Gość: Piotrek IP: 212.244.191.* 10.04.07, 16:05 Jedliscie durian? Tyle się naczytałem jaki to on śmierdzący! Jadłem i wogóle nie śmierdział i bardzo dobrze smakował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasio Re: Durian IP: 217.116.102.* 10.04.07, 16:53 bardzo dobry smakuje troche jak mięki ser Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Durian 10.04.07, 17:43 dla mnie po prostu 'miał charakterystyczny zapach' - ale nie było to coś co bym określiła smrodem Średnio mi smakował - ale to głównie dlatego, że ja wolę owoce bardzo 'mokre' a ten był taki mączysty. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Durian 10.04.07, 22:53 jadłam. capił, ale nie bardziej niż dobry francuski serek pleśniowy. nie w moim typie - za bardzo mączysty i mdły. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Durian 10.04.07, 23:06 jadłem 2 tygodnie temu :) pyszny, słodki i tylko troszkę specyficznie pachniał :0 pyszny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Durian IP: *.spray.net.pl 11.04.07, 07:42 sa duriany, ktore "pachna" i takie, co nie wonieja; troche (co nie znaczy malo) zalezy tez od jakosci owocu i tego, w ktorym momencie od zerwania go jesz; mialam okazje jesc rowniez ten smierdzacy w momencie kiedy smierdzi intensywnie...i musze przyznac, ze przezycie bylo specyficzne; rzeczywiscie smakowal nam bardzo, ale jedlismy go z trudem wymyslajac rozne "techniki oddechowe", zeby przelknac; jak ci brakuje ekstremalnych wrazen zawsze mozesz nabyc paste z duriana, z krewetek, albo pare innych specjalow:) Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: Durian 11.04.07, 08:41 Bo to jest owoc, który albo się kocha, albo nienawidzi. Lubimy sery, ale należymy raczej do drugiej kategorii :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Durian 11.04.07, 12:03 dla mnie był "papierowy i bez smaku"... a hotele chyba go zabraniają wnosić, bo pozostawione skóry śmierdzą paskudnie Odpowiedz Link Zgłoś
plascyzna Re: Durian 11.04.07, 13:10 ja go bardzo lubie i nie przeszkadza mi jego aromat sery plesniowe tez lubie :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Durian IP: 212.244.191.* 11.04.07, 13:29 Te co jadłem, wogóle nie miały zapachu "pleśnowego sera" i wcale nie był on intensywny. Gdyby nie wyczytane wcześniej informacje, wogóle bym pewnie na zapach nie zwrócił uwagi. Rozumiem, ze jednemu może ten owowoc smakować innemu nie - jak wszystko, ale opisy o "miłosci i nienawiści" to chyba przejaw grafomaństwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: Durian 11.04.07, 14:04 To nie grafomaństwo tylko cytat z tajskiej przewodniczki zapytanej o ww :). I wnosić go nie mozna również np. na pokład samolotu .... Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Durian 12.04.07, 14:28 ten który ja jadłam ciągnął antybiotykiem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Durian IP: 203.4.129.* 13.04.07, 08:26 jak nie smierdzial to albo to nie byl durian, albo cos z nim bylo nie tak. spedzilam rok w kraju gdzie durian to owoc nr 1 (Malezja) i ani razu nie spotkalam sie z durianem niesmierdzacym :) miales szczescie trafic na bezwonnego :D magda www.flickr.com/photos/magdabis - zdjecia z podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek Re: Durian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:50 Sam durian nie jest może taki zły bezpośrednio jedzony ale teraz jak byłem w Wietnamie w delcie Mekongu jadłem cukierki z mleczne z duriana POWIEM krótko wstrętne !! przywiozłem troszke do polski poczestowac wszyscy wypluwali , dodam tylko że sam owoc nie wolno wnosic na pokład samolotu wiadomo chyba dlaczego ! pozdrawiam neronek neronekbyd.blog.onet.pl/ neronek2.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Durian 13.04.07, 22:24 a ja ostatnio w singapurze jadłem lody o smaku duriana :) i były ...pyszneeee , zreszta takie kukurydziane tez, ale durian naprawde ok :) tam smiesznie kroja lody z wielkiego kawała i wkładają w dwa kawałki wafla :) Odpowiedz Link Zgłoś
plascyzna Re: Durian 13.04.07, 22:35 ... i maja jesce taki deser, co w stylu piankowych ciastek, zolta powloczka i biala pianka durianowa w srodku ...no i te polewy durianowe na najdziwniejszych deserach swiata :P Odpowiedz Link Zgłoś
kuka21 Re: Durian 20.04.07, 21:46 a Kinga mówiła tak: durian wygląda jak g..., pachnie jak g..., i smakuje jak g..., ale lody "durian" wyglądają jak g..., pachną jak g..., a smakują jak lody. Niestety nie ma Jej już wśród nas, a kochała ten owoc... Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Durian 21.04.07, 19:08 Wedlug mnie wiecej tego gadania o smrodzie, niz samego smrodu. Nic a nic mi nie przeszkadzal. Zreszta naleze raczej do tych co ga uwielbiaja, zadne tam maczyste i papierowe, raczej lekko soczyste i budyniowe. Ale juz calkiem podobny do duriana jackfruit niezbyt mi smakowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinik Re: Durian IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.07, 23:34 A ja bardzo, bardzo chcialm go sprobowac. Tylko juz w taksowce tak jechal jakas cebula, ktorej nie znosze, ze troche sie juz balam go sprobowac. Dla mnie to bylo ochydne! Cebula! Odpowiedz Link Zgłoś