Dodaj do ulubionych

no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testowanie?

31.08.10, 20:33
kto do mnie dolacza z sierpnia i nowych dziewczyn?

ja testuje w weekend, tj codziennie testuje ale mysle ze w weekend powinno juz
cos byc jesli jestem w ciazy, teraz jestem chyba 8 dni po owu.
Obserwuj wątek
    • kachutka Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 31.08.10, 20:57
      Hej, ja mam dzisiaj 13 dzień po owu, okres powinnam dostać w piątek i
      właśnie w piątek mam zamiar testować...
      Chociaż wiem, że nie jest to miarodajne, bo w pierwszej ciąży test w
      termninie @ wyszedł negatywny, a dopiero po tygodniu pozytywny...Ale i
      tak w piątek zatestujęsmile
      • smily4kama1 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 31.08.10, 21:14
        zapisuję się do Was na wrześniowe staranka smile

ja testowałam dziś i jedna krecha, choć @ nie widać i powinna być 3 dni
        temu...hmmm...
    • serduszko104 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 10:31
      hej smile ja też się zapisuję ... ale ja dopiero jako starająca wink testowanie
      będzie pod koniec września ... mam nadzieję, że teraz bedzie wszystko ok i
      zostanę mamusią ... trzymam za Was kciuki i za siebie też wink pozdrawiam
    • lili2010 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 11:27
      Witam ja dwa dni po 2 IUI (pierwsza nieudana) i nastawiam się tylko na
      czekanie na @ (mam nadzieję,że się nie doczekam) na testy i betę się
      obraziłam.
      • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 13:06

i mnie dopiszcie. testuje 25.09. trzy dni przed trzydziestymi
        urodzinami wink
        • olga-1982 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 16:19
          chiyo, 28.09 się urodziłaś? smile ja teżsmile
          na urodziny życzę ci trojaczkówsmile
    • zabkaa24 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 21:41
      Ja też się dopisuję, będę testować jakoś pod koniec września pewnie, ale do
      listy się dopiszę, jak już będę wiedziała, kiedy mniej więcej owu była smile
      POWODZENIA!!smile
    • martynauk-85 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 01.09.10, 23:56
      witam wszystkich na wrzesniowych starankach/testachsmile

ja jestem 9 dni po owu tak mysle, testy nadal negatywne modle sie ze sie udalo,
      moje dziwne plamienia spowodowaly ze swiruje, i jestem podekscytowana, ze sie
      udalo, mysle ze jak do 10ego nie bedzie dwoch krech to sie poddam, wezme
      progesteron i zaczne nowy cykl pewnie pod koniec wrzesnia;/
      • nowi-jka Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 02.09.10, 09:04
        nowi-jka 6cs termin @ 25.09
        nie zamierzam testowac bez wyraznego opóznienia @ - szkoda nadzieji
    • tesska Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 07.09.10, 11:58
      No a ja z sierpniowego starania się na wrześniowe muszę się przenieść na wrzesień... niestety. Mam nadzieję , że tym razem się uda.
      • martynauk-85 uda nam sie! 08.09.10, 21:55
        w koncu nam sie udasmile ja mam pierwsza wizyte w klinice leczenia nieplodnosci 21ego, mam policystyczne janiki probojemy 5 miesiecy co dwa dni, cykle mam do 107 (rekord) wiec musza mi to uporzadkowac jakossmile he he najlepsze ze misiu tak dla zasady musi rowniez dac zolnierzy do sprawdzeniabig_grin
        • zabkaa24 Re: uda nam sie! 08.09.10, 22:07
          Wydaje mi się, że i tak by musiał oddać nasienie do sprawdzenia, bo zaczyna się od wykluczenia czynnika męskiego.
          Uda się uda, to na pewno, kiedyśsmile
          Ja w tym miesiącu na luzie, nawet bym wolała, żeby się udało dopiero w następnym cykluwink
          • serduszko104 Re: uda nam sie! 08.09.10, 22:57
            u Nas lekarz powiedział, że daje Nam jeszcze dwa miesiące i mojego męża wysyła na badanie nasienia .... ale jak to mój mąż usłyszał tak powiedział, że w żadnym wypadku i za dwa miesiące to już będzie dzidziuś i nie będzie musiał iść na badania.... więc zobaczymy jak mu pójdzie hehe wink trzymam za Was kciuki ...
    • scarlet79 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 09.09.10, 14:18
      W tym cyklu zero liczenia,zero testów,ciśnienie tez jakby mniejsze. Oby się wreszcie udało.
    • evelina0286 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 09.09.10, 19:11
      Ja teraz jestem na etapie starań smile testowanie pod koniec miesiąca wink mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i dzidzia będzie .... pozdrawiam i życzę Wam wszystkim powodzenia...
    • czarnytusia281 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 10.09.10, 16:59
      Nie poddaję się, jestem po laparo, przedmuchiwaniu i przepłukiwaniu jajowodów kontrastem, wynik taki że moje jajowody są słabo drożne, lekarz doradził in vitro i dalsze leczenie w poradni niepłodności, to całkiem mnie załamało. Ale postanowiłam się nie poddac to już ponad rok starań, może jestem naiwna ale wierzę że natura potrafi zdziałac cuda i ja w ten cud wierzę, dlatego zapisuję sie na wrześniowe starania, owulacja za ok 4 dni, nie poddam się i wam też tego życzę, proszę trzymajcie za mnie kciuki, za mnie i za moją nadzieję że w końcu sie uda.
      • evelina0286 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 10.09.10, 22:57
        trzymam kciuki smile musi się udać .... będzie dobrze ...wiara czyni cuda zobaczysz winkpozdrowienia
        • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 13.09.10, 09:12

Dziewczynki jak tam nastroje ? smile
          ja jestem jakoś dziwnie spokojna. na razie nawet specjalnie nie ciagnie mnie do testowania...
          Mam 2 testy, które mi zostały z poprzedniego cyklu i na razie nie zamierzam wiecej kupować wink
          • evelina0286 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 13.09.10, 10:57
            ja jakoś też jestem spokojna, wewnętrzny głos mi mówi , że nie uda się i nie będę w ciąży..... zawsze byłam przekonana na 100%, że jestem w ciąży a teraz odwrotnie... coraz mnie wierze, że się uda sad
            • scarlet79 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 13.09.10, 14:34
              Ja w tym miesiącu odpuściłam wszystkie tabletki,testy i z tego wszystkiego nie pamiętam kiedy powinnam dostać @,a ostatnio jakoś nie zapisywałam.Chyba jednak będe musiała jakoś się doliczyć,bo tak na oko gdzieś pod koniec tygodnia powinna być.A czy będzie?Mam nadzieję,że niewink.
              • marioleczka34 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 13.09.10, 14:41
                dołaczam do Was dziewczyny, w tym cyklu pierwszy raz bralam CLO, niestey w 14dc nie było pęcherzyka dominujacego (hm, zawsze był w 12dc ponad 20mm) a mialam tego dnia dostac zastrzyk z pregnylu, czyli ten m-c do tyłu, szkoda bo myslalam ze ten m-c bedzie mój a tak czekam na @ 22 no i od nowa. Pozdrawiam
                • jasiek-2007 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 13.09.10, 16:34
                  witam po weekendzie a mi mineły własnei płodne i teraz będę czekać a raczej nie czekac by przyszła @ aczkolwiek nie nastawiam się by zaszła jakoś tak aaaa mam nadzieję że do konca roku może się uda

a w ogóle u nas w rodzinie to bocian się pomylił tongue_out bo moja przyszła szwagierka w ciązy no i w listopadzie jeszcze na weselu się bawimy big_grin
                  • evelina0286 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 14.09.10, 12:51
                    ja już mam chyba ciąże urojoną ... to co jadłam do tej pory to na sam widok mi niedobrze jestsad mam ochotę na piwo i kawę a do tej pory tego nie lubiłam .... nie jestem raczej w ciąży, bo przecież nie można mieć objawów ciążowych jak dopiero co mi minęły dni płodne?? ... źle się czuję i mnie tak strasznie brzuch boli crying mam jakieś dziwne skurcze ... pozdrawiam
                    • mamamija_em Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 14.09.10, 22:36
                      a ja chyba jutro będę jednak jakiś test robić - dopadło mnie jakieś choróbsko, więc wiedza czy mogę zażyć jakieś mocniejsze lekarstwa staje się cenna..
                      brzuch pobolewa od jakiegoś czasu,
                      senna i zmęczona jestem permanentnie od sprawowania opieki nad bobasem, więc tym się nie mogę sugerować..
                      za to powonienie mi się chyba wyostrzyło - poruszanie się komunikacją miejską stało się niemożliwe - aczkolwiek nie dowodzi to jeszcze wcale ciąży, a tylko tego jak bardzo śmierdzieć potrafi od rodaków..
                      • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 15.09.10, 07:03

mamamija powodzenia i daj znać smile
                        • mamamija_em Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 16.09.10, 11:12
                          no i dupa blada uncertain

teraz to tylko czekać na spóźniający się okres bo nawet cienia drugiej kreski nie dostałam..
                        • ewcia-174 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 16.09.10, 23:01
                          a mi sie ostatniej nocy przysnilo ze chiyo byla we wczenej ciazy. Przy tym pojawialy sie numery 28 i one mialy podwojne znaczenie. Rano jak sie obudzilam nie moglam sobie przypomniec jaki numer jest przy nicku. W snie wydawalo mi sie,ze to chodzilo 1) o lata i 2).....nie pamietam hahaha. Mam nadzieje,ze nie ilosc staran chociaz wiem,ze starsz sie dlugo. Zycze,zeby sen sie spelnij -aby udalo Ci sie zajsc w ciaze w tym miesiacu a nie w 28 cyklu. A sny mi sie sprawdzaja dosc czesto smile. Oczywiscie mi sie sni, ze i ja w koncu zaciazam ale nic z tego nie wychodzi- w tej kwestii moje sny sie nie spelniaja. pozdr dla wszystkich.
                          • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 07:31

ewcia-174 uwielbiam Twoje sny smile oby sie sprawdziły.
                            28 to nie jest mój wiek, jestem troche starsza (lat mam 30), ale 28 to dzień moich urodzin - dokładnie to 28 września, wiec już nie długo postawię wirtualnie jakiegoś drineczka na wątku wink
                            • ewcia-174 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 15:24
                              no to powiedzmy,ze te dwa numery 2x28 to nr przy nicku ( rano go nie pamietalam ) a po drugie w dzien urodzin 28ego zatestujesz i test bedzie pozytywny. Chyba podejrzalam Cie na - w oczekiwaniu- na watku wrzesniowych staran - i planujesz testowac 25-ego? ( o ile pamietam ). wiec moze zatestuj nie 25 a 28. Co Ty na to? Na tamtym watku poleca sie wstrzymywac z testami przed @ , wiec moze Ty poczekaj do 28ego? Wtedy to 28 podwojne by mialo znaczenie. Jak sie sprawdzi moj sen to chyba zaczne wierzyc ze jakas wiedzma jestem hahaha. Moj maz ma 29 urodziny i planuje wtedy zrobic test. W tym cyklu nie mierze temp i probuje sie wyluzowac, a moze wlasciwie jestem juz tym zmeczona. Tego 29 to bedzie tak mniej wiecej okolica @. Nie wiem dokladnie bo staram sie o tym nie myslec. pozd
    • scarlet79 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 12:47
      Jakoś dziś powinnam dostać @ i nawet przyszło mi do głowy zrobić test.Ale teraz sobie tak pomyślałam,że w sumie to jak go zrobię i nic nie wyjdzie,to przybliży się tylko moment mojego rozczarowania.Póki co będę więc chyba karmiła sie nadzieję,że może coś.Choć szczerze to nie mam żadnych ciążowych objawów,ale w pierwszej ciąży tak wcześnie też nic nie miałamsmile.Trzymajcie kciuki!
      • kiecha3 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 17:04
        u mnie dziś jest 31 dc (cykle średnio 30dniowe)... bolą mnie cycki już od dłuższego czasu, marudna jestem jak jasna cholera, ciągle mam na coś ochotę ale nie wiem na co.. miałam kłucie jajnika/macicy przez kilka dni a teraz tyło czasem się odzywa w dole brzucha.. przez kilka dni miałam uderzenia gorąca.. zwłaszcza na twarzy, do tego bulgotało mi w bebechach jak bym się grochówy wojskowej najadła... trochę częściej sikam...
        ogólnie objawy PMS i wczesnej ciąży... dzisiaj nie wytrzymałam... w drodze z pracy kupiłam dwa testy... no i zrobiłam... wynik negatywny... ale może dlatego, że za wcześnie (nie wiem kiedy była owulacja, implantacja itd.), a może dlatego że z popołudniowego moczu test był robiony... sama nie wiem...
        trochę mi skrzydła opadły... ale tylko trochę wink przecież okresu jeszcze nie ma tongue_out
        • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 19:49

ewcia 28.09 to ja juz bede w połowie @. Mi nigdy @ sie nie spóźnia. Wtedy to juz nie bedzie po co testować. Termin, który wklejam zawsze na oczekiwaniu to planowany 1 dzien nowego cyklu. Kazdy mam po 28 dni, wiec łatwo mi liczyc. Zreszta przy monitoringu zawsze wiem, kiedy była owulka. W tym cyklu była wyjątkowo wczesnie , bo juz w 12 dc...
          • evelina0286 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 17.09.10, 22:36
            ja testuje gdzieś ok 21 września.... tylko w tym miesiącu jakoś dziwnie dopiero teraz mnie jajniki zaczeły boleć ,a przecież za kilka dni @ powinnam dostać... w dodatku ciągle płakać mi się chce sad w nocy spać nie mogę i krzyczę na wszystkich... pozdrawiam
            • anelphia80 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 18.09.10, 14:04
              czesc wszystkim,
              pierwszy miesiac staran, przewidywana (lub niekoniecznie wink ) @ na koniec wrzesnia
              na razie testow nie robie
              • chiyo28 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 19.09.10, 11:13

u mnie właśnie @ przyszła sad
        • kiecha3 Re: no to co zakladamy wrzesniowe staranka/testow 20.09.10, 18:36
          ja właśnie zaczynam spóźnioną @ sad .... spóźniła się jakieś 3 dni... i objawy były... ech... jeszcze, w to nie wierzę i karmie się nadzieją że może to tylko takie plamienie w czasie kiedy powinna być miesiączka..... ale chyba muszę przejrzeć na oczy... dwa testy wyszły negatywne..

ogólna szkoda ;/
    • martynauk-85 mam blada kreseczke!! 19.09.10, 14:36
      dziewczyny cala jestem podeksytowana, wstalam dzis rano i ze bylam zmeczona a siusiu juz nie moglam dales tzrymac to zrobilam, zamoczylam moj ultraczuly test i wrocilam do lozka, godzine pozniej byla blada rozowa krecha, normalnie skakalam, wiem wiem ze nie mozna patrzec po 10 minutach ale te testy po minucie przechodzi przez nie druga fala koloru i sa jasno rozowe przez 20 minut jak nie dluzej, pewnie dlatego nie bylowidac kreski od razu, ciezko zobaczyc blady rozowy na rozowym, ale tak dla pewnosci bo mialam juz kiedys kreske blada zrobilam kolejny test, i kolejny, w sumie trzy na ostatnim byla najbledsza ale siusiu mialo juz ponad 2 godziny... nie wiem czy trzy testy w sumie cztery mogly by byc z rozowawa linia z bledu? zroblam 2 z nastepnego siusiu i nic, robie je codziennie i nigdy nie mialam 3 z kreseczka! ehh nie wiem co myslec, staram sie nie cieszyc i nie moge sie doczekac jutra bo mam nadzieje ze zciemnieja! o jezu modle sie by zciemnialy i ze to nie urojona albo biochemiczna! jak dodac zdjecie?? sprobuje tu wkleicsmile

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2429930,2,1,moje-blade-kreseczki--malenstwo.html
      • evelina0286 :( 20.09.10, 09:36
        ja jeszcze mam 4 dni do @ ale dzisiaj zrobiłam test i nic, nawet żadnej bladej kreseczki sad
        • scarlet79 Re: :( 22.09.10, 13:53
          No u mnie tez lipa.Wyjątkowo spóźniona 3 dni i normalnie już uwierzyłam,że w ciąży jestem.Jakie rozczarowanie przeżyłam w poniedziałek,szok.Nie chcę czuć sie już więcej tak okropnie.Zmieniam lekarza,bo u mojego strata czasu.Najgorsze kasa i dojazdy,ech,mam nadzieję,że mąż się zgodzi.
          • nowi-jka Re: :( 22.09.10, 23:16
            ja testuje w sobote
            oczywiscie zaczynam sie łudzic chociaz cały miesiac przepłynal na luzaku
            • evelina0286 Re: :( 22.09.10, 23:37
              ja jutro testuje, bo mi się @ spóźnia 1 dzieńwink ale już mnie właśnie brzuch zaczął boleć i boję się, że do rana dostanę @...sad ciężko będzie trzymajcie kciuki jutro się odezwę ..papatki
              • nowi-jka Re: :( 24.09.10, 14:16
                i co bo u mnei juz @ sad
                • evelina0286 Re: :( 24.09.10, 19:42
                  u mnie dalej nie ma @ i kreseczki też ni ma crying poczekam do poniedziałku i zrobie jeszcze raz,, no chyba , że dostane po drodze @.... bo mnie coś brzuszek pobolewa sadpozdrawiam
                  • evelina0286 :) 24.09.10, 21:45
                    właśnie zrobiłam przed chwilą test smile i jest słaba blada kreska... nawet teściowa potwierdziła... w poniedziałek zrobie rano jeszcze jeden... jejku jak ja się boję, że jednak dostane okres i coś bedzie nie tak... odezwe się w poniedziałek chyba, że coś się wcześniej wydarzy... trzymajcie kciuki.. papatki
    • martynauk-85 trzymam kciuki! 24.09.10, 22:46
      a ja chyba przymierzam sie do zalozenia watku na pazdziernik;/
      • evelina0286 :) 28.09.10, 10:45
        hej właśnie odebrałam wyniki i mam 518,70 mU/ml jutro ide dopiero na 19 do lekarza... hej wiecie czy hormon ma być tyle czy jest za mało ??? wiem , że panikuje ale mnie brzuch mnie boli i nie wiem czy to dobrze.... papatki
        • scarlet79 Re: :) 28.09.10, 14:11
          Za dodatni, potwierdzający możliwość ciąży wynik uznaje się >5 mIU/mL. Do lekarza nie musisz się aż tak spieszyć,bo to i tak najprawdopodobniej za wcześnie by ujrzeć na usg bijące serduszko.Oczywiście trzymam kciuki i z góry już gratuluję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka