Dodaj do ulubionych

SAADIA hotel proszę o opinie

IP: *.rzeszow.mm.pl 22.03.09, 21:18
SAADIA hotel proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • aguska25 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 26.03.09, 20:53
      podbijam:)
    • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 27.03.09, 14:29
      również prosze o opinie. wybieram się tam z mężem 30 kwietnia. czy
      ktoś również leci w tym terminie?
      • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 27.03.09, 20:58
        ja lecę 2 kwietnia to po powrocie zdma relację na temat tego hotelu
        • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 28.03.09, 11:00
          O, super. Będe czekać na jakąś opinię i oczywiście informację o
          pogodzie. Życzę udanego wypoczynku i dużo słonka. A na jak długo
          jedziesz i z jakiego biura. Bo ja jadę z sun&fun.
          • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 28.03.09, 11:19
            Ja lece na 8dni też z biura sun&fun,a o pogodzie to moge ci juz dziś
            coś napisac,moja znajoma wróciła z tunezji tydzień temu opalona na
            czekoladke wiec to mówi samo za siebie,a co do wyjazdu to nie
            dziejuje żeby nie zapeszać napisze napewno po powrocie...pozdrawiam
            • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 28.03.09, 13:19
              Ja się jedynie obawiam pokoju w hotelu, ponieważ naczytałam się
              różnych opinii. Aczkolwiek spośród wszystkich hoteli, które miałam
              do wyboru ten miał najmniej złych opinii. Myślę, że będzie Ok i
              napiszesz wrażenia po powrocie.
            • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 09.04.09, 19:45
              Witam,

Czy już wróciliście?
              Będziesz miała chwilkę to czekam na relację.
              Pozdrawiam.
              • Gość: nais Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.gprs.plus.pl 10.04.09, 21:29
                opine o hotelach sa na www.travelplanet.pl i www.cholidaycheck.pl.A tak
                namarginesie,to opinie zbiera sie przed kupnem a nie po....
                • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 11.04.09, 17:10
                  Ale nie rozumiem o co ci chodzi. Jeśli nie posiadasz opinii z którą
                  chciał(-a)byś się podzielić to nie pouczaj, bo to nie ten wątek na
                  forum. Pozdrawiam.
                  • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.09, 12:37
                    Witam
                    Ja osobiście byłam bardzo miło zaskoczona hotelem,bardzo czysty i przyjemny
                    hotelik,super jedzenie,przemiła obsługa,animatorzy naprawde potrafia wypelnic
                    czas w ciagu dnia jak i wieczorem,mam nadzieje ze waszym rezydentem bedzie
                    Justyna bardzo miła kobietka.Polecam wycieczke na saharę.Z hotelu bedziecie
                    zadowolenie jesli niejestescie wymagajacy i nie oczekujecie palacowych wygód,ale
                    za te pieniadze które zaplacilam za wycieczke naprawde szczerze mogę ten hotel
                    polecic.....a pogoda była lekko w kratke ale ogolnie cieplo.....pozdrawiam i
                    życze miłego wypoczynku...i czekam na wasze opinie po powrocie
                    • Gość: Jagoda Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.aster.pl 12.04.09, 21:38
                      Byłam w tym hotelu w maju 2007 r. To w końcu 3 gwiazdki ale jest ok. Polecam
                      relację z pobytu w tym hotelu na moim blogu turystykaemerytki.blog.onet.pl
                    • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 13.04.09, 15:37
                      dziekuję wszystkim za opinie. miło jest dowiedzieć się czegoś o
                      miejscu do którego się jedzie. wiem, że są to 3 gwiazdki więc nie
                      oczekuje luksusów, jedynie względnej czystości :)
                      a czy daleko jest od lotniska do hotelu? słyszałam, że jakieś 20
                      minut. i ile czasu mija od wylądowania na lotnisku do znalezienia
                      się w pokoju hotelowym?
                      • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.09, 10:27
                        do lotniska jedzie sie jakies 10-15 minut,a od wyladowania do
                        zakwaterowania jest to jakas 1 do 1.5 h wszystko jest robione bardzo
                        sprawnie i szybko
                        • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 14.04.09, 20:32
                          a jak jest z sejfem. Jest on w pokoju? Czy braliście go?
    • Gość: Mirek Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:16
      A jaki jest orientacyjny koszt wynajęcia lodówki i TV, bo z tego co
      się orientowałem to nie ma tych rzeczy w standardzie?
      • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 15.04.09, 18:44
        a wiec tak

sejf to 10dinarow za tydzien i 10dinarow zwrotnej kaucji,a sejf jest
        w pokoju.....a co do lodowki to niewiem czy jest tak mozliwosc,a
        telewizor to 5 dinarow doba,a kaucja niewiem ile wynosi......ale
        powiem tak sejf my bralismy bo warto nawet rezydentka polecala...a
        co do telewizora to jest tyle atrakcji ze jest zupelnie
        niepotrzebny...pozdrawiam i zycze milego wypoczynku....ja chetniebym
        tam wrocila
        • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 15.04.09, 19:24
          Dzięki za informacje. Kiedy trzeba powiedzieć że chce się sejf?
          Można od razu przy rejestracji. Czy dostaje się jakiś kluczyk do
          sejfu czy jak to jest? Czy wychodząc gdzieś na miasto klucz do
          pokoju zostawia się w recepcji?
          • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 16.04.09, 09:42
            sejf mozesz poprosic w kazdej chwili w recepcji,podajesz numer pokoju dostajesz
            kluczyk i kwitek potwierdzajacy wplate kaucji.a kluczyk mozna zostawic w
            recepcji...ale my nigdygo niezostawialismy
            • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 18.04.09, 16:59
              a wogóle to jak twoja opalenizna? dało się choć troszkę opalić? i
              jeszcze jaedno pytanie, czy miałas opcje all inclusive?
              • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 19.04.09, 10:44
                tak mialam opcjie all inclusive.....i jestem z niej zadowolona....a
                opalenizna wrocilam czekoladowa bo bardzo szybko sie opalam...
                • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 19.04.09, 12:45
                  my też wzieliśmy opcje all inclisive :) a czy czynny był bar na
                  plaży? i czy kąpałaś się w morzu i odkrytym basenie?
                  • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.09, 19:49
                    na plazy bylam tylko raz i kapalam sie w morzu,oraz w basenie
                    odkrytym...jest czysciutka fajna woda...a co do baru na plazy to
                    szczerze niewidzialam
    • Gość: sng Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.acn.waw.pl 16.04.09, 22:34
      dzis wykupiłam wycieczke w sunfun do tego hotelu na 23 kwietnia, czy
      jest tu ktos kto wtedy tam się wybiera?
    • Gość: Mirek Bar na plaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 21:29
      Czy napoje na plaży są dodatkowo płatne w tym hotelu nawet w wersji
      AI?
      • Gość: paula Re: Bar na plaży IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.09, 19:51
        ten hotel jest oddalony od plazy o 350 metro
        • cudaczek55 Re: 21.04.09, 16:57
          Mam jeszcze kilka pytań :-)
          1. Ile zapłaciłaś za wycieczkę na saharę.
          2. Czy były komary lub inne owady?
          3. A jak jest z All inclusive. Skąd wiadomo, które np. alkohole
          wliczone są w usługę a za które jest dodatkowo opłata.
          4. Brałaś dolaray czy Euro?
          Będe wdzieczna jak znajdziesz czas aby odpowiedzieć na moje
          pytania.:-)
          • Gość: paula Re: IP: *.subscribers.sferia.net 21.04.09, 17:26
            Wycieczka na sahare kosztuje 250dniarow i polecam ja bylam i
            naprawde to sa niezapomniane przezycia,plus do tych 250dinarow
            trzeba doliczyc 20za wielblady i 6 za bryczke....a i jak pojedziecie
            to prosze pozdrowic jak bedziecie z przewodnikiem i kierowca
            mochametem od pauli (szakiry) i michala(mustafa)oni beda wiedzieli o
            kogo chodzi....z gory dziekuje...i oczywiscie jak wrocicie to
            napiszcie jak bylo...
            Komary minimalne ilosci
            Poinformuja was w ktorych barach alkochole sa za darmo.....a ktore
            za doplata....polecam drinka z likierem cedratin
            Zabralam dolary i lepeij tam sie oplaca niz euro
            pozdrawiam
            • cudaczek55 Re: 21.04.09, 19:38
              250 dinarów to od osoby? Jak patrzyłam to było coś koło 180 dinarów
              od osoby. A tak dokładnie to jak było w pokoju, bo takie różne
              opinie piszą. To że skromnie to rozumiem bo to hotel 3*, ale piszą
              że łazienka jest w strasznym stanie a na podłogach odpadające
              klepki.Może zbyt wiele oczekują?
              • Gość: paula Re: IP: *.subscribers.sferia.net 24.04.09, 10:47
                sprzataczki sprzataja kolo godziny 12 ale niewiem ile czasu bo nigdy
                nas niebylo przy tym....a pokoje sa czyste nic w nich nieodpada...i
                lazienki sa bardzo czyste
                • cudaczek55 Re: 24.04.09, 13:08
                  dzięki za odpowiedź. a jak z wycieczką na saharę? te 250 dinarów
                  jest od osoby tak?
            • cudaczek55 Re: 22.04.09, 18:08
              a jeszcze jedno. A jak było ze sprzątaczkami. Nie orientujesz się o
              której godzinie sprzątały i jak długo.
              • cudaczek55 Re: 26.04.09, 21:11
                nie wiesz dokładnie jaki był koszt wycieczki na Saharę od osoby? bo
                nie wiem ile wziąść pieniążków ze sobą. byłabym wdzięczna za
                odpowiedź.
                • Gość: paula Re: IP: *.subscribers.sferia.net 28.04.09, 14:18
                  180wycieczka
                  20wielblady
                  6bryczka
                  oczywiscie dinarow
                  no i na jakies picie powinnas miec z10dinarow
                  • igor292 Re: Saadia czerwiec 08.05.09, 16:42
                    A kto leci w czerwcu a dokładnie 4 w nocy. Pozdrawiam

Gość portalu: paula napisał(a):

> 180wycieczka
                    > 20wielblady
                    > 6bryczka
                    > oczywiscie dinarow
                    > no i na jakies picie powinnas miec z10dinarow
    • pandzisia Re: SAADIA hotel proszę o opinie 10.05.09, 12:37
      Witam!
      Mam pytanie czy daleko jest od tego hotelu do taxowek czy autobusów miejskich? I jaka jest mniej wiecej cena żeby dostać się do Sousse? Za odpowiedź z góry dziekuje ;)
      Pozdrawiam ;)
      • Gość: paula Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.subscribers.sferia.net 10.05.09, 16:19
        taxi i autobusy odjezdzaja bezposrednio spod hotelu,a koszt taxi do
        sousse to 8 dinarow a autobusu 0.66dinara pozdrawiam
        • Gość: dominika Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.skoczow.vectranet.pl 15.05.09, 23:10
          dziś wrócilam z hotelu Saadia i powiem szczerze jeździłabym tam co
          roku naczytałam sie w internecie bzdurnych opinii na temat tego
          hotelu i zastanawiam się czy ten co to pisał był tam naprawde. Hotel
          świetny jedzenia dużo i przeróżne. Obsługa miła i zawsze pomocna.
          czysto w pokojach i na korytarzu. w hotelu jest winda. świetne
          wieczone animacje o 21.30 zaczyna sie show time na którym nie można
          sie nudzić. 1 dinar napiwku to niewiele ale potrafi zdziałać cuda
          • cudaczek55 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 16.05.09, 21:11
            witam, ja wróciłam z hotelu saadia 14 maja, więc chyba byłam z
            dominiką w tym samym czasie!? uważam, że to super miejsce i
            jeździłabym tam w każdej wolnej chwili. pokoje czyste, obsługa bez
            zarzutów, jedzenia bardzo dużo. nie było problemów z leżakami ani w
            hotelu ani na plaży. show po prostu super, animatorzy
            niezastapnieni. po prostu raj na ziemi!!!
            • diablo_wawa Re: SAADIA hotel proszę o opinie 16.05.09, 21:55
              Milo mi to niezmiernie słyszec.Lece z rodzina 11.06 i ciekaw byłem opinii
              dotyczacych hotelu.Pozdrawiam!!!
              • Gość: dominika Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.skoczow.vectranet.pl 17.05.09, 22:56
                to napewno będziesz mile zaskoczony hotelem ja już wiem że wróce tam
                za rok. Polecam wycieczki organizowane przez Alibabe np. Caravana
                lub rejs statkiem pirackim wrażenia niesamowite
                • Gość: Alibaba Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:21
                  Dominiko a jaki jest koszt tych wycieczek?
                  • Gość: pandzisia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.elpos.net 23.05.09, 23:14
                    Dziekuje bardzo za odpowiedź ;) a może ktoś coś powiedzieć wiecej na temat animatorów. Lece 4.06 do pracy jako animator i możliwe, że bede pracowała w tym hotelu, wiec chciałabym się coś dowiedzieć... a może ktoś ma zdjecia?;> Z góry wielkie dzieki ;)
                    • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 78.8.78.* 30.05.09, 17:33
                      Ja lecę 3 lipca to może się spotkamy,może też ktoś się wybiera z
                      Wrocławia?
                • Gość: grazka Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 195.117.128.* 30.05.09, 18:05
                  Dominiko ,a ile kosztują takie wycieczki np.rejs statkiem pirackim.
                  Zastanawiam się ile zabrać kasy?
                  • Gość: Ilona-Kielce Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 31.05.09, 10:27
                    Ja też lecę do tego hotelu ale 11.06 z Warszawy. Też zastanawiam się ile wziąść
                    ze sobą pieniędzy?! Ciesze się,że są takie pozytywne opinie na temat hotelu.
                    Pozdrawiam :)
                    • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.09, 20:02
                      Ilona jak wrócisz to napisz co i jak :) Tez sie zastanawiam ile kasy
                      trzeba wziać
                      • Gość: Ilona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 01.06.09, 18:52
                        Oczywiście,że napisze jak było. Jak już ktoś był to proszę o podpowiedz ile
                        pieniążków trzeba wziąść :) pozdrawiam wszystkich
                        • Gość: pandzisia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.elpos.net 01.06.09, 21:57
                          To zależy jak zamierzacie spedzić czas, jeżeli ktoś chce jechać na wycieczki itd. to wiadomo, że musi wziać wiecej kasy ;) dla jednego starcza 100$ a dla innego potrzeba 300$ wszystko zależy od tego w jaki sposób spędzacie wakacje ;)
                          • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 78.8.79.* 03.06.09, 12:21
                            Dzięki, nie wiecie czasem co warto kupić w Tunezji, jakieś fajne
                            pamiatki czy ciuchy. Czy w hotelu jest kantor?
                            • Gość: pandzisia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.elpos.net 03.06.09, 13:01
                              W hotelu powinien być kantor, zreszta w każdym jest... to zależy co byś chciała kupić, ja zawsze z Tunezji przywoże przyprawy ;) no i ich słodycze.. jeżeli chodzi o pamiątki to shisha, bębenki, wielbłady, kwiaty pustyni itd. tego jest całe mnóstwo i w różnych rozmiarach, wiec napewno znajdziesz coś dla siebie ;)Jeżeli chodzi o ubrania to można też znależć coś ciekawego i jak kupujesz na targu to oczywiście targujesz się ;) czyli można kupić dużo rzeczy za bardzo niskie ceny ;)
                              • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.09, 12:30
                                Dzieki:) Jaki jest przelicznik tzn. ile dostane za dolara, a ile za
                                euro.
                                • Gość: monika Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.rtr.bait.pl 09.06.09, 22:23
                                  kantor jest w recepcji ale wszędzie jest taki sam przelicznik, my
                                  braliśmy z bankomatu najwygodniej i chyba najlepiej
                    • Gość: monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.rtr.bait.pl 09.06.09, 22:13
                      LUDZIE W HOTELU BARDZO OK , SZCZEGÓLNIE ANIMATORZY. JAK KTOŚ NIE
                      LUBI MONOTONNEGO JEDZENIA TO POLECAM ZABRAĆ JAKIEŚ KABANOSY ALBO
                      GORĄCE KUBKI BĄDŻ NAWET SUCHA KIEŁBASE ( JA ZA TO PO TYGODNIU BYŁAM
                      W STANIE ZAPŁACIĆ DUŻE PIENIĄDZE)W DRUGIM TYGODNIU JUZ MNIE MDLIŁO
                      OD ZAPACHU. ALE TO JEDYNY MINUS JAK DLA MNIE. DLA PALĄCYCH RADA BY
                      KUPIĆ PAPIEROSY W POLSCE NA LOTNISKU, TAM NIESTETY TYLKO MALLBORO I
                      ICHNIEJSZE PAPIEROSY, POLECAM TEZ KUPIĆ BATERIE JEŚLI KTOŚ MA
                      JESZCZE APARAT ALBO COŚ INNEGO NA PALUSZKI (TAM STRASZNIE DROGIE)
                      HM ... MY NIE BRALISMY SEJFU I NIC ZMAN NIE ZGINEŁO A PIENIĄDZE BYŁY
                      PRAKTYCZNIE NA WIDOKU. NIC BABECZKI NIE KRADNĄ. W OPCJII ALL SA
                      PRZEKĄSKI PO OBIEDZIE I W TRAKCIE SHOW TIME...TYLKO TRZEBA PĘDEM
                      LECIEĆ BO NIE STARCZA DLA WSZYSTKICH :-) DLA OSÓB KTÓRE CHCĄ SIE
                      WYBAWIĆ TEN HOTEL JEST SUPER. MUAZ, PIKACZU, DUDU DALI I ARBI BĘDA
                      STAWAC DOSŁOWNIE NA GŁOWIE BYŚCIE BYLI ZADOWOLENI. POWODZENIA
              • Gość: aska Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 17:33
                cześc
                ja też lecę z rodzina 11 czerwca z sun może się spotkamy
                mój numer 508150336, zadzwńcie jak będziecie na miejscu , zawsze
                milej w grupie,prawda:_))))
                • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.09, 14:29
                  właściwie wszystko juz wiem, czekam na 3 lipca,mam zamiar dobrze się
                  bawic:)Czy w lipcu wycieczka na Sacharę jest do przezycia?
                  • Gość: katowice Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 83.143.102.* 14.06.09, 17:10
                    mam pytanie czy przy hotelu są jakieś korty tenisowe ? i czy jest sprzęt typu
                    rakiety itp oraz czy trzeba za to płacić ? bo lecę tam 26 czerwca i się
                    zastanawiam dzięki za info
                    • Gość: monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 81.210.113.* 16.06.09, 11:42
                      TAK KORTY SĄ. W OPCJI ALL JEDYNE ZA CO PŁACISZ TO OŚWIETLENIE PO ZMROKU.
                      • Gość: finezyjnie Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.master.pl 21.06.09, 22:21
                        Wróciłam 20 czerwca z Tunezji z hotelu Saadia - jeśli mam być szczera, czytając
                        pewne opinie bardzo się obawiałam tego wyjazdu, jak się jednak okazało -
                        zupełnie niepotrzebnie.
                        Hotel - pokoje faktycznie nie są rewelacyjne, ale jest w nich łazienka, toaleta,
                        balkon, miejsce na relax - zresztą, kto w tak piękną pogodę spędza czas w
                        hotelu? nie ma żadnych karaluchów, mrówek, komarów i innych insektów.
                        Basen rewelacyjny, jedzenie - moim zdaniem, dosłownie full wypas, od koloru do
                        wyboru. Nie zgadzam się co do faktu, że jest monotonne, chyba, że ktoś nakłada
                        wszystkie potrawy na talerz...
                        Kelnerzy bardzo sympatyczni, nie spotkałam się z jakimkolwiek negatywnym
                        zachowaniem, mimo opcji All INCLUSIVE.
                        Gdyby ktoś miał jakies pytania - proszę pisać, chętnie odpowiem.
                        Jeżeli ktoś obawia się wyjazdu, stanu hotelu czy czegokolwiek - naprawdę jest
                        EKSTRA!
                        • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.09, 21:38
                          Cieszę sie "finezyjnie" ,ze jest ok. Ja lece za tydzień. Napisz jaki
                          jest aktualny przelicznik tzn. ile dinarów dostane za dolara?Co tam
                          z plażą, czy faktycznie brudna? Dobrze ,że pokoje do przeżycia,bo o
                          nich sa najgorsze opinie.
                          • Gość: finezyjnie Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.master.pl 25.06.09, 19:59
                            Wiesz co brijuni? Powiem Ci tak - nasz naród niestety jest czasami markotny,
                            ludzie chcieliby za niewielkie pieniądze mieć luksus, cuda, złote sztućce i
                            toaletę, która samoistnie się spłukuje po wyjściu. My, z moim chłopakiem, bardzo
                            nie lubimy chlorowanej wody, ale uwielbiamy pływać, dlatego robiliśmy tak:
                            wstawaliśmy o 6.00, ubieraliśmy stroje i szliśmy pływać do basenu (ale pływać,
                            nie taplać się), kiedy jeszcze nikogo nie było, później wracaliśmy do pokoju,
                            opłukaliśmy się i na śniadanko, a po nim na plażę. Czy ona jest brudna? kiedy
                            tam byłam ludzie faktycznie zwracali na to uwagę, ja natomiast uważam, że
                            wygląda tak, jak wszystkie inne plaże. Czasami znajdziesz gdzieś plastikowy
                            kubek, ktoś coś zakopie w piasku i podczas grzebania to znajdziesz - zdarza się,
                            ale moim zdaniem to kolejna przesada.
                            Co do przelicznika - 1 dolar = 1,32 dinara (pieniążki rozmienialiśmy w recepcji).
                            Pokoje naprawdę są do przeżycia, choć osoby, które miały pokój na samej górze
                            marudziły, że dach się nagrzewa i jest im gorąco, a Ci z parteru, że czasami
                            wchodzą im mrówki...
                            Niestety w bloku, na 11 piętrze też jest bardzo ciepło, a owady spotkać można
                            wszędzie.
                            To, czego jestem pewna, to fakt, że podczas Twojego pobytu będzie bardzo dużo
                            ludzi, bo to bądź co bądź sezon wakacyjny i może być faktycznie troszkę gorzej
                            niż wtedy, kiedy byłam ja, czyli poza sezonem, ale po co się negatywnie nastawiać?:)
                            Jedź, wypoczywaj, pamiętaj o silnym filtrze, bo grzeje niemiłosiernie i baw się
                            dobrze:)
                            Gdyby coś, jestem do dyspozycji:)
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 26.06.09, 23:07
                              Bardzo dziękuje za wasze opinie bo miałam wiele obaw co do tego
                              hotelu ale po przeczytaniu waszych opini mam zamiar super sie bawić
                              i wypocząć byle do 2 lipca pozdrawiam i dziękuje
                              • Gość: brijuni Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 17:31
                                To do zobaczenia w Saadii. Też zamierzam się dobrze bawić.
                                • aguska25 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 28.06.09, 14:07
                                  witam wszystkich wybierających się do sadii - zazdroszcze-
                                  pojechałabym raz jeszcze:) Spędziłam tam z rodziną 15 dni i jestem
                                  baardzo zadowolona !
                                  Musieliśmy skorzystać z opieki medycznej - lekarz pojawił się w
                                  pokoju po 20 minutach od zgłoszenia w recepcji- i postawił chorego
                                  na nogi raz dwa:) takiej opieki nie doświadczyłam w Polsce nigdy
                                  naprawdę - niestety zapłacić trzeba samemu 60 dinarów i 50 leki , i
                                  teraz pozostaje nam ubiegać się o zwrot w ubezpieczalni .

Lezaki dobrze sobie rano zarezerwowac kladac recznik ( zarówno przy
                                  basenie jak i na plazy)bo potem problem zeby znalezc wolny.

Wycieczki u ali baby lub zakupy u plazowych handlarzy dobrze robic w
                                  drugiej polowie pobytu kiedy juz chetniej schodza z ceny i to
                                  znacznie - na poczatku wiedza ze turysci maja pieniazki i schodza z
                                  ceny ale niewiele.

udanego wypoczynku !!!

Udanego wypoczynku wszystkim!!!

• kt99 Re: SAADIA hotel proszę o opinie - komary 28.06.09, 14:38
                                    witam,
                                    wybieram się z mężem i dziećmi (5 i 10 lat) 2 lipca. Proszę o info czy są komary
                                    lub inne gryzaki?

Pozdrawiam
                                    • Gość: bacha Re: SAADIA hotel proszę o opinie - komary IP: *.chello.pl 29.06.09, 09:59
                                      polecam,polecam,polecam.....raj cudnie i domowo,wszędzie kwiaty i
                                      palmy,niech sie schowają hotele z 5 gwiazdkami !!!!
                                      • aguska25 Re: SAADIA hotel proszę o opinie - komary 29.06.09, 11:12
                                        wieczorami troche komarow lata - maluszka troszke mi na poczatku
                                        pogryzly , ale pozniej smarowalam dzieci na wieczor i juz ok bylo:)
                                        osoby mieszkajace na parterze lub 1 pietrze narzekaly na obecnosc
                                        mrówek w pokojach , my na 2 pietrze nie mielismy:)
                                        • Gość: isak Re: SAADIA hotel proszę o opinie - komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 18:19
                                          mam tylko jedno pytania, jak plaża, jak leżaki, czy płatne na plaży?
                                          Jesteśmy zdecydowanymi zwolennikami plaży i morza i troche się
                                          obawiam o czystość i dostępność i szerokość ?
                                          I czy jest jakiś kids club jak on wygląda?
                                          Proszę o info?
                                          • Gość: roberto Re: SAADIA hotel!!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.09, 00:42
                                            Witam wszystkich! mam pytanie odnośnie sklepów bezcłowych na lotnisku dokładnie
                                            chodzi o Monastir jakie ceny czy bardziej się opłaca kupić na lotnisku w Polsce?
                                            chodzi o alkohol i papierosy? czy 1400$ na 2tyg. starczy na dwie osoby? mamy
                                            wykupioną opcje ALL. czekam na każdą odpowiedz. my lecimy 3 września do Saadi.
                                            :) pozdrawiam...
                                            • Gość: Dorota Re: SAADIA hotel!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:49
                                              Taka kwota napewno Ci starczy.Na lotnisku w Monastirze nie jest tanio. Jeśli
                                              chcesz kupić alkohol to lepiej w Polsce, o ile nie lecisz z Bydgoszczy. Na tym
                                              lotnisku Baltona nie ma sklepu wolnocłowego. Obowiązują ceny wyższe niż w sklepach.
                                              • Gość: roberto Re: SAADIA hotel!!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.09, 10:15
                                                dzięki Dorota za info :) my lecimy z Wa-wy rok temu jak leciałem do Egiptu na
                                                warszawskim Okęciu jest sporo sklepów wolnocłowych ale po wylądowaniu na miejscu
                                                tam zdecydowanie było taniej. kiedy kończy się sezon my lecimy 3 Września będzie
                                                jeszcze tłoczno w hotelu? Pozdrawiam. :)
                                        • Gość: gosc Re: SAADIA hotel proszę o opinie - komary IP: 41.226.180.* 31.08.09, 23:56
                                          nie polecam. zdarzaja sie kradzieze pieniedzy perfum ubran
                                          kierownika hotelu to smieszy dla niego to zaden problem bardzo
                                          konfliktowy. sam hotel nie jest najgorszy ale kiedy zaczynaja sie
                                          problemy to nikt nie bierze odpowiedzialnosci. pod nieobebecnosc
                                          turystow do pokoi wchodzi wiele osob niewiadomo po co.
                              • Gość: Dorota Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:11
                                Wróciliśmy z hotelu Saadia zadowoleni i wypoczęci. Pokoje nie są takie złe, duże
                                czyste, tylko ta podłoga ,ale po dwóch dniach i na zdjęciach nie wygląda tak
                                źle.Mieliśmy pokoje na parterze, w jednym były mrówki , u nas nie. Mrówki
                                pojawiły się dlatego, że w pokoju były słodycze.
                                Basen w sezonie może być trochę za mały, a brak leżaków przy basenie i na plaży
                                jest irytujący, szczególnie że basenowy sam zajmuje sporo leżaków i zarabia.
                                Opcja ALL naprawdę bogata, jedzenia dużo i smaczne. W hotelu napewno nie
                                będziecie się nudzić.Dzieci mają fajny mini club.
                                • Gość: Misica Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:27
                                  Witam:-)
                                  Wybieramy się do Saadii jutro. Będę wdzięczna za nowe opinie:-)
                                  • aguska25 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 01.07.09, 21:18
                                    lezaki trzeba sobie zarezerwowac rano - wystarczy polozyc reczniki i
                                    jakies rzeczy :) podobno mozna zaplacic securty 1 dinara i tez lezak
                                    zarezerwuje....my nikomu nie płaciliśmy a wcześnie sobie
                                    zajmowalismy:)
                                    jezeli chodzi o mini klub -dla dzieci zajęć nie brakuje- moi byli
                                    zachwyceni- w godz 10-12 i od 15-17 byly zajecia dla dzieci i
                                    wieczorem dyskoteki ok 20-22, czesto wieczorami tez cos organizowali
                                    ( np.kolacja w restauraccji dla dzieci )
                                    placyk zabaw super , hotel usytuowany w ogrodzie spokojnie można z
                                    dziecmi pograc w piłke, w hotelu kilka atrakcji dla dzieci (
                                    automaty do gry , bilard ) , 15 minut od hotelu mały tor wyścigowy i
                                    mozliwość przejażdżki:)
                                    w brodziku dziennie wymieniana woda
                                    ja jestem zadowolona bardzo:) udanego wypoczynku życzę
                                    • Gość: Beata Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 10:05
                                      Wróciłam wczoraj z tego hotelu. Jestem zachwycona animacjami jakie
                                      tam są. Moje dzieci bawiły sie wysmienicie a i dorośli mieli co
                                      robić w trakcie dnia /piłka wodna, rzutki, siatkówka, gimnastyka/.
                                      Pokoje są ok, uwaga na na II piętrze klima praktycznie nie działała.
                                      na plaże dojeżdża się bryczką ale można i piechotą /niedaleko/.
                                      Basen super i dla dzieci i dla dorosłych, ponadto jest jeszcze jeden
                                      kryty z chłodniejszą wodą. Nawet jeśli znajdziecie jakies niedostaki
                                      to Pikaczu, Aiman, Arbi i Zizu tak wami zakreca że będziecie mieli
                                      tylko dobre wspomnienia.
                                      • Gość: Ilona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.kielce.vectranet.pl 07.07.09, 17:14
                                        Witam Wszystkich!
                                        Ja wróciłam z Saadi 25 czerwca. Były to wakacje nie do zapomnienia. Hotel
                                        wporządku,wszyscy mili i uprzejmi. My mieliśmy pokój na 2 piętrze bez mrówek z
                                        działającą klimatyzacją czystą łazienką. Leżaki rezerwujecie juz kilka minut po
                                        6 kładąc ręczniki,ponieważ później nie ma co liczyć na wolny leżak.Na plaży w
                                        miarę czysto,oprócz glonów przy brzegu. Woda w morzu słona i to bardzo,wieczorem
                                        śmierdzi. Woda w basenie czysta,codziennie przez obsługę sprawdzana
                                        czystość,byłam świadkiem. Polecam wycieczkę na Sahare coś wspaniałego,warto też
                                        skorzystać z przejażdżki wielbłądem, również wyprawę statkiem po morzu ale nie
                                        od Alliego bo on ma drogo,jak się samemu pojedzie do Sousse i pójdziecie do
                                        portu to za 15 dinarów od osoby kupicie bilet a Alli sprzedaje po 40 dinarów. Na
                                        targu w Sousse trzeba się targować i stawiać na swojej cenie,wtedy kupicie dużo
                                        ciekawych rzeczy za nieduże pieniądze.W opcji ALL jedzenia mnóstwo i nie do
                                        przejedzenia.W ciągu dnia dużo atrakcji przy basenie,wieczorem występy
                                        animatorów,są niesamowici dają z siebie naprawdę wszystko.Warto jechać i
                                        wypocząć. Ja bym pojechała ponownie bez żadnego zastanowienia.
                                        Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :)
    • Gość: Tomek Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:39
      Czy ktoś leci 16.07.09 z Krakowa do Sadii??
      • Gość: andzia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.centertel.pl 09.07.09, 21:50
        Lece 16.07.09 z wawy do hotelu saadia
        • Gość: Tomek Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:57
          Miło nam, my jedziemy 4 osobową rodziną i mamy nadzieję że na
          miejscu się spotkamy. Pozdrawiamy:)
          • Gość: Max Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 195.248.240.* 14.07.09, 16:50
            bedziemy tam 16.07.o9 lot z katowic
    • Gość: robert Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 14.07.09, 17:33
      wylot 23 z bydgoszczy,do zobaczenia wszystkim na miejscu!!!!!!!!
      • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 17.07.09, 18:10
        Witam dzisiaj wróciliśmy z Saadi było poprostu super do niczego sie
        nie można przyczepić a jakieś niedociągnięcia zawsze są ,animatorzy
        suuuuuuuuper nie dają sie nudzić ale też nie są nachalni polecam
        bardzo spokojna dzielnica raczej dla rodzin z dziecmi .Komarów zero
        wogóle nie widziałam robactwa,jedzenie też smaczne ,pokoje skromne
        ale ludzie w pokoju tylko sie śpi ,jak będziecie pozytywnie
        nastawieni to bedziecie zadowoleni jak my miłego wypoczynku
        wszystkim którzy jadą do Saadi
        • Gość: aka Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:48
          Wylatujemy za tydzień, proszę coś więcej napisać, bo to najświeższe informacje.
          Będę wdzięczna, lecę z córką 4-letnią
          • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 18.07.09, 16:18
            A co chcesz wiedzieć odpowiem na pytania :)
            • Gość: ja Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.09, 20:28
              Jak jest z rezydentem jest tam cały czas? bo to chyba jest jedyna osoba która
              pomoże w razie co.
              • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 19.07.09, 00:10
                Rezydentka jest dwa razy w tygodniu po 45 minut ale jest cały czas
                pod telefonem na początku podaje numer i można dzwonić wiec spoko
                bez stresu
              • Gość: Monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 188.33.101.* 20.07.09, 00:37
                Hej! Mam pytanie: może ktoś wie, czy ekipa animacyjna jest co roku
                ta sama? Byłam w tym roku w Saadii, w przyszłym roku też się tam
                wybieram i mam nadzieję, że animatorzy się tak często nie zmieniają.
                Bardzo proszę o wszelkie odpowiedzi.
                • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 20.07.09, 11:24
                  Ja rozmawiałam z Zizu i powiedział że sie zmieniają
                  • Gość: M Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.108.216.* 20.07.09, 22:27
                    Dziękuję za wiadomość! Szkoda bo to super ekipa:( A nie wiesz może
                    na czym polegają te zmiany? Czy wszyscy odchodzą, czy tylko część
                    osób?
                    • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 20.07.09, 22:38
                      Nie pytałam ale sama przyznasz że animatorzy są najlepsi pod
                      słońcem :)
                      • Gość: Monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.108.216.* 20.07.09, 22:46
                        Pewnie:) Są rewelacyjni!
                        • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 29.07.09, 11:36
                          Ja się wybieram 6 sierpnia. I mimo iż jestem z Bydgoszczy lecę z Gdańska.
                          Możliwe, że animatorzy zmieniają się co roku, ponieważ w zeszłym roku również
                          tam byłam i byli inni. Jak pojadę mogę się spytać jak będzie w przyszłym roku i
                          napisać :)
                          Pozdrawiam!
                          • Gość: Monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.108.200.* 29.07.09, 14:28
                            Byłabym bardzo wdzięczna:). Mam nadzieję, że będą Ci sami:)Życzę
                            udanych wakacji! Pozdrawiam
                            • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 29.07.09, 16:39
                              A nie ma za co i dziękuję :)
                              Chciałam się tylko dowiedzieć czy wszyscy animatorzy są Tunezyjczykami czy tylko
                              kilku? Bo od dłuższego czasu się zastanawiam xD
                              • Gość: Monia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.108.200.* 29.07.09, 21:08
                                Ja byłam w czerwcu i byli sami Tunezyjczycy. Nie umieli mówić po
                                polsku, znali tylko troche słówek, jak np." cześć, jak się masz ,
                                dobrze, bardzo dobrze, smacznego i o Jezus Maria:)". Można się z
                                nimi dogadać po angielsku, francusku, niemiecku i oczywiście po
                                arabsku:). Są naprawdę super! W sezonie miała być jeszcze polska
                                animatorka, ale oczywiście jej przyjazd się ciągle opóźniał i ja już
                                jej nie zastałam. Czytałam później opinie na wakacje.pl i nie były
                                zbyt dobre:)Z niecierpliwością czekam na informacje od Ciebie:)
                                Pozdrawiam!
                                • Gość: iwona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 89.25.157.* 29.07.09, 21:16
                                  Ja byłam od 2 lipca i poznałam dwie polskie animatorki Dagmara
                                  ok.ale Marija tak na nią wołali jak by to powiedzieć po naszemu
                                  masakra laska jest tam chyba za kare
                                  • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 30.07.09, 11:46
                                    No też właśnie czytałam wypowiedzi o tej Polskiej i nie za ciekawe :)
                                    Jak ja byłam w zeszłym roku to również animatorzy byli z Tunezji i nie mówili po
                                    Polsku jednak znali podstawowe wyrażenia i chętnie uczyli się nowych rzeczy.
                                    Również mówili po niemiecki, angielsku, francusku, arabsku niektórzy także
                                    włosku, trochę szwedzku, trochę rosyjsku i innych językach xD
                                    • Gość: Karolina Re: SAADIA hotel IP: *.nitka.net.pl 02.08.09, 00:21
                                      o boże ta polska animatorka to poprostu tragedia... wiecznie nie
                                      usmiechnieta , nic nie zagada nie odpowie.. Jak miala juz wykonac
                                      jakis uklad lub gdy chciala cos zatanczyc ci animatorzy poprostu sie
                                      juz smiali sami ciagle mowili ze takiej masakry to nigdy nie bylo ..
                                      Ale ja bylam na dwa tygodnie w lipcu było swietnie naprawde az jak
                                      sobie przypominamy to jest nam strasznie smutno . ci animatorzy to
                                      naprawde udani bardzo az bedziecie po powrocie za nimi tęsknic.
                                      Pikaczu jest super smieszny przychodzi zagada, jego min chyba nikt
                                      nie przebije, arbi ma najlepszy smiech az mozna sie poplakac ze
                                      smiechu gdy on sie smieje. Daly swietnie tanczy naprawde Jacsona i
                                      duzo innych i jest bardzo miły . bardzo chcialabym wiedziec czy bedą
                                      w nastepnym roku , wtedy pojechalabym tylko dla nich..pozdrawiam
                                      napewno bedziecie sie swietnie bawic
                                    • Gość: karolina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.nitka.net.pl 02.08.09, 00:27
                                      jesli macie jakies zdjecia lub filmiki z pikachu albo dudu daly to
                                      jesli mozecie to bardzo prosze. bardzo bym chciala jeśli mozecie.
                                      oczywiscie w zamian rowniez moge cos wyslac lub odpowiedziec na
                                      pytania.pozdrawiam moj email : kasia.patrycja@wp.pl
                                      • Gość: Polska animatorka. Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.gb.net.pl 02.08.09, 10:31
                                        Witam
                                        byliśmy w lipcu.
                                        Animatorka tragedia, tragedia, tragedia, za co je sie placi to ja
                                        nie wiem, wiecznie zaspana, powolna, mówić to po polsku jej się
                                        nawet nie che.... tunezyjczycy moga być.
                                        Jedzenie bardzo monotonne, nie "żarlismy", ale po tygoniu mielismy
                                        juz dosyc kurczaków, pizzy (zrezstą nie za dobrej) i zupy,, bardzo
                                        dobre i słodkie arbuzy, melony i crosanty (to był duzy plus hotelu).
                                        Klimatyzacja na 3 piętrze nie dizlałą, misliśmy pokój w ktorym
                                        słońce było tylko rano, więc wieczorem było ciepło ale nie goraco.
                                        Remionotowali klime więc moze w póżniejszym czasie bedzie oki.
                                        Basen mały, jak na tyle gości, trzeba rano koło 6 wstac i zająć
                                        leżak bo po 9 nie ma juz wolnych.
                                        Plaża szeroko, jedyny minus wieczorem tworzyło się tam miateczko
                                        tunezyjskie, ale ludzie bardzo mili i nie przeszkadzaliśmy sobie
                                        nawzajem, meduzy w morzu są, więc przyda się coś na oparzenia.
                                        Obsługa hotelu bardzo miła, maja wprawdzie klopoty za sprzątaniem,
                                        nam pokój może posprzatli z 5 * podcazs pobytu i dawalismy tez
                                        bakszysz.
                                        Polecamy wycieczki samodzielnie do Sousse i Manostiru autobusem,
                                        zatrzymuje sie przy hotelu, koszt koło 1,7 din za 3 osoby.
                                        Hotel z sieci san&fun, remontowany widac całay czas, w pokojach na
                                        parterze mrówki, ale nie gryzą ponoć...
                                        Komarów nie ma, co tydzień opylaja jakims środekiem w nocy, który
                                        straszliwie śmierdzi.
                                        Więcej nie wybiorę się do Sadii mimo miłej atmosfery w hotelu
                                        (oprócz polskiej animatorki), monotonnego jedzenia, znam lepsze
                                        hotele, oczywiście również droższe, ale uważam że za pieniądze które
                                        zaplacilismy moglo byc lepiej.

A duzym plusem jest ogród opalmowy, naprawde piekny....

Pozdrawia

Jeżeli jakieś pytanie odpowiem

Hotek oceniłabym na
                                        • Gość: ewa Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.c201.msk.pl 25.10.09, 11:14
                                          Bardzo mnie denerwują Wasze rady na temat rezerwowania lezakow na
                                          basenie.Rezerwujeciw leżak ok.7 rano powiedzmy a kiedy idziecie na
                                          basen?około 11,czy 13?.Przeciez do tej pory z tego lezaka 5 innych
                                          osób mogłoby skorzystać.No ale to byłyby normalne osoby,tzn.takie
                                          które przychodza na basen popływać a nie siedzieć na leżaku 4
                                          godziny a zajmować go szmatami na cały dzień
                                      • Gość: magbeth Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:19
                                        witam,
                                        zastanawiam sie nad urlope w tym hotelu, wyjazd zapewne 24.09. bo z
                                        tego co sie orientuje, to na ta date wlasnie sa oferty
                                        mam pytanie odnosnie odlegosci: ile jest do najblizszych miast, jak
                                        mozna tam dotrzec i ile to kosztuje (autobus czy lepiej taxi?),
                                        interesuje mnie rowniez mozliwosc potanczenia: czy w poblizu jest
                                        jakas dyskoteka? ile kosztuje wejscie i przykladowy drink lub piwo?
                                        jak z wycieczkami na Sahare? gdzie najlepiej wykupic i jak
                                        ksztaltuja sie ceny?
                                        z gory wielkie dzieki!
                                        a moze ktos jeszcze jedzie do Saadii 24.09.?
                                      • Gość: Klaudia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 14:55
                                        ja równiez bardzo milo wspominam te wakacje. i za rok zamierzam tam
                                        wrócić i bylo by świetnie gdyby animatorzy sie nie zmienili.. bo ta
                                        ekipa jest niesamowita.. bylam w saadi 2 tyg. i strasznie za nimi
                                        tęskie jak odjezdzalam to łezka sie zakręciła w oku..a marysia to
                                        spoko laska nie wiem jak dla was ale byla bardzo mila wystarczylo
                                        tylko zagadać..
                                        jesli ma ktoś jakieś fotki animatorów to chętnie sie wymienię..
                                        moj- email jucha0512fuks@op.pl

Pozdrawiam..!
                                        i życzę miłego wypoczynku dla tych ktorzy się tam wybierają.:)
    • tomek370 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 03.08.09, 11:21
      Byliśmy w lipcu, hotel skromny, ale czysty, co do pokoi to nie ma
      się do czego przyczepić. Animatprzy super, szczególnie dzieci były
      zachwycone, po tygodniu w domu nadal ich wspominają, powtarzają
      zwroty i śpiewają piosenki. Minusem można określić młodego
      basenowego, który o polskich turystach źle się wyrażał ( polski
      turysta kaput), z tego co wiem to nawet wyzywał polskie turystki.
      Trzeba pilnować rzeczy szczególnie ręczników, które giną z leżaków
      rano zarezerwowanych (podobno tymi ręcznikami basenowy rezerwuje
      leżaki dla innych turystów, którzy posmarują troszkę kasy). Morze
      brudne z plączącymi się koło nóg trawami, meduzami i brak w barze
      plażowym piwa. Ogólnie wakację uważam za udane, ale z pewnością
      więcej do Tunezji się nie wybiorę.
    • tomek370 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 04.08.09, 19:10
      Byliśmy w lipcu, hotel skromny, ale czysty, co do pokoi to nie ma
      się do czego przyczepić. Animatprzy super, szczególnie dzieci były
      zachwycone, po tygodniu w domu nadal ich wspominają, powtarzają
      zwroty i śpiewają piosenki. Minusem można określić młodego
      basenowego, który o polskich turystach źle się wyrażał ( polski
      turysta kaput), z tego co wiem to nawet wyzywał polskie turystki.
      Trzeba pilnować rzeczy szczególnie ręczników, które giną z leżaków
      rano zarezerwowanych (podobno tymi ręcznikami basenowy rezerwuje
      leżaki dla innych turystów, którzy posmarują troszkę kasy). Morze
      brudne z plączącymi się koło nóg trawami, meduzami i brak w barze
      plażowym piwa. Ogólnie wakację uważam za udane, ale z pewnością
      więcej do Tunezji się nie wybiorę.
      • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 05.08.09, 22:41
        No to ciekawie. Będę musiała uważać na tego basenowego :D Ale dam mu radę xD
        Tylko spróbuje coś na mnie powiedzieć ^^

No a ja za niecałe 5 godzinek wybywam z domku bo trzeba do Gdańska dojechać z
        Bydzi jeszcze i do Saadii :) A 20 wracam i przywożę porcję świeżych newsów,
        zdjęć i filmów [które udostępnię na YouTube :)]
        • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 20.08.09, 17:39
          No to teraz oficjalnie po powrocie mogę stwierdzić, że było fajnie. Tak naprawdę
          to głupio mi tu siedzieć i pisać xD Brakuje mi Tunezji strasznie ;( Ale wracając
          do tematu:

Zmiany w hotelu widać gołym okiem. Od zeszłego roku wiele się zmieniło, sam
          wygląd hotelu na lepsze, bardziej dbają o jego wygląd, kelnerzy częściej
          zbierają brudne naczynia. Same animacje słabsze niż w zeszłym roku. Często się
          powtarzały, w ciągu dnia było dosyć cicho [w porównaniu z zeszłym rokiem gdzie
          chłopacy tylko się wydzierali i każdy wiedział co się dzieje]. Ale ogólnie
          bardzo mi się podobało i byłabym wstanie jechać tam jeszcze raz :D Jak ktoś
          pisał Arbi ma świetny śmiech, Picatchou ogólnie wymiata xD Dali świetnie tańczy,
          Zizu ma piękne oczy, miny Aymena niczego nie pobiją a Stefan zaczyna się
          rozkręcać [bo chyba nowy jest] i widać, że coraz lepiej się bawi. Sam Adel [szef
          animatorów] taki sobie. Widać, że lubi być w blasku świateł, zapomina o Polakach
          i ich zlewa. Marysia [która podobno ma ten swój entuzjazm] jest tak naprawdę
          bardzo fajną laską, wystarczy tylko na spokojnie zagadać :) Ogólnie animacje nie
          są na zbyt wysokim poziomie jednak jeżeli ktoś będzie jechał pozytywnie
          nastawiony nie zawiedzie się.

A co do pytania czy animatorzy będą w przyszłym roku to nie mam pojęcia.
          Rozmawiałam z Picatchou i powiedział, że na razie nie jest w stanie mi tego
          powiedzieć bo praca animatora jest bardzo związana z podróżami i nie wie czy
          będzie za rok w tym samym hotelu czy mieście. Jednak mam wielu znajomych, którzy
          wiedzą co się dzieje w hotelu więc jak tylko będzie jakieś info na temat
          animacji za rok dam znać :)

Jeszcze tak na koniec. Jeżeli ktoś ma zdjęcia animatorów bądź filmy z nimi
          proszę bardzo o kontakt na gadu gadu 9293623 bądź na email lusik13@interia.pl
          • Gość: max77max Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.chello.pl 20.08.09, 20:09
            Witaj Paulina jako ze jutro wylatuje bardzo prosiłbym cie o szybką
            odp mianowicie nurtuje mnie jak jest z zakwaterowaniem tzn my tam
            bedziemy ok 3-4 rano( ty też tak leciałaś ?? ) czy od razu idziemy
            do pokoju ?? zebym tam nie koczował do 12 powiedzmy bo lece z małym
            dzieckiem pozdrawiam i czekam na odp
            • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 20.08.09, 20:51
              Otóż ja miałam wylot tak, że na miejscu byłam ok. 11 i musiałam czekać do ok. 14
              na zakwaterowanie bo nie było wolnych czystych pokoi. W nocy powinniście od razu
              dostać pokój, więc nie będzie problemu. Jeżeli obawiasz się np. o jedzenie to
              nawet jak nie będzie pokoi to dostaniecie opaski i będziecie mogli iść jeść
              jednak nie mam pojęcia jak z pokojem.

Jednakże życzę szybkiego zakwaterowania i dobrej zabawy ;* Liczę, ze po powrocie
              załapię się na jakieś filmy ewentualnie zdjęcia. Ja zaczynam swoje filmy
              wstawiać na youtube więc zapraszam :D

https://www.youtube.com/user/Esency93
          • Gość: klaudia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 00:02
            a czy ma ktoś tytuły tych piosenek z tej płyty hotelowej.?
            jeśli tak to byłabym wdzięczna jeśli ktoś by je podał..albo jakieś
            fotki animatorów..:))
            • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 29.08.09, 10:55
              Piosenki z płyty [mam nadzieję, że chodzi Ci o tą co sprzedawali animatorzy :P]:

1. Move la colita
              2. Ahla haga fiki
              3. La bomba
              4. Barch Barcha
              5. Carnaval
              6. Pip Pip
              7. Sidi Mansour
              8. Atabtab
              9. Zama Zama
              10. Beb hdid
              11. y.m.c.a
              12. elinab
              13. rouh issamra
              14. el hantouer
              15. didi
              16. wahichni eah
              17. daloula
              18. dana dana

Co do zdjęć wyślij mi na paulinus93@hotmail.com i jak tylko dostanę wiadomość
              odeślę Tobie moje zdjęcia ;)
              Pozdrawiam!
    • Gość: kasia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 41.226.180.* 31.08.09, 23:57
      nie polecam. zdarzaja sie kradzieze pieniedzy perfum ubran
      kierownika hotelu to smieszy dla niego to zaden problem bardzo
      konfliktowy. sam hotel nie jest najgorszy ale kiedy zaczynaja sie
      problemy to nikt nie bierze odpowiedzialnosci. pod nieobebecnosc
      turystow do pokoi wchodzi wiele osob niewiadomo po co.
      • Gość: gosc Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 41.225.120.* 02.09.09, 19:00
        Bo w kazdym hotelu nalezy wziac sobie sejf hotelowy,wtedy hotel odpowiada za
        rzeczy w nim pozostawione;
    • Gość: magbeth Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:28
      witam,

zastanawiam sie nad urlopem w tym hotelu, wyjazd zapewne 24.09. bo z
      tego co
      sie orientuje, to na ta date wlasnie sa oferty - wczesniej nie dam
      rady
      niestety
      mam pytanie odnosnie odlegosci: ile jest do najblizszych miast, jak
      mozna
      tam dotrzec i ile to kosztuje (autobus czy lepiej taxi?), interesuje
      mnie
      rowniez mozliwosc potanczenia: czy w poblizu jest jakas dyskoteka?
      ile kosztuje
      wejscie i przykladowy drink lub piwo? jak z wycieczkami na Sahare?
      gdzie
      najlepiej wykupic i jak ksztaltuja sie ceny?
      z gory wielkie dzieki!
      pozdrawiam

• Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 06.09.09, 17:44
        Tak więc do centrum Manastiru masz jakieś 8 km a do Sousse 12km. Z okien hotelu
        widać takie miasteczko Sahlin do którego na pieszo dojdziesz 20 min. Ja do
        miasta to różnie. Autobus kosztuje 630 milimów na osobę czyli ok. 2 zł. a taxi
        to też różnie, musisz się targować ja np. do Sousse w tym roku jechałam za 7DT.
        Od razu mówię, że autobus tańszy. Możesz też spróbować busami to z Monastiru do
        hotelu jechałam za 3 DT [1 DT od osoby]

A co do dyskotek to jest w hotelu jednak mała i nie zawsze jest całą noc. Zależy
        od tego ile osób. A co do dyskotek poza hotelem to nie mam pojęcia jak to
        wygląda bo nie szukałam.

A Sahara w hotelu kosztuje 180DT na osobę czyli jakieś 540 zł. Nie mam również
        pojęcia gdzie indziej można wykupić wycieczkę.
        Pozdrawiam!
        • Gość: golabs Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 06.09.09, 20:36
          540 zł ?? co ty za przelicznik masz??
          • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 06.09.09, 20:59
            Przepraszam Pomyłka! ok. 450zł
    • Gość: karolina Re: SAADIA hotel IP: *.nitka.net.pl 27.09.09, 01:18
      Przepraszam czy ma ktos moze zdjęcia Du Du Dali?! będe bardzo
      wdzieczna ,mogę wysłac w zamian tez jakies fotki animatorów . z gory
      dziekuje. MOj email kasia.patrycja@wp.pl
      • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel IP: *.tvgawex.pl 27.09.09, 13:37
        Ja mam zdjęcia Dali'ego. Niewiele, ale kilka się znajdzie. Wyślij swoje zdjęcia
        na: paulinus93@hotmail.com - dopisz do tego, że jesteś z tego forum to odeślę Ci
        zdjęcia Dali'ego ;)
        • Gość: Zuza Re: SAADIA hotel IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 17:27
          A ja poszukuję fotek barmanów- nieźli byli.
          • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel IP: *.tvgawex.pl 22.10.09, 14:53
            A których konkretnie?
            • Gość: zuza Re: SAADIA hotel IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 19:11
              Wiesz nie było ich zbyt wielu. Tacy wysocy- niestety imion nie pamiętam niestety.
              • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel IP: *.tvgawex.pl 23.10.09, 20:11
                Wysocy to tam ich masa była. Nie wiem o których Ci chodzi. Czy z baru przy
                basenie czy gdzie. Niestety nie mam zbyt wiele zdjęć gdzie oni są.
                • zuza.zuza777 Re: SAADIA hotel 24.10.09, 11:56
                  z tego baru w środku. W sumie było ich chyba 3. Jeśli dysponujesz jakimś
                  zdjęciem mogę cię prosić o podesłanie?
    • magbethmk Re: SAADIA hotel proszę o opinie 27.10.09, 00:05
      witam,
      poszukuje osob, ktore w ostatnich dniach wrocily z Saadii.
      chcialabym sie dowiedziec, czy nadal jest tam grupa animatorow i czy
      odbywaja sie jakies wieczorne animacje? a jesli sa oni tam jeszcze,
      to kto konkretnie zostal? chodzi o imiona
      z gory dzieki :)
      pozdrawiam
      • Gość: Paulina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.tvgawex.pl 27.10.09, 19:06
        Widzę dziewczyny, że i tu dotarłyście :)
        Jakby co to ja esency ;D
        • Gość: magbeth Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 23:40
          hmm... czyżby nikt nie był ostatnio w Saadii?
          • Gość: Klaudia. Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:30
            no własnie jakoś tak forum ucichło..;p a przydało by się jakieś
            info co tam słychać..:))
        • Gość: katarina Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:20
          Witam, wybieram się z rodziną w czerwcu do Saadi, proszę o przydatne porady ,
          jak temp. wody co wziąść najlepiej ze sobą, jakie atrakcje dla dzieci sa?
    • Gość: Bogumił Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.09, 17:30
      Witam!
      Przestrzegam przed korzystaniem z kart płatniczych, moją skopiowano i okradziono
      mnie z pieniędzy, korzystałem z karty tylko w hotelu i tylko tam mogli dokonać
      kradzieży, gdyby nie to było by znośnie, jedzenie dobre i urozmaicone.
    • Gość: gość Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:32
      Był ktoś już w tym roku w Saadii. CZy są nadal ci sami animatorzy co
      w zeszłym roku: Pikachu, Arbi. Ja wybieram się w marcu i mam
      nadzieje, że będzie fajnie.
      • Gość: Ona Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 18:19
        Lecę za tydzień do Sadii i nei wiem, co myśleć- na pewno wykąpę się w morzu;)
        mam zamiar sie oplac bo z tego co widzę temapratura taka jak w zesżłym roku zimą
        w egipcie- a wtedy było super, dało się kąpac, tyle, ze w morzu czerwonym, w
        basenie podgrzewanym-ale oplanie to lajtowo,
        kto jeszcze wylatuje 25 luty Wawa o 11???
        • Gość: jimmi_im Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.isp.tvkg.net 26.02.10, 12:01
          Lecę w maju do Saadii i chciałbym skorzystać i trochę powędkowac w
          morzu. Czy ktoś tam wędkował lub widział wędkarzy i jakie rybki
          łapali?
    • Gość: magbeth Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 109.243.167.* 13.03.10, 17:48
      Czy ktoś wybiera się do Saadii w kwietniu?? Jeśli tak to w jakim
      terminie, na ile i skąd wylot??
      • magbethmk Re: SAADIA hotel proszę o opinie 16.03.10, 01:55
        hmm... czyżby naprawdę nikt nie leciał do saadii w kwietniu?? a
        wszystkie miejsca wykupione :)
        • nikita221 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 16.03.10, 19:48
          Powrót do Saadii- no cóż bez komentarza zostawiam powody...
          • Gość: gienia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:57
            skad mozesz wiedziec kto ma jakie powody do powrotu do saadii? a ty po co tam
            jezdzilas lub jezdzisz?
            • nikita221 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 16.03.10, 20:33
              Cóż gieniu- sama sobie odpowiedz po co tam jeździsz- bo chyba nie dla klimatu:)
              • Gość: gienia Re: SAADIA hotel proszę o opinie IP: 94.254.183.* 17.03.10, 03:21
                tak sie sklada ze wlasnie dla klimatu i urokow tunezji, ale ktos z
                tak ograniczonym mysleniem moze tego nie pojac...
                • nikita221 Re: SAADIA hotel proszę o opinie 17.03.10, 15:42
                  Taaaa. a ja mam brodę jak święty mikołaj. Pozdrawiam wszystkie sex turystki