21.06.06, 13:10
Czy ktoś był lub wybiera sie w tym roku do Jantara. Ja jade z malutkim
dzieckiem i interesuje mnie czy mozna tak kupić tam takie akcesoria jak
pieluszki??? A może znacie ośrodek Wiking????
Obserwuj wątek
    • Gość: wczsowicz Re: Jantar... IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.06.06, 18:22
      niewarto jechac bardzo daleko plaza.i wogole mala miescina
    • Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=38526519&v=2&s=0
      Ja w tym roku też wybrałam JANTAR!
    • Gość: ewa13 Re: Jantar... IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 21:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=24682694&v=2&s=0
      tu znajdziesz dużo informacji o Jantarze
    • Gość: cama Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:46
      Czy w sezonie jest tam bardzo tłoczno, czy raczej to kameralna i spokojna
      mieścinka???
      • jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 11:55
        ja bylam w jantarze, co prawda-jantarze -lesniczowce ale to tuz
        obok :),krociutko postaram sie ;-) : plusy- wspanialy las, chyba najpiekniejszy
        na wybrzezu-warto miec ze sob rowery, bardzo ladna, szeroka plaza-warto pojsc
        nieco dalej w strone jantara lesniczowki wlasnie, neistety potwornie zasmiecana
        przez nas samych ;->, cieple, plytkie morze, plaza dobrze strzezona, mnostwo
        bursztynu, kolejka waskotorowa-dla dzieciakow frajda, sporo ciekawych miejsc do
        zwiedzania i podziwiania- ujscie wisly np, minusy- morze brudne, bylam w
        roznych miesjcac nad Baltykiem, na mierzeji-stanowczo najbrudniejsze,choc
        zalezalo to w duzej mierze od tego co przygnal wiatr ;-), plaze niesprzatane
        niestety, na plaze-spory kawalek przez las..choc to akurat w zasadzie na plus ;-
        )
        • Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:09
          Mam do ciebie jona- pytanko. Czy przypominasz sobie może ośrodek w Jantarze o
          nazwie "Farma", jak tak to jakie sprawia wrażenie w realu bo na stronie jak
          najbardziej ok.?? Spytam też czy w sezonie (jedziemy w połowie lipca) jest w
          Jantarze wielki "tłok", czy też mamy szansę na znalezienie stolika w smażalni i
          rozłożenie koca na plaży??
          Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
          • jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 12:25
            Farma..hm.. nie przypominam sobie, ale jak mowie, ja mieszkalam w lesniczowce w
            jantarze-lesniczowka, sam jantar zatloczony- bylam w sierpniu- akurat byla
            piekna pogoda, wiec tlumy spore, ale musz powiedziec ,ze z wyzywieniem nei bylo
            klopotow, w sensie kolejek ;-), z zaopatrzeniem w sklepach tez ;-), pamietam
            bardz dobra pizzerie, na glownej ulicy, co do plazy- ta strzezona- zatloczona,
            ale jesli z dzieciakami jedziecie to miejsce idealne, bo bardzo duza mielizna,
            sporo atrakcji na plazy, warto jednak pojsc w strone lesniczowki, gdzies
            posrodku miedyz jantarem a jantarem -lesniczowka tworza sie naprawde piekne
            mielizny, jest plytko, cieplo, piaseczek,cisza i luz :) jak chcesz moge
            podeslac Ci zdjecia z ubieglego roku- z plazy i okolic jantara :)pozdraiwam
            wakacyjnie, ja w tym roku hel :)
            • Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:38
              Jedziemy z dziećmi i myślę, że jeżeli pogoda dopisze to będzie super. Jeżeli nie
              sprawi to problemu to proszę o fotki irekun7wp.pl
              Życzę dużo słońca!!!
              • Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:40
                jeszcze raz poprawnie
                irekkun7@wp.pl
              • jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 13:53
                Hm..Aniu mam jakis problem z twoim kontem, nie chca mi przejsc zdjecia,nei wiem
                czy dobrze zapislaam irekun7'maupa'wp'pl? :)
                • jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 13:55
                  ok, teraz nei powinno byc problemu :)
                  • Gość: ... Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:00
                    poprawiłam adres na właściwy tj
                    irekkun7@wp.pl
                    • Gość: jona_ Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:03
                      no i poszlo :),a zeby nie bylo takiej prywaty to dodam, ze warto wybrac sie na
                      wielbladzi garb- to najwyzsze wzniesienie na mierzeji podobno-niezla zaprawa
                      ale jaka frajda ;-)
                      • Gość: ... Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:19
                        Ślicznie dziękuję za zdjęcia. Spotykałam sie z opiniami na forum, że Mierzeia to
                        jeziorny piasek, brzydkie plaże itp, a Twoje zdjęcia mówią zupełnie coś innego
                        :-)). Myślę, że mój syn będzie miał pole do popisu przy budowie zamków z piasku,
                        a i spacerki po lesie ( z domku mamy 900m na plażę) wyjdą nam na zdrowie.
                        Już odliczam dni...
                        POZDRAWIAM!!!
                        • kejti29 Re: Jantar... 28.06.06, 15:28
                          tez polecam Jantar
                          • Gość: Cama_Wroc Re: Jantar... IP: *.mofnet.gov.pl 05.07.06, 15:22
                            rowniez polecam Jantar..bylam tam w zeszlym roku...spokojnie a jak ktos ma
                            ochote pojsc sobie na piwko lub drinka to na glownej ulicy z dojeciem na
                            glowna plaze kreci sie zycie...jest swietny jeden bar pod golym
                            niebem..niestety nie pamietam nazwy...i fakt bursztyny... :) jesli ktos szuka
                            spokoju to jest to fajne miejsce
    • Gość: Bananan4 Re: Jantar... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:43
      Czy ktos odpoczywal czy byc moze zna osrodek "Wiking"?
      Pozdrawiam!
    • Gość: Lilililiana Re: Jantar... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 23:52
      Byłam w "Wikingu" na początku czerwca. Blisko do morza (droga przez las), basen
      i plac zabaw dla dzieci, pokoje ładne, jedzenie dobre. Może nie rewelacja, ale
      zachowam stamtąd miłe wspomnienia. A pieluszki się dostanie ;). POLECAM!
    • Gość: Slawek Re: Jantar... IP: *.eranet.pl 04.07.06, 14:43
      Wiking jest daleko od morza... Mozna poszukac cos blizej a nawet bardzo blisko,
      np. Osrodek "JANTAR".
      A sam Jantar to fajna miescinka, nie ma tloku, jest "wloska" pizza,knajpka z
      karaoke, smazalnie przy plazy i sama plaza nie zatloczona !!!

W poblizu jest "mini zoo", konie i inne zwierzaki.

...i mozna znalezc calkiem duze bursztyny !

Ja polecam - jestesmy tam juz od 4 lat...
    • Gość: Aga Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:01
      Jeżeli wrócił ktoś z Jantara, to proszę napisać czy woda jest tam w miarę czysta
      i czy można się "popluskać" w zatoce.
      • Gość: asia Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:34
        No wlaśnie, przecież tam blisko Wisła do morza uchodzi. To mnie nie bardzo
        przekonuje do czystości wody w morzu, mam watpliwości.
        Ludziska odpoczywający w Jantarze napiszcie jak sprawa wygląda.
        Jestem bardzo tego ciekawa. A może jakieś glony tam można spotkać? Piasek
        piszczy pod stopami?

• Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:21
          nikt z tamtąd nie wrócił???
          • Gość: haniala1 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:10
            wrocilam wczoraj z jantara miejscowosc ladna cicha i spokojna ale wiekszosc
            osrodkow i kwater jest polozona bardzo daleko od plazy minusy to glony ktorych
            przez kilka dni bylo mnostwo i nie wchodzilismy do wody oraz osy ktore
            zlatywaly nawet na plaze zwlascza jak sie cokolwiek jadlo lub pilo
    • Gość: Jantarowiczka Re: Jantar... IP: 195.245.213.* 10.07.06, 14:23
      Też czekam na relacje z tegorocznego pobytu.
      Dajcie znać, jak wrócicie!
      • Gość: nata Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:53
        Równiez pytam o to samo, chciałabym też wiedzieć, czy bez wczesniejszej
        rezerwacji uda się wynająć kwaterę?
        • Gość: aga Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:29
          Ja własnie wróciłam z Jantaru. Z tego co wiem to większość jest już pozajmowana
          do końca sezonu, ale widziałam na kilku domkach napisy "wolne pokoje" (tylko czy
          było to aktualne ???). Ludzi jest tam sporo ale bez problemu uda się znaleźć
          miejsce na plaży czy w smażalni. Byłam bardzo zadowolona (jedyny minus to glony
          które pojawiły sie w tym tygodniu i mnóstwo os).
          Życzę szczęscia w poszukiwaniu kwaterki.
    • Gość: haniala1 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:04
      wczoraj wrocilam z jantara niestety nie bylam w osrodku wiking wiec nie wiem
      jakie sa warunki przechodzilam obok niego i wiem ze znajduje sie bardzo daleko
      od plazy
    • Gość: gosc ola Re: Jantar... IP: 83.238.231.* 21.08.06, 20:01
      a co sadzicie o pensjanacie ewa
      • Gość: agata Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:30
        Ewa - blisko ulicy i kolejki wąskotorowej (jeżeli jeszcze jest kolejka),
        kawałek do plaży, bardziej dla bezdzietnych niż dla rodzin z dziećmi
        (mało "terenu" do "wyhasania"). Ale warunki i obsługa znakomite. Aha, ja byłam
        tam kilka lat temu (jeszcze bez dzieci) i byłam bardzo zadowolona. Teraz
        jako "matka-polka" zwracam uwagę na inne szczegóły, np. plac zabaw dla dzieci.
        • pawelek.mar Re: Jantar... 06.09.06, 14:35
          W tym roku spędziłem dwa ostatnie tygodnie sierpnia w Jantarze (w zeszłym roku
          też). Wynająłem domek letniskowy w ośrodku Jantar. Ośrodek jest praktycznie nad
          samym morzem, do plaży dochodziłem w 3 minuty. Plaża szeroka i bardzo czysta,
          czyste morze (brudna zatoka to mit nie mający już nic wspólnego z prawdą).
          Nie trafiłem tylko za bardzo na pogodę.
          Byłem z żoną i dzieckem. Jantar jest dobrym miejscem na rodzinne wypady.
          • max19640904 Re: Jantar... 10.09.06, 07:29
            Opowiedz o ośrodku-widziałam tam domki ale chyba są tez pokoje?jakie są warunki
            ceny,czy jest spokój w nocy?
            • pawelek.mar Re: Jantar... 11.09.06, 15:33
              max19640904 napisała:

> Opowiedz o ośrodku-widziałam tam domki ale chyba są tez pokoje?jakie są
              warunki
              >
              > ceny,czy jest spokój w nocy?

byliśmy w domku, za dwa tygodnie płacilismy 940 zł od osoby (za młodego nie
              płaciliśmy), w tym trzy posiłki (obfite, najadaliśmy się bez problemu w
              trójkę). Jest tam też co nazywane jest hotelowcem. Pokoje są większe niż domki,
              ale tak na prawdę widziłem je tylko od progu :-) nie wchodząc za bardzo do
              środka. W nocy jest cisza i spokój, przez 2 tygodnie nie było żadnych awantur
              czy też libacji, o ile o to pytasz.
              • Gość: max1964 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:48
                kiedyś domki nie miały łazienek a jak jest teraz
                • pawelek.mar Re: Jantar... 13.09.06, 15:58
                  Gość portalu: max1964 napisał(a):

> kiedyś domki nie miały łazienek a jak jest teraz

Są 2 rodzaje domków: dwuosobowe - bez łazienek i trzyosobowe z łazienkami. Cena
                  od osoby jest ta sama w obu przypadkach. My byliśmy w dwuosobowym, bo w chwili
                  rezerwacji tylko takie były wolne.
                  Mówiąc bez łazienek, mam na myśli to, że w domku nie ma prysznica (prysznic
                  jest w oddzielnym budynku), ale jest ubikacja i zlew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka