zulcia73 01.03.07, 10:16 cześć! na RZS choruję od 14 lat. Ostatnio lekarz zalecił mi zrobienie synowektomi stawu kolanowego,czy jest ktoś kto miał taki zabieg i możee odpowiedzieć mi ile trwa mniej więcej reabilitacja po i czy póżniej jest poprawa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka.sobo Re: synowektomia 01.03.07, 17:19 Czesc!a na rzs choruje prawie 10 lat.Mialam kilka synowektomii kolan.Byly to synowektomie artroskopowe(trzy dziurki w kolanie)i klasyczne gdzie kolano bylo ciete.Osobiscie polecam te druga opcje,Co prawda dochodzi sie do pelnej sprawnosci dluzej ale potem tez masz dluzej spokoj.Po synowektomiach artroskopowych maziowka szybko odrastala.Za pierwszym razem kolano rehabilitowalam dosc dlugo ok.miesiaca,ale juz przy drugim kolanie rehabilitowalam sie sama i powiem Ci ze szybko "stanelam na nogi".Wiec jak widzisz nie ma sie czego bac.Uszy do gory i zdrowka zycze. Odpowiedz Link
kk0606 Re: synowektomia 25.07.07, 15:08 JA MIAŁAM 2 SYNOWEKTOMIE.CHORUJE NA RZS OD 3 LAT.MAM 16 LAT PO NICH PO OK MIESIACU DOSZŁAM DO SPRAWNOSCI. REHABILITACJA, REHABILITACJA I JESZCZE RAZ REHABILITACJA!!!!!!!!PO OERACJI NIE BOLALO RACZEJ WCALE:)POWODZENIA Odpowiedz Link