Dodaj do ulubionych

wycieczka do Chin

04.06.05, 13:46
Proszę o odpowiedź osoby, które były na zorganizowanej wycieczce objazdowej
po Chinach. Jakie biuro podróży wybrać, wjakim miesiącu najlepiej pojechać,
ile pieniędzy (dolary) zabrać ze sobą.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa20051 Re: wycieczka do Chin 07.06.05, 14:43
      Chcialabym wybrac sie na zorganizowany wyjazd do Chin. Pierwotnie planowalam
      wrzesien, ale moga byc pewne problemy, choc kto wie. Jesli mi nie wypali inna
      trasa, to moze. Poniewaz do jedynki trzeba doplacac, moze bedziemy w kontakcie?
      Gdyby udalo sie zorganizowac wspolny wyjazd, obie zyskalybysmy na tym
      finansowo.
      • krystyna.szab Re: wycieczka do Chin 09.06.05, 17:37
        Przykro mi Pani Ewo ale mam już towarzystwo na wyjazd do Chin. Prawdopodobnie
        wyjadę pod koniec września albo na początku października. Zorientowałam się, że
        najlepsze oferty są w SIGMA TRAVEL, ECCO HOLIDAY i CT Poland. Być może spotkamy
        się na tej wycieczce.
        Pozdrawiam
        • ewa20051 Re: wycieczka do Chin 10.06.05, 10:04
          Rzeczywiscie Sigma Travel i CT Poland maja najlepsze oferty. Zycze udanego
          urlopu.pozdrawiam
          • Gość: Elżbieta Byłam z CT Poland IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 27.06.05, 06:44
            Byłam w Chinach w czerwcu. W Pekinie bez deszczu ale mglisto i parno, w
            Hongkongu deszcze.
            Bardzo intensywny program zwiedzania. Moim zdaniem za dużo zmarnowanego czasu
            na manufaktury i sklepiki przeznaczone dla turystów. Na plus 3 posiłki dziennie.
            Ile zabrać pieniędzy? To zależy ile wydasz na perły i jedwabie. Można dużo :-)
            Można płacić kartą kredytową w sklepach.
            Uważać trzeba na powszechne w tym kraju oszustwa. To norma wciskać kit
            turyście, żeby zapłacił bardzo dużo za plastik udający drewniane rzezby,
            szuczne perły, kryształki soli udające agaty.
            • ewa20051 Re: Byłam z CT Poland 27.06.05, 11:31
              W jakiej cenie są perły naturalne?
              • Gość: janusz Re: Perly w chinach IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.05, 12:37
                Perly w chinach:
                1. W Pekinie - hongqiao market, cale pietro pokryte perlami
                2. Shanghai - honghiao market i gubei road - dziesiatki sklepow z perlami
                3. Suzhou - cala ulica (pearl market) - 150-200 sklepow z perlami

Wazne:
                W chinach mozna kupic glownie perly slodkowodne - naturalne i hodowlane (biale,
                zolte i czarne). Perly morskie sie prawie nie zdarzaja, a jezeli to w
                wyspecjalizowanych sklepach i bardzo drogie. Jakosc jest rozna - od bardzo
                dobrych, przez srednie i nijakie do falszywek (fake pearls). jedyna mozliwa
                kontrola jakosci jest tzw. "proba pocierania". Otoz potarta na powierzchni
                perla (pilniczek, zeby !, ostry paznokiec itp.) musi pozostawic w tym miejscu
                powierzchnie jak po lekkim papierze sciernym (traci gladkosc w tym miejscu!).
                Pozostaje ta potarta powierzchnia gladka - rece precz - szklo lub plastyk ! Jak
                handlarz nie chce zrobic takiego testu, zostawic i isc do innego !

Ceny: najtansze sa perly slodkowodne, hodowlane, lekko zoltawe, nieidealnie
                okragle, srednica 2-3 mm --> naszyjnik dlugosci 42-43 cm kosztuje 25-50 RMB
                (2,5 - 5 euro). taki sam naszyjnik z perel slodkowodnych, hodowlanych, bialych
                i dobrej jakosci - rowno okragle i rownej srednicy kosztuje 500 - 1000 RMB !
                przyjemnych zakupow
                janusz
              • Gość: Elżbieta Re: Byłam z CT Poland IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 02.07.05, 07:05
                W sklepach dla turystów od 100 dolarów w górę.
                Ładne czarne perły 200 dolarów = 1600 yuanów. Cena nie zalezy od koloru tylko
                kształtu i wielkości.
    • wycieczkiznami Re: wycieczka do Chin 27.04.14, 00:44
      nadzwyczajna promocja Chiny 11 dni, 4* hotele w centach miast, szybka kolej i dogodne połączenia lotnicze, wyżywienie i atrakcje w cenie - za jedyne 5399 PLN, www.wycieczkiznami.pl
      • Gość: hurry hurry up Re: wycieczka do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 10:23
        Lec wiec natychnmiast spamerko. Nie zwlekaj.
    • Gość: gosiam Re: wycieczka do Chin IP: 78.9.155.* 30.06.14, 19:09
      witam, byłam w chinach w styczniu było zimno i sucho, wycieczka mega zorganizowana z p. Adrianem przewodnikiem. Bylismy w Pekinie przez 7 dni, polecam wyjazd płacilismy 2999 zł/os z wyżywieniem HB i przelotem. Mieliśmy ze sobą dolary, pekin nie jest najdroższą stolicą, ale wartą zobaczenia. kupowaliśmy w traveliada.pl. Mieliśmy hotel 4* z basenem i sauną, po ciężkich dnia zwiedzania m.in muru można było się wykąpać i wziąść saunę i rozgrzać mięsnie. polecam wam pekin i okolice
      • kornel-1 Re: wycieczka do Chin 30.06.14, 20:11
        No fajnie. A co z resztą Chin?

;-p

Kornel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka