Gość: Detroit Re: turcja zima IP: 9.67.96.* 04.06.03, 14:45 Turcja w zime. Z tego co wiem to dużo deszczu na południu. Koło Antalii wysokie góry ponad 3000 m na których doskonałe ośrodki narciarskie (okazuje sie że do Turcji też można sie wybrać na narty!) Odpowiedz Link Zgłoś
ao22 Re: turcja zima 15.06.03, 17:17 z tego, co wiem: na południu- okolice Alanii, Antalii- okolice są dobrze chronione przed mrozem przez góry, temperatura nie spada poniżej 10-15 stopni. Faktycznie można rano jeździć na nartach, a po południu posiedzieć na plaży (kąpać raczej nie :-)) w centrum kraju- pogoda dość podobna (sic!) do naszej- mrozy nawet do 20 stopni i śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: turcja zima IP: *.um.krakow.pl 16.06.03, 09:37 Byłem raz na Sylwestra w Kemer koło Antalii na południu Turcji. Pogoda wymarzona: temperatura ok. 20 stopni, słońce (jeden dzień był pochmurny, ale ciepły), na plaży można się było opalać, choć czasami wiał dość zimny wiatr, a niektórzy zapaleńcy wchodzili nawet do morza. Reasumując, zima to wymarzona pora na zwiedzanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś