Gość: Bilus IP: *.smlw.pl / 10.1.7.* 18.08.02, 12:18 Proszę o wrażenia z pobytu w Tallinie.,a także jakieś namiary na tanie noclegi w stolicy Estonii.Ile kosztuje prom do Helsinek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martucha Re: Tallin - wrażenia IP: *.chello.pl 19.08.02, 14:06 W Tallinie bylam rok temu na wycieczce. Spedzilam tam 3 dni i bylo super. Najbardziej odjazdowa jest Starowka, niesamowicie duza, pelno zabytkow, ogrodkow piwnych i przyjaznie nastawionych ludzi. Naprawde polecam, nie jest zbyt drogo (ceny podobne jak u nas w kraju). Nie mam pojecia o noclegach. Ja mieszkalam w hotelu Piritta (chyba,) to hotel w wiosce olimpijskiej (olimpiada w Moskwie!)dla zawodnikow biaracych udzial w wodnych dyscyplinach. Znajduje sie spory kawalek za centrum, ale ceny sa znacznie nizsze niz w centrum. Z Tallina plynelam tez do Helsinek promem. Ogolnie najlepsze linbie to Tallink, ale z serii wolniejszych - plyniesz ok 3 godzin. Najszybciej plynal drogie i male statki, wiec odradzam. Na pewno informacje o korzystnych polaczeniach znajdziesz w terminalu portowym i w kazdym biurze podrozy. Milej wyprawy i pozdrow ode mnie Estonie i boskie Helsinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Tallin - wrażenia IP: *.polkomtel.com.pl 20.08.02, 11:20 Przy nabrzeżu portowym jest kilka terminali i w każdym firmy oferujace bilety promowe. Są różne promocje na określone godziny i np. rejs z firmą JET o 10-00 do Helsinek jest o połowę tańszy zamiast 140 zł 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś