IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.07.01, 12:14
Czytałam wiele pochlebnych opinii na temat Bułgarii, bezpiczeństwa podróży itp.
Czy naprawdę nie ma minusów np.komarów?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Bułgaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.01, 17:57
      w ubiegłym roku nie było komarów, a minusem jest tylko to że Bułgaria jest
      daleko od Polski
      • Gość: jolka Re: Bułgaria IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.01, 08:51
        czy tylko ela tam była?
    • Gość: Ewa Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 30.07.01, 20:33
      Pare dni temu wróciłam z Bułgarii-polecam!Zwłaszcza Sozopol,piękne stare
      miasto,dwie piaszczyste plaże,mnóstwo knajp,barów i restauracji(gorąco
      polecam:" Viatarna Melnisa"-wiatraki,w głębi starego miasta)Bułgaria jest
      tania,piękna(polecam też wycieczkę do Nesebaru)ale niestety uboga.W miastach
      obleganych przez turystów tego nie widać ale w głebi lądu-kiepsko.Dla mnie
      jedynym minusem było to że lepiej nie ufać zbytnio miejscowym jeśli chodzi o
      płacenie za różne rzeczy(wydawanie reszty,płacenie w barach bez meni-mogą
      zdarzyć się przykre niespodzianki)ale pozatym drobiazgiem(wystarczy
      przestrzegać pewnych zasad)ludzie bardzo mili,pomocni(choć cieżko się dogadac
      po polsku czy angielsku ale troche cierpliwości i napewno sie uda)morze
      piękne,komarów nie było:),naprawdę warto sie tam wybrać mimo że to dalej niż
      nad Bałtyk ale za to na już na miejscu jest wspaniale!!!
    • Gość: marta Re: Bułgaria IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 13:42
      A jak wyglada z pieniedzmi? Nie ma problemu z bankomatami czy jednak zabrac
      dolary/marki?
      • srubokret Re: Bułgaria 31.07.01, 14:44
        W Sofii zaczyna sie dziac tyle co w Warszawie przed paroma laty.

Bankomaty sa w kazdym wiekszym miescie. Bulgarski Lew ma sztywny kurs do marki
        niemieckie 1:1 - w kantorach wymienia ci za 0,99:1.

Wrocilem w zeszlym tygodniu i jestem zachwycony. Polecam.

srub

ps. fajki kosztuja 1,80 PLN:)
    • Gość: anula Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 01.08.01, 11:44
      Wróciłam z Bułgarii wczoraj.Komarów nie ma ,ale są inne okropne insekty, które
      gryzą i zostawiają okropne bąble- ale bez przesady- dla nich nie warto
      rezygnować z wycieczki tam. Sami Bułgarzy, niemili, oszukują turystów na każdym
      kroku, ciężko się dogadać.
      • Gość: Gregor Re: Bułgaria IP: 212.160.90.* 06.08.01, 09:24
        A jechaliscie indywidualnie czy z jakiegos biura?????? Jesli z biura to jakie
        biuro polecacie do Blugarii??? Mam zamiar tam jechac wiec chcialbym sie czegos
        dowiedziec. Gdzie warto jechac do jakich miejscowosci nadmorskich zeby bylo co
        robic oprocz oplanaia sie??

Pozdrowka
        Gregor
        • Gość: anula Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 07.08.01, 16:11
          Ja mieszkałam w Dróżbie to znaczy teraz ta miejscowość ma dwie nazwy-St.
          Konstantin. Warto zobaczyć Balczik-biedne i stare miasto-przypomina swoim
          wyglądem Chorwackie miasteczka. Ale ma taki klimat, że można by siedzieć i
          obserwować tych wszystkich spokojnych ludzi godzinami. Warto jechać na jeden
          dzien do Neseberu- miasto ''''prawie wyspa''''. Stare budowle z 5 wieku, ale
          strasznie dużo handlarzy-muszelkami, pocztówkami, i innymi paskudnymi chłamami.
          Gdyby można było ich z tamtąd wypędzić było by przepięknie. Jeżeli chodzi Ci o
          jakieś imprezy typu dyskoteki, to w każdym większym mieście nad morzem są i
          ludzie bawią się tam do rana. Ja nie mogę Ci nic więcej na ten temat
          napisać,gdyż nie skorzystałam z tego typu rozrywki. Wolę z winem (tam tanim jak
          barszcz)siedzieć nad morzem, czy poprostu kąpać się w nocy w ciepłym morzu.Lub
          poprostu spożywać pyszne sałatki w fajnych barach, czy knajpach z widokiem na
          morze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka