Dodaj do ulubionych

Tunezja szok cenowy

IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 20:00
W tym roku Tunezja to prawdziwy szok cenowy i chociaż nie bardzo mam czas to
chce to wykorzystać i wyjechac tam na tydzień w lipcu z Oasis.
Interesują mnie takie hotele jak Melia El Mouradi Palace Port El Kantoui,
Tour Kalf Sousse, ewentualnie Skanes Oasis Club (chociaż jest tak tani, że
węszę jakieś niebezpieczeństwo). To bedzie krótki wyjazd rodzinny z dwójka
dzieci, jeżeli ktoś zna te hotele prosze o informację. Czy 7 dni z Oasis nie
okaże sie 5 ?
z góry dziekuję i pozdrawiam
Edyta

Wszelkie informacje na temat Tunezji mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • oryginal Re: Tunezja szok cenowy 15.06.03, 20:40
      Z pełną odpowiedzialnością polecam Tour Khalef w Sousse.
      • muggz zdecydowanie Tour Khalef ! 16.06.03, 15:25
        byłem tam rok temu na długi weekend majowy
        mają chyba najlepszą plażę, dobrą kuchnię i niezłą infrastrukturę...
        • muggz Tunezja - info... 16.06.03, 15:35
          tanie taxi, tanie pociągi (I klasa tunezyjska = III klasa towarowa PKP), brudno
          na ulicach.
          pomniejsze atrakcje bym sobie darował (suk, medinę itp.), warto szarpnąć się na
          wypad na skraj Sahary (z noclegiem w oazie) - choć z dzieciakami to może nie...
          można przejść się plażą do portu El Kantouri (uwaga, kawałek drogi)- ładne
          jachty i interesująca zabudowa...
          dopóki się nie opalisz będziesz nękana przez ulicznych 'sprzedawców' z
          nieśmiertelnym "łan dinar!"...
          jeśli zdecydujesz się na latanie na spadochronie za motorówą - lepiej wybierz
          solidną firmę - na własne oczy widziałem, jak miejscowe chłopaki przeciągnęły
          jednego Niemca (no fakt, miał ze 100kg) po wodzie, że mu o mało co czterech
          liter nie urwało...
    • Gość: bmd Re: Tunezja szok cenowy IP: *.telpol.net.pl / 172.16.5.* 15.06.03, 21:32
      wyjazd 7-dniowy pewnie okaże się 5-dniowy
      więc lepiej skorzystaj z wyjazdu 11-dniowego czyli 9-dniowego (jeśli taki jest)

byłem w hotelu, o którym piszesz - el mouradi palace - polecam !

co prawda standard pokojów na pewno nie jest 5-gwiazdkowy : na mebelkach widać
      upływ czasu, ale poza tym O.K.
      ten hotel jest o 20 minut spacerkiem od Portu, można dojechać ciuchcią lub taxi
      ceny w hotelu takie jak w kafejkach, jedzenie dobre, oczywiście musisz się
      nastawić na to, że wędliny są beznadziejne i śniadanka trzeba sobie inaczej
      komponować
      bufet jest jednak bardzo urozmaicony : dużo owoców, wyśmienite ciasta, kuchnia
      tunezyjska, turecka i włoska
      fajne animacje, najciekawsze : fakir, folklor tunezyjski
      na terenie hotelu piękna roślinność, plaża czysta
      w cenie leżaki przy basenie i na plaży, a także sejf w pokoju
      na terenie hoptelu jest dyskoteka i kilka barów, dwie fontanny
      obsługa bardzo sympatyczna

wycieczki lepiej kupować w hotelu (w recepcji) niż z biura (jest taniej)

• Gość: gość Re: Tunezja szok cenowy IP: *.toya.net.pl 09.07.03, 23:09
        Gość portalu: bmd napisał(a):

> wyjazd 7-dniowy pewnie okaże się 5-dniowy
        > więc lepiej skorzystaj z wyjazdu 11-dniowego czyli 9-dniowego (jeśli taki
        jest)

jestem tu nowy, więc nie bardzo rozumiem, możesz to objaśnić ?
    • Gość: Edyta Re: Tunezja szok cenowy IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 19:23
      Bardzo wszystkim dziękuję za informację. Dzięki wam zmieniłam trochę swoje
      plany. Zapomniałam o Wyjeździe z Oasis ze względu na oferę 7 dni = 5 dni i
      zamowiłam już wyjazd 10 dniowy = 9 dni z Exim Tours. Przeczytane informacje
      przekonały mnie do 5 * , wybrałam więc Hotel Vincci Nour Palace w Mahdi. Mam
      nadzieję że jest to lepsze miejsce na pobyt z dziecmi. Nadal chętnie skorzystam
      z Waszych doświadczeń.

pozdrawiam
      Edyta
      • Gość: ola s. Re: Tunezja szok cenowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 09:20
        Gość portalu: Edyta napisał(a):

> wybrałam więc Hotel Vincci Nour Palace w Mahdi. Mam
        > nadzieję że jest to lepsze miejsce na pobyt z dziecmi.

I jak bylo w tym hotelu? Wybieram sie tam za pare dni,
        pozdrawiam serdecznie,

ola s.
      • Gość: Ana Re: Tunezja szok cenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:44
        Gość portalu: Edyta napisał(a):

> Bardzo wszystkim dziękuję za informację. Dzięki wam zmieniłam trochę swoje
        > plany. Zapomniałam o Wyjeździe z Oasis ze względu na oferę 7 dni = 5 dni i
        > zamowiłam już wyjazd 10 dniowy = 9 dni z Exim Tours. Przeczytane informacje
        > przekonały mnie do 5 * , wybrałam więc Hotel Vincci Nour Palace w Mahdi. Mam
        > nadzieję że jest to lepsze miejsce na pobyt z dziecmi. Nadal chętnie
        skorzystam
        >
        > z Waszych doświadczeń.
        >
        > pozdrawiam
        Exim Tours - wpadłaś z deszczu pod rynnę. czy wy ludzie nie znacie innych
        touroperatorów???
        > Edyta
        • Gość: ola s. Re: Tunezja szok cenowy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 22:07
          Gość portalu: Ana napisał(a):

> Exim Tours - wpadłaś z deszczu pod rynnę. czy wy ludzie nie znacie innych
          > touroperatorów???

Posluchaj - po pierwsze nie jestem dla ciebie "wy ludzie", a po drugie jezeli
          nie znasz odpowiedzi na moje pytanie, to po co odpowiadasz. Zajrzyj na
          www.google.pl, zobacz, ze nie tylko polskie biura oferuja ten hotel, a dopiero
          potem zabieraj sie do dyskusji. Poczytaj tez np. rozne niemieckie fora o
          turystyce, a potem daj mi znac, ze jestes gotowa do dalszej dyskusji.

ola s.
          • Gość: Edyta Do Oli S. IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 21:08
            Nie przejmuj sie wypowiedzią Any, takich osób którym wydaje się że mają dużo do
            powiedzenia spotyka się wiele. Natomiast jeśli chodzi o warunki hotelu to nic
            nie wiem ponieważ wylatuję dopiero 10 lipca, może ty dotrzesz tam pierwsza ?
            Jak wrócę zdam relację z pobytu

pozdrawiam Edyta
          • Gość: Ola Re: Tunezja szok cenowy IP: *.acn.pl 10.07.03, 08:02
            A o czym chcesz podyskutowac? O dzidowstwie Exim Tour. Przeciez to najbardziej
            syfiaste biuro podrózy jakie znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka