Dodaj do ulubionych

BUŁGARIA- proszę o info!!!!

IP: 217.11.136.* 17.07.02, 13:30
Może ktoś wie jak najtaniej kupić bilet lotniczy do Bułgarii?
Poza tym ineresują mnie ceny apartamentów (najlepiej w Neseberze).
W jaki sposób można dostać się z Varny do Neseberu?
Urlop planuje na przełomie sierpnia i września. Czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Maly Re: BUŁGARIA- proszę o info!!!! IP: *.Sofia.0rbitel.net 18.07.02, 10:05
      no wiec tak, zeby dojechac z Varny do Nesebru trzeba najpirw wsiasc w pociag do
      Burgas a potem autobusem do kurortu lub mikrobusem [marszrutno taksi] lub
      taksowka, pociagi sa tanie, np. z Sofii do Warny express za 25 zl, a kuszetka
      za 36 zl, mozesz sobie sprawdzic polaczenia na sicie www.bdz.bg albo cos
      takiego w kazdym razie PKP to w BG BDZ... standart i ceny ida w parze...

a propos Neseberu, nie wiem ile dokladnie kosztuja noclegi w zabytkowej czesci
      miasta, ale slyszalem, ze przytulne apartamenty dobrze wyposazone sa za okolo
      25-30 zl za osobe i za noc, a kwatery juz od 10 zl, oczywiscie nie na starowce.
      Poza tym w to lato jest niesamowicie duzo turystow zagr. ja jestem teraz w
      warnie i musze przyznac, ze jest doskonale, i na polska kieszen, imternet cafe
      1.20 zl za godzine,

pozdrawiam!
    • Gość: aga i miki Re: BUŁGARIA- proszę o info!!!! IP: 212.5.158.* 18.07.02, 12:23
      Bulgaria
      bilet lotniczy - 1000 zlotych (Wroclaw to Sofia)
      Inne wyjscie: Wroclaw-Praga - pociag o 0:33 - ze znizka 70 zlotych (jestes kolo
      6 rano), potem autobus z Pragi (jedziesz 1 stacje metrem - 8 koron do stacji
      Florence i tam idziesz 3oo metrow na PKS, tam sa autobusy do B. o 9 rano, jedna
      firma to Katev (gorsza )- 67 euro ( dwie strony) i okolo 8 euro za Serbie
      (jedna strona)i druga firna Group - tyle samo placisz ale lepsze warunki,
      nastepnego dnia jestes w Sofii kolo 10 rano, z Sofii nad morze (Nesebarr)
      musisz jechac autobusem - najlepiej firma Kalea- bilety 17 lewa (34 zl)kasy sa
      zaraz na dworcu- wszystko wyglada na skomplikowana operacje ale idzie jak z
      platka, w B. mozna przewaznie dogadac sie po angielsku lub niemiecku, nalezy
      uwazac na kantory przy kupowaniu lewow bo kantuja okrutnie! najlepiej wymien
      najpierw malenka kwote i uwaznie czytaj kursy, w Nesebarze jest mnostwo kwater
      w kazdej willi ceny od 6 do 12 lewa za osobe trzeba sie targowac albo szukac
      dalej, obiad okolo 7 lewa za osobe-browar 1 lewa uwaga nie jedz w budkach, a
      Starym Nesebarze (malo i drogo i zle)ani na targu kolo Starego!wiecej info
      mxxxxxx@kki.net.pl
      • Gość: a Re: BUŁGARIA- proszę o info!!!! IP: *.ipartners.pl 20.07.02, 21:52
        Bylysmy w Bulgarii latem. Dwie dziewczyny z plecakami. Polecialysmy do Sofii
        czarterem za 470 zł a wracalsmy pociagiem za 450zł. Przez dwa tygodnie nie
        udalo sie nam wyszukac kwatery za mniej niz 25zł. Duza roznica jest na jedzeniu
        i przejazdach. Ale nie masz na co liczyc w Neseberze super TANICH i
        przyzwoitych kwater nie znajdziesz. Wakacje w sumie bardzo udane. Polecam gory.
        Mam dobre namiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka