Dodaj do ulubionych

bylem w salonie BB

IP: 5.3.1R* / 217.163.5.* 11.09.03, 16:02
i wrocilem warczac:
1. obsluga taka sobie
2. wyjazd za miesiac to last minute i musisz zaplacic 100%
3. probowano mi sprzedac ubezpieczenie zwrotu kosztow wyjazdu, gdybym sie np.
rozchorowal, ale gdy poprosilem o warunki ubezpieczenia to nie dostalem
bo "nie ama, bo wszystkie juz rozdalam"
Mimo, ze kase mialem w kieszeni skonczylo sie na niczym.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm zastanawiające sa te last minute... IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 11.09.03, 16:31
      na miesiąc przed wyjazdem... to rzeczywiście OSTATNI MOMENT!!!
      wpłata od razu... z reguły przy takich terminach powinna być chyba zaliczka, a
      po potwierdzeniu rezerwacji dopiero pełna wpłata, nie?
      a zauważyliście ze w umowie wiele biur ma zapisane że zmiany hoteli nie są
      podstawą do jakichkolwiek roszczeń względem biura, jesli była wykupiona impreza
      last minute lub oferta specjalna. A teraz wszyscy mają oferty last minute na
      100 lat wczesniej, albo specjalne. praktycznie nie ma ofert normalnych, czyli
      co by się nie kupiło, to się nie kwalifikuje do reklamacji...
      to jest jawne oszustwo!!
      • Gość: asd Re: zastanawiające sa te last minute... IP: 5.3.1R* / 217.163.5.* 11.09.03, 16:39
        zadzwonilem na infolinie BB i wszystkie wyjazdy sa u nich last minute,
        nawet te za 3 miesiace
      • Gość: go Re: zastanawiające sa te last minute... IP: 195.205.251.* 12.09.03, 11:47
        ostatnio w Turustyce był artykuł na ten temat: w ustawie o tyrustyce czy jak to
        sie tam nazywa jest wyraźnie napisane, ze nie ma czegos takiego jak "last
        minute" (to znaczy nie ma tam takiego określenia) i nie może biuro stawiać
        warunków pt. nie odpowiadamy za hotel w ofercie last minute, bo na każdą ofertę
        podpisujesz umowe z konkretnym regulaminem. tylko oczywiście nikt o tym nie wie
        i biura robia sobie z nami co chca!
        • Gość: mm Re: zastanawiające sa te last minute... IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 12.09.03, 14:24
          może i ludzie wiedzą, ale co z tego że jestem mocna "w teorii" skoro w biurze
          dostaję umowę i jest w niej taki zapis. mimo ze nielegalny to jednak jest. mój
          wybór jest niestety bardzo ograniczony... albo to podpisuję i jadę z nimi (choć
          niekoniecznie tam gdzie bym chciała) albo nie podpisuję i zostaję w domu, bo
          np. do takiego Egiptu to raczej na własną reke bym nie pojechała. :-((
          zastanawiam się co by było gdybym zanegowała w biurze podróży taki punkt umowy
          i zażądała jego wykreślenia? CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ TO ZROBIĆ??
    • Gość: Grodek Re: bylem w salonie BB IP: *.studiokwadrat.com.pl 12.09.03, 08:38
      A jak wykupisz wycieczkę wcześniej (w tzw. First Minute) tak jak ja to zrobiłem
      (wpłaciłem im 100% kasy na 3 miesiące przed wyjazdem) to na miejcu dowiesz się,
      że ci którzy wykupili taką samą wycieczkę na 1-2 dni przed wylotem zapłacili
      sporo taniej od Ciebie. Tak to już jest w BB.
      • Gość: malina Re: bylem w salonie BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:15
        Byłam w tym roku z BB i zapłaciłam 1700zł/2tyg. tzw first minute.
        W hotelu spotkałam chłopaka, który załatwial wyjazd na 4-5 dni przed wylotem i
        zapłacił 2000zł/2tyg. Moim zdaniem wszystko jest ok.
        Zaplaciłam mniej bo dałam szansę poobracać BB moimi pieniędzmi.
    • Gość: Piotr Re: bylem w salonie BB IP: 143.97.123.* 12.09.03, 09:56
      Nie tylko BB, chcialem sie wybrac do Turcji z Wezyrem hotel dobry opcja all.
      cena mi odpowiadala wyjaz za 10 dni oferta last. Dzwonie i co sie dowiaduje ze
      cena na te oferte zaostala wlasnie podwyzszona o 300PLN (??????????????)
      • Gość: mm droższe last.. IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 12.09.03, 10:57
        droższe last ma tez Rainbow tours. Jest to starsznie ciekawe, jak się popatrzy
        na tabelkę z cenami, to przy najbliższych terminach sa 2 ceny np. 2250 PLN
        przekreślona a obok 2500 PLN - jako ta własciwa cena Last Minute... niestety
        nie udało mi się dowiedzieć dlaczego ceny tuż przed wyjazdem są u nich
        droższe... olali mój e-mail, mimo że oprócz tego głupiego pytania chciałam
        uzyskać również informacje na temat dostępności miejsc w wybranym przeze mnie
        hotelu.

Swoją droga jest to w naszym kraju coraz bardzie popularne aby robić
        wszystko "wbrew logice" - np w marketach ostatnio zauważyłam ze jak się kupuje
        produkt w większej paczce i do tego z 20% gratis, to w sumie za kg cena
        wychodzi większa niż gdyby kupować małe paczki... zasada ekstra!
        czyżby nasze biura podróży chciały "dorównać" supermarketom??

• Gość: mm Sorry - tak robi OASIS! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 12.09.03, 11:09
          zwracam honor Rainbowtours i przepraszam.
        • Gość: Diana Re: droższe last.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:14
          Ceny są czasami droższe na kilka dni przed wyjazdem poniewaz zostaja opstatniu
          miejsca a niektóre biura n aten termin juz nie maja wcale. taki organizator
          wiec podnosi cenę bo wie że i tak mu się to sprzeda, po pierwsze nikt inny nie
          ma a po drugie3 masa klientów zwiazana jest terminami i nie moze przełozyć
          wyjazdu na później a siedziec w domu z powodu 200 pln....... no, chyba ze ktos
          naprawde nie może
          • Gość: mm Re: droższe last.. IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 15.09.03, 14:32
            ale chyba na 2- 3 tygodnie przed wyjazdem, to nie jest ostatni moment
            i "lapanie" klientów desperatów! poza tym na dlasze terminy cena jest taka sama
            jak ta "podwyższona" last minute... dziwne...
    • Gość: lora Re: bylem w salonie BB IP: 193.0.117.* 12.09.03, 14:22
      mnie w triadzie tez chcieli wcisnac takie ubezpieczenie za jedyne 80 zl :))
      podziekowalam
      znajac uczciwosc polskich biur podrozy w przyszlym roku ubezpieczenia zwrotu
      kosztow wyjazdu beda obowiazkowe!! ;)))
      • Gość: asd Re: bylem w salonie BB - podsumowanie IP: 5.3.1R* / 217.163.5.* 18.09.03, 10:43
        poprosilem o warunki umow, ktore mam podpisac wyjezdzajac z BB dzwoniac na
        infolinie - zero odzewu
        wyslany mail - zero odzewu
        a niech mnie pocaluja w ....
        • Gość: hmmm Re: bylem w salonie BB - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:16
          na przyjemnosci trzeba zasluzyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka