Dodaj do ulubionych

belize - wiza??

IP: *.icpnet.pl 12.11.05, 12:22
potrzebna?? jak tak to jak ja zalatwic??
Obserwuj wątek
    • vivalavita Re: belize - wiza?? 14.11.05, 23:02
      Znalazlam to na innym watku.
      Pozdrawiam
      V.

Wiza do Belize
      Autor: arekch77
      Data: 14.11.05, 22:30 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Oto informacje uzyskane 10 minut temu z ambasady Belize w Mexico City:

Należy przedstawić paszport ważny co najmniej przez 6 miesięcy, udokumentować
      legalny pobyt w Meksyku czyli przedstawić FMT - to taka karteczka którą
      dostaniesz w samolocie i którą podbiją Ci przy wjeździe. Nie zgub tej kartki!
      Trzeba ją oddać przy wyjeździe - jeżeli nie będziesz jej miał to zapłacisz 40
      USD za wydanie nowej. Poza tym trzeba zapłacić - za wizę uprawniającą do
      jednokrotnego przekroczenia granicy 50 USD, do wielokrotnego - 75 USD. Wiza
      wydawana jest tego samego dnia w którym składasz wniosek, w przeciągu 30 - 40
      minut. Ambasada czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do
      13:00. Adres:

Embajada de Belice
      Bernardo de Galvez 215
      Col. Lomas de Chapultepec
      Tel: 5520-1274 lub 5520-1346

Pozdrawiam!

Arek

• Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 19.11.05, 00:05
        Ale ubaw, nam w sierpniu na granicy powiedzieli ze nie potrzeba wiz i bez sensu
        wydalismy na nie po 50usd. Pokazywali kartke na ktorej mieli info ze Polska
        przystąpiła to UE i wizy nie sa wymagane.

• chilijczyk Re: belize - wiza?? 19.11.05, 00:44
          Hmmm... To rzeczywiscie ciekawe. Na stronach ichniego ministerstwa turystyki
          jest informacja, ze obywatele EU nie potrzebuja wizy. I tuz obok jest lista
          panstw, ktorych obywatele musza posiadac wize na ktorej wyraznie widnieje
          Polska...
          www.travelbelize.org/immigration.html
          • Gość: lolo07 Re: belize - wiza?? IP: *.icpnet.pl 19.11.05, 12:30
            no i co ja mam teraz zrobic?? to juz nie chodzi nawet o te piec dych tylko nie
            chce mi sie jechac do Mexico City...
            • Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:21
              Wize wyrobilismy w 1h w Chetumal przy granicy z Belize jest tam konsulat. Jak
              masz czas to mozecie zaryzykowac wyjazd na granice jak sie nie uda to wrócicie
              do miasta i nastepnego dnia wyrobicie wizy. Granica jest dosłownie kilka (10?)
              kilometrów od Chetumal. Wtedy najwyżej jeden dzień w plecy.
          • Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:23
            A i jeszcze mówili że tę kartkę dopiero co dostali więc nie wszystkie konsulaty
            mogą być poinformowane (ale to było w sierpniu!)
      • Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:37
        A i jeszcze jedna ciekawostka, jak opuszczalismy meksyk do belize to meksykanie
        zapytali sie czy wracamy. My na to ze tak wiec oni ze mamy zaplacic (chyba)
        10usd od osoby jakiejs oplaty (nie znamy hiszpanskiego wiec nie wiem dokladnie
        o co chodzilo bo ich angielski byl slaby). Na to my ze w takim razie moze
        pojedziemy go Gwatemalli (co nawet nie było kłamstwem :))) i juz nie chcieli od
        nas tych pieniedzy. Dziwne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka