IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 19.06.02, 08:58
Hejka, planuje sie wybrac pod koniec tego lata do Jamajki. Czy byl tam ktos
juz moze? Czy moze ktos polecic jakies dobre hotele. Raczej takie gdzie cos
sie dzieje i jest duzo mlodziezy. Nie bedzie to moj pierwszy wyjazd na
Karaiby i mniej wiecej wiem czego oczekiwac, ale Jamajka podobno jest dosc
niebezpieczna. Czy ktos moze byl w sieci hotelow o nazwie Hedonizm i moze cos
na ten temat napisac. Dzieki i pozdrowienia.
Marcin_pl
Obserwuj wątek
    • Gość: USA Re: Jamajka IP: *.corp.redshift.com 19.06.02, 09:14
      Na Jamaike bez rezerwacji to dosyc samobojcze. Polecam np "Sandals" czy inne
      all-included resorts. Ja bylam w Ocho Rios, jedno z najbardziej bezpiecznych i
      chronionych miejsc. Warto zaliczyc ich slynne Dunn's River Falls. Wszedzie
      pelno strazy, policji ale to nie przeszkadza im sprzedawac narkotyki na kazdym
      rogu. Sama Jamaika jest b. piekna, muzyka wspaniala a i ludzie bardzo
      interesujacy. Jednak nie radze samemu udawac sie na turystyke. Nawet lokalni
      boja sie jechac do Kingston.
      • Gość: Marcin_p Re: Jamajka IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 21.06.02, 07:10
        dzieki za info, prawdopodobnie bede lecial przez Kanade takze myslalem tylko o
        jakiejs all-inclusive ofercie. Kingston raczej bede omijal, tez slyszalem ze
        lepiej sie tam nie wybierac ze wzgledu na wojne gangow. Napewno sprawdze te
        miejscowosc Ocho Rios co polecalas... Mam nadzieje ze nie zawiode sie i
        Jamajka okaze sie tak samo fajna jak Meksyk czy Kuba gdzie bawilem sie
        znakomicie. Jeszcze raz dzieki za porady i pozdrawiam.
        Marcin_pl
        • Gość: edi Re: Jamajka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 20:56
          Bylem na Jamajce w 2001 w nowo otwartym hotelu RIU palace i w hoelu Sandals (to
          hotele wylacznie dla par kobieta i mezczyzna).Nie polecam Ci tych hoteli chyba
          ze chcesz zobaczyc folkor made in USA. Polecam RIu tam jest zdecydowanie lepiej
          ciszej na kolacji nie zobaczysz 200 kilogramowych amerykamoe prawie na golasa.
          Plaza i moze przy RIU jest super!!! Moja rada w hoelu jest ladnie i czysto poza
          hotelem bied bieda bieda, a jedziesz na urlop. Milego pobytu
        • Gość: toolie Re: Jamajka IP: *.wp.mil.pl 09.07.02, 23:44
          Jak bylo na Kubie? Napisz cos wiecej. Planuje tam pojechac. Czy warto jechac z
          biurem podrozy czy lepiej pojechac samemu? Gdzie dokladnie byles? Bede wdzieczna
          za kazda informacje. Pozdrawiam
          • Gość: marcin_pl Re: Jamajka IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 30.07.02, 01:36
            sorrki ze tak pozno odpisuje.. na Kubie bylem kilka razy w roznych miejscach.
            Cayo Coco, Varadero, Havana. Kuba to magiczne miejsce. Trzeba ja koniecznie
            zobaczyc doczasu gdy wstepu tam nie maja amerykanie. Wtedy z tej enklawy
            komunizmu i egzotyki zostanie pewnie stworzony disneyland. Pojawia sie sieci
            fastfoodow, amerykanie zaczna tam budowac swoje wille letniskowe i Kuba
            totalnie straci swoj charakter. Bardzo chetnie sluze wszelkimi poradami, o
            ile jeszcze tam nie pojechalas i sa one Ci nadal potrzebne. Jezeli masz
            jakiekolwiek pytania napisz do mnie:
            marcin_pl2@wp.pl

pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: Jamajka IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 03.07.02, 05:10
      Hedonizm jest super, ale pelno naturystow... ahh Jamaica jest super. Wez mnie
      ze soba co?
      • Gość: Stefan Re: Jamajka IP: *.proxy.aol.com 07.07.02, 21:02
        Kiedy chcesz jechac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka