Dodaj do ulubionych

Punta Cana hotel Riu Naiboa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:13
Wybieram się w tym roku na Dominikanę i we wszystkich dostępnych dla mnie
finansowo ofertach występuje hotel Riu Naiboa. Napiszcie proszę czy ktoś z
Was mieszkał w tym hotelu, jak to wygląda i czy ogólnie jest ok.

Pozdrawiam i czekam na opinie,
Nika77
Obserwuj wątek
    • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:48
      Witam!
      Ja też jadę do Riu Naiboa,ciekawa jestem z jakiego biura. Ja jadę z TUI ale z
      niemieckiej więc wylatuję z Frankfurtu, wychodzi taniej niż z polskiej TUI
      łącznie z dolotami. Co do informacji to w wyszukiwarce Google wpisz nazwe
      hotelu i znajdziesz tam dużo opinni turystów którzy byli w tym hotelu niestety
      po angielsku. Pozdrawiam.
      • Gość: Stiwi Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:13
        Bardzo wątpliwe jest to co piszesz lub nie masz orientacji w cenach z wylotem z
        Polski. Wszystko rozbija sie o termin, przecież wylot z polskiego TUI to nic
        innego jak oni zapewniają dolotówkę np do Amsterdamu i stamtąd lecisz do Punta
        Cana. Jak już wspomniałem, zależy od terminu, planowałem wybrać się do RIU
        Naiboa pod koniec marca i np na 27go z wylotem z Berlina była oferta za
        1480euro na 13dni, a z wylotem z Wawy dzień później za 1560euro za 14dni, która
        z ofert bardziej opłacalna - chyba dobrze wiemy.
    • Gość: Nika77 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:11
      ..ja też z Tui, lecę z Dusseldorfu. Kiedy lecisz??? może w tym samym terminie.

Pozdrawiam,
      Nika77
      • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:50
        Ja lecę 24 lutego na dwa tygodnie, napisz kiedy ty.
        • Gość: Nika77 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:01
          eee..to ja będę już wtedy po ;o( ja lecę 1 lutego do 15 lutego. Szkoda.

Pozdrawiam,
          Nika77
          • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:03
            Szkoda, jak będzieszmogła to odezwij się po powrocie i podziel wrażeniami bo
            jestem ciekawa jak tam będzie. Napisz do mnie lub pojaw się na forum. Mój adres
            agnieszka.koral1@wp.pl. Pozdrawiam i życzę przyjemnego urlopu.Agnieszka
    • Gość: Tete Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.echostar.pl 24.01.05, 18:33
      Tutaj masz opinie, ale po niemiecku...
      www.holidaycheck.de/region.php?sortierItem=5&order=desc&oid=2289&anz=mb&x=13&y=11

A tu znajdziesz troche zdjec
      www.karibikdream.com/naiboa.htmlub
      www.urlaubsbilder-online.de/img_gallery.php?mode=0&show=9&ls=0&lc=h8422
      Czesc zdjec zrobiono zaraz po huraganie, nic sie nie martw jednak do teraz
      posprzatali:)
      Pozdrawiam
    • Gość: Marco Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.zw.pl / 213.76.136.* 24.01.05, 21:02
      Byłem w Riu Naiboa 4 lata temu. Ten htel nie jest za nowy tak, że na moje
      nieszczęście trafiłem na prace remontowe, może niewielkie ale za to o silnym
      zapachu farby olejnej. Ogólnie hotel przyjemny. Wyśmienite jedzenie. Wchodząc
      do restauracji po lewej stronie piękna dziewczyna przygotowuje soki ze świrzych
      owoców nawet z wybranej kompozycji owocowej. Wyśmienite dary morza, wieczorki
      tematyczne z mariaczi i grane BEZAME MUCZIO. Coś niesamowitego. W ramach ALL
      inclusiewe można korzystać z kasyna w RIU PALACE. Ogólnie przyjmeny hotelik za
      w miare dobrą cenę. Punta Cana to prawdziwy raj na ziemi, koniecznie
      zabierajcie zestaw ABC do nurkowania wspaniałe wyby przy rafie, dokarmiałem je
      codziennie ha ha Pozdrawiam. Jeśli lecisz Condor to bardzo dobra linia lotnicza
      • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:38
        Witaj!
        Mam pytanie czy rafa jest od razu przy plaży hotelowej czy trzeba gdzieś się
        przemieścić. A i jeszcze jedno pytanie od mojego męża który się pyta czy na
        kolację trzeba zakładać długie spodnie bo tak nam powiedziano. Pozdrawiam
        • Gość: Marco Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.zw.pl / 213.76.136.* 25.01.05, 19:08
          Wydaje mi się, że kolacja wymaga długich spodni. Z moich obserwacji wynika, że
          każdy z wczasowiczów podczas kolacji chce wyglądać elegancko. Tym bardziej, że
          po kolacji można udać się na drinka w Piano Bar oraz do kasyna, a tam naprawdę
          wymagane jest minimum elegancji. Oczywiście nie ma co przesadzać. Kolacja w tym
          hotelu zasługuje na odrobinę elegancji.
          Odnośnie rafy: są dwie zewnętrzna która ochrania cały atol i onią rozbijają się
          wielkie fale oraz statki. Zobaczycie jeden wielki statek na rafie z plaży przy
          Naiboa oraz wewnętrzna ok 20-30m o brzegu. Jeśli mam być szczery, rafa jest
          strasznie zniszczona to nie jest Sharm el Shaik ani Malediwy, ale zawsze coś,
          niemniej jednak nie nastawiajcie sie na niesamowitą rafę, ale na urok
          przecudnych rybek.
          Jeszcze jedno: warto pojechać na wycieczkę autobusem(starym jak świat) do zoo
          parku, w którym można podziwiac piękne papugi, gady oraz pokazy delfinów.
          Wycieczkę można kupić w pasażu karaibskim (obok biura TUI), polecam hotelowe
          bistro przy plaży. wspaniała paella i różne karaibskie przysmaki, oczywiście
          wszystko w pakiecie ALL inclusive, jeszcze jedno nie ma co przesadzać z piciem
          alkoholu, którego jest full. Ten tropik szybko zwala z nog nawet po nie
          wielkiej ilości. W Piano bar, chyba jeszcze sie tak nazywa można nawet wypić
          campari i bacardi w pakiecie ALL, jeszcze nigdy nie spotkałem sie z tak
          szerokim pakietem all jak w Riu Naiboa.
          Pozdrawiam i jak macie jeszcze pytania odpowiem
          • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:57
            Dziękuję za informacje i pozdrawiam.Agnieszka.
        • monhann2 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa 27.01.05, 17:56
          Gość portalu: koral1 napisał(a):
          A i jeszcze jedno pytanie od mojego męża który się pyta czy na
          > kolację trzeba zakładać długie spodnie bo tak nam powiedziano

Spodnie sa wymagane jedynie do restauracji typu a'la carte. Na kolacji w
          bufecie mozna przebywac w szortach i T-shircie. Pozdrawiam.
    • Gość: agnes Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:54
      www.riu.com

mozesz nawet zrobic sobie wirtualna wedrowke po hotelu
      • Gość: koral1 Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:13
        Dzięki ale już tam byłam :-)
    • Gość: Stiwi Re: Punta Cana hotel Riu Naiboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:19
      Cały kompleks RIU jest mocno chwalony, RIU Naiboa najtańszym hotelem z oferty,
      do którego również przymierzałem się pod koniec marca (wylot z Berlina na 13dni
      kosztował 1480euro, a z Wawy na 14dni chyba 28go marca 1560euro). Polecam Ci
      strony z opiniami:

www.debbiesdominicantravel.com/travel2.html
      www.tripadvisor.com
      W RIU dowiadywałem się również z jakich innych hoteli w kompleksie można
      korzystać będąc w Naiboa, oto oficjalna odpowiedź:

"I am pleased to inform you that if you stay at the Riu Naiboa you only can
      use all the facilities of the Riu Bambu and Taino, you can also use all the
      bars and have lunch, breakfast and dinner."

Ja ostatecznie wycofałem się z Dominikany, odkładając ją na później, a
      jednocześnie wybierając Kubę, która wydaje mi się krajem ciekawszym.

Pozdrawiam,
      Stiwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka