Dodaj do ulubionych

Czechy, Słowacja

IP: 192.168.1.* / *.venco.com.pl 26.06.01, 00:00
Chcialbym pojechac na urlop do Czech lub na Slowacje. Slyszalem ze jest tam
tanio (nie drozej niz w Polsce), ale nie wiem w ogole jak sie do tego zabrac.
Nigdy nie bylem za granica wiec nie mam zadnego doswiadczenia. Zwracam sie z
prosba ktorzy mogliby mi udzielic cennych wskazowek: gdzie jechac, jak szukac
noclegu, ile to kosztuje? Bardzo prosze tez o wszelkie informacje i uwagi ktore
pozwola mi lepiej sie przygotowac do wyjazdu. Z gory wielkie dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Czechy, Słowacja IP: *.upol.cz 27.06.01, 14:09
      gdzie chcialbys pojechac?
      • Gość: K. Re: Czechy, Słowacja IP: 192.168.1.* / *.venco.com.pl 28.06.01, 14:22
        Nie wiem jeszcze dokladnie gdzie, niezbyt daleko za granice i niezbyt drogo. W
        jakies fajne miejsce.
    • Gość: kaira Re: Czechy, Słowacja IP: 145.228.0.* 07.07.01, 20:49
      Bylam w Czechach w maju, po raz pierwszy. Wrazenia bardzo mile. Bylam w
      okolicach skalnego miasta o nazwie Adrspah. Misteczko lezy miedzy granica
      Polska a Trutnovem (17 Km do Trutnova). Mieszkalam w "pensjonacie" w Hodkovicach
      (Hodkovice u Trutnova) - okolo 6 km do Adrspah. Jesli chodzi o nocleg placilam
      150 koron. W sumie wszystko maja przygotowane pod Niemcow i trzeba troche
      poszukac taniego noclegu. Jedzenie jest stosunkowo tanie - za duzy talerz
      frytek placi sie okolo 20 koron. Piwo okolo 10 koron. Ludzie naprawde mili,
      miasta zadbane, wogole wielka kultura - niby nasi slowianscy sasiedzi a jakby
      inny wymiar...
    • Gość: MaG Re: Czechy, Słowacja IP: *.*.*.* 10.07.01, 09:03
      A może Słowacja: okolice Litowskiego Mikulasza/Demanowej
      w zasięgu 50km autem:
      -gorące termalne baseny w Beszenowej
      -jaskinie w Demanowej (lepsza Slobody)
      -mozna wejsc na gorki (np. Chopok 2024mnpm)
      -ciekawy zameczek w Orawskim Podzamoku
      -tansze niz w Polsce zarcie w knajpach i piwo!!! (np knajpa Alcatraz w
      Mikulaszu)
      pelno wolnych przywoitych kwater ok 250SK/osobodzien

lub jeszcze blizej Polski (Plus i Idea maja nawet zasieg :-)
      Namestovo i zalew Oravy + baseny termalne w Oravicach
      • Gość: MK Re: Czechy, Słowacja IP: 10.85.101.* / *.dhl.com 25.07.01, 14:03
        A moze masz (lub wiesz gdzie szukac) info nt bazy noclegowej (pensjonat, tani hotel).
        Najlepiej adresy www, lub telefony, ew.adresy. Bede wdzieczna za kazda info
        • makli Re: Czechy, Słowacja 01.08.01, 09:45
          dużo informacji nt podróży po świecie znajdziesz po adresem www.pascal.pl. Ja
          skorzystałam i nawet się udało miło spędzić wypad do Słowackiego Raju - polecam
        • Gość: JAga Re: Czechy, Słowacja IP: *.*.*.* 03.08.01, 14:40
          www.novalesna.sk - to adres miejscowosci wypadowej u podnoza Tatr Wysokich,
          swietna lokalizacja. jest tam odnosnik do Censtovnej Kancelarii tatry, gdzie
          mozna rezerwowac noclegi jesli nie chcesz jechac w ciemno. ja stamtad wrocilam
          tydzien temu, mieszkalam w pensjonacie, gdzie za 280 koron od osoby mialam do
          dyspozycji pokoj z balkonem, lazienka i w pelni wyposazona kuchnia. Ogolnie
          rewelka.Na miejscu oferty noclegowe oferuja romowie za ok 200 koron od glowy,
          tyle ze nigdy nie wiadomo czy sie nie trafi np. do pokoju w mieszkaniu w bloku.
      • Gość: LUKASZ Re: Czechy, Słowacja IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 31.07.01, 16:07
        UWAGA!!!!!!!Baseny termalne w Oravicach są zamknięte od września 2000.Nie
        dajcie się zwieść przewodnikom,folderom czy wiadomościom z netu. Byłem tam w
        zeszłym roku-rewelacja!Obecnie władze nie mogą dojść do porozumienia z
        właścicielami i baseny są zamknięte do odwołania. Można się bardzo zdziwić,
        wjeżdżając do Oravic-rok temu była to tętniąca życiem mieścina(a raczej
        wiocha), dzisiaj-zupełne pustkowie(camping+bufet,schronisko,restauracja).Ale
        mnie się i tak tam b.podoba.Zależy co kto lubi....
    • Gość: Bragni Re: Czechy, Słowacja IP: 172.17.5.* / *.daewoo.com.pl 01.08.01, 16:17
      Słowacja - Tatry (Tatrzanska Lomnica, Z''dar), Mala i Velka Fatra, Slovensky Raj
      (Podlesok lub Cingov), Nizne Tatry, okolice Ruzomberka; Bratysławy nie polecam

Czechy - Morawski Kras, Góry Stołowe (Teplice n. Metuje), Cesky Raj (czyli
      okolice Jicina - tego od Rumcajsa), Czeskie Karkonosze, no i obowiązkowo Praga.

Wszystko zależy od tego, co się chce zobaczyć, co robić i w jakich warunkach
      spać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka