Dodaj do ulubionych

Bułgaria - dziadostwo

IP: *.umcs.lublin.pl 11.08.03, 13:48
Wszystkim dobrze radzę nie jeździjcie do Bułgari to kraj złodziei i oszustów.
W dodatku jak na takie dziadostwo jest tam strasznie drogo. Jeżeli już się
zdecydujecie to patrzcie tym złodziejom na ręce. Jestem zdegustowanym turysta
który powrócił z tego dziadostwa
Obserwuj wątek
    • Gość: Frank Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.umcs.lublin.pl 11.08.03, 13:56
      Też tam byłem i zgadzam się w zupełności. Nigdy więcej Bułgarii. Polacy to
      dziadostwo nie jest dla was.
    • Gość: Radek Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.Astral.Lodz.PL 11.08.03, 14:00
      beznadziejne sa takie komentarze. napisaliscie ze to dziadostwo - ale
      dlaczego?????? moze nie macie juz wiecej nic do dodania??
      • Gość: Betinka Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 14:06
        spójrz na adres IP----sam sobie przytaknął
        • Gość: Radek Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.Astral.Lodz.PL 11.08.03, 14:27
          a no tak, teraz nie mam juz nic do dodania!! przekonal mnie w bulgarii jest
          dziadostwo
          • Gość: Leszek Re: Bułgaria - dziadostwo IP: 80.121.210.* 12.08.03, 11:22
            Kompletna bzdura !!!
            Widocznie dotkniete tym problemem osoby jezdza w takie miejsca, gdzie jest to
            dziadostwo. Bylem w Bulgarii w czerwcu w Zlotych Piaskach 2 tygodnie w ****
            hotelu i bylo bardzo fajnie - czysto, bezpiecznie, duzo imprez i wycieczek
            i do tego tanio w stosunku np. do Grecji, czy Turcji, bo te sasiadujace kraje
            mozna przyrownac. Poza tym turysci z Zachodu (Nie Polako-Niemcy)przyjezdzajacy
            na wakacje do Polski tez niekiedy tak o Polsce twierdza. Osoby podrozujace
            powinny byc wyrozumiale dla innych narodow i mentalnosci. Szczegolnie student,
            czy asystent z Lublina. Nie ma on zadnej tolerancji dla innych, a sam nie widzi
            jak kradnie sie w jego wlasnym kraju - to tez dziadostwo !!!. Robiac wycieczki
            z biurem podrozy po Bulgarii widzialem bardzo duzo biedy i nedzy. Spotykalem
            tez zebrzace dzieci na ulicach, ale prosze przypomniec sobie polskie miasta z
            zebrakami, przeciez oni jeszcze sa. Proponuje przejsc sie w nocy po Lublinie
            po niektorych osiedlach. Taka dyskusja nie ma zreszta sensu, bo tak trwirdza
            tylko osoby nietolerancyjne i o pogladach rasistowskich. Proponuje zamknac ten
            temat.
    • Gość: ewusia Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.visp.energis.pl 17.08.03, 03:00
      Byłam w Bułgarii w sierpniu, w Złotych Piaskach.Mieszkaliśmy na obrzeżach
      miejscowości,ale nie narzekam.Warunki b.dobre - pokoje 2os. z łazienką,z
      TV,codziennie sprzątane, wyżywienie 2x dziennie /była opcja 3x/-
      smaczne.Czysto.Wycieczki fakultatywne kupiliśmy na mieście bez
      problemu.Przejazd do Polski z noclegiem w Budapeszcie dodatkowo
      płatny.Organizator - biuro ze Skierniewic.Polecam Bułgarię - czyste,ciepłe
      morze, piaszczyste plaże ,słonecznie.Oczywiście w miejscowościach turystycznych
      drożej,ale tak jest wszędzie.
      • Gość: greek Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.zywiec.plusnet.pl 19.08.03, 11:47
        Gdzie jesteś Niki/Frank z umcs??? Dziadostwo czy nie....
        • Gość: Marky Re: Bułgaria - dziadostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 03:25
          Witam !!!

Bułgaria to lipa. Brud a ceny podobne jak w Polsce. Bylem w zeszlym roku z BP
          Sindbad, na ktore zlego slowa NIE mogę powiedziec. Z ich strony wszystko bylo
          przygotowane bardzo dobrze. Nowiutki autokar, kierowcy i pilot OK, a to ważne
          przy przejazdach przez b. Jugosławię.
          Niestety rozczarowała mnie sama Bułgaria. Wraz z moja dziewczyna spedzilismy
          niezbyt ciekawe dwa tygodnie w Sozopolu. Gdyby nie wycieczki organizowane przez
          Sindbad, szczególnie do Istambułu, zaliczylibysmy ten wyjazd do calkiem
          nieudanych, a tak zawsze jakies pozytywne wspomnienia.
          Wroćmy do Sozopolu, miasteczko nad morzem typowo turystyczne. Pare nowo
          wybudowanych hoteli które zdecydowanie kontrastja z pozostalymi zabudowaniami.
          Ładna starowka, niestety tylko we fragmentach - na bocznych uliczkach budynki
          zupelnie nie pasujace stylu starowki, czesto nieotynkowane i bardzo zapuszczone.
          Plaza, wszystko powinno byc w porzadku, drobny piasek, bary przy plazy, lagodne
          zejscie, ale coz z tego gdy w piasku walaja sie wszelkiego asortymentu smieci,
          lacznie z zakopana w niej strzykawka - bleee.
          No i glowny atrybut Bułgarii - niższe ceny ?? Niestety tego tez nie raczylismy
          raczej zaznac. Jechalismy glownie z myślą o tym że codzień bedziemy jesc
          mnowstwo owocow, co raczej logiczne w takim kraju. A co sie okazalo - owoce
          byly droższe niż w Polsce !!! Produkty spożywcze podobnie, jedyne co
          rzeczywiscie sie oplacalo to alkohol, wraz ze slynnym Słonecznym Brzegiem.
          Godny polecenia Neseber, ktory zostal wpisany na liste UNESCO, przez co
          starówka jest naprawde zadbana, lecz jak to bywa w takich miejscach ceny
          jeszcze wyższe.

To by bylo na tyle mojego wywodu. Moim zadaniem Bułgaria zatrzymała sie w
          rozwoju pare lat temu i poki jeszcze moze stara sie wykorzystac to co ma, nie
          zważając na to co bedzie w przyszlosci.

Pozdrawiam,
          Marky

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka