tetys 04.03.06, 16:00 Na początku lutego wysłałem list do Rio. Oczywiście Pocztą Polską. Oczywiście nie doszło. Czy Wam też się tak zdarzyło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: listy do Brazylii 04.03.06, 17:41 wiesz, ja z Pocztą Polską , a raczej o przygodach z nią mogłabym książkę napisać. Chodzi Ci o problemy z listami konkretnie do Brazylii? Wysyłałam dwa razy, oba razy do Sao Paolo, raz szło równo miesiąc, raz nieco krócej. Ale polecony do Australii, pakiet, potrafił iść 3 miesiące (składałam zażalenie, bo byłam pewna, że zginął). Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: listy do Brazylii 04.03.06, 17:41 To niestety nie wina Poczty Polskiej, ale jej brazylijskiego odpowiednika. Gina nawet listy polecone... Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: listy do Brazylii 04.03.06, 17:43 A nie wysylam nigdy z Polski. DLa porownania, z listami do Chile nigdy nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bras98 Re: listy do Brazylii 05.03.06, 21:55 bedac w Brazylii w 1999,kiedy nie bardzo bylo jak korzystac z bankomatow,szybkich przelewow itp dzisiejszych udogodnien, moi rodzice wyslali mi pieniadze w liscie - 200USD na wycieczke w 4-rech listach po 50USD w kazdym.listy doszly wszystkie ,a kasy tylko polowa.perfekcyjnie zaklejone dla nie poznaki.nie wydaje mi sie zeby w Polsce zginęły Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista koszmarna poczta brazylijska 07.03.06, 20:28 nihil novi -ten problem znam od dawna. Listy wysyłamy praktycznie tylko przez znajomych, którzy tam jadą. Z rodziną koresponduję mailowo - inaczej się po prostu nie da. Co drugi list wogóle nie dochodzi. Wyjatkiem była przesyłka z pewnym czasopismem naukowym - szła (rekord!) niecałe dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: listy do Brazylii 08.03.06, 09:57 Wysłałam paczkę do Amazonii w zeszłym roku... 29fra, jak tu zaglądasz, to daj znać, czy doszła, bo mam podejrzenia, że nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
abelha Re: listy do Brazylii 09.03.06, 16:36 Ja w przeciwienstwie do Was mam o Correios bardzo dobre zdanie. Moze to Poczta Polska jest winna? Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: listy do Brazylii 09.03.06, 17:53 Raczej nie. Bo ja nigdy jesczcze niczego nie wysylalem do Brazylii z Polski. A kiedys wyslalem z Londynu dwie identyczne paczuszki - jedna do São Paulo, druga do Santiago de Chile. W Chile byla po czterech dniach. W Sao Paulo po ponad miesiacu. Zdazylem reklamacje zlozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Re: listy do Brazylii 09.03.06, 17:04 Nadmienię, że z Brazylii doszedł do mnie po ok.tygodniu. Moje do Brazylii nie dochodzą w ogóle:( Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: listy do Brazylii 07.04.06, 16:06 najlepiej wysyłać poleconym i czekać .. kilka miesięcy:) albo priorytetem poleconym.. nigdy zwykłym chyba że kartke pocztową.. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
posafega Re: listy do Brazylii 07.04.06, 21:29 Correiros na prawdę nie jest złe. Paczka prioryetowa od nich idzie do Polski ok 5 dni roboczych. Za to z PP jest karuzela. Mama wysyłała mi paczkę z Poznania, stempel opiewał na 17 listopada. Minęły święta, minął karnawał... Dotarła do Rio na początku marca. Umarłam ze szczęścia, kiedy pan Cieć podał mi do ręki paczkę, której wyglądałam od 3 miesięcy... :D Z tego co pamiętam, listy idą około tygodnia, i do tej pory wszystkie docierały na miejsce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
0k.0k chyba to jednak wina poczty brazylijskiej 08.04.06, 05:55 ja wysylam listy do Curitiby i ida ze Stanow kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś