mea25 18.08.03, 12:20 Wróciłam wypoczęta i zadowolona z wakacji, hotelu i Triady Odpowiem na pytania, jeżeli ktoś również tam się wybiera i ma jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martaa2 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.acn.pl 18.08.03, 12:33 A ja też tam byłam ze Scan Holiday, wróciłam w piątek bardzo zadowolona.Pewnie się gdzieś tam na basenie czy w hotelu zetknęłyśmy. Fajny hotel prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 12:36 Gość portalu: martaa2 napisał(a): > A ja też tam byłam ze Scan Holiday, wróciłam w piątek bardzo zadowolona.Pewnie > się gdzieś tam na basenie czy w hotelu zetknęłyśmy. > Fajny hotel prawda ? Fajny, choć lata świetności ma już za sobą :)))))ale piękny ogród palmowy i piękny basen. Leżenie na plaży w ogóle sobie odpuściliśmy. Miałaś pokój od strony morza? a jak ci się podobały wieczorne animacje, hi, hi, hi? ja gdybym miała karabin.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martaa2 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.acn.pl 18.08.03, 13:16 Mieszkałam na 4 piętrze i miałam pokój z widokiem częściowo na ulicę, częściowo na hotel El Hana i kawałek morza.Był cichuteńki, więc byłam zadowolona. Ja z kolei chodziłam na plażę codziennie, a na basen przychodziłam po południu kiedy już nie było tam takich tłumów i zwalniały się łóżka. Na animacje w ogóle nie chodziłam, raz tylko oglądałam pana z małpką . Wołałam sobie pospacerować promenadą. A Ty gdzie mieszkałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:34 Gość portalu: Martaa2 napisał(a): > Mieszkałam na 4 piętrze i miałam pokój z widokiem częściowo na ulicę, > częściowo na hotel El Hana i kawałek morza.Był cichuteńki, więc byłam > zadowolona. Ja z kolei chodziłam na plażę codziennie, a na basen przychodziłam > po południu kiedy już nie było tam takich tłumów i zwalniały się łóżka. W ogrodzie nie było źle, zawsze mieliśmy leżaki i nikt nam na głowę nie właził. Oczywiście najgorzej było nad samym basenem. Mnie z kolei nie podobała się plaza... de gustibus etc. :))) > Na animacje w ogóle nie chodziłam, raz tylko oglądałam pana z małpką . Jasne, ja też nie, ale mieliśmy balkon od strony morza, centralnie na środku hotelu i cowieczorne wycia animacyjne dochodziły nas, gdy chcieliśmy wieczorem wypić piwko na balkonie i posłuchać szumu morza..... :) nie dało się! Wołałam > sobie pospacerować promenadą. > A Ty gdzie mieszkałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.au.poznan.pl 18.08.03, 14:13 Ja jadę tam z Triadą. Prosiłabym o odp na następujące pytania: 1. czy leżaki, parasole, materace są płatne (ile i gdzie; czy "opiekunowie plaży" wyłudzają kasę np. za parasole, itp.), czy jest tłok na plaży i problem z parasolami czy leżakami 2. Czy warto wykupować sejf (za ile) 3. Na co uważać i co plecasz (wycieczki, jedzenie, pokoje w hotelu) 4. Co zwiedziłaś i jak (na własną rękę czy z biurem?) są lodówki w pokojach 5. Czy ktoś miał jakąś nie miłą przygodę (kontakt z meduzami,rybami, itp.itd.) 6. Jak spisywali się rezydenci? Sylwia Czekam na odp na adres 123546@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:31 Gość portalu: Syla napisał(a): > Ja jadę tam z Triadą. Prosiłabym o odp na następujące pytania: > 1. czy leżaki, parasole, materace są płatne (ile i gdzie; czy "opiekunowie > plaży" wyłudzają kasę np. za parasole, itp.), czy jest tłok na plaży i problem Przy basenie, w ogrodzie: leżaki, parasole i palmy bezpłatne. Materac do leżaka 2DT (ale nie ma takiej potrzeby) Na plaży: parasol bezpłatny, leżak 2DT My na plaży nie leżelismy ani razu, ponieważ o wiele przyjemniej było w ogrodzie (nie przy samym basenie, gdzie był tłum). Poza tym morze tuż, tuż, po co więc płacić za leżak? Plaza nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia, bo było dużo ludzi a w morzu zdarzało się, że pływały smiecie. > z parasolami czy leżakami > 2. Czy warto wykupować sejf (za ile) uważam, że warto, biorąc pod uwagę, ze można wiele stracić (paszporty, gotówkę, karty...). za 2 tygodnie zapłaciłam 28DT + 20DT zwrotnej kaucji. > 3. Na co uważać i co plecasz (wycieczki, jedzenie, pokoje w hotelu) Co do wyboru pokoju to raczej nie masz na to wpływu, aczkolwiek pokój z od morza zdecydowanie lepszy od tego od strony ulicy. Do jedzenie hotelowego nie mam żadnych zastrzeżeń, dużo i mnie smakowało. > 4. Co zwiedziłaś i jak (na własną rękę czy z biurem?) Zorganizowana wycieczka to 2dniowa Sahara, kupiliśmy w biurze Orbis (cena taka sama, jak w Triadzie, ale więcej atrakcji) Na własną rękę oczywiście całe Sousse, Port el Kantaoi, Monastir i Mahdię. Upały powodowały, że nie padałam i dlatego też odpuściłam sobie Tunis. > są lodówki w pokojach nie ma. > 5. Czy ktoś miał jakąś nie miłą przygodę (kontakt z meduzami,rybami, itp.itd.) nic nie wiem na ten temat, mnie się nic nie przytrafiło. > 6. Jak spisywali się rezydenci? Trudno mi coś powiedzieć, bo rezydent nigdy nie jest mi do niczego potrzebny. Ale w autokarze (w drodze na i z lotniska) pani sprawiała miłe wrażenie. > Sylwia > Czekam na odp na adres 123546@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
astika Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:39 mea25 napisała: > Zorganizowana wycieczka to 2dniowa Sahara, kupiliśmy w biurze Orbis (cena taka > sama, jak w Triadzie, ale więcej atrakcji) > Na własną rękę oczywiście całe Sousse, Port el Kantaoi, Monastir i Mahdię. > Upały powodowały, że nie padałam i dlatego też odpuściłam sobie Tunis. > Jaka jest cena tej wyccieczki na Saharę i jak trafić do biua Orbis? Pozdrawiam, Astika Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:58 astika napisała: > > > Jaka jest cena tej wyccieczki na Saharę i jak trafić do biua Orbis? > Pozdrawiam, Astika Biuro Orbisu (raze z miejscowym Sahel Voyages) znajduje się w uliczce dokładnie na przeciwko hotelu Sousse Palace, adres to rue de Palestine 6 a zresztą jest link: www.sahelvoyages.com/ Po wejściu należy pytać o polskiego przewodnika. Cena to było 145DT (+10 za wielbłąda dla chętnych, +5DT za bryczkę dla chętnych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka1 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.astercity.net 18.08.03, 15:39 W ScanHoliday u rezydenta wycieczka 2-dniowa na Saharę kosztowała 125 DT (autokar+jeep) oraz 10 DT wielbłąd i 10 DT bryczkna do oazy. A propos mieszkałam w Sousse Palace :) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 16:27 a na www.travelforum.pl znajdziesz w częsci dotyczącej Tunezji w jednym z wątków zestawienie wszystkich wycieczek na saharę oferowanych przez polskie biura z cenami i miejscami, które się objeżdża. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś