Gość: jolka IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.07.01, 12:14 Czytałam wiele pochlebnych opinii na temat Bułgarii, bezpiczeństwa podróży itp. Czy naprawdę nie ma minusów np.komarów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: Bułgaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.01, 17:57 w ubiegłym roku nie było komarów, a minusem jest tylko to że Bułgaria jest daleko od Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Bułgaria IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.01, 08:51 czy tylko ela tam była? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 30.07.01, 20:33 Pare dni temu wróciłam z Bułgarii-polecam!Zwłaszcza Sozopol,piękne stare miasto,dwie piaszczyste plaże,mnóstwo knajp,barów i restauracji(gorąco polecam:" Viatarna Melnisa"-wiatraki,w głębi starego miasta)Bułgaria jest tania,piękna(polecam też wycieczkę do Nesebaru)ale niestety uboga.W miastach obleganych przez turystów tego nie widać ale w głebi lądu-kiepsko.Dla mnie jedynym minusem było to że lepiej nie ufać zbytnio miejscowym jeśli chodzi o płacenie za różne rzeczy(wydawanie reszty,płacenie w barach bez meni-mogą zdarzyć się przykre niespodzianki)ale pozatym drobiazgiem(wystarczy przestrzegać pewnych zasad)ludzie bardzo mili,pomocni(choć cieżko się dogadac po polsku czy angielsku ale troche cierpliwości i napewno sie uda)morze piękne,komarów nie było:),naprawdę warto sie tam wybrać mimo że to dalej niż nad Bałtyk ale za to na już na miejscu jest wspaniale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Bułgaria IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 13:42 A jak wyglada z pieniedzmi? Nie ma problemu z bankomatami czy jednak zabrac dolary/marki? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokret Re: Bułgaria 31.07.01, 14:44 W Sofii zaczyna sie dziac tyle co w Warszawie przed paroma laty. Bankomaty sa w kazdym wiekszym miescie. Bulgarski Lew ma sztywny kurs do marki niemieckie 1:1 - w kantorach wymienia ci za 0,99:1. Wrocilem w zeszlym tygodniu i jestem zachwycony. Polecam. srub ps. fajki kosztuja 1,80 PLN:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 01.08.01, 11:44 Wróciłam z Bułgarii wczoraj.Komarów nie ma ,ale są inne okropne insekty, które gryzą i zostawiają okropne bąble- ale bez przesady- dla nich nie warto rezygnować z wycieczki tam. Sami Bułgarzy, niemili, oszukują turystów na każdym kroku, ciężko się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Bułgaria IP: 212.160.90.* 06.08.01, 09:24 A jechaliscie indywidualnie czy z jakiegos biura?????? Jesli z biura to jakie biuro polecacie do Blugarii??? Mam zamiar tam jechac wiec chcialbym sie czegos dowiedziec. Gdzie warto jechac do jakich miejscowosci nadmorskich zeby bylo co robic oprocz oplanaia sie?? Pozdrowka Gregor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Bułgaria IP: *.chello.pl 07.08.01, 16:11 Ja mieszkałam w Dróżbie to znaczy teraz ta miejscowość ma dwie nazwy-St. Konstantin. Warto zobaczyć Balczik-biedne i stare miasto-przypomina swoim wyglądem Chorwackie miasteczka. Ale ma taki klimat, że można by siedzieć i obserwować tych wszystkich spokojnych ludzi godzinami. Warto jechać na jeden dzien do Neseberu- miasto ''''prawie wyspa''''. Stare budowle z 5 wieku, ale strasznie dużo handlarzy-muszelkami, pocztówkami, i innymi paskudnymi chłamami. Gdyby można było ich z tamtąd wypędzić było by przepięknie. Jeżeli chodzi Ci o jakieś imprezy typu dyskoteki, to w każdym większym mieście nad morzem są i ludzie bawią się tam do rana. Ja nie mogę Ci nic więcej na ten temat napisać,gdyż nie skorzystałam z tego typu rozrywki. Wolę z winem (tam tanim jak barszcz)siedzieć nad morzem, czy poprostu kąpać się w nocy w ciepłym morzu.Lub poprostu spożywać pyszne sałatki w fajnych barach, czy knajpach z widokiem na morze. Odpowiedz Link Zgłoś