Dodaj do ulubionych

Turcja Marmaris

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 23:28
Czesc i czolem, jedziemy za tydzien i na tydzien do Turcji, do Marmaris.
Biuro: Wezyr. Mamy nadzieje troche odpoczac i jednoczesnie pozwiedzac. Wiemy
juz ze np. do Kapadocji jest za daleko, ale moze ktos moglby nam poradzic
jakie inne, ciekawe wycieczki wybrac... Czy warto plynac na Krete, czy lepiej
zwiedzac na miejscu? Czy ktos probowal juz raftingu? Czekamy na odpowiedz.
Milego wypoczynku
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Turcja Marmaris IP: *.chello.pl 31.08.02, 19:31
      Bylam tam w zeszlym roku i bardzo polecam! Koniecznie wybierzcie sie do
      Pamukkale i do Efezu, bardzo fajne jest tez jeep safari (jazda odkrytym jeepem
      po gorzystym terenie-super) i wycieczka lodzia na Dalyan (po drodze sa
      przepiekne grobowce wykute bardzo wysoko w skale i mozliwosc zazycia kapieli
      blotnych, ktore podobna odmladzaja o 5 lat oraz plaza zolwi) . Nie wiem czy
      waro poplynac na Krete, bo my mielismy jedynie oferte wycieczki 1-dniowej na
      Rodos, ale nie pojechalismy, poniewaz nie oferuja Ci zadnego przewodnika.
      Wycieczka polega na tym, ze zabieraja Cie lodzia na wyspe i zostawiaja Cie na
      brzegu, "rob sobie caly dzien co chcesz, wrocimy po Ciebie wieczorem", a
      wracajac musisz znow kupic wize do Turcji, poniewaz wiza jest wjazdowa a nie
      pobytowa, czyli +10$ do kosztow. Jesli chcecie sie wybrac kupcie przed wyjazdem
      mape wyspy. Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku. Jesli macie jeszcze jakies
      pytania chetnie pomoge.
      • Gość: Justyna Re: Turcja Marmaris IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 10:48
        Czesc Karolina,

dziekuje za informacje. Czy moglabys powiedziec nam jeszcze cos wiecej o samym
        Marmaris, o plazy, czy to prawda ze warto miec gumowe klapki bo inaczej rani
        sie stopy? Czy sa moze w samym Marmaris jakies typwe dla Turcji bazarki itp, w
        jakim hotelu bylas, itp>>>
        Co do Rodos to rzeczywiscie nie ciekawie, pani w biurze twierdzila ze juz sie
        nowej wizy nie dokupuje...hi hi
        Czekam na odpowiedz, wielkie dzieki
        My jedziemy tylko na tydzien wiec ktores z tych wycieczek trzeba bedzie wybrac,
        co bys polecila najbardziej?
        Justyna
        • Gość: mariusz Re: Turcja Marmaris IP: 195.205.44.* 04.09.02, 14:32
          pytalas o rafting
          bylem na takim splywie ale w austrii
          przezycia gwarantowane, warto!!!!
          • _tyt_ Re: Turcja Marmaris 04.09.02, 14:52
            Witam !

Plaza w M. jest kiepska, warto kupic 1 dniowa wycieczke statkiem po
            okolicznych zatokach.
            4 lata temu w miejscowym biurze koszt. ok.14 $ os. W cenie obiad i transport.
            na rodos tez warto pojechac zupelnie inny klimat.
            W samym marmaris polecam castle bar - super miejsce na sundownera, widok na
            bazar, miasto i port - trudno trafic ale warto poszukac -wejscie z bazaru.

• Gość: sylwia Re: Turcja Marmaris IP: 151.92.176.* 04.09.02, 17:00
      Byłam w Turcji na raftingu - gorąco polecam !
      • Gość: Karolina Re: Turcja Marmaris IP: *.chello.pl 04.09.02, 19:44
        Plaża jest bardzo kiepska, po pierwsze waska, po drugie wieksza czesc ciagnie
        sie wzdluz ulicy,a do tego kamienista + "brudny" piach. Ja bylam w hotelu
        Intermar ***+ (wg Neckermanna) i jestem bardzo zadowolona, jedzenie bylo pyszne
        i prawie codziennie gril na swiezym powietrzu, obsluga bardzo mila, czysciutko
        itd. W Marmaris jest spory bazar, taki typowo arabski ciagnacy sie wzdluz
        waskich uliczek. Jest tez ladny port, a obok wieza z restauracja na szczycie.
        Jesli chodzi o wycieczki to zalezy co lubicie, jesli ruiny to koniecznie Efez,
        jesli cuda natury to wapienne tarasy w Pammukale, jeepy sa dobre dla kazdego i
        mi osobiscie bardzo sie podobala (ale ja mam bzika na punkcie terenowych
        samochodow), a wycieczka na Dalyan jest bardzo relaksujaca (plyniecie sobie
        lodzia, ogladacie grobowce wykute w skale, a potem mozecie potaplac sie w
        blotku (moje zdjecia z tej kapieli zrobily furore wsrod znajomych). Udanego
        urlopu
        • Gość: Karolina Re: Turcja Marmaris IP: *.chello.pl 04.09.02, 19:51
          Aha i moze jeszcze dodam, ze miejscowe jedzenie jest super, ale jesli ktos sie
          boi ryzykowac to w Marmaris jest Mc i Burger King. Poza tym wszystko kupisz w 2
          pietrowym supermarkecie (Tanzas). Sprobujcie koniecznie miodu i orzeszkow
          pistacjowych w miodzie - cos cudownego. Jak wiadomo Turcja jest tez eksporterem
          ubran i widac to tez w Marmaris, warto przewidziec takie wydatki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka