Dodaj do ulubionych

Coraz mniejsza używalność FORUM!

IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.06.06, 12:09
Coraz bardziej forum podupada.
budowanie kolejnych podforów - jaki to ma sens? porobiły sie fora o o Turcji,
Tunezji, Włoszech, Europie wschodniej, Chorwacje itp. Teraz widzę, że z Eurpoy
wschodniej wyszczególniono Ukrainę. To może zaraz jeszcze Krym, Lwów, Kijów,
Kamieniec Podolski i Czarnohora załugują na nowe fora? Jeśli chcę założyć
temat dotyczący kilku państw to muszę wklejać po poszczególnych forach wątki?
kto to będzie czytał? Jeśli mam jakiś szerszy zakres wiedzy np. o Turcji,
potem USA, muszę skakać po tycvh forach chociaż ostatnio mnie mniej
interesują? W jednym wątku jakoś przy okazji bym mógł pomóc. W Egipcie można
by zrobić podforum o nurkowaniu, safari, hotelach itp. Tylko po jakiego grzyba
skoro idąc do Egiptu i tak sobie znajdę co mnie interesuje, a przy okazji
jakiś przypadkowy wątek może mnie zainteresować.

- druga rzecz, to jak już są te podfora, to czemu usunięte zostały do nich
linki np. na forum "świat"? Teraz to już kompletnie nie chce mi sie cofać do
np. Europy wschodniej, o której też mam jako taką wiedzę. Sam tej wiedzy już
nie potrzebuję, ale mógłbym się nią dzielić.

Proszę przeanalizować ile nowych wątków dziennie powstaje teraz, a ile
wcześniej? Powinno się to rozwijać, a się cofa, niestety...
Obserwuj wątek
    • Gość: domin Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.06.06, 12:12
      Kolejny bezsens... Patrzę jest forum Świat, Europa, Grecja i Cypr, Grecja
      turystycznie, Ukraina... Toż to już kompletny bezsens... To o Grecji gdzie mam
      pisać? W "Grecji", w "Grecji i Cyprze", w "Europie" już nie? Świat to do czego?
      Jak ktoś pierwszy raz wejdzie na forum to proszę mu przedstawić instrukcję żeby
      mógł się połapać co gdzie czego szukać.
      • Gość: spaee Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! IP: 62.29.137.* 09.06.06, 12:49
        zgadzam się
        trudno już się połapać
      • valdivia Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 09.06.06, 14:56
        Ja moge odpowiedziec na to ostatnie pytanie. W moim mniemaniu Swiat jest forum
        uniwersalnym, generalnym (w sensie geograficznym). Oznacza to ze swobodnie
        mozna tu dyskutowac zarownio o Grecji i Czernogorze jak i Meksyku, Tajlandii
        czy Palau.
        Pamietyc jednak o tym, ze Swiat jest forum poswieconym turystyce indywidualnej,
        trampingowej. Pytania o biura podrozy, hotele, osrodki wczasowe powinny byc
        zadawane na forum Turystyka.
        PdV
        • Gość: domin Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.06.06, 15:47
          Tylko jak dyskutować o np. Grecji na 5 różnych forach? Chcę by pisząc wątek
          dotarł do wszystkich zainteresowanych, lub tych, którzy mogliby wspólnie
          dyskutować. Dzieląc fora na tyle podgrup forum się rozdrabnia. Rozumiem podział
          "turystyka" i "tramping", ale wiele pytań może dotyczyć i tego i tego.
          Wyznacznikiem może być zainteresowanie forum. Jak będzie mało postów i niewiele
          odpowiedzi, to poprostu zacznie się używać innych stron o tematyce turystycznej.
          Szkoda, bo kiedyś forum naprawdę żyło...
          • valdivia Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 09.06.06, 16:12
            Forum zyje swoimi uczestnikami. Odgornie niczego sie tu nie da narzucic. A fora
            tematyczne i prywatne istnieja od dawna, wiec nie sadze aby to byla ich wina.
            Kazdy uzywa fora wg. swych wlasnych potrzeb i gustow. Ja np. na fora tematyczne
            prawie wcale nie zagladam - wystarcza mi to co jest tutaj.
            Co proponujesz? Zamknac podfora? Nie wiem czy to tym co np. interesuja sie
            tylko Hiszpania bardzo by sie spodobalo...
            PdV
            • mediterraneo1978 Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 09.06.06, 16:19
              Kiedys ze Świata wchodziło sie np. do Grecji czy Turcji. Teraz trzeba z
              Turystyki, troche gorzej, ale idzie sie przyzwyczaic. Wyszczególnienie krajów,
              bardziej i na innych zasadach niż w wakacjach.pl, ma swe zalety. Z gazety mozna
              sie wiecej dowiedziec o Grecji niz z wakacji.pl
            • Gość: domin Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 09.06.06, 17:55
              Na te podfora mozna sie zgodzic. Wolalbym, zeby oprocz prywatnych nie powstawaly
              nowe. Klopotliwe jest na pewno, ze brakuje na forum "swiat" odnosnikow do innych
              forow (europa wschodnia, turcja, wlochy itp.). Nie wiem czemu zostalo to usuniete?
              • iberia30 Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 09.06.06, 18:49
                bo admin zapomnial iz lepsze jest wrogiem dobrego.....
              • valdivia Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 10.06.06, 18:03
                Tez nie wiem. Zapytam sie.
                PdV
        • Gość: domin Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.06.06, 18:50
          No widzisz... Wszedłem sobie teraz na forum Turcja... 90% tego co sie tam
          znajduje dotyczy hoteli, pensjonatów, biur podróży. Czemu zatem nie jesteście
          konsekwentni i nie wywalacie tego do "tyrustyki"? Masakryczny bałagan się
          porobił moim zdaniem.
          • tierralatina Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 10.06.06, 20:21
            Y tego co sie orientuje to fora Turcja, Egipt, Hiszpania, Tunezja byly od
            zawsze poswiecone glownie jakosci hoteli i turystyce zorganizowanej. A dyskusje
            o samodzielnym zwiedzaniu tych krajow toczyly sie przede wszystkim na tym
            forum. I chyba sie to nie zmienilo...
    • przemkowa.bi Re: Coraz mniejsza używalność FORUM! 11.06.06, 09:48
      Popieram, to rozdrobnienie sprawia ze faktycznie traca wszyscy, bardzo dobrze
      znam europe, ameryke północna torchę północna afryke ale po podforach nie
      chodzę bo nie mam na to czasu, bo ostatnio interesuje mnie tylko azja a nie
      bede skakac z jednego forum na drugie

Jesli cos jest nie tak
      Róbcie zrzuty ekranów Print Screen-em
      • Gość: domin forum Ukraina IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.06.06, 15:43
        Zadać muszę konkretne pytanie. Jakie przesłanki przemawiały za powstaniem nowego
        forum o Ukrainie? Nie potrafię znaleźć żadnej zalety takiego rozwiązania...
        Przypominam, że nie jest to forum prywatne, bo wątki ukraińskie zostały
        przeniesione do tego właśnie podforum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka