11.06.05, 21:24
Witam,moj maz choruje na RZS kilka lat,czasami bole sa nie do wytrzymania i
lekarz przepisal mu Celebrex-tabletki przeciwbolowe,mu bardzo pomagaja.Czy
mieliscie z nimi do czynienia?Wiem,ze dzieci nie moga ich lykac.
Obserwuj wątek
    • natalii5 Re: celebrex 23.06.05, 13:11
      Cześć też używałam Celebrex jest to lek działający po dłuższym czasie brania.
      Ja brałam tab 200mg. Już teraz nie biorę ale był też bardzo dobry ponieważ nie
      niszczył żołądka, niestety ma jedną wadę i to niedawno wykrytą, po długim
      powoduje problemy ziększające wystąpienie wylewu pewnie jest to bardziej u osób
      starszych i długo przyjmójących lek.Lepszy jest też ponieważ wybiórczo blokuje
      wydzielanie prostaglandyn tych złych a dobrych nie co robią inne leki przeciw
      bólowe
    • jskr1 Re: celebrex 24.07.05, 18:02
      Bralam kilka lat ( jakies 3)celebrex w dawce 200mg. Byl bezpieczny dla zoladka-
      moglam brac go na czczo i skutecznie likwidowal bole. Zaczelam miec problemy z
      sercem ( tachykardia, dusznosci) ale nie laczylam ich z tym lekiem. Odstawilam
      ze wzgledu na ciaze i problemy z sercem po pewnym czasie rowniez zniknely. Moze
      to przypadek ale ostatnio w prasie duzo sie pisze o wycofaniu leku viox ze
      wzgledu na ryzyko chorob serca. Celebrex ma podobny sklad produkowany jest
      tylko przez inna firme. Na pewno kazdy organizm reaguje inaczej i twoj maz moze
      sprobowac go stosowac np przez rok.
      pozdrawiam
      j.
      • emi54 Re: celebrex 23.08.05, 16:49
        Wlasnie pare dni temu slyszalam o Vioxx,mezczyzna zmarl i jego zona podala
        firme do sadu i dostala odszkodowanie,teraz wielu ludzi chce tez ich podac.
        Co z odszkodowania jesli ktos bardzo cierpi albo traci sie ukochana osobe?
        • jskr1 Re: celebrex 23.08.05, 17:13
          Emilio,

Te odszkodowania to tylko w Stanach. U nas to nie dziala. Nie ma szans na zadne
          odszkodowanie. Chociaz za te kilkanascie milionow dolarow to niejedna kochajaca
          zona i najczulszy maz........?
          Ich system jest chory ale u nas to juz dno gdyz za bledy lekarza odpowiada
          tylko i wylacznie pacjent. Nie wierze zeby cos sie zmienilo.
          pozdr
          Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka