ss_2603 28.11.01, 11:01 Wyjezdzam na rok do Pekinu i szukam informacji na temat miasta od kogos kto tam byl ewentualnie dalej przebywa. Dzieki, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Pekin IP: 132.147.1.* 07.12.01, 11:42 Czesc Jacku, bylem w zeszlym roku przez dwa tygodnie z zona w Pekinie, wiec nie wiem, czy moje doswiadczenia Ci cos pomoga. W kazdym razie jak dla mnie miasto jest super, a szczegolnie dzielnica San Li Tun (mam nadzieję, że w miarę dobrze napisałem nazwę), ulubiona przez ekspatów. Poruszalismy sie po nim autobusami (zatłoczone, ale tanie) i taksówkami (też tanie, ale podczas pierwszych kursów ma się strach w oczach - jeżdżą dość odlotowo). Zywienie w Pekinie w knajpach i na straganach może być niedrogie, o ile nie masz wygórowanych oczekiwań smakowych - chińczyk w Warszawie jest często znacznie smaczniejszy od tego, co można dostać w Pekinie. Piwo chinskie jest OK, a mlodzi Chińczyczy chetnie nawiazuja kontakt z ludzmi z zagranicy, choc z ich angielskim jest czasem krucho. Odpowiedz Link Zgłoś