Dodaj do ulubionych

harbeta rooibos

21.10.11, 23:15
Naczytalam sie ostatnio o zlowieszczym wplywie kofeiny na zagniezdzanie sie zarodka itd. wiec ja kawosz postanowilam ograniczyc kawe i herbate z teina. poszukalam ze m.in. herbata roobois jest bez teiny bezpieczna w ciazy i dla karmiacych, i nawet dzieci itd. Pozniej rozmawiam ze swoja kolezanka mieszkajaca w Niemczech, a ona mowi ze tam lekarze zabraniaja picia tej herbaty przy staraniach i w ciazy. Ktos cos o tym wie?
Obserwuj wątek
    • ca.melia Re: harbeta rooibos 22.10.11, 08:56
      I to jest kolejna przesada.

generalnie nie powinnyśmy zatem oddychać, bo powietrze jest tak zanieczyszczone, że szkodzi nawet nam.

Ta herbata, jako chyba jedyna posiada w sobie żelazo, i wspomaga przy leczeniu anemii.

Nie przesadzajmy.
      • mewa000 Re: harbeta rooibos 22.10.11, 16:28
        Może koleżance pomyliło się z herbatą z Hibiskusa, która faktycznie może mieć zły wpływ na starania i ciążę, kiedyś kiedyś była stosowana jako środek poronny.

Rooibos jest zdrowa, sama ją piłam w ciąży jak miałam anemię i nic złego się nie stało wink
    • kotkowa Re: harbeta rooibos 27.10.11, 15:33
      Ja czytałam, że rooibos jest zdrowa i polecana w ciąży. Unikać trzeba nadmiaru zielonej (hamuje rozwój komórek, generalnie zdrowa, bo zapobiega nowotworom, ale w ciąży może hamować rozwój zarodka) - oczywiście pita w dużych ilościach.
      Bardzo polecana jest kawa zbożowa!
    • kundzia1237 Re: harbeta rooibos 08.10.14, 13:36
      Jak najbardziej można pić napar z rooibosa gdy jest się w ciąży.Osobiście to mi lekarz prowadzący ją polecił. Tak jak ktoś już pisał zawiera dużo żelaza i witamin. A mi osobiście pomagał w zwalczeniu mdłości z którymi się borykałam przez dosyć długi okres ciąży. I tak polubiłam smak tego naparu, że do tej pory piję. W sumie nie tylko ja bo mój syn równieżsmile Krzysiowi najbardziej smakuje "Pomarańczowy Rooibos z czekoladą" nie muszę chyba wspominać dlaczegosmile
    • candles88 Re: harbeta rooibos 17.10.14, 17:54
      teraz zamiast kawy możesz pic ziołana na zmęczenie w ciązy baby mama med tak jak ja i moim zdaniem one sa fajne i dobrze działają, ale kawę możesz pic jeśli chcesz byle słabą i nie więcej niż 1/2 chybba ze lakarz zaleca inaczej
    • edheene Re: harbeta rooibos 19.10.14, 08:31
      Ja bym tylko ostrzegła, że rooibos na wiele osób (w tym na mnie, stąd wiem wink ) działa usypiająco trochę. Więc jeśli to ma zastępować poranną kawę/herbatę to nie zadziała smile Za to na bezsenność jak znalazł big_grin
      • martita1302 Re: harbeta rooibos 03.03.15, 09:44
        Znacie jakieś dobre zielone herbatki? Ja piję namiętnie Roiboos z wanilią firmy Celmar, mniaaaaam, ale troszkę mi się nudzi? Znacie jakieś inne?
        • blazejblazejowy Re: harbeta rooibos 05.03.15, 15:17
          czyli pytasz o roibosy? czy zielone? bo celmar ma też dobre zielone właśnie, różne smakowe takie piramidki, ja lubie też earl greye z krainy herbaty i tetleye
        • martita1302 Re: harbeta rooibos 10.03.15, 09:41
          o zielone smile szukam czegoś najchętniej smakowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka