Dodaj do ulubionych

Jest tu ktoś kto będzie sie starał w październiku?

• tromysza Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 12.10.04, 17:59
      Jestes prawdziwa Pania socjolog! (na pewno nie jestes socjologiem?) Statystyka
      to podstawa. I racja.
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 12.10.04, 22:02
        Hej smile
        Nie jestem socjologiem smile
        Z wszelkimi sprawami liczbowymi, rachunkowymi stykam się bardziej z
        konieczności (niestety), niż z zamiłowania.
        Mam nadzieję, że nasza lista będzie powoli topnieć w części środkowo-końcowej,
        a rozrastać się na początku. Tak więc pracujcie dziewczyny - bo plany są
        ambitne smile
    • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 08:32
      Test wyszedl negatywny sad( Nawet cienia II kreseczki!!!!!
      @ nadal nie ma, ale zapewne przyjedzie jutro, gora pojutrze...
      Mam wieeeelkiego dola...

Pozdrawiam
      Wiolka
      • golo25 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 09:36
        Przykro mi Kochanie. Ale proszę, wyluzuj się chociaż trochę. Ja tak zrobiłm 2
        tygodnie temu i wychodzi mi to na dobre. Jestem spokojniejsza, bardziej
        wyciszona i juz nie szalenczo napalona na ciążę. Może to poskutkuje, bo jak na
        razie, to nerwy i płacze dawały skutek odwrotny. Teraz myslę, że mój czas
        przyjdzie sam.
        Mocno ściskam - na pocieszenie. Pisz częściej, co tam u Ciebie z nastrojami.

Pozdrowienia. Gosia
        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 09:55
          Jak dla mnie najlepszym lekarstwem na @ jest placz. Staram sie wyluzowac, ale
          poprostu nie moge i jak od razu sie nie wyplacze, to mi sie to wszystko zbiera
          i zbiera, jestem, wkurzona i wyladowuje to z czasem... niestety na osobie, kt
          najbardziej kocham na swiecie i kt za zadne skarby swiata nie chcialabym
          skrzywdzic.
          Tak bylo wlasnie pare tyg temu, gdy przyszla 1 @ od zielonego swiatla. A tak
          bardzo liczylam, ze ciaza jednak bedzie, bo "po poronieniu szybko sie
          zachodzi" - slyszy sie w okol. Ale podejrzewam, ze to tylko w ramach
          pocieszenia.

Violetta, trzymaj sie cieplo i badz dzielna! Jak masz zly nastroj -to nic na
          sile, z czasem mnie, ale nie staraj sie wszystkiego robic, jakby sie nic nie
          stalo, bo to (przynajmnie mi) wcale nie pomaga.
          Wyzywaj sie tu, na naszej stroniczce smile
          • tromysza Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 10:50
            Wczoraj wieczorem dostalam sms-a "Dzis wyklula sie Tosia...". To od mojej
            przyjaciolki. Usiadlam na podlodze w lazience i zaczelam szlochac. Moj biedny
            M. nie wiedzial, o co chodzi. Nie plakalam z zazdrosci. Raczej ze szczescia. Ze
            ludzie przezywaja, takie piekne rzeczy. Ze to magia. Nie moglam sie opanowac.
            Mysle, ze to dlatego, ze wredna @ sie zbliza. Jestem strasznie poddenerwowana.
            Wczoraj mojemu M. zrobilam karczemna awanture. Nie wiadomo, o co.
            • bjuti1976 Do: Tromysza 13.10.04, 11:17
              Hej Tromysza,

Słonko, wypłacz się, tyle emocji w Tobie, musza gdzies znaleźć ujście. I Ty
              niedługo wyślesz komuś smsa, że za 9 m-cy "wykluje się" ... Twoje dziecko! To
              się stanie, masz to jak w banku i to niezwykle pocieszająca, ba, radosna
              świadomość.

Awantury przed okresem, wszystkie to znamy winkMakabra. Kiedyś czytałam o
              uniewinnieniu kobiety, która zabiła swoją matkę w ostrym stadium PMS. Zawsze to
              powtarzam mojemu M kiedy mówi, że jestem zmierzła przed @ Ale czy jesteś pewna,
              że to będzie @?

Trzymaj się

Marta

PS. Tosia, to pewnie od Antonina, dwie znajome pary, którym urodziły się
              ostatnio dziewczynki tak właśnie im dały na imię. Mi się Tosia podoba, Antonina
              trochę mniej, to imię było popularne przed wojną, moja babcia miała
              przyjaciółkę Tosię. I to by było na tylesmile
          • bjuti1976 A mi dni płyną spokojnie... 13.10.04, 11:10
            Witam, Dziewczyny,

Trochę Wam zazdroszczę tych emocji, bo ja mam ten cykl stracony i mogę tylko
            czekać na @...

Moje emocje ograniczają sie do obserwacji efektów łykania Castagnusa i musze
            powiedzieć, że choiaż to dopiero pierwszy cykl stosowania, to efekty mi się
            podobają. Po pierwsze, wyniki prolaktyny i progestronu (7 dzień po owu) są
            super, bo odpowiedznio 11,75 i 20,8 no i w tym cyklu nie ma plamień przed @ bo
            juz 23 dc (cykle 26-27 dni), normalnie juz by zwiastun był a tu nic! Czyli
            idzie ku lepszemu. Nie wiem, czy to ten lek taki super czy to efekt placebo wink

Pozdrawiam wszystkie, które dotrwały do końca moich nienajciekawszych wywodów wink

Marta
    • oolga1 Wiotetto USMIECHNIJ SIĘ!!!!! 13.10.04, 10:53
      Moja droga nie wiez testom tak do końca,poczekaj, może jeszcze nie jest źle.
      Przecież moc pozytywnego myślenia czyni cuda i tego cudu Ci życzę jak nie teraz
      to napewno za miesiąc.
      Uśmiechnij się
      • violetta76 Re: Wiotetto USMIECHNIJ SIĘ!!!!! 13.10.04, 12:07
        Dziewczyny, dzieki wielkie za wsparcie!!
        Zaluje, ze zrobilam dzis test. Mam dzis 29 dc (przy cyklach 29-31). Negatywny.
        Ale moze jednak?? @ nie ma i jak na razie nie czuje aby sie zblizala... Nie
        chce sie ludzic... Ale jakas tam malutka iskierka nadzieji zostaje... Moglam
        sie jeszcze wstrzymac....
        Moje samopoczucie jest nadal fatalne. Dowiedzialam sie dzis, ze czeka mnie
        bardzo ciezkie 2 tyg najblizsze w pracy, a do tego jeszcze w sobote mam
        wizytacje "ukochanych tesciow"... Tesc jak zwykle bez wyczucia walnie jakis
        tekst o dzieciach, ze powinnam byc juz w ciazy, ze kuzynowi M. wlasnie urodzil
        sie synek itp... I do tego cala sobote spedze przy garach, bo oni maja bardzo
        duze wymagania co do jedzenia, wlasciwie tylko to ich interesuje... (poza
        dogadywaniem o braku dzieci)...
        Ale dzieki, ze jestescie smile))
    • tromysza Do bjuti (marty) i :) dla v (?)ioletty 13.10.04, 11:33
      Ja dotrwalam do konca Twoich wypowiedzi!!!! Ale mi milo napisalac. Od razu
      zaczelam sie usmiechac. Co do @... hmm, po prostu czuje, ze przyjdzie. Tak sie
      czuje. Niestety. Wtedy odhacze 2 cykl. I 3 przede mna. Moze z testami od Ewy?
      Bo na razie wszystko na czuja. Bez monitoringu i takich tam. (tylko podstawowe
      badania).
      Moja intuicja (cholera, kretynko, co ma do tego intuicja!) mowi mi, ze
      najwczesniej uda mi sie w grudniu. Tak czuje. Oczywiscie moj M. na tekst: tak
      czuje, dostaje szalu. On ma argumenty. I tylko w nie wierzy.
      W(V?)ioletto, nie martw sie!!! Lepek do gory. Racje ma Marta. W koncu sie
      uda!!!!
      • bjuti1976 Re: Do bjuti (marty) i :) dla v (?)ioletty 13.10.04, 12:01
        Tromysza,

Nie wiem, o co w tym chodzi, ale ja też typuję ... listopd/grudzień.

Myślę, że grudniowa przedświąteczna atmosfera (Boże Narodzenie smile), rodzinne
        klimaty, cicha noc, he, he, sprzyja poczęciom.

Buźka

Marta
    • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 12:29
      Helloooooooooooo
      Wiecie co dziś jestem ględa jak 102 smile))Dziś 18dc i zero objawów ,ni hu
      hu.Czuję że ta @ przyjdzie i tak sie boję tego dnia.Wiem że będzie mi przykro i
      na pewno uronię łezkę.Będę siedzieć w łazience i wyć jak wilk do
      księżyca.Pewnie wpadnę tu do Was żeby sie wyżalić.Chyba tylko Wy tak potraficie
      cierpliwie słuchać i mądrze radzić.Ale w listopadzie tez będziemy sie starać w
      końcu kiedyś musi sie nam udać.Juz niedługo stracę rachubę w tyvh moich
      cyklach.POzdrawiam Was cieplutko bo u mnie zimno.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
      • pszczolka2 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.10.04, 18:57
        Magdulko, nie zawsze są objawy a co do @, to jak przyjdzie kup sobie coś a
        napewno poprawi Ci się humor. Myślisz, że płaczem zatrzymasz następną @? chyba
        jednak nie a więc czy warto? zadaj sobie to pytanie... A co do wyżalania się i
        wpadania to jak najbardziej, po to tu w końcu jesteśmy. Piszesz, że może
        listopad a jak nie? - to jest jeszcze kolejny miesiąc i kolejny itd...
        Zobaczysz, że wcześniej czy później każdej z Nas się udasmile)) Pozdrawiam i
        więcej optymizmu, buziaki pa.
    • oolga1 Czy Wam też jest tak zimno? 14.10.04, 08:11
      Dzień dobry, choć wcale tak go nie odbieram.
      Jest tak pielielnie zimny wiatr, że ledwo tu doczłapałam, a poza tym jeszcze
      myśli nie za wesołe.
      Przypadkiem spotkałam wczoraj moją lekarke I kontaktu - spec. rodzinny i
      endokrynolog - i tak przypadkiem zagadnęłam ją o moje temp. i kiedy mogę
      ewentualnie robić test. Odpowiedziała,że temp. nic nie mówi, bo z newrów może
      tydzień się ślizgnąć i to nie jest miarodajne (może to kolejny dowód o
      zawodności NPR), a testy to mogę robić, czemu nie - tylko, że nie ma co im
      wierzyć i mogą źle wychodzić, a jak już to ok. 34 dnia cyku - 7 dni po terminie
      @.
      I wiecie co, już jej nie lubię, głupie babsko, tak odbierać człowiekowi resztki
      nadziei, a co do testów to producenci jedno, a co lekarz to opinia. I bądź
      człowieku mądry!WRRRRRRRRRRRRRRR!
      Tak więc raczej gryzę dziś, a co do samopoczucia, to jak na osobe 100%
      obsesyjnie wsłuchującą się w swoje ciało zaobserwowałam: dziś 23dc - tepm.
      codziennie rano rosła i dziś 2 dzień z rzędu temp. rano 37,2 (w poprzednim
      cyklu była w tych dniach ok. 36,7 i miałam stany kataropodobne) zastanawia mnie
      jedno wieczorem mam zawsze 36,6. Mierzę weczorami z głupoty po raz pierwszy
      może mi ktoś wyjaśni czemu tak jest i czy to normalne?
      Brzuch jako taki mnie nie boli, ale wczoraj bolał mnie jakby wyrostek, tyle że
      w lewej nodze i dziś też to czuję (kurcze a jak jako leworęczna naprawdę mam
      wyrostek z drugiej strony???).
      A od tych różnych myśli obudziłam się w nocy i godzinę walałam bez sensu po
      łózku i dziś jestem nie wyspana i dlatego też zła. Ale pocieszam się jak
      mogę:to ostatni czwartek niewiedzy za tydzień może się coś wyjaśni.
      Właśnie sprawdziłam kaloryfer - jeszcze nie grzeją, chyba zamarznę, dobrze że
      chociaż Słoneczko zaczyna wyglądać.
      Trzymcie się
      OLGA

PS
      Wszystkim ewentualnym pedagogom WSZYSTKIEGO NAJ....... W DNIU ICH ŚWIĘTA
      • tromysza Re: Czy Wam też jest tak zimno? 14.10.04, 10:51
        No biedaku, ale jestes zla! Sluchaj, lekarka lekarka, a Ty chyba czujesz swoje,
        co? Niedlugo sie wszystko wyjasni. A ktory Ty masz dc?
        Zimno jest faktycznie- ja wyciagnelam dluugi szal i cala sie opatulilam.
        Dobrze, ze M. przywiozl mnie dzis do pracy. brr. U mnie slonce nie swieci.
        Przynajmniej teraz. Ale pociesz sie, ze podobno zima i jesienia duzo kobietek
        zachodzi w ciaze
        • oolga1 Re: Czy Wam też jest tak zimno? 14.10.04, 10:54
          Hej 23dc i już mam dość czekania, a jak Ty?
          PS Słonko świeci i co z tego jak wieje wstrętne zimne wiatrzysko, aż wyje, a fe.
      • tromysza czwartek 14.10.04, 10:51
        No biedaku, ale jestes zla! Sluchaj, lekarka lekarka, a Ty chyba czujesz swoje,
        co? Niedlugo sie wszystko wyjasni. A ktory Ty masz dc?
        Zimno jest faktycznie- ja wyciagnelam dluugi szal i cala sie opatulilam.
        Dobrze, ze M. przywiozl mnie dzis do pracy. brr. U mnie slonce nie swieci.
        Przynajmniej teraz. Ale pociesz sie, ze podobno zima i jesienia duzo kobietek
        zachodzi w ciaze
        • oolga1 Re: czwartek 14.10.04, 10:55
          To może dziwne ale ja bym tak chciała jużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż
          • nejka Re: czwartek 14.10.04, 15:14
            Coś mi się zdaje, że lista jest niaktualna za sprawą Magdulki smile
            • kattrin1 Madzia czekamy na wiesci -czyzby 3 osóbka na liści 14.10.04, 15:17
              Chyba mamy juz całą trójke, zaciążonychsmile))))))))))))))))))))))
              • tromysza Re: Madzia czekamy na wiesci -czyzby 3 osóbka na 14.10.04, 15:28
                A kto oprocz magdulki???????? kurcze, nie lapie sie. chyba, ze mowisz o zuzie i
                luli
    • gumecka Lista wznowiona.... 14.10.04, 15:28
      Witam dziewczynki smile
      Strasznie jestem teraz zakręcona przez tą przeprowadzkę. Nie mam nawet czasu
      myśleć, czy jestem w ciąży, czy nie wink
      Mam do Was prośbę - aktualizujcie listę w miarę potrzeby, bo ja nie będę miała
      teraz możliwości. Chociaż kiedy znajdzie się sposobność dorwania się do sieci
      to na pewno tu zajrzę, bo jestem bardzo ciekawa, co u Was słychać smile

Szczęśliwe ciężarówki z naszego wątku :

1.lula11
      2.tiga 76

Starające się w październiku (wg kolejności testowania) :

1.violetta76 –testuje 13.10
      2.tromysza -testuje 15-16.10
      3.oolga1 -testuje 20-22.10
      4.magdulka26 -testuje 23.10
      5.aquarius72 - testuje 24.10
      6.emka1974 – testuje po 24.10 - życzymy urodzinowego prezentu smile
      7.kubusia1 - testuje 27.10
      8.30-tka –testuje 27.10
      9.lomre -kiedy testujesz?
      10.kattrin1 -teraz musi się udać smile
      11.katakli
      12.maraguska
      13.bo-gumilka
      14.thmwag1
      15.kasiagaa
      16.78monika – zamierza powrócić z urlopu we trójkę smile
      17.bombamonika
      18.uszka
      19.balbine
      20.agnieszka76r
      21.misia.dk
      22.syla-syla
      23.roleczka11 – celuje w córeczkę
      24.stachewicz
      25.didi_75 – zaczyna pod koniec października
      26.ewa11a
      27.jacpi
      28.gagat101
      29.gonia271
      30.nika782
      31.golo25 - zbija PRL
      32.pszczolka2

Dziewczyny, które zaczną w listopadzie :
      1.nejka
      2.badarka - 3mamy kciuki za wybicie chlamydii
      3.bjuti1976
      4.kingaolsz
      5.gumecka

Dziewczyny, które zaczną w grudniu :
      1.akk1 – na razie się leczy
      2.skaluz

Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają :
      1.star 242

Kochane - życzę wszystkim szybkiego przeskoczenia na samą górę naszej listy do
      grona szczęśliwie zaciążonych smile))
      • 30.tka Violetta 15.10.04, 12:39
        A co tam u naszej przodowniczki na liscie??
        Violetta, co tam u Ciebie? Jak przygotowania do wizytacji (bombowe okreslenie,
        tylko, ze ja to moge w stosunku do mojej Mamy uzywac - hihih)

Dobra, dobra - nie to nas interesuje.
        Nadal ani widu, ani slychu @????????
    • zebra102 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:29
      JA
      • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:53
        Witaj Zebra,

na jakim etapie jestes?
        • zebra102 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:58
          Jestem na etapie czekania na sobotę. Mam nadzieję że kreseczki będą dwie. Nie
          mogę o niczym innym mysleć.
          Trzymajcie kciuki.
          • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.10.04, 15:47
            Czesc Zebra! No, no... Widze, ze my tu zaraz z gratulacjami mozemy wychodzic wink

Trzymam kciuki za pomyslne testowanie. Do jutra! Melduj nam sie od razu wink
            • zebra102 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.10.04, 16:12
              Do jutra jeszcze tyle godzin, pewnie znów nie będę spać w nocy. Nerwy, brzuszek
              boli, nie wiem czy dobrze czy źle (bo nadchodzi wstrętna @). A może nerwy bo
              mój dawca materiału genetycznego (pewnie dlatego nie taki łatwy do powielenia)
              zmienia pracę i to na taką super.
              • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.10.04, 10:17
                Witam w sobotni poranek!

Jak tam, zakupy juz zrobione, sprzatanie pelna para?? Ja... w pracy crying a tu tak
                pieknie za oknem smile
                Pozdrawiam Was wszystkie i udanego, II-kreskowego weekendu (tym kt zdecyduja
                sie testowac!)

ZEBRA!! I co??
    • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:39
      Witam dziewczynki,tak sobie do Was zaglądam,trzymam kciuki i czytam Was i widzę
      że tylko ja odłożyłam starania buuuuuuuuuu,nawet nie wiecie jak mi przykro że
      muszę stać tylko z boku i się przyglądać smilesmilesmile,no i w kółko przeżywać
      tragedię,moją i nie tylko,coraz to nowe dziewczyny są na poronieniu i chociaz
      tyle mogę zrobić że je pocieszam,chyba niewiem sama co mam ze sobą
      zrobić,pocieszam je a sama czuję się fatalnie.Mam ochotę powiedzieć mojemu
      mężczyźnie że nie wytrzymam,że chcę już,teraz,najszybciej jak się da,bo czuję
      że tego potrzebuję.Żyję,wstaję rano,jem,piję,ale robię to mechanicznie,bo muszę
      wstać.Dziewczynki jest ze mną coraz gożej.Przepraszam że Was że psuję Wam
      nastrój,ale tylko tu mogę się wygadać.Cieszę się z każdych dwóch
      kreseczek,chciałam żebyście wiedziały że jestem z Wami.Dobra kończę bo
      strasznie się rozgadałam.Sciskam mocno i mam nadzieję że szybko będę z Wami.
      • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:50
        Witaj Star,
        ja zniknelam jakis czas temu z poronienia, bo to przerastalo moje mozliwosci.
        Owszem, pocieszalam tam nowe dziewczyny, jak tylko potrafilam najlepiej, ale to
        zle dzialalo na moja psychike. Zachowywalam sie tak jak piszesz. Tutaj czlowiek
        zaczyna "zyc" kreskami, owu, tempka, ciaza i dniami cyklu.

Pozdrawiam
        Trzymaj sie
        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 15:50
          ...zniknelam, zanim jeszcze dostalam zielone swiatlo na starania...
          • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.10.04, 16:52
            Kochana 30-tko,ja niby mogłabym się zacząć starać,ale mamy teraz inne plany
            życiowe,chcemy kupić działkę i wybudować domek,pracuje tylko jedno z nas,oj
            jakie to wszystko pogmatwane,chciałabym wszystko naraz,ale tak się nie
            da.Wszystko się poplatało sadsadsad.Ale mam nadzieję że wszystko się ułoży.Ja
            jestem tutaj z Wami,a o tamtym forum chyba masz rację,czuję się jeszcze gożej
            jak tam wróciłam,nadal mam w ulubionych to forum i tak jakoś samowolnie tam
            wchodzę i widzę coraz to nowe nieszczęścia.Oj jakos nie umiem sobie
            poradzić.Ale postaram się cieszyć się razem z Wami,bo może już niedługo Wy
            będziecie się cieszyć ze mną???Pozdrawiam i sciskam i dziękuję za słowa
            pocieszenia.
      • kattrin1 Do Star-nie jesteś sama:)))))))) 14.10.04, 19:14
        Star, nie jesteś sama, ja tez na jakiś czas, niewiadomo jaki musze odłożyc
        starania i stac z boku...nie bede sie rozpisywać, bo łezka sie kręci w oku...
        Jedno mogę Ci napisac: zawsze znajdziesz w nas pomocną ręke, zawsze mozesz sie
        wyżalić wykrzyczeć i czekać razem z nami na ten przepiękny cud jakim jest
        maleństwo.
        Mysle,ze jak bedziesz częściej zagladać i wypłakiwać sie w tzw. nasz rękaw,
        bedzie Ci lepiej. A juz napewno niedługo powiadomisz nas o swoim malusim
        szczęsciu, modle sie za to gorącosmile))))))))))))))))))
        Pozdrawiam Cię mocno i cieplutko
        • star242 Re: Do Star-nie jesteś sama:)))))))) 14.10.04, 22:16
          Oj Kattrin teraz to mi głupio że jestem taka próżna,ja nie chcę żeby
          którakolwiek z nas stała oboksadsad.Wiecie co dziś zrobiłam?Wyciągłam tamten test
          i płakałam "do niego",tylko że zapomniałam go schować i mój facet myślał że
          znów robiłam,spojrzałna mnie jak na wariatkę,a mi się zrobiło głupio.Oni tego
          nigdy chyba nie zrozumią!!!!!!Pewnie że będę tu z Wami,tylko nie chciałabym Wam
          za bardzo truć głowy.Co ja bym bez Was zrobiła????Pozdrawiam i sciskam mocno i
          Kattrin Ty też będziesz się cieszyć dwoma kreseczkami smilesmile.Dziękuję za ciepłe
          słowa
          • tromysza Piatek nie najlepszy 15.10.04, 10:15
            Zrobilam, kretynka, test. Wczoraj. I wyszla jedna kreska. Zrobilam ten
            piekielny test choc czulam, ze nic. Nie przyszla jeszcze @. Przyjdzie dzis, a
            pewnie jutro.Ale zastanowilam sie czy kupic sobie spodnie. I pomyslalam: po co
            mam kupowac jak jestem w ciazy. Za miesiac sie w nie nie zmieszcze. A potem
            kupilam o rozmiar wiekszy. A potem zrobilam test. I wyszla I kreska.
            Fu......... (tu strasznie przeklenstwo). Jestem dzis wsciekla przed @. Moja
            przyjaciolka - ktora wrozy (i zwykle sie sprawdza) mowila, ze teraz jeszcze nie
            jestem w ciazy. Ale myslalam, ze sie myli. Nie mylila się.Przechodze chyba do
            staran listopadowych. I jest mi smutno, zle. Jestem WSCIEKLA. A jutro musze
            przyjsc do pracy. I w niedziele pewnie tez. I tyle. Przepraszam, ze Was zalalam
            negatywnymi emocjami.
            • oolga1 Re: Piatek nie najlepszy 15.10.04, 14:30
              A FU..... proszę mnie nie odrażać cudze myśli negatywne i smuteczki podnoszą
              mnie na duchu, bo nie jestem sama- taka za mnie podlizna, haha. Idź może na
              krew, bo zła to możesz być od samago myślenia o tym: tempka, ból jest czy
              nie,kiedy robić ten cholerny test i tak w kółko, ja tak mam, kota można dostać.
    • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.10.04, 10:31
      Hej dziewczyny co tam u Was ?? Ja jestem troszkę skołowana ,nie wiem co sie
      dzieje w moim organiźmie.Dziś 21dc mam małe plamienie ,nie jest to krew tylko
      taki brązowy śluz.Kurcze @ powinna przyjść za tydzień nie wiem co jest
      grane.Biorę duphaston i nie powinnam mieć takich plamień,bynajmniej nie miałam
      ich w poprzednich cyklach,wszystko było co do dnia.A tu masz babo placek.Ech
      chyba nici z tegi cyklu szkoda sie łudzić ,pewnie trzeba będzie zacząć
      listopadowe starania.POzdrawiam Was ciepło smile))

• ewkaczo Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.10.04, 11:02
        czesc magdulko!
        u mnie dzis pojawila @ fuuuujsad w 31dc-straszne.Ale widac tak musialo
        byc...Jesli chodzi o twoje plamienia to niestety nie moge ci nic doradzic bo
        nigdy czegos takiego nie mialam przed @ wiec nie wiem.ale na razie sie nie
        przejmuj...czekaj spokojnie...smile
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.10.04, 11:08
        Witajcie kochane w sobotę smile
        Dorwałam się do kompa u męża w pracy.
        Przenieśliśmy już wszystkie graty i opuściliśmy stare mieszkanie. Od
        poniedziałku będę w pracy i będę mogła Was regularnie czytywać.

Magdulko - u mnie niestety jest trochę podobnie - już od kilku dni mam brązowe
        plamienia i niestety nie wróży to dobrze (stawiam na niedomogę lutealną, bo w
        poprzednim cyklu było podobnie)...
        W moim przypadku konieczna będzie wizyta u gina i badania hormonalne, ale może
        u Ciebie to są plamienia implantacyjne??? (jeśli jesteś około tygodnia po owu,
        a po drugie nie miałaś czegoś takiego w poprzednich cyklach). Tego Ci bardzo
        życzę.

A wszystkim życzę wypoczynku weekendowego, papapa, do poniedziałku smile
        • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.10.04, 21:50
          Hej,

U mnie 23dc, 6 dni po owu i... też mam lekkie plamienie (właściwie ślad
          plamienia). Nie wiem, czy sie już cieszyć czy juz płakać. Staram się nie
          nakręcać, ale same wiecie, że niezbyt to sie udaje.

Pozdrawiam na weekend,
          Marzena
          • oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 18.10.04, 08:22
            Drogie Panie witam w ten chmurny dzień.
            Emocje sięgają zenitu - po 9 idę oddać krwe (wrrrrrrrrrrr, jak ja tego nie
            lubię) i powinnam widzieć czy może .... .
            Pół nocy nie spałam, a przez drugą połowę zasypiałam by za 5 minut się obudzić
            i sprawdzić, która godzina - obłęd. Czyli jestem niewyspana, jak diabli, a mimo
            to temp. 37,0, więc humorek raczej dopisuje. Może jak macie czas to módlcie się
            trzymając kciuki, bo wyniki będą po 12, czylli jak dożyję to się dowiemy.
            Olga
            PS EMECZKO może to nic nie znaczy ale ja ok.5-7 dni po owu też miałam ślady
            krwi raz, a nigdy tak nie było, więc też się łudzę pozytywnie.
            • kattrin1 Olgo- trzymam mocno kciuki:))))) 18.10.04, 08:27
              A ja witam słoneczkiem i błekitnym niebem, szkoda tylko że na zewnątrz, a nie
              wew., ale ...nie o tym chciałamsmile
              Olgus od 9 trzymam mocno kciukasy aż do 12, i czekam na wiesci od Ciebie, mam
              nadzieje ze dzidzia juz sobie uwiła w Tobie malusie gniazdkosmile))))
              Trzymaj sie mocno, Buziak Kasia
    • stachewicz zaczynamy starania - jestem zmeczona 18.10.04, 08:40
      zaczynam wreszcie te moje upragnione starania. chlamydii czasowo nie mamy z
      mezusiem... zreszta lekarz i tak kazal przerwac leczenia antybiotykowe na razie
      i starac sie po prostu. dostalam clo, dostalam duphaston i mam dzialac. od
      poronienie minelo dwa miesiace. no zobaczymy. dzisiaj 5 dzien cyklu, testy owu
      czekaja. przeczytalam na forum ze jak sie nierze clo to trzeba zrobic pierwszy
      test owu trzy dni po clo. mam tylko jeden problem - nie ciesze sie ze staran,
      nie robie soebie nadzie. kiedys wydawalo mi sie ze dwie krechy to juz dziecko i
      ze to wszystko takie proste. teraz po tym poronieniu wiem ze to dopiero
      poczatek. lykam tabletki i czekam. ale jakos tak spokojnie. no wiec gdzies za
      tydzien owu. testowanko z kri w ostatnim dniu duphasonu czyli 8 listopada.
      pozdrawiam was serdecznie

asia
      • kattrin1 Re: zaczynamy starania - jestem zmeczona 18.10.04, 08:53
        Asiu bardzo sie cieszę ze żescie wybili to paskudztwo i mozecie zacząc
        starankasmile))masz świetne podejscie i mysle ze zapewne Wam sie szybciutko udasmile))
        Łykaj lekarstwa, dbaj o siebie i czekamy na wynik w listopadzie, mam nadzieje
        usłyszeć od Ciebie o II kreseczkachsmile))))))))))))
        Pozdrawiam cieplusio, Kasia
        • aquarius72 LISTA + kciuki dla Olgi :-) 18.10.04, 09:39
          Witajcie dziewczynki smile

Co tam u Was słychać???

Violetta76, Tromysza, Oolga, Magdulka - na wieści od Was czekamy szczególnie
          niecierpliwie - dajcie znać.

Powstał dalszy ciąg naszego wątku - proponuję, żeby może pisać tam, bo niektóre
          dziewczyny narzekają, że nasz tasiemiec trudno się otwiera. Co Wy na to ? (ja
          przyznam, że już zżyłam się z tym przez te kilka miesięcy, ale wola większości
          zadecyduje).

1.lula11
          2.tiga 76

1.violetta76 –test negatywny, @ niet, co słychać?????
          2.tromysza -testuje 15-16.10 co u Ciebie???
          3.oolga1 -testuje 20-22.10 , kciuki dla Ciebie już zaciśnięte smile
          4.magdulka26 -testuje 23.10
          5.aquarius72 - testuje 24.10
          6.emka1974 – testuje po 24.10 - życzymy urodzinowego prezentu smile
          7.kubusia1 - testuje 27.10
          8.30-tka –testuje 27.10
          10.kattrin1 - co u Ciebie ?
          11.katakli
          12.maraguska
          13.bo-gumilka
          14.thmwag1
          15.kasiagaa
          17.bombamonika
          18.uszka
          19.balbine
          20.agnieszka76r
          21.misia.dk
          22.syla-syla
          24.stachewicz - życzymy owocnego października smile
          26.ewa11a
          27.jacpi
          28.gagat101
          29.gonia271
          30.nika782
          31.golo25 - zbija PRL
          32.pszczolka2
          33.ewkaczo
          34. zebra102

1.nejka
          3.bjuti1976
          4.kingaolsz
          5.gumecka

2.skaluz

1.star 242

Kochane - życzę wszystkim szybkiego przeskoczenia na samą górę naszej listy do
          grona szczęśliwie zaciążonych smile))
          • emka1974 Re: LISTA + kciuki dla Olgi :-) 18.10.04, 10:03
            Trzymam kciuki za testujące dziewczyny!!!

Mogę pisać w krótszym wątku; też się z tym zżyłam, ale najważniejsze jesteście
            Wy - gdzie Wy, tam forum wink

Emka
          • 30.tka Re: LISTA + kciuki dla Olgi :-) 18.10.04, 13:08
            A ja bym chciala zostac na tym forum. Zzylam sie juz z Wami, z Waszymi
            imionami/nickami, z Waszymi problemami, i co by nie mowic: TERMINAMI.

A u mnie ten cykl raczej bezowocny. Dzis temp spadla 36,4 (pods.tem.36,36)
            • bjuti1976 Dziewczyny, proszę o dobre słowo 18.10.04, 13:16
              Dziewczyny,

Ja stanowczo za dużo przebywam na tym forum i ciąglę coś wyczytuję.

Dziś wyczytałam, że jak kobieta miała wypalaną nadżerkę, to będzie miała
              trudności z zajściem w ciążę, a ja miałam taki zabieg, już dawno, ale po tym
              zawsze blizna na szyjce zostaje.

Czy któras umie coś na ten temat powiedzieć? Pocieszcie mnie... sad(

Miałam jak dotychczas całkiem wyluzowane podejście, teraz to się będę stresować.

Ech.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Marta
              • aquarius72 Re: Dziewczyny, proszę o dobre słowo 18.10.04, 13:30
                Bjuti, nadżerka nie ma wpływu na samo zajście. Jeśli została duża blizna, to w
                ciąży trzeba mieć pod kontrolą szyjkę (czy nie ma niewydolności, jeśli jest
                zakłada się specjalny szew). Może się też zdażyć pęknięcie szyjki (w miejscu
                blizny po wypalaniu) przy porodzie. Ale nie stresuj się tym za bardzo, bo jak
                zajdziesz, to Twój gin na pewno będzie miał sprawy pod kontrolą.

Ps. Jeśli nadżerka nie była duża, to tym bardziej bądź spokojna. A lepiej, że
                nadżerkę wypalono, niż miałabyś mieć z tego powodu kłopoty zdrowotne.
                • bjuti1976 Aquarius 18.10.04, 14:02
                  Aquarius,

Dzięki Ci stokrotne za rzeczową odpowiedź. Nadżerka nie była głęboka ale
                  rozległa i lekarz sie bał co będzie, jak się zacznie rozrastać wgłąb, dlatego
                  podjął decyzję o wypalaniu.

Kurka, przeżyję nawet ten cholerny szew, nawet na ustach wink, żeby tylko było OK
                  jak przyjdzie co do czego.

Dzięki jeszcze raz!

Buźka

Marta
            • aquarius72 Re: LISTA + kciuki dla Olgi :-) 18.10.04, 13:34
              30.tka napisała:

> A u mnie ten cykl raczej bezowocny. Dzis temp spadla 36,4 (pods.tem.36,36)

A może ten spadek, to "impantation dip"?, czyli spadek tempki w chwili
              zagnieżdżenia?
              • 30.tka Re: LISTA + kciuki dla Olgi :-) 18.10.04, 14:55
                Aquarius!!!!

Ty to potrafisz podniesc na duchu! Wielkie dzieki! No ale to juz 10 dpo...
          • kubusia1 Re: LISTA 18.10.04, 13:29
            Witam,
            U mnie 22dc i chyba stracony październik. W dni kiedy powinniśmy się przytulać
            aby zasiać fasolkę mężuś rozchowował się... Nic innego mi nie pozostaje jak
            trzymać za WAS kciuki i zapisać się na listopadowe starania chyba, że natura
            spłata figla...
            Pozdrowienia.
            • aquarius72 Kubusiu... 18.10.04, 13:32
              Życzę Ci tego figla od Matki Natury...
    • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 18.10.04, 14:01
      Olgo słoneczko Ty moje trzymam kciuki za piekny wynik,oby ten cykl był Twoim
      ostatnim smile)))).Pozdrawiam.Ja juz w tym tyg się dowiem czy jestem zafasolkowna
      czy tez nastepny cykl przed nami smile).

Chcę zajść tak jak słoneczko
    • malgonek Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 18.10.04, 15:07
      czesc dziewczynki, ja tez teraz bede si ejuz 3 cykl starac. Jak pisalam w
      ostatnim cyklu w owulacje nie wyszlo.Nikt nie wie dlaczegó. No coz dziewczyny
      musimy sie starac i dbac o mezow czy tez po prostu naszych mezczyzn, zeby sily
      mieli takie tepo wytrzymyc.Bo wiadomo w tygodniu jest duzo pracy itp...Ja
      jestem teraz w 6 dniu cyklu i juz wczoraj sobie pofolgowalismy, bo @ juz nie
      ma.I naprawde bedziemy sie starac. W tym cyklunie bede juz testow ciazowych
      robic.Zeby nie bylo rozczarowania...i mam jeszcze 2 testy owulacyjne od evy i
      nie w jakie dni je zrobic?????Ja niestety bralam pigulki ponad 10 lat i tego
      sie wlasnie boje...i jak ja sie boje.Tez bralyscie tak dlugo? Mam 30lat
      pozdrowionka
    • kattrin1 Olga i jak???????????? 18.10.04, 15:20
      Strasznie sie denerwuje... jak wynik???
      Daj znać,
      Buziak Kasia
    • gonia271 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 05:12
      Czesc kobitki,
      buuu - niestety przyszla ta wredna @. Jedyne pocieszenie jest takie, ze z moimi
      cyklami to jeszcze sie zalapie na kolejne pazdziernikowe starania. A jak
      wiadomo pazdziernik to .... OBY!
      Trzymam kciuki za wszystkie testujace wkrotce, a jest Was sporo smile
      Pozdrawiam
      G.
      • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 10:17
        Cześć Kochane,ale dziś miałam piękny sen!!!Moje dziecko wyciągło piąstkę przez
        brzuszek,dziewczyny to było takie realne że aż wierzę że to jest własnie takie
        uczucie i że go jeszcze doświadczę w realusmilesmilesmile.Oj,ale chyba za dużo o tym
        myślę,ale takich snów chciałabym więcej.Sciskam mocno i trzymam kciuki za wasze
        kreseczki,buuuuuuuziaki wielkie

• 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 09:00
      Czesc Babeczki!!!

Dzis 20 dc, tempka po wczorajszym 36,4 dzis ponownie 36,6!!! Aquarius, czyzbys
      miala racje, ze to bylo zagniezdzenie?

Oj... nie wytrzymam z testem do 27-10. Jesli do sob nie bedzie @ to testuje!

Pozdrawiam
      • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 09:02
        A co z ZEBRA?

Czy ktos slyszal, jak jej poszedl test?
        • aquarius72 ZNOWU LISTA 19.10.04, 10:09
          Cześć,
          Trochę nam się rozjechało z tymi dwoma wątkami, więc postanowiłam nadal pisać
          tutaj. Poczytałam tu i ówdzie i uaktualniłam nieco naszą listę. Ciekawe, co
          słychać u Violi i Olgi, nie wiadomo, co z Zebrą - napiszcie....

1.lula11
          2.tiga 76

1.violetta76 –test negatywny, @ niet, co słychać?????
          2.oolga1 -testuje 20-22.10 , kciuki dla Ciebie już zaciśnięte smile
          3.magdulka26 -testuje 23.10
          4.aquarius72 - testuje 24.10
          5.emka1974 – testuje po 24.10 - życzymy urodzinowego prezentu smile
          6.kubusia1 - testuje 27.10 (może Matka Natura jednak spłata figla?)
          7.30-tka –testuje 27.10
          8.gagat101 -trzymamy już kciuki
          10.tromysza -nowy cykl, kiedy następne testowanie?
          11.katakli
          12.maraguska
          13.bo-gumilka
          14.thmwag1
          15.kasiagaa
          17.bombamonika
          18.uszka
          19.balbine
          20.agnieszka76r
          21.misia.dk
          22.syla-syla
          24.stachewicz - życzymy owocnego października smile
          26.ewa11a
          27.jacpi
          28.gonia271- nowy cykl, kiedy testowanie?
          29.nika782
          30.golo25 - zbija PRL
          31.pszczolka2
          32.ewkaczo
          33.zebra102
          34.malgonek

1.nejka
          3.bjuti1976
          4.kingaolsz
          5.gumecka

2.skaluz
          3.kattrin1 - co się stało???

1.star 242
        • zebra102 Re: A co z ZEBRA? 19.10.04, 14:17
          Test poszedł niedobrze, jedna kreska. Zrobiłam w sobotę, ale nie pisałam bo
          bardzo mi przykro. Staram się nie to nie myśleć, łezki to mi same się pchają do
          oczu. Kupiłam sobie spodnie, ciaśniutke i ładniusie, ale chętnie je szybko na
          półkę odłożę. Mąż dostał tą pracę i pytał czy ja chce odejść z mojej - moją
          pracę nawet lubię, ale powiedziałam, że tak, jak tylko zostanę etatową mamusią.

Aquariusku nie skreślaj mnie z października, mam jeszcze szansę 30-ego lub 31-
          ego. Kupiłam testy owulacjne - baaaardzo drogie.
          • aquarius72 Re: A co z ZEBRA? 20.10.04, 08:17
            Zebro,
            Test negatywny, ale @ jeszcze nie ma? Bo jeśli tak, to jeszcze różnie może
            być...
            A jeśli wredna @ jednak przyszła, to daj znać, kiedy kolejny test.
            Trzymam kciuki za Ciebie smile
            • emka1974 Może listopad? 20.10.04, 09:29
              Hej,

U mnie raczej klapa. Dziś 27dc, zaczyna się jakieś plamienie, chyba z dodatkiem
              krwi, więc raczej @. Jestem tak zaskoczona, że prawie się nie zdenerwowałam.
              Nic nie rozumiem. Miałam cykle 31, w zeszłym miesiący 27 (owu 16dc.), teraz 26
              (owu 17dc.). Poprzednio skrócenie cyklu zwaliłam na karb silnego stresu, ale
              teraz? Druga faza jest podobno za krótka, ale nie wiem co to oznacza i w czym
              jest problem. Macie jakąś koncepcję?

Emka
              • aquarius72 Re: Może listopad? 20.10.04, 09:51
                Emeczko,
                póki nie ma normalnego krwawienia miesiączkowego, to wszystko może się zdarzyć.
                Są przecież plamienia w ciąży w terminie okresu.
                Ale - na wszelki wypadek dobrze byłoby, gdybyś oznaczyła sobie progesteron, bo
                przy jego niedoborze zdarzają się plamienia przed okresem.
                Teraz musisz poczekać na rozwój wypadków.
                Jeśli okres jednak przyjdzie, to koniecznie oznacz ten progesteron (jeśli nie
                zdążysz w tym cyklu, to w następnym, bo badanie powinno być po owulacji).
                Absolutne minimum fazy lutealnej to 9 dni, jeśli jest mniej to jest powod do
                niepokoju.
                3mam kciuki
                • emka1974 Re: Może listopad? 20.10.04, 10:06
                  Aquariusku,

Robiłam progesteron w zeszłym miesiącu, w 24d.c Wynik=91,1 nmol/l (norma w
                  fazie lutealnej 8,00-75,00). Jest sens robić w tym miesiącu (o ile to nie @)?
                  Mam Duphaston - brać go? Tylko przy tak wysokim progesteronie, to chyba
                  placebo...

Emka
                  • aquarius72 Re: Może listopad? 20.10.04, 11:14
                    Progesteron faktycznie OK.
                    Jeżeli to tylko plamienie, to może poczekaj trochę jak się rozwinie sytuacja
                    (czy zacznie się krwawienie, czy plamienie ustanie), a może zrobisz już betę?
                    (miałaś testować po 24-tym, ale beta powinna już wyjść)
                    • emka1974 Re: Może listopad? 20.10.04, 11:44
                      Ale ja się boję, że wyjdą te dwie kreski, a potem przyjdzie @. Tak, jak
                      wtedy... Dlatego chciałam testować jak po cyklu 31-dniowym + 2 dni.
                      • aquarius72 Re: Może listopad? 20.10.04, 12:37
                        Rozumiem Cię, strach jest niestety nieunikniony...
                        Ale z drugiej strony, gdyby wyszły jednak dwie mogłabyś od razu umówić się do
                        lekarza i dobrze zadbać o ciążę od samego początku. Wiem, że ten początek jest
                        taki, że niewiele od nas zależy, ale lepiej mieć poczucie, że zrobiło się
                        wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze, prawda?
                        Życzę Ci teraz dużo siły i odwagi (no i szczęścia, oczywiście smile
                        • emka1974 Re: Może listopad? 20.10.04, 12:59
                          Chyba lepiej nie robić testów przed terminem @, bo... wiadomo. Jak sama
                          piszesz, teraz niewiele od nas zależy. Progesteron mam wysoki, więc i tak
                          lekarz mi nie da progesteronu, bo po co? Umówiłam się z lekarzem, że przyjdę
                          do niego ok. 5 dni po terminie, czyli w przyszły piątek. Pozostaje czekanie.

Na razie, odpukać, plamienie nie potórzyło się (tylko rano troszeczkę), więc to
                          może takie ciążowe plamienie w terminie @ wink Oby.
                          • aquarius72 Re: Może listopad? 20.10.04, 13:21
                            Przemawia przez Ciebie głos rozsądku - to dobrze smile
                            W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak trzymać za Ciebie kciuki bardzo
                            mocno
                            ********************************************************************************
                            ********************************************************************************
                            • emka1974 Re: Może listopad? 20.10.04, 15:06
                              Dzięki, Aquariusku.
                              Tylko trzymaj bardzo, bardzo, bardzo mocnowink
    • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 10:41
      Aquarius i co tam u Ciebie słychać ,jakieś objawy ,znaki szczególne masz ,bo ja
      nie.Ja czuje że ten wredny @@@@@ przylezie w sobotę.Tak sie boję robić testu
      ale muszę wiedzieć czy mam odstawić duphaston czy nie.Boję sie widoku I kreski
      i załamania.Przecież ja sie pogrąże jeszcze bardziej.Ten cykl daje mi tak
      popalić jak żaden inny.Wiem że nie mam na nic wpływu ale rozczarowanie jest
      okropnie bolesne.Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym
      miesiącu.Pozdrawiam.

• aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 11:02
        Cześć Magdulko smile
        Ostatnie dwa dni były u mnie okropne : plamienie było naprawdę mocne, brązowego
        koloru, do tego naprawdę przepodły nastrój - byłam na stówę pewna, że @ tuż tuż
        (szczególnie ten zły nastrój i płaczliwość).
        Dziś o dziwo plamienie ustało, śluz jest prawie biały (no, może ociupinkę
        różowawy), a nastrój też lepszy, ale to chyba zasługa dziewczyn z forum
        Poronienie, które podtrzymały mnie na duchu. Owulację (wg testów Ewy) miałam
        około 9.10, więc teraz jestem ok. 10 dni po owu. Tempki nie mierzę, więc się
        nie nakręcam - que sera - sera...
        Co do testów - złota zasada - czekać do dnia spodziewanej miesiączki. Już
        lepiej dostać @, bo wtedy sobie człowiek popłacze, ale zaraz zaczyna już myśleć
        o następnym cyklu.
        Magdulko - jakoś dotrwamy smile
    • gumecka Jestem ciekawa.... 19.10.04, 10:59
      Witam!
      Jak tam samopoczucie, moje jakos nie bardzo bo znowu musze dybac do pracy i
      nawet czasu na przytulanki z mezem nie mam sad Wlasnie czekam na @, to 31dc i
      jakos jej nie widac i mam nadzieje jej niezobaczyc juz, trzymajcie kciuki za
      mnie. Ostatnio podotykalam sobie zafasolkowanego brzusia, moze pomoglo, oby.
      pozdrawiam
      jola
      • aquarius72 Re: Jestem ciekawa.... 19.10.04, 11:08
        Jolu,
        U mnie też 31 dc smile
        Nie wiedziałam, że już się staracie. W takim razie życzę..............wiesz
        dobrze, czego smile
    • kasiuula Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 11:00
      JA STARAM SIE OD LUTEGO !!! MAM NADZIEJĘ ŻE TO BĘDZIE OSTATNI MÓJ MIESIĄC !!!!
    • kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 11:16
      Mnie kochana aquarius mozesz przesunąć na przyszły rok... chyba załoze nowy
      watek starających sie w nowym roku, buuuuusad((

Moje hormony szleja w 5dc. LH 12,5 mlU/ml ponad normę troche, a FSH - w
      srodeczku normy...takze koszmar hormonalny wraca....
      załamka totalna, nie wiem co sie dzieje....
      Narazie zaprzestaje starań, niestety...

Ale Wam kochane życze II grubasnych kresek jak najszybciejsmileKasia
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 11:38
        Kasiu,
        Już czytałam o Twoich kłopotach...
        Wpisałam Cię na grudzień, ale tą sprawę z hormonami trzeba wyjaśnić...
        Poza tym nawet lecząc się - można się nadal starać - natura ma swoje tajemnice
        i czasem potrafi nas zaskoczyć.
        Koniecznie daj znać o efektach diagnostyki.
        Pa
        • kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.10.04, 13:05
          Aquariusku narazie nie wpisuj mnie na liste,
          bede tu z Wami duszkiem tylko, czekała na dobre wiesci od Was...jak widac to
          naprawde bedzie najpłodniejszy miesiacsmile))))))

Ja sobie odpuszczam jednakże, wole dowiedziec sie co mi jest...
          jak coś bede wiedziała to napewno dam znać...

Trzymajcie sie dziewczynki i obyście szybko z tego wątku przeniosły sie na
          cięzarne forumsmile))))))))))))))))))Życze Wam tego z całego serduszka, Kasia
    • gumecka Do aquariuska... 19.10.04, 13:02
      Bede trzymac kciuki za ciebie. Ciekawe ze trafilo nam sie tak samo no nie.
      Miejmy przynajmniej cicha nadzieje na to ze sie uda. smile ja zmykam teraz do
      pracy a tak mi sie nie chce, dobrze ze sloneczko swieci i troche cieplej sie
      zrobilo. Pozdrawiam
      • tromysza Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 09:05
        ... zaciazyc w pazdzierniku???? Gdzie nasza pani socjolog?! Bez niej sie gubie.
        Bo na razie wychodzi, ze wiekszosc przepisana na listopad (ew. koniec
        pazdziernika)
        • aquarius72 Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 09:17
          Cześć Tromyszko smile
          Zgłasza się forumowa socjolog (niech Ci będzie).

Na razie zacichło, bo sporo dziewczyn wysiaduje swoje jajeczka i czeka, czy coś
          sie wykluje smile
          Mam nadzieję, że niebawem przeczytamy jakieś pozytywne wieści.
          Czekamy co u :
          Emki, Magdulki, Gumecki, 30.tki, Gagat, Oolgi, Kubusi (no i u mnie)
          Nie wiemy na 100% co u Violi, Zebra też nie napisała, czy dostała @, a póki @
          nie ma to wszystko może się zdarzyć...
          Mam nadzieję, że kogoś nie pominęłam, jeśli tak to wybaczcie (tak to jest, jak
          kradnie się czas pracodawcy).
          Tak więc jest za kogo trzymać kciuki.
          A Ty Tromyszo jeszcze się chyba załapiesz na starnia październikowe???
          • tromysza Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 09:19
            Raczej juz listopadowe. Dzis mam 4dc. Teoretycznie jednak wszystko jest
            mozliwe. Kochane, trzymam za Was mooooooooooooooooooooooocno kciuki!!!! Musicie
            pracowac na statystyke. Ktos musi "wyjsc" z pazdziernika z fasolka!!!
            • magdulka26 Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 10:19
              Mi sie na pewno nie udało wczoraj na teście I wredna kreska !!!!!!!!!!!!!
              Czekam na @ ma być w sobotę ,chyba się załapię na końcówkę października ze
              staraniami ale to dosłownie na dwa dni końcowe dni.Dobrze że moje @ są tylko 3-
              dniowe to szybko zacznę nowe starania .Pozdrawiam.

• aquarius72 Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 10:29
                Magdulko - nie chcę Ci robić płonnych nadziei, ale negatywne testy przed
                terminem @ zdarzają się bardzo często.
                Poczekaj spokojnie do tej soboty, bo różnie może być... smile
                • stachewicz Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 11:00
                  no ja tez czekam na efwekty tego niby plodnego pazdziernika. na razie juz dlugo
                  nasza lista sei nie wydluza. ja mam teraz 9 dc wiec w weekend szykuje sie
                  dzialanie. no a potem jak to ktos ladnie nazwal wysiadywanie jajek.
                  pozdrawiam
          • 30.tka Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 11:36
            30.tka melduje sie na posterunku!

Wysiadywanie jajeczek (hm... naprawde nie mialabym nic przeciwko, gdyby byla 2
            na raz) trwa. W bardzo dobrych "cieplarnianych" warunkach. Dzis 22 dc 36,7
            (podst.tem.cylku 36,36); w poprzednich cyklach temp juz spadala ponizej
            podstawowej smile ALE staram sie nie NAKRECAC (w zasadzie mam mnostwo pracy, wiec
            nie mam czasu). W ciagu 2-3 dni wszystko bedzie jasne! Bardzo chcialabym
            wytrzymac z testem do 28 dc, ale podejrzewam, ze w weekend zatestuje.

Trzymajcie sie
            • aquarius72 Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 11:46
              Ja też testuję w weekend i z tego, co wiem Emka też (nie wiem, jak Magdulka)...
              Tempki teraz nie mierzę, bo jakoś tak mi się rano nie składa, objawów nie mam
              żadnych (żadnych bóli, kłuć itp). Tylko to plamienie parę dni temu było takie
              nietypowe, ale po poronieniu te nietypowości są chyba typowe...
          • kubusia1 Re: Dziewczynki czy ktorejs sie udalo.... 21.10.04, 12:44
            Cześć Kochaniutkie (chyba tak mogę)
            A ja czekam i czekam, ale dopiero 25dc, tempka 36,95. Mam cichą nadzieje, że
            nie przyjdzie do mnie @. Cichą ponieważ czuję,że zaczyna się pobolewanie
            podbrzusza jak na okres więc listopadowe starania zbliżają się wielkimi
            krokami. W listopadzie najważniejsze dni prawdopodobnie przypadną ok 12-14
            listopada a od 11.11 do 14.11 mamy z mężusiem wolne smile))).
            Trzymam kciuki za Wasze II kreseczki.
    • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.10.04, 12:45
      Ja nie testuję ,szkoda mojego zdrowia psychicznego wink).Czekam do soboty jak
      myszka pod miotłą.Ja wiem że ona przyjdzie ,ona zawsze przychodzi na wredota
      @.No chyba że nie przyjdzie to co innego ,ale to już prędzej mi kaktus na ręce
      wyroście niż by @ miała nie przyjść.Powolutku na listopada się
      nastawiam.Chociaż jak @ sie nie spóźni to załapię sie na dwa dni
      października smile)

• aquarius72 JOLA - GUMECKA ZACIĄŻONA !!!!! 21.10.04, 13:07
        Pewnie przeczytałyście już tą wiadomość na forum smile
        A pisała, że chyba przełoży starania, potem coś, ze czeka na @ i ona nie
        przychodzi, aż dziś gruchnęła z wieścią o pozytywnym teście

JOLU - GRATULUJEMY - ślij nam wiruski smile
    • gumecka Mam dwie II.... 21.10.04, 13:06
      Zrobilam sa dwie II,teraz musze do lekarza, jak myslicie kiedy sie zglosic? Po
      ostatnich przejsciach nie mam pojecia czy odrazu czy odczekac hm, sama nie
      wiem.Poradzcie. Jola
      • aquarius72 Re: Mam dwie II.... 21.10.04, 13:08
        Ja myślę, żebyś sobie oznaczyła progesteron i ew. betę, wynik w łapkę i zaraz
        do lekarza. I uważaj z tą Twoją pracą - teraz łatwo się przeziębić.
      • 30.tka Re: Mam dwie II.... 21.10.04, 13:41
        Woooow! Gratulacje!
        Przesylaj wiruski!
    • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.10.04, 13:52
      No pięknie Jolu i moje gratulacje,tylko naprawdę uważaj w tej pracy,ubieraj się
      baaaaaardzo cieplutko.A moze jednak zrezygnujesz teraz z tej pracy?Nio bo idzie
      zima!!!Tymczasem trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas.Sciskam mocno
      • golo25 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.10.04, 14:39
        Przez króki czas do Was nie zaglądałam i proszę - same dobre wieści na dziś. Aż
        miło czytać. U mnie dziś 14 d.c. - teoretycznie owulacja i tak się czuję. Ale
        zbijam prolaktynę, więc nie wiem jak to jest na 100%. Ale przecież postarać się
        nie zaszkodzi, więc pomęczę dziś mojego męża. Bezstresowo. Jak nic z tego nie
        wyjdzie - to czekam na listopad. Pozdrowionka.

Gosia
        • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.10.04, 19:21
          Nie wiem, czy będzie potrzeba testować w weekend. Chyba nie, bo plamienie trwa,
          więc zaraz przeobrazi się w @. Eeee, idę stąd, nie będę Wam smucić...

Jeszcze raz gratulacje dla przyszłej Mamy i Fasolki wink
          • aquarius72 LISTA 22.10.04, 08:25

• aquarius72 Re: LISTA 22.10.04, 08:38

1.lula11
              2.tiga 76
              3.gumecka

Dziewczyny, na wieści od których czekamy :

1.violetta76
              2.oolga1
              3.magdulka26 -termin @ na 23.10 (może jednak nie przyjdzie?)
              4.aquarius72 - testuje 24.10 (o ile wytrzyma)
              5.emka1974 – termin @ po 24.10 mimo wszystko życzymy urodzinowego prezentu smile
              7.30-tka –testuje 27.10
              8.gagat101 -trzymamy kciuki za betę
              9.78monika - jakie wieści po urlopie?
              10.zebra102

Dziewczyny w trakcie starań :

1.roleczka11
              2.stachewicz
              3.golo25
              4.pszczolka2
              5.ewkaczo
              6.malgonek
              7.kasiuula
              8.didi_75
              9.gonia271

Dziewczyny, od których nie mamy wieści :

1.lomre
              2.katakli
              3.maraguska
              4.bo-gumilka
              5.thmwag1
              6.kasiagaa
              7.bombamonika
              8.uszka
              9.balbine
              10.agnieszka76r
              11.misia.dk
              12.syla-syla
              13.ewa11a
              14.jacpi
              15.nika782

1.nejka
              3.bjuti1976
              4.kingaolsz
              5.tromysza

2.skaluz

1.star 242
              • kattrin1 a ja:(((((((( 22.10.04, 09:02
                ??????zapomniałyście juz o mnie???????????sad(((((((((((
                • aquarius72 Re: a ja:(((((((( 22.10.04, 09:30
                  kattrin1 napisała:

> ??????zapomniałyście juz o mnie???????????sad(((((((((((

Kasieńko, absolutnie nie zapomniałam smile , ale sama prosiłaś, żeby na razie
                  wykreślić Cię z listy, co zrobiłam z bólem serca, bo coś tak czuję, że nie ma
                  potrzeby takich radykalnych działań i lada chwila podejmiesz nowe starania,
                  czyż nie ?
                  • golo25 Re: a ja:(((((((( 22.10.04, 10:30
                    Aquarius, wpisz tam Kasię pod jakiś komentarz na naszej liście. Będzie jej
                    raźniej. Wymyśl coś dla niej.

Kasia, buziaki.
                  • kattrin1 Re: a ja:(((((((( 22.10.04, 10:35
                    Chciałam byc wykreslona z listy starających sie bo sie nie staram, ale na końcu
                    Twojej listy sa osoby które sie nie staraja ale zawsze są z Wami, myslałam ze
                    tam sie znajde..........

no ale cóż....
                    Buziaki dziewczynki kochane....smile)))))
                    • aquarius72 Re: a ja:(((((((( 22.10.04, 11:41
                      Sorry Kasiulko, ale gapa ze mnie, już poprawiam smile
                      Nawiasem mówiąc Gumecka też ostatnio obwieszczała, że odkłada starania, a tu
                      taka niespodzianka...

1.lula11
                      2.tiga 76
                      3.gumecka

Dziewczyny, na wieści od których czekamy :

1.violetta76
                      2.oolga1
                      3.magdulka26 -termin @ na 23.10 (może jednak nie przyjdzie?)
                      4.aquarius72 - testuje 24.10 (o ile wytrzyma)
                      5.emka1974 – termin @ po 24.10 mimo wszystko życzymy urodzinowego prezentu smile
                      7.30-tka –testuje 27.10
                      8.gagat101 -trzymamy kciuki za betę
                      9.78monika - jakie wieści po urlopie?
                      10.zebra102

Dziewczyny w trakcie starań :

1.roleczka11
                      2.stachewicz
                      3.golo25
                      4.pszczolka2
                      5.ewkaczo
                      6.malgonek
                      7.kasiuula
                      8.didi_75
                      9.gonia271

Dziewczyny, od których nie mamy wieści :

1.lomre
                      2.katakli
                      3.maraguska
                      4.bo-gumilka
                      5.thmwag1
                      6.kasiagaa
                      7.bombamonika
                      8.uszka
                      9.balbine
                      10.agnieszka76r
                      11.misia.dk
                      12.syla-syla
                      13.ewa11a
                      14.jacpi
                      15.nika782

1.nejka
                      3.bjuti1976
                      4.kingaolsz
                      5.tromysza

2.skaluz

1.star 242
                      2.kattrin1
    • ankaaa18 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.10.04, 08:36
      Dziś mój 27dc.jutro powinnam dostać @.Mam nadzieje,że wredota nie przyjdzie..smile
      Znowu myślę o teście,zrobić,czy nie zrobić.Z jednej strony bardzo chcę,a z
      drugiej chyba bardziej się boje.

Pozdrawiam cieplutko!!!
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.10.04, 08:40
        Hej,
        na ten weekend jest parę dziewczyn, które też czekają na efekty starań,
        poczekamy razem - będzie raźniej smile
        • ankaaa18 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.10.04, 08:58
          Oj będzie,będzie.O byśmy tylko zafasolkowałysmile.
          • magdulka26 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.10.04, 10:08
            Do mnie dziś rano przyszła @ o jeden dzień wcześniej.Ale nie ma tego złego ,bo
            załapię się jeszcze na końcówkę października .Więc chcąc nie chcąc przechodzę
            na listopad smile)).Wiecie ,myślałam że gorzej przezyję widok @ ale jest super
            nawet się cieszę że już jest .POwiem Wam jedną rzecz mniej boli widok @ niż
            widok I kreski na teście.Mnie ten cykl już nauczył ,nie testuję wcześniej niż
            po terminie @ i Wam tak też radzę ze szczerego serca smile)Wiem że kusi ale i
            boli.Życzę Wam pięknych II.Acha ,mam nadzieję że nie polecę na ostatnie miejsce
            na liście sad((((

• aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.10.04, 11:51
              Magdulko,
              Ja Ci życzę, żebyś znalazła się szybko na samym szczycie listy wśród
              szczęśliwych ciężarówek smile
              pozdrawiam
              • emka1974 Jednak listopad ;-( 22.10.04, 12:42
                Zgodnie z przewidywaniami - @. 1dc. Dobre strony - dla odreagowania własnie
                umyłam okna w całym domu wink.

Trzymam za Was kciuki i życzę owocnego w kreski weekendu!

Emka
                • magdulka26 Re: Jednak listopad ;-( 22.10.04, 12:59
                  Emko ja też mam dziś 1 dc głowa do góry listopad czekam otworem na nassmile)POmyśl
                  sobie że już niedługo zaczniemy nowe starania o maleństwo.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka