Dodaj do ulubionych

Malezja - zbieram informacje

IP: 195.23.74.* 24.06.05, 18:06
Czy moge otrzymac odpowiedzi na takie pytania jak: gdzie w malezji moge sie
poopalac na fajnej plazy, zaimprezowac (czyli zeby byli turysci a nie
bezludna wyspa:)) przeloty, hotele, leki itp itd
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.05, 20:43
      Jakie znasz jezyki?
      kilka linkow na poczatek:
      po niemiecku:
      www.kl-post.com.my/
      www.malaysiaforum.de/html/
      po angielsku i w innych jezykach:
      www.tourismmalaysia.de/
      po angielsku:
      www.expatkl.com/v3_index2.php

jak masz jakies konkretne pytania, na ktore nie znajdziesz odpowiedzi w necie
      to pisz, moze bede cos wiedzial..pozdrawiam
      janusz
    • umu Re: Malezja - zbieram informacje 27.06.05, 10:42
      jak chcesz zaimprezowac i sie poopalac to jedz do chorwacji frajerze
    • madziabisqp Re: Malezja - zbieram informacje 28.06.05, 03:05
      takie klimaty to raczej w Tajlandii.
      W Malezji to ewentualnie Langkawi, ktore jest popularne wsrod turystow, ale nie
      jest to z pewnoscia najfajniejsza wyspa w kraju. Jesli zalezy ci na rajskich
      klimatach to wybierz wyspy przy wschodnim wybrzezu - Perhentian, Redang, Tioman.
      Na Langkawi mozesz leciec (Malaysia Airlines albo Air Asia) albo polynac
      promem. Prom na Langkawi plynie z Penangu oraz z Kuala Perlis.
      Magda
      • Gość: pinang,koszmartown Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.intranet / 203.113.71.* 28.06.05, 05:25
        azeby tylko zadna sila nie zaciagnela cie na langkawi.duzo turystow ?
        cholernych chinczykow na zakupach, straszny widok.

co do imprez w malezji, piwo strasznie drogie i coraz bardziej malezja
        przypomina pakistan.

jedzenie tylko jest naprawde super no i przyroda w porzadku. azeby milo spedzic
        czas ogladajac cos wiecej niz motylki i kwiatki to pojedz do tajlandii,
        bardziej na luzie.

pzdr
    • Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 19:35
      Wlasnie czy ktos moze mi powiedziec czy do Tajlandii potrzebujemy wizy? Czy
      jest to tak jak na Jamake ze wizy sa obowiazkowe ale dostaje sie je a raczej
      kupuje na lotnisku przy wjezdzie do kraju?
      Rozwazalem jeszcze Meksyk ale chyba troche drozej i pogoda pod koniec lipca
      chyba jest lepsza na dalekim wschodzi niz w Meksyku.
      Prosze o wszelkie komentarze.
      A moze inaczej.
      Jakie jest wasze wymarzone albo inaczej upatrzone miejsce gdzie byscie
      pojechali zeby zarowno cos zobaczyc jak i sie troszke poobijac.
      Nie jestem typem ktory dzien w dzien bedzie cos zwiedzal:)
    • Gość: janusz Re: alternatywa IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 20:28
      zobacz alternatywnie
      :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=25740403&a=25786251

janusz
    • Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 22:09
      ...czy moglbys mi cos powiedziec o wizach?
      • Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 22:45
        Przykro mi Tomklu, ale ja mam niemiecki paszport i u mnie sprawy wizowe
        wygladaja troche inaczej niz u ludzi z polskim paszportem.
        pozdrawiam
        janusz
        • Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.net.novis.pt 28.06.05, 23:10
          A ja jestem w Portugalii z polskim paszportem a na ich stronach odsylaja mnie
          do Polski :(
          Chyba bede musial cos poszukac innego. W sumie duzo czasu nie mam na wakacje bo
          okolo 9 dni. Myslalem o Ameryce srodkowej... znalazlem British Virgin Islands
          calkiem fajne nie trzeba wizy tylko bilet lotniczy i w droge ... lecz :( ceny
          jak UK i to w funtach. Troche drogo. Znasz Janusz jakies miejsca na Karaibach
          warte zobaczenia zgodnie z moimi wymogami?:) O Jamajce juz sie tu naczytalem i
          chyba nie jest to najlepsze miejsce. Tak jak napisalem wczesniej Cancun w
          Meksyku fajny tylko ceny hoteli mnie dobily. Chyba najpierw bede musial
          sprawdzic liste krajow do ktorych moge pojechac a pozniej na cos sie zdecyduje.
          Oczywiscie jesli masz jakies sugestie..smialo
          Pozdrawiam,
          Tomek
          • Gość: Paweł Z. Re: Malezja - zbieram informacje - Janusz.,... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.06.05, 12:41
            Wizę tajską kupujesz na lotnisku.
            A z Malezją to faktycznie nie jest to kraj imprezowy. Moralność raczej
            tradycyjna. Także na Langkawi. Ładne, niezatłoczone plaże i ciekawa przyroda.
          • Gość: janusz Re: Tomek - karaiby IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.05, 12:47
            Hallo Tomku, spedzilem na Karaibach 2 x po kilka miesiecy zeglujac tam i moja
            kwintesencja tych pobytow : raczej nigdy wiecej ! - Jezeli juz to tylko
            holenderskie antyle (ABC islands) lub Kuba. Tam jest stosunkowo "normalnie"
            tzn. infrastruktura dla turystow, przystepne ceny (ABC sa drozsze, ale w miare)
            no i "normalni" ludzie, ciekawi swiata i nie traktujacy cie jako potencjalnej
            ofiary lub "walking ATM". Cala reszta karaibow to w moich oczach syf, kila i
            mogila.. nie widze powodu, aby placic za coca-cole 6 dolarow czy za piwo 10 w
            byle budzie na plazy, nie czuje sie rowniez odpowiedzialny z racji koloru skory
            za "winy" kolonizatorow.
            Kiedys byl rowniez ciekawa wenezuela, ale ostatnio zrobilo sie tam
            bardzo "bandycko"
            pozdrawiam
            janusz
            • Gość: zenek Re: Tomek - karaiby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.05, 10:00
              januszu, chlopak sie zalamie jak pojedzie na antyle hol. przeciez ceny
              niebotyczne przy kubie,jamajce czy dominikanie. hotel 200usd, kolacja ok 100
              nawet wino w markecie 15-20. totalna pomylka. jedyne co tanie to auto, tyle ze
              nie ma gdzie jeżdzic. w 3-4 godziny objechalem cale bonaire.
    • Gość: Tomek Re: Malezja - zbieram informacje IP: 195.23.48.* 29.06.05, 14:44
      Jesli chodzi o Tajlandie ktore miejsca wydaja Ci sie Janusz najbardziej
      odpowiadajace mojemu "profilowi" wakacji?:) W przypadku wizy czy ktos moze mi
      powiedziec wiecej szczegulow? Janusz sprawdze wieczorem Kube i ABC :) zobaczymy
      co tam nich pisza:)
      Do uslyszenia,
      Tomek
      • madziabisqp Re: Malezja - zbieram informacje 30.06.05, 01:14
        Kho Samui, Kho Pangan, Kho Phi Phi

Magda
      • Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje-Tomek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 09:23
        Hallo Tomek,
        moja rada: wez sobie 3-4 dni na bangkok bez stressu - jest naprawde fascynujacy
        w przeciwienstwie do innych miast w tajlandii (najlepiej zakwateruj sie gdzies
        w poblizu Sky Train i kup sobie dzienny bilet za 100 Bath- bedziesz w miare
        niezalezny) W tajlandii w zasadzie masz do zobaczenia: Bangkok (no i moze Chang
        Mai), poza tym dzungla i wyspy. W Bangkoku mozesz sie zdecydowyc gdzie chcesz
        dalej - kawiarenki internetowe sa na kazdym kroku) Polecam Ci linki:
        www.sawadee.com/
        www.stickmanbangkok.com/reader2.html
        Pierszy jest moim ulubionym do rezerwacji hoteli w LOS (land of smile)
        drugi warty poczytania aby nie dac sie porwac emocjom i iluzjom..
        pozdrawiam
        janusz

• Gość: janusz Re: Malezja - zbieram informacje-Tomek IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 09:25
          Tomek,
          ten drugi link to wlasciwie:
          www.stickmanbangkok.com/
          janusz
    • larson Re: Malezja - zbieram informacje 03.07.05, 23:31
      do Malezji wizy nie potrzebujesz. Przy wjezdzie dostajesz stempel na 3 miesiace
      pobytu.

Jezeli chodzi o plaze to znam tylko co nieco wschodnie wybrzeze Malezji
      (polwyspu, nie Borneo). Plaze tam sa ladne i woda ciepla, ale wiekszosc miejsc
      jest dosc muzulmanska (w temacie imprez).
    • larson Re: Malezja - zbieram informacje 03.07.05, 23:33
      aha, leciec najtaniej chyba Lauda przez Wieden, ale mozesz sprobowac KLM. Lub
      do Singapuru i stamtad autobusem. Pytania o leki nie rozumiem - chcesz liste
      cen wszystkich lekow, czy chodzi Ci o cos konkretnego? Wiekszosc aptek jest
      zaopatrzona we wszystko od kondonow do lekow na sraczke, ale jak masz jakies
      szczegolne wymagania to lepiej wez ze soba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka