Dodaj do ulubionych

Alfa Star czy Exim Tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 14:11
Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was był razem z nimi na wycieczce
objazdowo-wypoczynkowej w Egipcie "Egipt w przekroju"?
Jak oceniacie ten wyjazd? Czy można sobie wybrać hotel czy jest on narzucony?
A jakie hotele polecacie? Wiem, że dobry jest Royal Palace, Palma de
Mirette . Mam jeszcze kilka na uwadze: Holidays Resort, Palm Beach, Bella
Vista, Safir. Przy niektórych opisach tych hoteli są informacje, że składają
się z budynku głównego i szeregu wilii lub bungalowów. Jak to wygląda w
praktyce, tzn. czy aby zjeść posiłek w restauracji hotelowej trzeba wychodzić
na zewnątrz czy jest to jakoś razem połączone?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Alfa Star czy Exim Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 14:15
      A jeszcze jedno. Zależy mi na rejsie po Nilu, Kairze. Czy przy wycieczkach
      pobytowych jest możliwość wykupienia rejsu po Nilu? W ofertach nie mogę tego
      nigdzie znaleźć. Czy takie rozwiązanie jest opłacalne czy lepiej od razu
      wykupić wycieczkę objazdowo-pobytową.

Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: Alfa Star czy Exim Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 14:46
      No to jak jest lepiej, wycieczka pobytowa czy pobytowo-objazdowa?
      Czy nikt nie był z biurem Alfa Star na wycieczce "Egipt w przekroju"?
      • Gość: Jantar Re: Alfa Star czy Exim Tours IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 19:04
        Było już sporo wątków o objazdówkach po Egipcie. Spróbuj je odszukać. Ja byłam
        dwa lata temu na objeździe z rejsem z Exim Tours. Uważam, że opcja z objazdem
        łączona z wypoczynkiem w Hurghadzie jest ciekawsza, jeżeli chcesz zobaczyć
        zabytki Egiptu. Wyjeżdżając z Hurghady na wycieczki np. do Luxoru, czy Kairu
        tracisz sporo czasu na przejazdy. Zapytaj w biurze o odległości i czas trwania
        przejazdu, to powiedzą. Będąc w Hurghadzie możesz oczywiście dokupić sobie
        wycieczki fakultatywne np. rejs stateczkiem, nurkowanie, jeep-safari. Pamiętaj,
        że ceny takich wycieczek proponowanych przez polskie biuro są duzo wyższe niż
        te, oferowane przez biura miejscowe. Jeżeli znasz angielski lub niemiecki to
        nie problem. A podobno też są z polskimi przewodnikami, ale takich nie
        spotkałam. W trakcie łączonej imprezy pobytowo objazdowej też trzeba płacić za
        dodatkowe imprezy. Nie ominą Ciebie tez wizyty w sklepach z pamiątkami
        organizowane przez biuro. Strata czasu i naganianie interesu innym. Taka
        rzeczywistość. Rejs jest bardzo romantycznym przeżyciem, a dodatkowo wygodnym
        sposobem podróżowania. Koniecznie trzeba zobaczyć Abu Simbel, zresztą trudno
        rezygnować z możliwości zobaczenia tych wszystkich atrakcji.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: Alfa Star czy Exim Tours IP: *.acn.pl 03.03.03, 11:16
          ja byłam z Alfa Star i sądze że są bardzo dobrzy jesli podoba Ci sie ich
          program
          Exim ma wiecej propozycji zwiedzania - imprezy łączone itp.
          Pozdr
          Kasia430@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka