Dodaj do ulubionych

TAJLANDIA - INFORMACJE!!!!

IP: *.spray.net.pl 11.09.05, 19:34
Chciałbym się wybrać do Tajlandii, czy ktoś może polecić dobry hotel, jakąś
fajną miejscowość na wypoczynek i ewentualnie jakieś atrakcje na miejscu,
sprawdzone biuro podróży itp.?! Za wszelkie info z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kania Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 217.197.78.* 11.09.05, 20:21
      Jedź sama, bez biura, nawet jeśli interesują Cię tylko plaże. Szkoda kasy na
      posredników...
      • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 11.09.05, 23:50
        Czy ktoś może był na Samui w hotelu Fair House Resort, proszę o opinie!?
        • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 18:36
          OGOLNIE TO ODRADZAM samui bo to ten sam turystyczny spend co wszystkie inne w
          roznych czesciach swiata z mcdonaldsami, centrami handlowymi i calym tym
          syfem...bedziesz to wszystko mial w bangkoku a na wypoczynek proponowalbym
          inne,ladniejsze i bardziej oddajace klimat wysepki...jezeli uprzesz sie na
          Samui to polecam CHOENG MON BUNGALOWS polozone w polnocnej czesci wyspy w malej
          zatoczce z calkiem niezla plaza...jest spokojniej niz w innch czesciach wyspy a
          i do "centrum wyspy" (chang weng czy jakos tak)jest niedaleko bo jakies 15 min
          drogi... dosyc ladne i czyste domki z klima, wentylatorem, telewizorem i
          lodowka za ok 15 $...przy samej plazy...ladny ogrod porosniety
          palmami...zreszta sam zobacz na www.choengmon.com, a jezeli ci nie zalezy na
          kasie to obok jest WHITE HOUSE HOTEL - drozszy ale lepszy standard...pozdrawiam
          • trilo Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! 12.09.05, 19:40
            Koh Samui to duza wyspa i zamiast Chaweng czy Lamai mozna wybrac Bophut lub
            Maenam. Pierwsze dwa miejsca sa nastawione na turyste, ktory przyjezdza
            wylegiwac sie na plazy,a wieczorem zyczy sie zabawic. W pozostalych dwu mozna
            jeszcze znalezc spokojne miejsca. Niedaleko Samui jest wiele miejsc (wysepek),
            ktore sa w miare malo uczeszczane.
            • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 12.09.05, 23:01
              Dziękuję wszystkim za cenne informacje! Pozdrawiam
              • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 12.09.05, 23:13
                Mam pytanie o Pattaya, czy tam jest tak okropnie jak wszyscy piszą; miasto
                rozpusty, plaże małe i brudne itp. Może jest tam coś ciekawego co turysta może
                zobaczyć, czy ta miejscowość nadaje się do wypoczynku?
                • Gość: michal Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 00:25
                  turystki nienawidzą tego miejsca :)
                  ale turyści naprawde dobrze sie tam bawią ;)
                  Do wypoczynku nadaje się ekstra.
                  Plaza wzdluz Beach Road faktycznie niespecjalna, lepsze Jomtien i Naklua ( 10
                  minut drogi ) i bardzo fajne plaze na wyspie Koh Larn ( stateczkiem 30 minut )
                • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 13.09.05, 09:14
                  Byłam w Pattayi w zeszłym roku.Rozpusta na każdym kroku,życie nocne
                  kwitnie.Nasi mężowie mieli szalone powodzenie,mimo ,że byli trzymani krótko za
                  rączkę i tak byli zaczepiani przez panie i panów .To tam normalne.Na początku
                  szok ale w miarę upływu czasu przestaliśmy zwracać na to uwagę.Generalnie jest
                  tam smród i syf.My codziennie wynajmowalismy motorówkę i płyneliśmy na którąś
                  z "bezludnych" wysp.Było fantastycznie.Świetne i tanie jedzenie.I chciałabym
                  tam wrócić nawet do tej śmierdzącej Pattayi.
                  • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 13.09.05, 11:39
                    Monia, mam pytanko w jakim hotelu byliście w Pattaya i jak wygląda Jomtien?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 14.09.05, 08:08
                      właściwie byliśmy w Jomtien link do hotelu directrooms-
                      thailand.com/jomtien-garden-hotel-resort-pattaya-2014.htm hotel
                      przyzwoity,czysto jedzenie dobre,jedlismy tam tylko śniadania.Stołowalismy się
                      na "mieście".Codziennie rano wynajmowaliśmy motorówkę i płyneliśmy na wyspę,tam
                      można było spokojnie zjeść obiad ,owoce .Jomtien jest hałaśliwym ,brudnym
                      miejscem z kwitnącym życiem nocnym.Niektóre rzeczy nas przerażały ale ogólnie
                      jest tam bezpiecznie tylko trzeba omijać szerokim łukiem czerwone
                      dzielnice.Niestety to miejsce nie oddaje klimatu Tajlandii,który widać dopiero.
                      na wycieczkach objazdowych.Jedno wiem na pewno ,nie można tam jechać z
                      dziećmi.Jak coś jeszcze cię interesuje to pytaj.pozdrawiam
                      • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 14.09.05, 08:15
                        directrooms-thailand.com/jomtien-garden-hotel-resort-pattaya-2014.htm
                        podaje jeszcze raz link bo coś mi kurcze nie wyszło
                        • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 14.09.05, 09:06
                          Ja jade z biura podróży na objazd i 10 dni wypoczynku w Pattaya dlatego nie
                          mam możliwości zmienić miejsca wypoczynkowego, chociaż bardzo chętnie bym to
                          zrobiła! Będę w hotelu Grand Jomtien Place, może wiesz coś o nim. A tak wogóle
                          to co ciekawego warto jest zobaczyć w Pattyi? Dziękuję za dotychczasowe
                          informacje. Pozdrawiam.
                          • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 14.09.05, 09:46
                            niestety nie kojarzę tego hotelu ale wiem ,że nie ma tam problemu ze standardem
                            w hotelach.W Pattayi raczej nie ma nic do zwiedzania,byliśmy na farmie
                            krokodyli,jest fantastyczny sklep jubilerski,mają tam piękne kosztowności i
                            tanie.Dzwonisz do nich,że chcesz coś kupić oni przysyłaja busa za darmo i wiozą
                            w tą i z powrotem.Warto zobaczyć bo są na prawdę piękne.Nie bójcie się jeść na
                            ulicy i śmiało kupujcie owoce.Była jeszcze parada transwestytów i "tiger show"
                            ale tam nie byliśmy bo nas to nie interesowało.Nastawiliśmy się na
                            odpoczynek,ale woleliśmy wysepki a nie plażę w Jomtien.A i jeszcze wieża z
                            której zjeżdża się na linie.Tzn jak ktoś chce bo to dosyć straszne ale
                            spróbować warto.Już ci zazdroszczę.Tajlandia jest fantastyczna i naprawdę tania
                            • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 14.09.05, 12:38
                              Jaki jest mniej więcej koszt przepłynięcia z Patttaya na jakąś fajną wysepkę bo
                              z tego co czytam to będziemy musieli tak jak Wy plażować w bardziej urokliwych
                              miejscach. Jaką wysepkę polecasz?!
                              • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 14.09.05, 13:47
                                niestety nie pamiętam nazw tych wysepek ale jest ich tam naprawdę dużo i jak
                                powiecie ,że chcecie na jakąś wyspę bezludną to na pewno wam ktoś doradzi i
                                zawiezie .My byliśmy na kilku wysepkach.Na niektóre trzeba jechać busem i
                                dopiero na stateczek,a na inne prosto z plaży w Pattayi.Niech was tylko nie
                                zmyli nazwa bezludne ,tam jest pełno ludzi i zaplecze turystyczne ale jest
                                naprawdę miło i warto popłynąć.Cen też nie pamiętam ,bo my zawsze umawialiśmy
                                się grupą i składaliśmy się na przewóz ale nie było drogo i można się targować
                                • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 14.09.05, 13:51
                                  pamiętam ,że taxówka do Pattayi kosztowała ok 100 bathów od całości a zabiera
                                  mniej więcej 10 osób.I też się targujcie czasami można taniej
                                  • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 14.09.05, 16:16
                                    Monia, dzięki za wszystkie informacje, mam jeszcze tylko pytanko z jakiego
                                    byłaś biura podróży?, bo ja jadę z Nil Pol i trochę się obawiam czy wszystko
                                    będzie okey.
                                    • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 15.09.05, 07:23
                                      HuberTravel i wszystko było ok.Zyczę miłego odpoczynku
                  • Gość: Mr. G Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:42
                    Witam, pozwolicie ze sie podlacze pod watek,zamierzam poleciec na Koh Samui do
                    hotelu www.hotelthailand.com/samui/bayview/ z biura ecco wiem ze bez biura
                    wychodzi taniej ale nie mam czasu tego zorganizowac bo przede mna organizaja
                    naszego ślubu i wesela... powiem szczerze ze jestem zielony w temacie tajlandii
                    i prosilbym oo wszelkie wskazowki o d wszytskich ktorzy tam byli...
                    czy trzeba sie na cos zaszczepiac
                    co w ogole sadzicie o tym miejscu i moze ktos wie jak sie ecco sprawuje w w
                    posredniczeniu w tajlandii
                    ile mniej wiecej kasy mamy zabrac ze soba na 2 tygodnie na dwie osoby aby zyc
                    jak na podroz poslubna przystalo :) rozumiem ze najlepiej wziasc dolary ???
                    moze ktos napisze jakies przykladowe ceny standartowych rzeczy jak woda obiad
                    piwo wino jaie pamiatki i inne rzeczy... moze jes cos czego nie wypada tam
                    robic co wynikia np z buddyzmu...
                    nie wiem co jeszcze piszcie co wam przyjdzie waznego do glowy wielkie dzieki z
                    gory i pozdrawiam
                    • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 15.09.05, 22:09
                      Hej! Ja wybieram się do Tajlandii na zwiedzanie i wypoczynek od 5.11-21.11.2005
                      z biua Nil POl Tour. Nie wiem czy biuro Ecco to dobry wybór, najlepiej poczytaj
                      na forum co o nich piszą. Jeżeli chcesz coś wiedzieć o szczegółach mojego
                      wyjazdu to pisz, może spotkamy się w Tajlandii?1
                      • Gość: Mr. G Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:55
                        No pewnie nie bardzo sie spotkamy bo hjade bede od 10.10 do 24.10 :(((
                        Jesli chodzi o ecco to wiem wiem czytalem, prawda jest taka ze jakby sie
                        kierowac wszelkimi opiniami to zadne bp nie wchodziloby w gre... ja np rok temu
                        bylem w tunezji z oasisem i mimo tych wszytscj strasznych watkow i opinii bylo
                        cool i tak jak mialo byc... o ecco fakt kraza rozne opinie ale wiekszosc tych
                        zlych zwiazanych jest z wycieczkami w bardziej typowe kierunki jak egipt,
                        tunezja itp itd zastanawiam sie jak sobie daja rade z tajlandia no i powiedzmy
                        z troche drozszymi wycieczkami i czy w ogole moj tok myslenia ma sens...
                        wielkiego wyboru nie mam bo ogranicza mnie mocno termin musi to byc miedzy
                        10.10 a 12.10 wylot bo raz nasz slub a dwa brak urlopu mojej narzeczonej...

milego wypoczynku Ci zycze
                        • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 15.09.05, 23:42
                          Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! I miłego, udanego wypoczynku!
                          Daj znać na forum jak wrócicie z Tajlandii jak było, ja jadę po Tobie więc
                          skorzystam z Twoich relacji i mam nadzieję jakiś rad! Pozdrawiam
                          • Gość: Mr. G Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 195.85.249.* 16.09.05, 09:15
                            Na pewno napisze, robie tak co roku, skoro korzytsam z info na forum musze coś
                            zostawić dla potomnych rowniez :)))
                            Dzieki z życzenia.
                            • Gość: yola Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.05, 14:53
                              Czesc

My bylismy rok temu, wlasnie na podroz poslubną. 2 tyg. Bangkok + Koh Samui.
                              Kupilismy tylko bilety 2300 Lufthansa i tyle. Nawet wizę załatwialismy na
                              miejscu w B. Absolutnie z niczym nie bylo problemu. Warunkiem jest znajomosc
                              angielskiego, bo bez tego to byloby ciezko na wlasna reke. Mieszkalismy w
                              polnocnej czesci Chaweng. Polecam wynajecie skotera. My przez 4 dni po
                              jezdzilismy po wyspie w rozne zakatki (ile mozna lezec na plazy). super sa tez
                              skutery wodne, nie trzeba miec zadnych licencji. Jedzenie na plazy ekstra i
                              tanio.
                              • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 17.09.05, 21:20
                                Witam,
                                Yola, napisz jak udało Ci się załtwić hotele w Bangkoku i Samui, czy wszystko
                                załatwialiście na miejscu czy w Polsce coś sobie już upatrzyliście? Napisz
                                więcej szczegułów!
                                • Gość: Yola Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 11:33
                                  Absolutnie na miejscu wszystko zalatwialismy. Co prawda w Polsce czytalismy o
                                  różnych hotelach, ale w rezultacie i tak z tego nie skorzystalismy. W Bangk.
                                  pojechalismy z lotniska prosto do hotelu, ktory wybralismy sobie z
                                  przewodnika :) Zresztą na hali na lotnisku jest kilka stoisk, gdzie od razu
                                  mozesz zarezerwowac nocleg, sprawdzic, czy maja wolne i zarezerwowac. Zero
                                  problemu. Nie pamietam nazwy hotelu w B. ale to bylo niedaleko dworca "PKP" i
                                  Chinatown. Ale zdecydowanie taniej jest na KaoSan. Taka bardzo turystyczna
                                  ulica, mnostwo straganow, knajpek, turystow. Tam bez problemu znajdziesz fajne
                                  spanko :)
                                  • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 18.09.05, 23:25
                                    Dzięki za wszystkie informacje, skorzystam z nich napewno!
                                    • Gość: Yola Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 19.09.05, 11:44
                                      Jeszcze kilka słów. Z Ban. Na Kon Samui jechaliśmy autokarem + promem + taxi.
                                      Juz na promie oferowano nam mnostwo noclegow. Tam się biją o klienta, wiec
                                      mozna wytargowac super ceny. Jak wysiada sie z promu to juz dziesiatki taksowek
                                      czekaja i zawioza gdzie sie zapragnie. Ceny bardzo niskie. Pojechalismy na
                                      Chaweng, domki na samej plazy, ale wewnatrz bylo dosc kiepsko, nieladny
                                      wystroj, wiec bylismy tam tylko 1 noc. Przeszlismy sie po plazy i zagladalismy
                                      do domkow gdzie sie nam podobalo. W ten sposob znalezlismy to co nam
                                      odpowiadało i to w takiej samej cenie. Mieszkalismy na samej plazy. Polecam.
                                      Ach... aż się rozmarzyłam. Na pewno kiedyś jeszcze pojadę :)))
                                      • Gość: Mr. G Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 00:29
                                        Yola
                                        to ja mam jeszcze pytanko... czy aby taki skuterek wypożyczyć jest potrzebne
                                        jakies prawo jazdy, pisalas juz cos o tym ale nie wiem czy mialaś na myśli
                                        skutrki czy skutery wodne ???... kurcze jak tak piszesz to teraz żałuje że tak
                                        w ostatniej chwili sie zdecydowałem na Tajlandie i lece z biura, super są
                                        wyjazdy w ciemno sam taki odbyłem jakiś czas temu do Chorwacji i było bosko...
                                        • Gość: Yola Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 21.09.05, 10:04
                                          Na skutery i wodne i takie lądowe :) potrzebny jest tylko paszport.
                                          Wypożyczalnie są na każdym kroku. Nie pamiętam dokladnie, ale cos ok 20 zl za
                                          dzien za skuter 2 osobowy, albo ciut mniej. Pozdrawiam.
                                          • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 22.09.05, 15:53
                                            Czy może ktoś wie gdzie w Tajlandii można uprawiać windsurfing i jaki jest
                                            koszt wypożyczenia sprzętu?
    • Gość: neronek Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:58
      witaj !
      byłem w tym roku w kwietniu zob zdjecia ;

neronekbyd.blog.onet.pl/
      sam osobiście polecam ko phi phi na południu a na połnocy chang mai i
      chang rai oraz złoty trójkąt ! pozdrawiam darek
    • Gość: GrUby Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:40
      dla znudzonych tlumami w Tajlandii
      polecam park narodowy Turatao na dalekim poludniu
      51 prawie nie zamieszkalych wysp, ktore nie ucierpialy w czasie
      tsunami
      relacja z wyjazdu i pare porad na
      www.angorka.republika.pl
      pozdrawiam
      GrUby
      • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 20.09.05, 17:52
        Witam, GrUby mam pytanko jak dostać się z Bangkoku lub Pattaya do Turatao i
        jaki jest to koszt?
        • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.icpnet.pl 20.09.05, 20:19
          gruby ma racje!!! w kwietniu bylem na turatao i ko lipe i sa to najladniejsze
          miejsca jakie widzialem w tajlandii....bialy piasek, palmy i turkusowa woda a
          ludzi jak na lekarstwo...co do trasy to z bangkoku ciezko sie dostac w 1 dzien
          na tarutao chyba ze polecisz rano samolotem do Hat Yai...tam latwo zlapiesz
          busika lub autobus do Pak Bara ale musisz byc tam przed 14 bo odplywaja wtedy
          ostatnie statki...ja chcialem zaoszczedzic na samolocie ale jednoczesnie nie
          chcialem stracic jednego dnia w Pak Bara bo to jest malo ciekawe miasteczko
          dlatego pojechalem z BKK( 0 18 z khao san VIP bus 400 BHT z przesiadka w Surat
          Thani kupisz w kazdym biurze) do Krabi( jestes okolo 10 rano) tam spedzilismy
          noc na Relay Beach (chyba tak to sie pisze)a rano busikiem (80 BHT) do Trang a
          z tamtad taxi do Pak Bara (1200 BHT) i zdazylismy na łódke...łódka 350 BHT i
          jeszcze w ten sam dzien bylismy na miejscu...NAPRAWDE WARTO!!! jak chcesz
          jeszcze dokladniejsze info to podaj maila bo sa jeszcze inne opcje a ja
          przestudjowalem chyba wszystkie :)
          ...moge ci wyslac tez pare fotek...pozdrawiam
          • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 20.09.05, 22:47
            To mój mail: dan.sil@op.pl Czekam na info i fotki! Pozdrawiam
      • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.icpnet.pl 20.09.05, 20:24
        apropos....grUby...chlopaki z "kubusia puchatka" mowia ze pamietaja jakiegos
        polaka...to ty :) ??
        • Gość: GrUby Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.chello.pl 20.09.05, 21:15
          Hello

troche czasu minelo wiec nie sadze, ale ciesze sie ze Kubus funkcjonuje a jak
          jedzonko u Wlocha ? Mysle ze w bazie nurkowej bardziej moga pamietac bo malo
          kto tam jest taki ambitny a i Polakiem bylem drugim w historii a i z cenami
          mocno walczylem.

co do opisu trasy i zdjec
          www.angorka.republika.pl
          a jak szczegoly to na prv

ps. ja lecialem z Bangkoku do Hat Yai
          liniami Thai Airways ok 350 zl
          ale teraz juz sa tanie linie wiec
          bedzie taniej mozna jechac nocnym pociagiem
          wygodne spanie za ok 80 zl
          • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 25.09.05, 22:18
            Czy ktoś może był w Tiger Zoo w Pattaya?
            • Gość: mateusztt Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:55
              Byłem :)
              Można sobie zrobić zdjęcie z małym tygrysem ( 200bht jak dobrze pamiętam) i
              krokodylami, ze skorpionami nie chciałem ;)
              Poza tym jest fajny pokaz tresury(?) krokodyli, słoni i tygrysów
              Zasadniczo polecam !
              • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 26.09.05, 22:32
                Czy w Pattaya można gdzieś zobaczyć "boks tajski"?
                • Gość: ania Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:58
                  Tak. Bez problemu np. na walkin street. Pozdrawiam
                  • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 29.09.05, 18:57
                    Jaką walutę lepiej zabrać do Tajlandii Euro czy Dolary?
    • Gość: Romuald Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 01.10.05, 13:12
      Dlaczego wszyscy tak interesuja sie skomercjalizowana i czesto zalana turystami
      Tajlandia? Jedzcie na FILIPINY! Spedzilem tam prawie 2 miesiace. Jest tam ponad
      7000(!) pieknych, tropikalnych wysp, piaszczyste plaze, dzungle, wulkany, rafy
      koralowe, tanie zycie (choc odrobine drozsze niz w Tajlandii) i bardzo goscinni
      i przyjazni miejscowi ludzie. Wiza do 3 tyg. pobytu jest niewymagana. Poza tym
      w drugim co do wielkosci filipinskim miescie - Cebu City jest polsko-
      filipinskie biuro podrozy, ktore ulatwi Wam organizacje pobytu i wskaze
      interesujace miejsca. Aha, jeszcze informacja dla panow. Filipinki bardzo
      interesuja sie bialymi, wiekszosc z nich chcialaby sobie znalezc bialego meza!
      Ja sam mam na Filipinach dziewczyne i zamierzam wkrotce tam wrocic a w
      przyszlosci osiasc na stale. Podaje link biura: www.easytravelcebu.com
      • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.icpnet.pl 01.10.05, 16:00
        a mozesz mi podac nazwe jakiejs malej i nieskomercjalizowanej wysepki z bialym
        piaseczkiem, palmami, turkusowa, woda, rafy przy plazy i jak najmniej
        ludzi...bez duzych resortow, mcdonaldow i calego tego syfu...bo chetnie bym sie
        wybral w takie miejsce...
        • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 03.10.05, 13:22
          Czy wie ktoś z Was czy w Tajlandii można kupić przyprawy, jeśli tak to może
          orientujecie się gdzie w Pattaya?!
          • Gość: ania Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:25
            Tak. Bez problemu. Widziałam na straganach na ulicy. Możesz też poczekac na
            plaży, same do ciebie przyjdą.Serio;-)
    • celeste Re: Help - nazwa tajskiej potrawy 05.10.05, 12:04
      Przepraszam, że się podpinam pod wątek, ale nie chcę tworzyć nowego, zwłaszcza,
      że chodzi o kulinaria. Jest taka zupa tajska - Tom Yum. Pytanie brzmi, jak
      czytać tę nazwę Tom Jam czy Tom Jum? Wierzę, że są tu znawcy tego pięknego
      kraju, którzy roztrzygną tę kwestię. Internet podaje raz tak raz tak.
      Potrzebne mi to do tłumaczenia - i wbrew pozorom jest to ważne :-//.
      Z gory dziękuję.
      • lukumon "tom jam" - wiem to od stałego bywalca ... 07.10.05, 20:03

... nawet po tajsku trochę godo, jeździ tam od kilkunastu lat przynajmniej raz w
        roku więc pewnie się nie myli ...

Pozdrawiam
        Lukumon
        • Gość: sil TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 10.10.05, 22:11
          Czy ktoś może wie jaka jest pogoda w Tajlandii w listopadzie bo troszkę obawiam
          się chmur i deszczu!?
          • Gość: monia Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: 212.160.159.* 11.10.05, 09:06
            słońce , ok 30 C,cieplutko ,miło poprostu piękne lato.Akurat taka pogoda na
            leżenie i opalanie.Jak ja byłam deszczu nie było ani razu,są chmurki ale to
            akurat dobrze i lekki wiatr.Po prostu marzenie.No czasami troche za
            gorąco.Dlatego klima w hotelach niezbędna.Hmm rozmarzyłam się
          • Gość: neronek Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:26

zobacz tu : najlepsza na swiecie prognoza pogody !

www.wunderground.com/
            Darek

neronekbyd.blog.onet.pl/
    • Gość: Jerry Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.rwe.com 12.10.05, 10:54
      Witam
      za miesiac wybieam sie do Bangkoku i mam pytanie, czy ktos zna jakis niedrogi i
      przyzwoity hotelik w city, bo musze przenocować dobe w tym city- najlepiej z
      jakims prostym dojazdem z lotniska , jakie sa koszty hotelu dla jednej osoby?
      pozdrawiam
      Jerry
      yeronimo@wp.pl
      • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.icpnet.pl 15.10.05, 15:23
        a city to jakas dzielnica bangkoku?? pytam bo bylem i nie pamietam zeby taka
        byla...
        • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 21.10.05, 23:20
          Mam pytanaia:
          Gdzie można w Pattayi zjeść coś dobrego i się nie otruć?
          Jakie sa sklepy z ciuchami gdzie można kupić coś fajnego?
          • Gość: jeff Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.inter-media.pl 23.10.05, 21:27
            Sil,na mily Bog nie jedz do Pattai...to nie jest Tajlandia,a dziwki znajdziesz
            wszedzie,moze nawet cokolwiek bardziej swieze,zreszta mozesz targac jakis
            egzemplarz juz z samego Bangkoku,przynajmniej sie dziewcze troche dotleni.
            Tam jest naprawde od groma przecudnych miejsc,tu polecam sladem kolegow
            Turatao,zaden problem z dostaniem sie tam,a wspomnienia beda zupelnie inne niz
            te ktore wywieziesz z Pattai.
            Aczkolwiek rozumiem,ze do Pattai to bedzie najprosciej....
            A przy okazji,moze bywali w tym kraju pomoga mi zrozumiec,dlaczego przystojni
            mlodzi biali panowie kontraktuja tam jakies niewiarygodne maszkary majac do
            dyspozycji spora przeciez ilosc przecudnej urody panienek.Ja rozumiem,ze o
            gustach sie nie dyskutuje,ale ujmujac sparwe w kategoraiach statystycznych
            to jest jakies nienormalne zjawisko.NAdmieniam iz bylem tam 5 razy,obserwowalem
            pilnie i nie moge wciaz pojac.....
            • Gość: sil Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.spray.net.pl 23.10.05, 22:29
              Jestem kobietą więc nie interesują mnie kompletnie dziwki itp. A do Pattai jadę
              bo nie mam innego wyjścia tylko tą miejscowość oferuje biuro podróży! Nadal
              zwracam się z pytaniami o restauracę i sklepy!!!!!!!
            • pieknoty do dziwkarzy 23.10.05, 22:52
              >to nie jest Tajlandia,a dziwki znajdziesz
              > wszedzie,

znajdziesz wszedzie takze dziwkarzy/ku..arzy czyli zakompleksionych gostkow, ktorzy mysla ze jak zaplaca kobiecie (azywajac ja egzemplarzem albo dziwka) to sobie poprawia zdanie o swojej pozal sie boze meskosci. Jak widac na tym forum tez mozna znalezc takich nieszczesnikow, ktorym trudno nawiazac albo utrzymac normalny zwiazek z kobieta, wiec, musza sobie to kupowacr. Stac ich tylko na towar (ktorym oczywiscie gardza, bo to przeciez dziwka), na prawdziwy zwiazek juz nie. Dla mnie to jest zalosne i chore, a jak ktos jeszcze bez zenady udziela rad na forum gdzie mozna najtaniej albo najlepiej kupic sobie od kogos seks to mozna naprawde tylko wspolczuc.
              • Gość: sil Re: do dziwkarzy IP: *.spray.net.pl 23.10.05, 23:16
                Dobrze napisane!!!
              • Gość: zygmus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:36
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Nata Wyspa Lanta IP: *.magma-net.pl 25.10.05, 23:22
                  Czy ktoś może był na Koh Lanta? Wkrótce wybieram się do Tajlandi chciałabym
                  dowiedzieć się czy warto jechać na Koh Lanta, co można ciekawego tam robić itp.
                  Za odpowiedzi z góry dziękuję.
                  • Gość: Gałka Re: Wyspa Lanta IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 19.11.05, 13:20
                    Hej! Tydzień temu wróciłam z Tajlandii. Byłam też m.in. na Ko Lancie. Wyspa
                    jest piękna, ładne plaże, jeszcze o tej porze wyludnione. Lanta jest spokojną i
                    raczej cichą wyspą. Dominują hotele i knajpki na plaży. Ciągnie się to wszystko
                    wzdłuż 27 km wybrzeża. W "centrum" wyspy, tam gdzie przypływają promy, jest
                    kilka sklepów i targ. Praktycznie przy każdym kompleksie bungalowów znajduje
                    się biuro turystyczne, w którym można wykupić wycieczki na okoliczne wysepki -
                    ja byłam na jednodniowej wycieczce na 4 wyspach z nurkowaniem. Jeśli lubisz
                    raczej spokojne miejsca, Lanta jest super, jeśli wolisz te bardziej rozrywkowe,
                    to lepsza będzie Phi Phi. Pozdrawiam.
                    • Gość: lantak@gazeta.pl Re: Wyspa Lanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:15
                      Polecam wszystkim chcącym wybrac sie na Ko-Lante strone www.tiger.info.pl
                      Mieszkalem w Tajlandii przez rok a jezdze tam od 5-ciu lat.
                      Wszystkim nalezy sie informacja zeby darowali sobie wydawanie pieniedzy na
                      wycieczki z biurami podrozy, ktore oferuja wczasy w Pattayi.To strata czasu i
                      pieniedzy.Karykatura Tajlandii.3/4 kosztow wyjazdu to bilet lotniczy i nie ma
                      sensu zatrzymywac sie w Pattayi nawet na jeden dzien.
                      Oto lista miejsc , ktore nalezy sobie odpuscic jako miejsca spedzania urlopu:
                      PATTAYA, BANGKOK, PHUKET CITY,PHUKET PATONG
                      a OTO LISTA CUDOWNYCH MIEJSC:
                      ARCHIPELAG TARUTAO, WYSPY PROWINCJI TRANG (KO-MOOK, KO-ROK,KO-HAI,KO-LIBONG)
                      KO-LANTA,KO-JUM,OKOLICE KRABI,KO-HONG
                      -To wszystko na morzu Andamanskim
                      W zatoce tajlandzkiej polecam: KO-KOOD ( PRZY GRANICY Z KAMBODZA),KO-CHANG I
                      OKOLICZNE WYSEPKI, KO-PHANGAN,KO-TAO, NIEKTORE REJONY WYSPY SAMUI (lamai,
                      menam, plaza chaweng juz mniej- jest tloczna ale miasteczko dobre na zakupy )
                      Z PARKOW NARODOWYCH: KHAO YAI na polnoc od Bangkoku kolo Pak Chong, PN EREWAN
                      koło Kanczanaburi,PN KHAO SOK na polnoc od PHANG NGA, PN w okolicach PAI-MAE
                      HONGSON.
                      Polnoc Tajlandii jest przereklamowana,ciekawiej jest w gorach Laosu, Wietnamu i
                      poludniowych Chin przy granicach z Myanmarem,Laosem,Wietnamem.Zdecydowanie
                      lepiej odpoczac i zwiedzac poludnie Tajlandii.
    • massagewarsaw [...] 30.11.05, 13:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: barnes Re: TAJLANDIA masaz tajski warszawa IP: *.chello.pl 01.12.05, 19:46
        Jade na 2 mce do Tajlandii-nurki,kite,windsurf,zwiedzania.Może dołączycie,albo
        ja dołącze do jakiejś grupki.Da się ze mną wytrzymać,choć moja ex ma inne
        zdanie ;-)
    • Gość: toemek Re: TAJLANDIA - INFORMACJE!!!! IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 15.12.05, 14:27
      www.flythai.republika.pl/warto z korzystać. Ja wybieram się z żoną i z
      synem w stczniu na miesiąc i uważam że przynajmniej z części ich propozycji
      należy skorzystać. Jak coś więcej to pisz na tbudzioch@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka