Dodaj do ulubionych

Mały ranking proszę o wpis :)

08.07.04, 12:05
Proszę aby wpisywały się dziewczyny które mają w normie prolaktynę a mimo to
mają brązowe plamienia na dzień lub dwa przed spodziewaną @.U mnie to
palmienie zaczęło się wczoraj a dziś zawitała pani @.Mam zamiar w przyszłym
tygodniu zbadać sobie prolaktynę dla własnego spokoju.Z góry dziekuje za
odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko smile
Obserwuj wątek
    • maja_m1 Re: Mały ranking proszę o wpis :) 08.07.04, 12:19
      Czesc! Hmmm wydawalo mi sie ze przyczyna plamien przed @ jest progesteron i tzw
      niedomoga lutealna, a nie prolaktyna... ale moze wszystkiego nie wiem ? smile
      Ja mam prolaktyne w normie, progesteron tez ok, a mimo to plamienia sa choc
      ostatnio mniejsze (miałam histeroskopie i usuneli mi zrosty z macicy...)

Moze taka nasza uroda?

pozdrawiam
      maja i aniołki (02.04.2003 i 10.12.2003)
      • magdulka26 Re: Mały ranking proszę o wpis :) 08.07.04, 15:53
        Dziekuje za odpowiedź,skoro tak mówisz że masz hormonki w porządku to pewnie
        masz i rację że taka nasza uroda smile.Jestem ciekawa ile kosztuje badanie
        prolaktyny bez skierowania (szwagierka pracuje w labolatorium)zawsze robiłam
        badania gratis ale za to pewnie trzeba płacić.Jeśli ktoś wie ile kosztuje to
        proszę o cenę.A, niema ma znaczenia w którym dc robi się prolaktynę prawda?
        Można chyba w dowolnym dniu.Pozdrawiam Magda.
        • maja_m1 Re: Mały ranking proszę o wpis :) 10.07.04, 09:14
          witaj ponownie. Rzeczywiscie nie ma roznicy kiedy robisz prolaktyne, ale
          podobno lepiej po ovu... Ja robiłam badanie w przychodni w Legionowie i tam
          zaplaciłam za prolaktyne z metaclopramidem 37 zl... Tam jest wyjatkowo tanio smile

pozdrawiam
          maja i aniołki (02.04.2003 i 10.12.2003)
    • agape76 Re: Mały ranking proszę o wpis :) 08.07.04, 21:01
      Witaj. U mnie plamienia przed @ pojawily sie po poronieniu, mam to od trzech
      cykli. Prolaktyne badalam, tuz przed tym jak zaszlam w ciaze. Mialem bardzo
      wysoka - 977 mlU/l. Moja szwagierka tez pracuje w labolatorium, to ona
      zaproponowala mi to badanie smile, Moja ciaza obumarla w 7tygodniu. Od tamtej
      pory kazda @ poprzedzają plamienia, i bole skurczowe. Powtórzylam badanie prl,
      tym razem test z metoclopramidem, - prl wyszla - 530 mlU/l - prawie 2 razy
      nizsza niz przed ciąza a plamienia pojawily sie dopiero teraz. Dziwi mnie to
      tym bardziej, ze ostatni cykl bralam bromergon na obnizenie prl, a jednak
      plamienia sie powtorzyly, nawet bardziej intensywne (bol zreszta tez).
      Aha! Ostatnim razem nie chcialam juz zawracac glowy szwagierce i zrobilam
      odplatnie, w innym labolatorium, z tego co pamietam za test z metoclopramidem
      placilam chyba 50 zl. W poniedzialem ide do lekarza, mam zamiar podpytac go czy
      plamienia przed @ maja cos wspolnego z prl.
      Pozdrawiam, mam nadzieje ze razem do czegos dojdziemy.
      Agnieszka
      • magdulka26 Do agape76 10.07.04, 21:24
        Jak będziesz coś wiedziała to daj znać.Jestem ciekawa co jest przyczyną tych
        plamień.U mnie raz występuje na dzień przed spodziewaną @ a raz na dwa dni.W
        tym cyklu badam hormonki ,prolaktynę i progesteron i aż się boję co mi
        wyjdzie.Pozdrawiam Magda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka