 07.01.05, 19:30
      Hej!
      Ja w lutym wybieram sie do NZ wlasnie na wyspe pld. Jade tam na studia i bardzo
      chetnie wybralabym sie na zwiedzanie ale niestety nie bardzo wiem czy bede
      miala czas w lutym, moze w marcu? Wtedy jest Wielkanoc to pewnie mialabym
      troche wolnego. A wlasciwie jakie masz plany? Jak ma wygladac to podrozowanie i
      ile czasu chcesz na nie poswiecic?
      • wpit Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 07.01.05, 23:55
        Hej
        Ja zamierzam jechac na poludniowa wyspe w polowie lutego. Teraz jezdze po
        Polnocnej i od polowy stycznia zamierzam miesiac popracowac. Zamierzam
        podrozowac samochodem ktory wczesniej kupie w Nelson lub Blenheim. Dobrze by
        bylo dzielic koszty paliwa. Pozdrozwac chce tak najpozniej do polowy marca.
        Lepiej Pogadajmy na priv, moj mail wpit@gazeta.pl.
        Pozdrawiam
        • Gość: mm Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:00
          napisz co już widziałes - co warto obejrzeć. mamy przewidziane po tygodniu na
          każdą wyspę w marcu / kwietniu. na razie jestesmy na etapie planowania trasy.
          szukam praktycznych info - o cenach, miejscach do obejrzenia i spania (gdzie
          spałeś? znasz jakieś tanie porządne hostele B&B itp?) jak się poruszałes dotąd?
          polecisz jakąś dobrą wypożyczalnie samochodów za rozsądną cenę lub może sa
          jakies fajne bilety kolejowe lub autobusowe na których możesz zjexdzic całą
          wyspę? są jakies deale na bilety "na kilka atrakcji" dające zniżki itp? Będe
          wdzięczna za wszelkie informacje! i przydatne linki!!!
          • stonka69 Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 16.01.05, 16:42
            Sporo przydatnych informacji u mnie na stronie:
            www.michal.aero/travel/nz/
          • wpit Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 17.01.05, 03:34
            Witam
            Objechalem prawie cala Polnocna Wyspe tzn. Northland, Coromandel, Gisbourne
            Region, Tongariro N.P., Taupo, Rotorua. Tak wymienilem tylko ogolnie miejsca, w
            ktorych bylem. Ja poruszalem sie samochodem poniewaz uwazam to za jedyny
            rozsadny sposob zwiedzania Nowej Zelandii. Nocowalem w namiocie na darmowych
            polach, a czasami w Holiday Parkach. Wypozyczalini samochodowej nie moge
            polecic ale ceny zaczynaja sie od 20 dolarow za dobe. Wszystkich informacji o
            B&B dowiesz sie w I-Site (punktach informacji turystycznej), ktore sa w kazdym
            nawet malym miasteczku. Sadze ze tydzien na kazda wyspe do doslownie super
            expresowe tepo zwiedzania tego kraju. Wedlug mnie po takim czyms mozna
            powiedziec, ze sie zaliczylo Nowa Zelandie a nie zwiedzilo. Ja na tydzien
            wycieczki polecilbym Waitakere Ranges na zachod od Auckaland, Tongariro
            National Park (jesli ktos lubi gory), Taupo i Cape Reinga (na czubku Polnocnej
            Wyspy.) Objechac to sie da takze autokarem. Sa rozni przewoznicy i nic nie
            potrafie polecic poniewaz nie kozystam z ich uslug.
            Na poludniwej Wyspie (chociaz jeszcze nie bylem) polecam Fiordland, Otago
            Region, Christchurch, w tydzien da sie to zobaczyc.
            Ceny:
            7-16 NZ$/os za pole biwakowe
            20-30 $/os za Backpackers w zaleznosci czy sie dzieli pokoj z innymi czy chce
            sie mieszkac w jedynce lub dwojce
            od 50$/os za hotel
            Poloecam strony o NZ
            www.virtualoceania.net/newzealand/
            www.newzealand.com/
            www.doc.govt.nz/index.html
            Pozdrawim, zycze udanego wyjazdu.
    • missmarion Re: Nowa Zelandia w lutym 2005 18.01.05, 12:59
      A ja jeszcze dodam od siebie, moim zdaniem przydatne linki

www.zealand.org.nz/
      www.accommodationinnewzealand.co.nz/
      www.newzealand.com/