lilis1 21.06.06, 13:10 Czy ktoś był lub wybiera sie w tym roku do Jantara. Ja jade z malutkim dzieckiem i interesuje mnie czy mozna tak kupić tam takie akcesoria jak pieluszki??? A może znacie ośrodek Wiking???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wczsowicz Re: Jantar... IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.06.06, 18:22 niewarto jechac bardzo daleko plaza.i wogole mala miescina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=38526519&v=2&s=0 Ja w tym roku też wybrałam JANTAR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa13 Re: Jantar... IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 21:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=24682694&v=2&s=0 tu znajdziesz dużo informacji o Jantarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cama Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:46 Czy w sezonie jest tam bardzo tłoczno, czy raczej to kameralna i spokojna mieścinka??? Odpowiedz Link Zgłoś
jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 11:55 ja bylam w jantarze, co prawda-jantarze -lesniczowce ale to tuz obok :),krociutko postaram sie ;-) : plusy- wspanialy las, chyba najpiekniejszy na wybrzezu-warto miec ze sob rowery, bardzo ladna, szeroka plaza-warto pojsc nieco dalej w strone jantara lesniczowki wlasnie, neistety potwornie zasmiecana przez nas samych ;->, cieple, plytkie morze, plaza dobrze strzezona, mnostwo bursztynu, kolejka waskotorowa-dla dzieciakow frajda, sporo ciekawych miejsc do zwiedzania i podziwiania- ujscie wisly np, minusy- morze brudne, bylam w roznych miesjcac nad Baltykiem, na mierzeji-stanowczo najbrudniejsze,choc zalezalo to w duzej mierze od tego co przygnal wiatr ;-), plaze niesprzatane niestety, na plaze-spory kawalek przez las..choc to akurat w zasadzie na plus ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:09 Mam do ciebie jona- pytanko. Czy przypominasz sobie może ośrodek w Jantarze o nazwie "Farma", jak tak to jakie sprawia wrażenie w realu bo na stronie jak najbardziej ok.?? Spytam też czy w sezonie (jedziemy w połowie lipca) jest w Jantarze wielki "tłok", czy też mamy szansę na znalezienie stolika w smażalni i rozłożenie koca na plaży?? Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 12:25 Farma..hm.. nie przypominam sobie, ale jak mowie, ja mieszkalam w lesniczowce w jantarze-lesniczowka, sam jantar zatloczony- bylam w sierpniu- akurat byla piekna pogoda, wiec tlumy spore, ale musz powiedziec ,ze z wyzywieniem nei bylo klopotow, w sensie kolejek ;-), z zaopatrzeniem w sklepach tez ;-), pamietam bardz dobra pizzerie, na glownej ulicy, co do plazy- ta strzezona- zatloczona, ale jesli z dzieciakami jedziecie to miejsce idealne, bo bardzo duza mielizna, sporo atrakcji na plazy, warto jednak pojsc w strone lesniczowki, gdzies posrodku miedyz jantarem a jantarem -lesniczowka tworza sie naprawde piekne mielizny, jest plytko, cieplo, piaseczek,cisza i luz :) jak chcesz moge podeslac Ci zdjecia z ubieglego roku- z plazy i okolic jantara :)pozdraiwam wakacyjnie, ja w tym roku hel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:38 Jedziemy z dziećmi i myślę, że jeżeli pogoda dopisze to będzie super. Jeżeli nie sprawi to problemu to proszę o fotki irekun7wp.pl Życzę dużo słońca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:40 jeszcze raz poprawnie irekkun7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jona_ Re: Jantar... 28.06.06, 13:53 Hm..Aniu mam jakis problem z twoim kontem, nie chca mi przejsc zdjecia,nei wiem czy dobrze zapislaam irekun7'maupa'wp'pl? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:00 poprawiłam adres na właściwy tj irekkun7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona_ Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:03 no i poszlo :),a zeby nie bylo takiej prywaty to dodam, ze warto wybrac sie na wielbladzi garb- to najwyzsze wzniesienie na mierzeji podobno-niezla zaprawa ale jaka frajda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:19 Ślicznie dziękuję za zdjęcia. Spotykałam sie z opiniami na forum, że Mierzeia to jeziorny piasek, brzydkie plaże itp, a Twoje zdjęcia mówią zupełnie coś innego :-)). Myślę, że mój syn będzie miał pole do popisu przy budowie zamków z piasku, a i spacerki po lesie ( z domku mamy 900m na plażę) wyjdą nam na zdrowie. Już odliczam dni... POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cama_Wroc Re: Jantar... IP: *.mofnet.gov.pl 05.07.06, 15:22 rowniez polecam Jantar..bylam tam w zeszlym roku...spokojnie a jak ktos ma ochote pojsc sobie na piwko lub drinka to na glownej ulicy z dojeciem na glowna plaze kreci sie zycie...jest swietny jeden bar pod golym niebem..niestety nie pamietam nazwy...i fakt bursztyny... :) jesli ktos szuka spokoju to jest to fajne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bananan4 Re: Jantar... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:43 Czy ktos odpoczywal czy byc moze zna osrodek "Wiking"? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilililiana Re: Jantar... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 23:52 Byłam w "Wikingu" na początku czerwca. Blisko do morza (droga przez las), basen i plac zabaw dla dzieci, pokoje ładne, jedzenie dobre. Może nie rewelacja, ale zachowam stamtąd miłe wspomnienia. A pieluszki się dostanie ;). POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Jantar... IP: *.eranet.pl 04.07.06, 14:43 Wiking jest daleko od morza... Mozna poszukac cos blizej a nawet bardzo blisko, np. Osrodek "JANTAR". A sam Jantar to fajna miescinka, nie ma tloku, jest "wloska" pizza,knajpka z karaoke, smazalnie przy plazy i sama plaza nie zatloczona !!! W poblizu jest "mini zoo", konie i inne zwierzaki. ...i mozna znalezc calkiem duze bursztyny ! Ja polecam - jestesmy tam juz od 4 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:01 Jeżeli wrócił ktoś z Jantara, to proszę napisać czy woda jest tam w miarę czysta i czy można się "popluskać" w zatoce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:34 No wlaśnie, przecież tam blisko Wisła do morza uchodzi. To mnie nie bardzo przekonuje do czystości wody w morzu, mam watpliwości. Ludziska odpoczywający w Jantarze napiszcie jak sprawa wygląda. Jestem bardzo tego ciekawa. A może jakieś glony tam można spotkać? Piasek piszczy pod stopami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:21 nikt z tamtąd nie wrócił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:10 wrocilam wczoraj z jantara miejscowosc ladna cicha i spokojna ale wiekszosc osrodkow i kwater jest polozona bardzo daleko od plazy minusy to glony ktorych przez kilka dni bylo mnostwo i nie wchodzilismy do wody oraz osy ktore zlatywaly nawet na plaze zwlascza jak sie cokolwiek jadlo lub pilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jantarowiczka Re: Jantar... IP: 195.245.213.* 10.07.06, 14:23 Też czekam na relacje z tegorocznego pobytu. Dajcie znać, jak wrócicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:53 Równiez pytam o to samo, chciałabym też wiedzieć, czy bez wczesniejszej rezerwacji uda się wynająć kwaterę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:29 Ja własnie wróciłam z Jantaru. Z tego co wiem to większość jest już pozajmowana do końca sezonu, ale widziałam na kilku domkach napisy "wolne pokoje" (tylko czy było to aktualne ???). Ludzi jest tam sporo ale bez problemu uda się znaleźć miejsce na plaży czy w smażalni. Byłam bardzo zadowolona (jedyny minus to glony które pojawiły sie w tym tygodniu i mnóstwo os). Życzę szczęscia w poszukiwaniu kwaterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:04 wczoraj wrocilam z jantara niestety nie bylam w osrodku wiking wiec nie wiem jakie sa warunki przechodzilam obok niego i wiem ze znajduje sie bardzo daleko od plazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ola Re: Jantar... IP: 83.238.231.* 21.08.06, 20:01 a co sadzicie o pensjanacie ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:30 Ewa - blisko ulicy i kolejki wąskotorowej (jeżeli jeszcze jest kolejka), kawałek do plaży, bardziej dla bezdzietnych niż dla rodzin z dziećmi (mało "terenu" do "wyhasania"). Ale warunki i obsługa znakomite. Aha, ja byłam tam kilka lat temu (jeszcze bez dzieci) i byłam bardzo zadowolona. Teraz jako "matka-polka" zwracam uwagę na inne szczegóły, np. plac zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Jantar... 06.09.06, 14:35 W tym roku spędziłem dwa ostatnie tygodnie sierpnia w Jantarze (w zeszłym roku też). Wynająłem domek letniskowy w ośrodku Jantar. Ośrodek jest praktycznie nad samym morzem, do plaży dochodziłem w 3 minuty. Plaża szeroka i bardzo czysta, czyste morze (brudna zatoka to mit nie mający już nic wspólnego z prawdą). Nie trafiłem tylko za bardzo na pogodę. Byłem z żoną i dzieckem. Jantar jest dobrym miejscem na rodzinne wypady. Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Jantar... 10.09.06, 07:29 Opowiedz o ośrodku-widziałam tam domki ale chyba są tez pokoje?jakie są warunki ceny,czy jest spokój w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Jantar... 11.09.06, 15:33 max19640904 napisała: > Opowiedz o ośrodku-widziałam tam domki ale chyba są tez pokoje?jakie są warunki > > ceny,czy jest spokój w nocy? byliśmy w domku, za dwa tygodnie płacilismy 940 zł od osoby (za młodego nie płaciliśmy), w tym trzy posiłki (obfite, najadaliśmy się bez problemu w trójkę). Jest tam też co nazywane jest hotelowcem. Pokoje są większe niż domki, ale tak na prawdę widziłem je tylko od progu :-) nie wchodząc za bardzo do środka. W nocy jest cisza i spokój, przez 2 tygodnie nie było żadnych awantur czy też libacji, o ile o to pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max1964 Re: Jantar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:48 kiedyś domki nie miały łazienek a jak jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Jantar... 13.09.06, 15:58 Gość portalu: max1964 napisał(a): > kiedyś domki nie miały łazienek a jak jest teraz Są 2 rodzaje domków: dwuosobowe - bez łazienek i trzyosobowe z łazienkami. Cena od osoby jest ta sama w obu przypadkach. My byliśmy w dwuosobowym, bo w chwili rezerwacji tylko takie były wolne. Mówiąc bez łazienek, mam na myśli to, że w domku nie ma prysznica (prysznic jest w oddzielnym budynku), ale jest ubikacja i zlew. Odpowiedz Link Zgłoś