Gość: TOM IP: 217.153.76.* 12.08.03, 11:06 Czy ktoś był może ostatnio w Egipciew hotelach Sultan Beach lub Le Meridien lub Sheraton Miramar z Triadą lub Big Blue? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Egipt IP: 193.59.95.* 12.08.03, 11:13 moze nie ostatnio ale bylam z triada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Egipt IP: 217.153.76.* 12.08.03, 11:17 I jak? W którym hotelu byłaś? Czy możesz polecić? Jakieś minusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Egipt IP: 193.59.95.* 12.08.03, 11:27 chyba byla to wycieczka zycia nie pamietam jaki hotel, wiesz, to zalezy po co sie tam jedzie i z kim nam nigdy nie zalezalo na luksusowym hotelu bo zazwyczaj sluzyl nam jako miejsce do spania i jedzenia, wiec wystarcza zeby bylo czysto i schludnie A Egipt jest cudowny i na szczescie zupelnie inny od tych wszystkich cywilizowanych miast europejskich wszyscy chca ogladac piramidy ale nie uwazam tego za najlepszy pomysl, tloczno i czasami moze sie to nie udac natomiast warto splynac Nilem chociaz do Asuanu - mysle ze wrazenia beda niezapomniane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Egipt IP: 193.59.95.* 12.08.03, 11:38 nie powiedzialam o minusach generalnie jest brudno, poza hotelami, tam dbaja o porzadek na ulicach ciagle ktos zaczepia, chce bakszysz, namawia do kupowania czegos tam trzeba oczywiscie uwazac na wode do picia, i tzw zemste faraona - ostre niestrawnosci, na kilka dni wylaczaja z zycia, ci z nas ktorzy pili wino jakos nie chorowali, moze to dobry sposob no i najlepiej nie kupowac nic z przydroznych straganow i bazarkow, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijka Re: Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 11:54 Ja wróciłam niedawno z Egipru z hotelu Sheraton Miramar i myślę, że jest godny polecenia zwłaszcza ze względu na pyszne jedzenie, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Egipt IP: 217.153.76.* 12.08.03, 12:46 A z jakiego byłaś biura? I czy polecasz wycieczkę 1-dniową do Kairu? Aha, i czy jest tam w tej miejscowości co robić? Czy tylko plaża i baseny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijka Re: Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 13:22 Byłam tam z Triadą, ja byłam na wycieczce dwudniowej do Kairu. W samej miejscowości El Gouna są i plaże i różne restauracje, night kluby. Ale jeżeli chcesz się wyszaleć i szukasz dobrej zabawy do zdecydowanie Hurgada, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Egipt IP: 217.153.76.* 12.08.03, 13:30 Do samej organizacji imprezy przez Triadę nie masz zastrzeżeń? Rezydent, przelot, transfery, itp? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijka Re: Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 13:46 Nie mam do Triady żadnych zastrzeżeń, ale różnica jest taka, że jechałam do wybranego hotelu a nie last minute. Transfery były załatwione dobrze, rezydenci też się spisywali, a przelot to już zależy raczej od LOTu niż Triady, w czasie lotu dawali tylko mało napojów, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommycat@poczta.on Re: Egipt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 14:20 Byłem w Sultan la Beach ("la" po arabsku = "nie", tak nazwaliśmy ten hotel). Byliśmy tam na ostatniego Sylwestra z biurem Air Marin / Sun Marin (mam nadzieję, że już padło). Hotel ze śladami świetności (ponoć miał kiedyś 5 gwiazdek), teraz fatalnie zarządzany, brudny, pokoje ciasne, plaża to wąskie klepisko nad wykopem (stąd mętna woda) między dwiema rozgrzebanymi budowami hoteli obok, w hotelu co popołudnie fetor z szamba wykorzystywanego do podlewania faktycznie ładnego ogrodu, żarcie jak dla świń i w strasznych kolejkach - w ostatnie dni w ogóle nie byliśmy w stanie tam jeść. Do tego hałas z pubu, gdzie właściciel co noc zabawia się z ruskimi k****mi (w dzień zabawia się z nimi nad basenem). Na miejscu wykupiliśmy AI (za 1/4 ceny oferowanej nam za ten luksus w Polsce), co spowodowało, że zaraz staliśmy się turystami ostatniej kategorii (już zapłacili, więc trzeba dać im jak najmniej). Zalety: położenie na początku dzielnicy handlowej, więc można łatwo wyjść na zakupy i ewentualnie zostać normalnie obsłużonym w knajpie. Część obsługi została z lepszych czasów i jest bardzo OK, ale bardzo sfrustrowana, co czasem odbija się na turystach. Kiedy tylko się dało, uciekaliśmy z tego przybytku do innych hoteli, które miały plaże. Jeszcze jedno: pokój rodzinny to mała dwójka. Znajomi, którzy byli z BigBlue zapłacili mniej i dostali pokoje typu apartament. Ogólnie zdecydowanie odradzam. Dużo lepszy jest Aladin / Yasmine - zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Trochę dalej, ale znacznie fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommycat Re: Egipt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 14:30 Mój adres to: tommycat@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Egipt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 15:16 Ja również byłam w hotelu Sultan Beach, wróciłam 01.08 i jesztem bardzo zaskoczona postem Tommycat, ponieważ wygląda,że byłam w zupełnie innym hotelu. Ja mam bardzo dobre zdanie o tym hotelu. Wyjechałam z Exim Tours i dostałam duży, ładny pokój z balkonem od strony ogrodu. Klimatyzacja bez zarzutu. Jedzenie bardzo smaczne i w dużych ilościach, kolejki na stołówce niezbyt cżęsto, jeżeli to 3-4 osoby.Było naprawdę czysto, pokoje codziennie sprzątane i codzienna wymiana ręczników, obsługa bardzo miła. Z mojego pokoju nie było słychać żadnych hałasów, podobno w pokojach od ulicy było słychać klaksony samochodów. Bardzo fajny basen, plaża faktycznie niezyt duża, ale można było spokojnie pływać w morzu. Nie mam żadnych zatrzeżeń do tego hotelu i mogę go polecić z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Egipt IP: 217.153.76.* 12.08.03, 15:32 Teraz to sam już nie wiem. Ale do Sultan Beach się chyba nie wybiorę. Czy może ktoś był w Le Meridien lub Sheraton Miramar? Może są lepsze? Pozdrawiam TOM Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Egipt 17.08.03, 19:28 o sheraton miramare możesz poczytać dokładnie w moim poście sheratom miramare z Eximem na forum Egipt. tam tez we wczesnijszych postach jest opisany drugi hotel, o który pytasz. O hotelu sultan Beach poszukaj sobie w wyyszukiwarce grup dyskusyjnych google.pl - na grupie tursyty.zorg. było dużo postów o tym hotelu w tym z linkami do stron z duża ilością zdjęć z tego hotelu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś