Dodaj do ulubionych

słomki na balkonach

24.03.07, 21:07
Witam szanownych mieszkańców. Zauważyłem na balkonach "słomkowe maty".
Niektórzy sąsiedzi mają brązowe pod kolor okien, a niektórzy jaśniejsze pod
kolor elewacji. Bardzo proszę o podpowiedz czy są to maty wrzosowe czy z
paproci. Będę wdzięczny za podpowiedz gdzie i za ile można je nabyć.
Obserwuj wątek
    • 07marcin24 Re: słomki na balkonach 24.03.07, 21:35
      W uzupełnieniu do mojego zapytania o "słomkowe maty" dodam, że najbardziej
      interesują mnie takie jak mają sąsiedzi z bloku 10C (od strony "placu zabaw")
      oraz sąsiedzi z 10D od ulicy Radiowej. Oczywiście może okazać się, że są to
      maty wiklinowe lub bambusowe :), nie wiem dlatego, proszę o podpowiedz.
      pzdr
      • skafanderek Re: słomki na balkonach 25.03.07, 07:56
        Już kiedyś było na ten temat na forum... maty są wiklinowe, trzcinowe a mogą
        być też bambusowe. Być może dostępne są też jakieś inne, ale to rzadkość (chyba
        bo nie śledzę życia mat na bieżąco). Kupić je można zarówno w sklepach
        ogrodniczych - właściwie ulokowane są na wszystkich wylotówkach miasta. Ja
        osobiście mogę dobry polecić w Kobyłece, ale to kawał drogi z Bemowa i chyba
        nie warto tłuc się po matę. Zresztą w zeszłym roku chyba największy wybór
        widzialem w Leroy Merlin w Alejach Jerozolimskich (co nie znaczy oczywiście, że
        tak samo będzie i w tym roku). Dobrze kupowac na początku sezonu, bo chyba nie
        uzupełniają zapasów i po kilku miesiącach trudno coś sensowenego wybrać. Aha
        warto zwracać uwagę na cene, bo różnice są nawet trzykrotne.
        • 07marcin24 Re: słomki na balkonach 27.03.07, 20:40
          Dziękuję bardzo za podpowiedz, postaram się zawiesić takie żeby nie obrzydzić
          naszego osiedla. pozdrawiam
          • marta-radek1 Re: słomki na balkonach 30.03.07, 09:31
            czesc . jezeli chodzi o 10d to moze o nas ? :) nasza mata jest tylko z nazwy
            matą . kupilismy kiedys w sklepie IKEA roletę bambusową ale nam się znudziła i
            postanowilismy wykorzystać materiał , czyli patyczki bambusowe . rozprulismy tą
            roletę i w pewien słoneczny dzien przepletlismy patyczki przez kratki
            • 07marcin24 Re: słomki na balkonach 01.04.07, 21:10
              cześć, dzięki za podpowiedz :)
    • wladziaa3 Re: słomki na balkonach 04.04.07, 13:34
      Napewno sa to maty plastikowe imitujace jak wspomniales te gatunki drzewow i
      innych kwiatow jak paprotka.

a co do miejsca gdzie kupic to bynajmniej w monopolowym nie widzialam. ale po
      co kupowac niedlugo dlugi weekend. zdejmiesz se z jakiego balkonu jaka tam ci
      sie spodoba. a ochrona i tak nie zauwazy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka