Dodaj do ulubionych

InviMed Poznan

18.03.08, 16:33
Witajcie dziewczyny!Wybieram sie do kliniki InviMed w Poznaniu,czy
któraś z was leczy sie przypadkiem tam i mogła by mi polecić lekarza?
Do tej pory odwiedziłam już Novum w Warszawie,ale na temat Poznania
nic mi niewiadomo!Gorąco pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aanidaa Re: InviMed Poznan 18.03.08, 20:49
      Leczy nas dr Koźma
      Jeżeli potrzebujesz więcej informacji - coś dokładnie - pytaj śmiało!
      pozdr
      a.
      • marzycielka3 Re: InviMed Poznan 18.03.08, 22:11
        Cześć dziewczyny!Mnie również interesuje invimed w Poznaniu,a w szczególności
        ceny inseminacji i in vitro.Wiem,że w dużej mierze ceny uzależnione są od leków
        jakie przyjmuje sie przed.Jeśli któraś z Was miała iseminację lub in vitro w tej
        klinice bardzo proszę napiszcie jak to wszystko po kolei wygląda.Bardzo dziękuję
        i pozdrawiam!!!
      • kasia7122 Re: InviMed Poznan 19.03.08, 12:42
        Witaj!Mam pytanie czy ktoś ci polecił dr.Kożma czy trafiłas
        przypadkowo?Jakie macie odczucia odnośnie tej kliniki?Dlugo sie tam
        leczysz?POZDRAWIAM
        • aanidaa Re: InviMed Poznan 25.03.08, 22:20
          Zależało mi, żeby trafić do kogoś kto potrafi rozmawiać z pacjentem i do niego
          zapisała mnie pani z recepcji.
          Z pewnością dla pacjentki ma czas, a to duży atut po moich wcześniejszych
          doświadczeniach.
          Leczymy się tam od lipca ub.roku. Mamy za sobą 3 iui i rozważamy in vitro.
          Co do kliniki - wypada lepiej niż poprzednie (nie mieszkam w Poznaniu więc ta,
          do której trafiłam wcześniej była porażką - zaplecze, podejście do pacjenta,
          wyposażenie, itd.)
          ć
          • aanidaa Re: InviMed Poznan 25.03.08, 23:11
            Cena inseminacji 800 (300 ocena cyklu - tzw. monitoring, 500 zabieg).
            Jeśli iui robisz w cyklu stymulowanym dochodzi koszt leków - clostylbegyt - 5
            zł, pregnyl na pęknięcie pęcherzyków - ok 25 zl, a po zabiegu duphaston (ok. 40
            zl za opakowanie, a zwykle zużywam ich 2-3 do wystąpienia miesiączki)
            jeśli się uda leki bierze się dalej - wg. zalecenia lekarza (ale do tego etapu
            nie dotarłam)
            u dr Kożmy fajne jest to, że możesz zapytać go o wszystko (jednoznacznych
            odpowiedzi zwykle nie ma bo to medycyna, ale przynajmniej znasz różne możliwości)
            poza tym nie kasuje za dodatkowe usg (przyjmuje się, że monitoring ma 3 wizyty,
            ale on chętnie robi ich więcej jeśli zachodzi taka potrzeba, po iui też
            proponuje usg w celu skontrolowania czy pęcherzyk pękł i za to kasy dodatkowej
            nie bierze)
            w przedostatnim cyklu, mimo założenia, że robimy iui i zgłoszenia się do niego
            na monitoring, nie stwierdził istnienia pęcherzyka i skasował za zwykłą wizytę
            niestety nie mogę powiedzieć nic na temat skuteczności kliniki jako takiej, bo
            statystyki podawane w necie dotyczą chyba warszawy
            a nie udało mi się "wpaść" na nikogo, komu się udało w poznaniu
            link do cennika www.invimed.pl/warszawa/index.php?strona=cennik
            • samba7777 Re: InviMed Poznan 15.03.15, 20:50
              Cześć dziewczyny, jestem po 2 in vitro, przed 3 podjesciem okazało się, że jestem w ciąży a wykupiłam już leki, także mam do sprzedania po niższych cenach(wszystkie leki mają dobry termin ważności, są przechowywane w lodówce, są w oryginalnych opakowaniach, z ulotkami) następujace leki do in vitro:

1.zastrzyki Gonapeptyl Daily-3 sztuki- w sumie za 45zł(15zl za sztuke)
              2.Bromergon 30tabl.10zl
              3.Encorton 20tabl.oddam za darmo
              4.Puregon pen 30zl
              5.Puregon 600j.m-roztwór, wkład i igła-3 opakowania-w sumie1.500zł(500zł za sztukę)
              6.Lakcid 10 amp.10zl
              7.Gynalgin 10tabl. dopochwowych 20zł
              8.Luteina 30tab.10zl

Moj mail: Sadmarzen@o2.pl. Mieszkam w Poznaniu, na Grunwaldzie.
    • abrakadabraxyz Re: InviMed Poznan 24.05.16, 15:44
      NIE polecam doktora S. Nachalnie namawia na adopcję komórek, nie udostępnia wyników badań, jest problem z wysyłaniem recept w tej placówce. Oceniam słabo.
      Uwaga, osoby zainteresowane PGD - mają drakońskie ceny bo nie mają labu do badań, wożą materiał do Hiszpanii!
    • kasiator Re: InviMed Poznan 26.07.16, 22:50
      Mówicie o dr Sroka ? Bo ja tez się u niego leczyłam rok temu. I nam się udało z in vitro z komórką dawczyni lekarz od razu powiedział ze to jedyna opcja. Bo komórki nie dadza rady. Kawa na ławę - ja byłam zadowolona. Nikt mi oczu ne mydlił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka