Dodaj do ulubionych

Chyba znowu do Rowow

19.01.12, 19:36
Tak myślę, gdzie by to znowu jechać nad morze. Sianożęty, gdzie byliśmy ostatnio - miła miejscowość ale chyba na jeden raz, choć kwaterę mieliśmy miłą i tanią. No i Corleone w Ustroniu kusi.
Ale chyba z powrotem wrócę do Rowów, do starej części w pobliżu mostu.
Alternatywą są Chłopy i piesze wycieczki plażą do Mielna bo doskonale się na nich chudnie i nabiera formy. Jeszcze zobaczę.
Kochany urlop coraz bliżej.
Obserwuj wątek
    • jagasz albo Mielenko;) 20.01.12, 09:06
      W Mielenku jest tez sympatycznie, choc dziurowato...
      I mila trasa do Mielna lub Chlopow i Sabinowa przez las (uwaga na komary).
      W tym roku...Debki... nie wiem jak bedzie, moze fajnie?
      • kol.3 Re: albo Mielenko;) 20.01.12, 09:11
        W Dębkach jest fajna plaża, dobra dla małych dzieci, bo nie ma patyczków i kamieni.
        Dla starszych dzieci to jest minus bo patyczki i kamienie to cala atrakcja plaży.
        • dorciaszek Re: albo Mielenko;) 22.01.12, 09:09
          A co mozecie polecic w Rowach?
          Ja tam pierwszy raz.
          Wlasnie wybieralam sie do Dębek ale ponoc tak ogólnie mało atrakcji i malutka miejscowosc
          i przerzucilismy sie na Rowy
          zalezy mi na pokoju z bezposrednim wyjsciem na ogrod
          • jagasz Rowy 22.01.12, 10:05
            Kilka lat temu moj znajomy jezdzil tam rokrocznie z dziecmi. Mieszkal gdzies na obrzerzach i bardzo sobie chwalil. Mowlil, ze to miejsce udane na wakacje z dziecmi.
            Ja moge wydac opinie o m.in Niechorzu, Pobierowie - ostatnie lata byly tam....
            • kol.3 Re: Rowy 22.01.12, 18:11
              Chętnie bym coś usłyszała o Pobierowie, jeśli możesz opowiedzieć, byłabym wdzięczna.
          • a.g.g.a Re: albo Mielenko;) 12.03.12, 15:53
            My jedziemy w tym roku do Rowów do pensjonatu Aura.Pokój 3-osobowy,bo taki zarezerwowaliśmy,ma wyjście bezpośrednio do ogrodu
            • noa-75 Re: albo Mielenko;) 28.03.12, 21:36
              ja byłam w zeszłym roku w villi aura, bardzo nam sie podobało, chociaż pokoje w Mierzei sa troszkę większe a to z 50m dalej, zależy co rozumiesz przez wyjscie na ogród? jest wyjscie z pokoi bezpośrednio przed budynek, ale nie do ogrodu.......ogród jest jakby na szczycie domu, a wyjscia z pokoi z boku domu, pozdrawiam
    • noa-75 Re: Chyba znowu do Rowow 22.01.12, 18:59
      w Rowach byłam w zeszłym roku i dwa lata temu i prostu jestem w nich zakochana, mieszkaliśmy w Mierzei i villa Aura, blisko do morza i cicha okolica, nowe pensjonaty, wcześniej była Karwia i pensjonat MOrena, który też śmiało mogę polecić. W tym roku urlop gdzieś dalej, ale za rok pewno wrócę do Rowów
      • jagasz Pobierowo 24.01.12, 09:56
        Bylismy w Pobierowie w zeszlym roku, troche zaniepokojeni opiniami, ze to huczne i glosne miasteczko. Mieszkalismy na Jodlowej, czyli przy koncu Pobierowa, w spokojnym miejscu, z mala baza sklepów, i z droga do lasu. W miare blisko do zejscia na plaze. W tym miejscu Pobierowa nawet ceny byly nizsze w sklepach niz w centrum. Znana lodziarnia miala wyzsze ceny w centrum , nizsze kolo nas;)
        Jak chodzilismy do Centrum, to tez nie pzrez glowna ulice tylko "oplotkami".
        Plaza w strone zachodnia po przejsciu 200-300 m. prawie pusta.
        Dodam, ze bylismy od okolo 15 sierpnia.
        Jesli chcesz wiecej danych - napisz na priva.
        Pozdrawiam
    • ttominex Re: Chyba znowu do Rowow 14.02.12, 12:27
      A nam się Rowy nie podobały, zdecydowanie mało miejsca, nawet na gokartach nie było gdzie pojeździć, może dlatego że byłam w lipcu i tłok był niesamowity. Ludzi całe mnóstwo. Kilka uliczek, głośna knajpka, namiot Żywca jeśli dobrze pamiętam, gdzie odbywały się jedyne atrakcje w mieście, w każdym tygodniu repertuar ten sam. Wszędzie mnóstwo samochodów, więc przy dziecko oczy na około głowy :) Dobre rybki w Złotej Rybce, i dobre ale tłuste w Row Ryba czy coś takiego ( nie pamiętam nazwy) Zwiedzając wiele miasteczek na wybrzeżu, jak dla mnie Rowy są tylko na poziomie dostatecznym. Dla mnie lepsze Ustronie, i ten deptak dłługi wzdłuż plaży, bez ruchu samochodów, do samych Sianożęt. Polecam Ustronie lub Unieście koło Milena
      • kol.3 Re: Chyba znowu do Rowow 20.02.12, 18:37
        No przepraszam, narzekasz, że Rowy są zatłoczone, a Ustronie to co? - jeden wielki ścisk!
        Byłam w ubiegłym roku w Sianożętach, a w Ustroniu bywaliśmy codziennie, bo jadaliśmy tam obiady - i jedyne co zapamiętałam to 2 tygodnie przeciskania się przez tłum. I na dodatek ohydna, zasyfiona plaża.
        • ttominex Re: Chyba znowu do Rowow 20.02.12, 20:34
          Polecam zobaczyć na mapie jak duże jest Ustronie, a jakie są Rowy :) Byłaś w Sianożętach i chodziłaś do Ustronia, czyli pewnie promenadą nad brzegiem morza gdzie nie było samochodów :) z Rowów gdzie możesz iść promenadą ? nigdzie bo tam jej nie ma, bo Rowy są maleńkie
          Był tłok w Ustroniu, w centrum na pewno, ale są miejsca gdzie tłoku nie ma, jest park z amfiteatrem gdzie odbywają się letnie występy dla dzieci i dla dorosłych, jest całkiem fajny basen na zewnątrz i wewnątrz w razie braku pogody..........co jest w Rowach ? Rowy są przereklamowane. jak nie ma pogody i pada deszcz to nie ma gdzie iść, nic tam się nie dzieje, co do plaży to faktycznie jest ładniejsza, ale nie uważam że mniej zasyfiona. Każdy ma prawo do swojego gustu i swoich opinii, ale ja Rowów nie polecam :)
          • kol.3 Re: Chyba znowu do Rowow 21.02.12, 19:51
            Do Ustronia chodziliśmy szosą. Wąziutka promenada nad brzegiem morza na odcinku miedzy Sianożetami a Ustroniem jest zatłoczona tak, że idzie się jak w kondukcie pogrzebowym, jeden człowiek za drugim, do tego dochodzą rowery.

W Rowach jest wszystko: morze, rzeka-kanał Łupawa i Jezioro Gardno oraz potężny las - Puszcza Słowińska.Puszcza Słowińska jest do długich spacerów, idzie się ze 3 km Puszczą, wychodzi na plaże i wraca plażą, jest też z drugiej strony miejscowości las z trasą spacerową w stronę Ustki. Są wypożyczalnie rowerów, baseny też są, co roku jest wesołe miasteczko dla dzieci. Jest piękny klimatyczny port, wycieczki stateczkami spacerowymi, wynajem łodzi i kajaków (do pływania po kanale) oraz rowerów wodnych. Zawsze jest kilka namiotow-antykwariatów książkowych. W innych miejscowościach są namioty z tanią książka a to zupełnie co innego.
            Rowy nie są maleńkie, rozrastają się tylko w jedną stronę w stronę Ustki, bo od wschodu ogranicza je Puszcza.
            Oczywiście, że każdy ma innych gust. W ubiegłym roku gdyby nie mila kwatera w Sianożetach:) i knajpa Corleone w Ustroniu :):) , chyba bym wyjechała wcześniej.
            • ttominex Re: Chyba znowu do Rowow 21.02.12, 23:37
              Promenada jest wąziutka ? zatłoczona ? bez przesady, ja uważam że jest w sam raz. Nigdy nie wybrałabym się z dzieckiem na spacer kilka kilometrów drogą gdzie jeżdżą samochody a w sezonie jest ich mnóstwo, jeśli miałabym wybór iść deptakiem przy morzu :) Moje dziecko jedzie nad morze wdychać jod którego jest najwięcej w odległości do 50 metrów od brzegu morza a nie w centrum miasta na chodniku :) to tak na marginesie
              Puszcza o której wspominasz jest pełna śmieci, butelek po trunkach i ogólnego syfu, pełno tam bezpańskich psów, albo tych z właścicielami którzy swoich pupilów właśnie tam spuszczają ze smyczy aby się wybiegały, oczywiście po pupilkach nikt nie sprząta. Gdzie jest w Rowach ten ogólnodostępny basen ? nie ma nic takiego, pomijam ten w hotelu bo to nie jest basen tylko pływalnia bez atrakcji
              Pora faktycznie zakończyć ta rozmowę bo do niczego dobrego nie prowadzi, dodam tylko że na pobyt w Rowach namówiła mnie kuzynka z Niemiec, jeździła tam z rodziną przez siedem lat non stop, była zafascynowana, może dlatego nastawiłam się na "cud" którego nie było, zwyczajne małe nadmorskie miasteczko, do tego niestety pogoda była raczej nie szczególna a wówczas nie było tam KOMPLETNIE NIC do roboty. Nigdy się tak nie wynudziłam na urlopie mam nadzieje że był to pierwszy i ostatni raz. Pozdrawiam
              • ania-bell Re: Chyba znowu do Rowow 07.03.12, 13:16
                Widzę ttominex, że mamy podobne zdanie odnośnie Rowów. Na mnie też nie zrobiły najlepszego wrażenia ale jedno na plus to bardzo dobra rybka w porcie i ta tłustsza (dla mojego męża w sam raz) w Row Rybie.
                A jeśli chodzi o Słowiński Park Narodowy to lepiej wybrać się do Łeby.

A Ja w tym roku jadę do Pobierowa. Zobaczymy jak będzie.
                • alfa36 ania bell 19.03.12, 13:04
                  Możesz polecic jakis fansjonat w Pobierowie? Czy jedzicie do prywatnych kwater?
                  • ania-bell Re: do alfa36 19.03.12, 18:12
                    Witaj.
                    Do Pobierowa jadę pierwszy raz. Będziemy spać w nowych domkach w Ośrodku Polo ale ciekawie wyglada też Pensjonat Leniuch i Pod Winogronem.
                    Pozdrawiam.
            • ilonapr Re: Chyba znowu do Rowow 07.08.12, 12:50
              czy moge prosic o opinie nt porównania osrodek wrzos w sianozetach a columbus-domki w rowach.. nie moge sie zdecydowac a chce jechac z dzieckiem
            • ilonapr Re: Chyba znowu do Rowow 09.08.12, 12:23
              witaj, poradz prosze osrodek wrzos z obiadami w sianozetach czy domek kempingowy bez jedzenia w colimbusie w rowach.. z dzieckiem 5 latek.. co bys poleciła?? pilnie!!
      • saturn07 Re: Chyba znowu do Rowow 11.04.26, 19:43
        Na pewno Rowy lepsze niż Sianożęty to w 100% procentach
    • marcin_zabielski Re: Chyba znowu do Rowow 27.03.12, 17:03
      :)) nie rozumiem :) może warto poszukać czegoś innego! Może warto wybrać się do Łeby. JAk chcecie chudnąć to pobiegajcie po plaży :) noclegów w Łebie możecie poszukać tutaj: łeba noclegi
      • miska71 Re: Chyba znowu do Rowow 02.08.12, 23:01
        Ja Rowy serdecznie polecam. Bylismy w Villi AURA. Nie mialam zadnych zastrzezen. A same Rowy mnie zachwycily i na pewno tam wrocimy!
    • ekspert-doradzi Re: Chyba znowu do Rowow 07.06.13, 14:08
      Ja polecam Pensjonat Amber Villa w Chłopach, na prawdę warto, bardzo dobre warunki, czysto i dużo atrakcji na terenie obiektu. Niedaleko do morza i plaży... przede wszystkim miejscowość piękna i można wypocząć... No i FRYKAS - pyszna i świeżutka rybka! Ludzie z Sarbinowa nawet przychodzą...

• kol.3 Re: Chyba znowu do Rowow 07.06.13, 19:40
        Za tydzień jadę do Chłopów, co prawda będę mieszkać w kwaterach prywatnych tuż przy plaży ale to fajna miejscowość, bardzo dobra żeby stracić parę kilogramów. No i na pewno będzie fajna pogoda i tego się trzymajmy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka