Gość: lolo07 IP: *.icpnet.pl 12.11.05, 12:22 potrzebna?? jak tak to jak ja zalatwic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivalavita Re: belize - wiza?? 14.11.05, 23:02 Znalazlam to na innym watku. Pozdrawiam V. Wiza do Belize Autor: arekch77 Data: 14.11.05, 22:30 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Oto informacje uzyskane 10 minut temu z ambasady Belize w Mexico City: Należy przedstawić paszport ważny co najmniej przez 6 miesięcy, udokumentować legalny pobyt w Meksyku czyli przedstawić FMT - to taka karteczka którą dostaniesz w samolocie i którą podbiją Ci przy wjeździe. Nie zgub tej kartki! Trzeba ją oddać przy wyjeździe - jeżeli nie będziesz jej miał to zapłacisz 40 USD za wydanie nowej. Poza tym trzeba zapłacić - za wizę uprawniającą do jednokrotnego przekroczenia granicy 50 USD, do wielokrotnego - 75 USD. Wiza wydawana jest tego samego dnia w którym składasz wniosek, w przeciągu 30 - 40 minut. Ambasada czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 13:00. Adres: Embajada de Belice Bernardo de Galvez 215 Col. Lomas de Chapultepec Tel: 5520-1274 lub 5520-1346 Pozdrawiam! Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 19.11.05, 00:05 Ale ubaw, nam w sierpniu na granicy powiedzieli ze nie potrzeba wiz i bez sensu wydalismy na nie po 50usd. Pokazywali kartke na ktorej mieli info ze Polska przystąpiła to UE i wizy nie sa wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: belize - wiza?? 19.11.05, 00:44 Hmmm... To rzeczywiscie ciekawe. Na stronach ichniego ministerstwa turystyki jest informacja, ze obywatele EU nie potrzebuja wizy. I tuz obok jest lista panstw, ktorych obywatele musza posiadac wize na ktorej wyraznie widnieje Polska... www.travelbelize.org/immigration.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo07 Re: belize - wiza?? IP: *.icpnet.pl 19.11.05, 12:30 no i co ja mam teraz zrobic?? to juz nie chodzi nawet o te piec dych tylko nie chce mi sie jechac do Mexico City... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:21 Wize wyrobilismy w 1h w Chetumal przy granicy z Belize jest tam konsulat. Jak masz czas to mozecie zaryzykowac wyjazd na granice jak sie nie uda to wrócicie do miasta i nastepnego dnia wyrobicie wizy. Granica jest dosłownie kilka (10?) kilometrów od Chetumal. Wtedy najwyżej jeden dzień w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:23 A i jeszcze mówili że tę kartkę dopiero co dostali więc nie wszystkie konsulaty mogą być poinformowane (ale to było w sierpniu!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: belize - wiza?? IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:37 A i jeszcze jedna ciekawostka, jak opuszczalismy meksyk do belize to meksykanie zapytali sie czy wracamy. My na to ze tak wiec oni ze mamy zaplacic (chyba) 10usd od osoby jakiejs oplaty (nie znamy hiszpanskiego wiec nie wiem dokladnie o co chodzilo bo ich angielski byl slaby). Na to my ze w takim razie moze pojedziemy go Gwatemalli (co nawet nie było kłamstwem :))) i juz nie chcieli od nas tych pieniedzy. Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś