Dodaj do ulubionych

Hel czy Jastarnia

16.03.08, 11:34
Zastanawiamy się nad wczasami na Półwyspie w którejś z tych miejscowości, co
polecacie?? w zeszłym roku 1 dzień spędziliśmy na Helu i bardzo nas urzekło to
miasteczko ale odnieśliśmy wrażenie że jest tam uboga baza gastronomiczna tzn.
nie znaleźliśmy takich zwykłych nadmorskich smażalni tylko raczej knajpki przy
głównej ulicy..a może niedokładnie szukaliśmy??:)a jak wygląda to w
Jastarni??dziękuję
Obserwuj wątek
    • mma_ramotswe Re: Hel czy Jastarnia 16.03.08, 17:17
      Hel tańszy, Jastarnia ładniejsza:)
    • alfajet777 Re: Hel czy Jastarnia 17.03.08, 08:55
      JA uwzam tak Hel jest cudowny piekny i kochany jesli chodzi o
      JAstarnie nie podobała mi sie tak jak Hel mimo ze na Helu dalej jest
      do Morza
      w tym roku poraz 3 jade na Hel i nie zmienie na inną miejscowosc
      mamy super pensjonacik sprawdzony , i oczywiscie Kutter 90 najlepsze
      miejsce na Helu po 20 tej
      co do smazalni ryb na Helu ich nie ma jedynie sa bary przy
      promenadzie od strony zatoki gdzie mozna kupic pyszne rybki
      • nesta319 Re: Hel czy Jastarnia 17.03.08, 20:46
        Dzięki jednak nasz wybór padł na Jastarnię:) ale na Hel też na pewno zajrzymy:)
        • isiak33 Do nesta319 17.03.08, 22:43
          Kiedy jedziecie? Nasza trójka początek lipca. Do tej pory jeździliśmy do Jastrzębiej Góry. Nie masz wrażenia że Półwysep jest droższy? No ale kwaterka zaklepana, pozostało liczyć na cudną pogodę:) Pozdrawiam
          • aga8207 Re: Do isiak33 18.03.08, 07:50
            A jak jest w jastrzebiej górze można gdzieś dobrze zjeść, jest co
            robić bo zastanawiamy się pomiędzy Helem, Jastarnią i Jastrzębią :)
            • alfajet777 Re: Do isiak33 18.03.08, 09:09
              Jastrzębia góra nie ma prawie plaż za to są ładne klify , Hel jest małym i
              cichym miasteczkiem raczej tam sie tylko wypoczywa Jastarnia jest wieksza ale
              osobisci mi sie nie spodobało mimo ze wiecej oferuje niz Hel
            • nesta319 Re: Do isiak33 18.03.08, 16:49
              W Jastrzębiej Górze byliśmy 2 lata temu.Było cudnie ale trafiliśmy na świetną
              pogodę.Plaża ok i bliziutko,jest gdzie zjeść,bardzo dużo smażalni ale większość
              na świeżym powietrzu więc w razie niepogody (większego deszczu i zimna) może być
              kiepsko zostaje ewentualnie sphinx. Niektórzy narzekają na duży ruch..no ale to
              raptem jedna ulica,da się przeżyć...aha no i dosyć dużo nieładnie pachnących
              tojtojów:)ale może już je zlikwidowali.Jeśli traficie na ciepełko będziecie
              zadowoleni:)
            • isiak33 Do aga8207 18.03.08, 19:27
              Ja lubię Jastrzębią Górę, ale mnie niespecjalnie przeszkadza tłok i ruch na ulicy. Wszystko zależy od tego czy jedziecie z dzieckiem czy bez i jeśli z dzieckiem to w jakim wieku? My jeździliśmy tam kilka razy z kilkulatkiem, więc głównie czas spędzaliśmy w wesołym miasteczku:) Ale jest dużo pubów, długo czynnych więc można skorzystać. Nasza mała to prawdziwy niejadek więc rzadko korzystaliśmy z jadłodajni, raczej coś robiłam we własnym zakresie:( Ale kiedy już coś jedliśmy gotowego naprawdę nie byliśmy rozczarowani. Spokojnie można było znaleźć gotowe dania obiadowe za 14 zł, więc chyba nieźle. Z plażą już było gorzej, zejście po ogromnych schodach z małym dzieckiem tragiczne. Jeździliśmy na plażę w Karwii, to bliziutko a prawdziwy raj dla dzieciaków, i miałam wrażenie że nawet woda cieplejsza. No ale dla odmiany w tym roku wybraliśmy Jastarnię, mam nadzieję że się nei zawiedziemy:) Udanych wakacji! Pozdrawiam
          • nesta319 Re: Do nesta319 18.03.08, 16:39
            Jedziemy na początku sierpnia..kwaterka zaklepana i faktycznie na Półwyspie
            drożej 5-10 zł od osoby w porównaniu resztą Pomorza no ale mam nadzieję że
            będzie warto.Oby tylko pogoda dopisała:)
            • alfajet777 Re: Do nesta319 19.03.08, 12:34
              Półwysep to najpiękniejsze miejsce nad Bałtykiem , jesli pogoda dopisze
              bedziecie bardzo zadowoleni , jak odwiedzice Hel Wpadnijcie na Piwo do Kutra na
              ul wiejskiej i zamowcie sobie Piwo Kutter
              Naprawdę warto
              • nesta319 Re: Do nesta319 19.03.08, 21:01
                ok na pewno wpadniemy na Hel i zamówimy to piwo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka