Dodaj do ulubionych

24dc a tatuaż

20.10.11, 12:22
Ok dziewczyny, postanowiłam się podzielić z Wami tą wątpliwością, którą już poruszyłam w wątku o testach owulacyjnych.
Mam niedokończony tatuaż i mój tatuażysta znalazł dla mnie termin w najbliższą sobotę na dokończenie. Ta sobota to jest 24 dc, więc nawet jak zrobię rano test to nie będzie on wiarygodny. I tak - z jednej strony nie chcę odwoływać, bo "mistrz" się obrazi (on tak ma), a ja będę chodziła dalej z takim niedokończonym. I zresztą byłoby tak ciągle, bo przecież zawsze będzie szansa, że się jednak udało mi zajść. Poza tym mam już sporo tatuaży, mój organizm jest przyzwyczajony do takiego rodzaju wysiłku, myślałam też o zastosowaniu emli, żeby ból nie był szokiem dla organizmu. Ale z drugiej strony, wiem, że jakbym miała pewność, że jestem w ciąży, to na pewno bym się tego nie podjęła!
Więc pytanie - czy taki wysiłek dla organizmu miałby wpływ na ewentualną ciąże w 24dc? Podkreślam, że studio tatuażu jest bardzo profesjonalne, na pewno niczym się nie zakażę, jedyna moja obawa, to ten ból - czy on miałby jakiś wpływ...
Obserwuj wątek
    • migotka.s Re: 24dc a tatuaż 20.10.11, 13:53
      nie sadze zeby ból przy robieniu tatuazu miał znaczenie dla wczesnej ciazy
      ja bym sie bardziej bała zakazenia , ale jak mowisz, ze masz zaufanie to spoko

• puwen Re: 24dc a tatuaż 20.10.11, 13:59
        To mnie uspokoiłaś Migotko smile Zakażenia się nie boję, tam jest naprawdę sterylnie. Ale boję się, że jakbym teraz odwołała z powodu ewentualnej ciąży, to na pewno okazałoby się, że w ciąży nie jestem. Takie prawo przekory.

Zrobiłam z ciekawości test owulacyjny i wyszedł negatywny
        • migotka.s Re: 24dc a tatuaż 20.10.11, 14:20
          Puwen nie rob tych testów !! to juz lepiej zrob tatuaz big_grin
          • puwen Re: 24dc a tatuaż 20.10.11, 14:28
            big_grin big_grin big_grin ok!
            • olusiek81 Re: 24dc a tatuaż 21.10.11, 13:00
              ja w pierwszej ciąży na początku troche nabroiłam ( wzielam leki których nie wolno ) no i potem jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży to była niezła nerwówka, , teraz jestem już przewrażliwiona aż do przesady , a może spytaj swojej ginekolog czy jakby co to to nie zaszkodzi ??
              • ca.melia Re: 24dc a tatuaż 21.10.11, 14:00
                No bez histerii!

A potem na forum "ciąża i poród" widać silne odciążowe zapalenie mózgu, które przechodzi w przewlekłe odpieluchowe.

Po pierwsze niech Puwen w ciązy będzie, bo narazie to gdybanie. Po drugie, skoro jest to miejsce na 1000% sprawdzone, to nie ma możliwości żeby kłucie naskórka miało wpływac na potencjalną ciąże.

Jedynym ryzykiem jest zakażenie jakąś chorobą.

Zbytnia egzaltacja i wsłuchiwanie się w siebie może być dla ciąży bardziej szkodliwe niż cokolwiek innego.

Puwen rób, potem pokaż zdjęcie.
                • puwen Re: 24dc a tatuaż 21.10.11, 14:26
                  Przekonałyście mnie smile) Robię! Jedyne czego się bałam, to że ten ból (a boli!) może spowodować jakiś szok organizmu. Ale z drugiej strony, podczas ciąży jest chyba sporo bólu i jakoś bobasek musi sobie z tym radzić. I właśnie nie chciałam wpadać w taką paranoję, bo skończyłoby się tak, że nie mogłabym nic robić, bo a nuż właśnie jestem w początkowej fazie ciąży i znając życie, wcalebym nie była, tylko zrezygnowałabym niepotrzebnie z jakiś fajnych rzeczy.
                  Pochwalę się jak tylko się troszkę wygoi, czyli za ok tydzień!
                  • ca.melia Re: 24dc a tatuaż 21.10.11, 14:29
                    no to ja czekam na efektysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka