Gość: Tomek IP: 195.23.74.* 24.06.05, 18:06 Czy moge otrzymac odpowiedzi na takie pytania jak: gdzie w malezji moge sie poopalac na fajnej plazy, zaimprezowac (czyli zeby byli turysci a nie bezludna wyspa:)) przeloty, hotele, leki itp itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.05, 20:43 Jakie znasz jezyki? kilka linkow na poczatek: po niemiecku: www.kl-post.com.my/ www.malaysiaforum.de/html/ po angielsku i w innych jezykach: www.tourismmalaysia.de/ po angielsku: www.expatkl.com/v3_index2.php jak masz jakies konkretne pytania, na ktore nie znajdziesz odpowiedzi w necie to pisz, moze bede cos wiedzial..pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
umu Re: Malezja - zbieram informacje 27.06.05, 10:42 jak chcesz zaimprezowac i sie poopalac to jedz do chorwacji frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
madziabisqp Re: Malezja - zbieram informacje 28.06.05, 03:05 takie klimaty to raczej w Tajlandii. W Malezji to ewentualnie Langkawi, ktore jest popularne wsrod turystow, ale nie jest to z pewnoscia najfajniejsza wyspa w kraju. Jesli zalezy ci na rajskich klimatach to wybierz wyspy przy wschodnim wybrzezu - Perhentian, Redang, Tioman. Na Langkawi mozesz leciec (Malaysia Airlines albo Air Asia) albo polynac promem. Prom na Langkawi plynie z Penangu oraz z Kuala Perlis. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinang,koszmartown Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.intranet / 203.113.71.* 28.06.05, 05:25 azeby tylko zadna sila nie zaciagnela cie na langkawi.duzo turystow ? cholernych chinczykow na zakupach, straszny widok. co do imprez w malezji, piwo strasznie drogie i coraz bardziej malezja przypomina pakistan. jedzenie tylko jest naprawde super no i przyroda w porzadku. azeby milo spedzic czas ogladajac cos wiecej niz motylki i kwiatki to pojedz do tajlandii, bardziej na luzie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 19:35 Wlasnie czy ktos moze mi powiedziec czy do Tajlandii potrzebujemy wizy? Czy jest to tak jak na Jamake ze wizy sa obowiazkowe ale dostaje sie je a raczej kupuje na lotnisku przy wjezdzie do kraju? Rozwazalem jeszcze Meksyk ale chyba troche drozej i pogoda pod koniec lipca chyba jest lepsza na dalekim wschodzi niz w Meksyku. Prosze o wszelkie komentarze. A moze inaczej. Jakie jest wasze wymarzone albo inaczej upatrzone miejsce gdzie byscie pojechali zeby zarowno cos zobaczyc jak i sie troszke poobijac. Nie jestem typem ktory dzien w dzien bedzie cos zwiedzal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: alternatywa IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 20:28 zobacz alternatywnie :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=25740403&a=25786251 janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 22:09 ...czy moglbys mi cos powiedziec o wizach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 22:45 Przykro mi Tomklu, ale ja mam niemiecki paszport i u mnie sprawy wizowe wygladaja troche inaczej niz u ludzi z polskim paszportem. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 23:10 A ja jestem w Portugalii z polskim paszportem a na ich stronach odsylaja mnie do Polski :( Chyba bede musial cos poszukac innego. W sumie duzo czasu nie mam na wakacje bo okolo 9 dni. Myslalem o Ameryce srodkowej... znalazlem British Virgin Islands calkiem fajne nie trzeba wizy tylko bilet lotniczy i w droge ... lecz :( ceny jak UK i to w funtach. Troche drogo. Znasz Janusz jakies miejsca na Karaibach warte zobaczenia zgodnie z moimi wymogami?:) O Jamajce juz sie tu naczytalem i chyba nie jest to najlepsze miejsce. Tak jak napisalem wczesniej Cancun w Meksyku fajny tylko ceny hoteli mnie dobily. Chyba najpierw bede musial sprawdzic liste krajow do ktorych moge pojechac a pozniej na cos sie zdecyduje. Oczywiscie jesli masz jakies sugestie..smialo Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.06.05, 12:41 Wizę tajską kupujesz na lotnisku. A z Malezją to faktycznie nie jest to kraj imprezowy. Moralność raczej tradycyjna. Także na Langkawi. Ładne, niezatłoczone plaże i ciekawa przyroda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Tomek - karaiby IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 12:47 Hallo Tomku, spedzilem na Karaibach 2 x po kilka miesiecy zeglujac tam i moja kwintesencja tych pobytow : raczej nigdy wiecej ! - Jezeli juz to tylko holenderskie antyle (ABC islands) lub Kuba. Tam jest stosunkowo "normalnie" tzn. infrastruktura dla turystow, przystepne ceny (ABC sa drozsze, ale w miare) no i "normalni" ludzie, ciekawi swiata i nie traktujacy cie jako potencjalnej ofiary lub "walking ATM". Cala reszta karaibow to w moich oczach syf, kila i mogila.. nie widze powodu, aby placic za coca-cole 6 dolarow czy za piwo 10 w byle budzie na plazy, nie czuje sie rowniez odpowiedzialny z racji koloru skory za "winy" kolonizatorow. Kiedys byl rowniez ciekawa wenezuela, ale ostatnio zrobilo sie tam bardzo "bandycko" pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Tomek - karaiby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.05, 10:00 januszu, chlopak sie zalamie jak pojedzie na antyle hol. przeciez ceny niebotyczne przy kubie,jamajce czy dominikanie. hotel 200usd, kolacja ok 100 nawet wino w markecie 15-20. totalna pomylka. jedyne co tanie to auto, tyle ze nie ma gdzie jeżdzic. w 3-4 godziny objechalem cale bonaire. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje IP: 195.23.48.* 29.06.05, 14:44 Jesli chodzi o Tajlandie ktore miejsca wydaja Ci sie Janusz najbardziej odpowiadajace mojemu "profilowi" wakacji?:) W przypadku wizy czy ktos moze mi powiedziec wiecej szczegulow? Janusz sprawdze wieczorem Kube i ABC :) zobaczymy co tam nich pisza:) Do uslyszenia, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
madziabisqp Re: Malezja - zbieram informacje 30.06.05, 01:14 Kho Samui, Kho Pangan, Kho Phi Phi Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje-Tomek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 09:23 Hallo Tomek, moja rada: wez sobie 3-4 dni na bangkok bez stressu - jest naprawde fascynujacy w przeciwienstwie do innych miast w tajlandii (najlepiej zakwateruj sie gdzies w poblizu Sky Train i kup sobie dzienny bilet za 100 Bath- bedziesz w miare niezalezny) W tajlandii w zasadzie masz do zobaczenia: Bangkok (no i moze Chang Mai), poza tym dzungla i wyspy. W Bangkoku mozesz sie zdecydowyc gdzie chcesz dalej - kawiarenki internetowe sa na kazdym kroku) Polecam Ci linki: www.sawadee.com/ www.stickmanbangkok.com/reader2.html Pierszy jest moim ulubionym do rezerwacji hoteli w LOS (land of smile) drugi warty poczytania aby nie dac sie porwac emocjom i iluzjom.. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje-Tomek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 09:25 Tomek, ten drugi link to wlasciwie: www.stickmanbangkok.com/ janusz Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: Malezja - zbieram informacje 03.07.05, 23:31 do Malezji wizy nie potrzebujesz. Przy wjezdzie dostajesz stempel na 3 miesiace pobytu. Jezeli chodzi o plaze to znam tylko co nieco wschodnie wybrzeze Malezji (polwyspu, nie Borneo). Plaze tam sa ladne i woda ciepla, ale wiekszosc miejsc jest dosc muzulmanska (w temacie imprez). Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: Malezja - zbieram informacje 03.07.05, 23:33 aha, leciec najtaniej chyba Lauda przez Wieden, ale mozesz sprobowac KLM. Lub do Singapuru i stamtad autobusem. Pytania o leki nie rozumiem - chcesz liste cen wszystkich lekow, czy chodzi Ci o cos konkretnego? Wiekszosc aptek jest zaopatrzona we wszystko od kondonow do lekow na sraczke, ale jak masz jakies szczegolne wymagania to lepiej wez ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś