12.04.13, 12:59
Dosyć dawno nie wchodziłam na to forum,ale tym razem przekopałam go dość mocno, żeby znaleźć jakąś dobrą nowinę od Ciebie smile No i jest! Tak mocno Ci kibicowałam, masz kobito siłę w sobie - tyle nieudanych cykli i ta ciągła walka! Jestem dumna. Aż normalnie osobny wątek musiałam założyć, żeby Ci pogratulować wink
Pamiętam jak starałyśmy się razem, a tu moje 'staranie' śpi sobie smacznie w łóżeczku. Ma już 6 tygodni smile

PS. Jesicca, Kopciuszek - Wam też mocno kibicuję dziewczyny big_grin
No i całej reszcie oczywiście, ale te konkretnie babki wspierały kiedyś mnie ...
Obserwuj wątek
    • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 12.04.13, 19:04
      dziubasku dzięki wink
      Mnie się udało w tym cyklu marcowym wink , jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży. U ginki jeszcze nie byłam. Dzieki za pamieć i gratuluję bobaska!!!!A co urodziłaś-syna czy córkę?pozdrawiam!!!
      P.S. kotkowa ja też jestem ciekawa co u Ciebie? i miałam podobny wątek założyć!
      • dziubasekk Re: Kotkowa ! 13.04.13, 12:53
        Oooo, no to super. Gratuluje smile Daj znać jak już odwiedzisz ginekologa i informuj na bieżąco jak tam ciąża przebiega wink

Ja mam syna. Przekochana mała bestia. A co najważniejsze - wyspać mi się daje big_grin
    • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 09.05.13, 08:07
      Kotkowa, zaglądasz tu jeszcze???
      Ponawiam pytanie-co u Ciebie słychać kochana????
      Pozdrawiam wink
      • dziubasekk Re: Kotkowa ! 12.05.13, 13:27
        Kopciuszku i jak po wizycie? Wszystko dobrze? smile
        • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 13.05.13, 18:26
          cześć dziubasku wink !
          tak, wszystko ok. byłam 7 maja ostatnio na wizycie-dzidziuś miał 2,74 mm i machał rączkami i nózkami. Termin wg OM mam na 9 grudnia a wg usg to 6 grudzień. Następna wizyta 4 czerwca. Na razie się nie gorączkuje, ale jak przyjdzie 4 czerwiec to padnę do 16!!!Bo wtedy będzie pani dr sprawdzać przezierność karkową i inne markery. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. i mam przeczucie, ze będzie drugi syn!!!Ale najważniejsze zdrowe dzieciątko!
          pozdrawiam!!!
          • kotkowa Re: Kotkowa ! 15.05.13, 12:13
            Jejku jak mi miło, że pamiętacie - gratuluję Wam obu! Dziubasku, jak Ty masz dobrze, że maluch już szczęśliwie na świecie smile
            Kopciuszku, ale się ucieczyłam, jak zobaczyłam, że Ty też w ciąży!!! Naprawdę nie ma co się poddawać, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość, swoje robić, ale żyć normalnie smile
            Super, że na usg wszystko dobrze.
            U mnie już leci 21 tydzień ciąży - będzie drugi chłopiec! Wszystko w idealnym porządku, usg genetyczne w 12 tc pięknie wyszło, ryzyko z.D. z wieku miałam ok 1:300, a spadło do prawie 1:5000 smile W 18 tc miałam kontrolne usg, też wszystko pięknie i okazało się, że chłopiec, osobiście widziałam siurka, więc chyba to się nie zmieni. Za tydzień mam połówkowe usg.
            Ruchy czuję już dawno, teraz już bardzo wyraźnie i regularnie - i tak jak w I ciąży, tak i w tej uważam, że to przełomowy moment dla mamy - odtąd jest się naprawdę spokojnym, jasne, że różne rzeczy mogą na usg wychodzić, ale te ruchy są bezcenne. Najtrudniej przetrwać I trymestr, pierwsze tygodnie.
            Czuję się bardzo dobrze, pracuję, po pracy mój 3 latek daje popalić, ale znoszę wszystko dobrze. No może teraz zaczynam być częściej zmęczona, chodzę spać wcześnie, razem z synkiem. No i myślimy o imieniu, na razie między Janem a Stanisławem.
            • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 17.05.13, 20:27
              Cześć kotkowa!!!
              nareszcie się doczekałam odpowiedzi od Ciebie wink. Już myślałam , że tu nie zaglądasz....
              Bardzo się cieszę, że z synciem Twoim wszystko ok wink. Też już bym chciała być w połowie ciąży-ale musze poczekać do 20 lipca.
              Mój synuś też mi bardzo dokucza- jest bardzo podły, bije sie z dziećmi siostry, wyzywa wszystkich wokół i pokazuje języka... crying. Już nie wiem jak mam do niego przemawiać? Bić, karać, krzyczeć???Nie biję Go, ani nie stosuje kar-tylko krzyczę,ale to nie daje rezultatu na długo...Brak słów!
              To Kochana zaglądaj tu jeszcze i od czasu do czasu napisz coś. Ja po wizycie znowu postaram się odezwać wink
              Buziaki!!!
              • dziubasekk Re: Kotkowa ! 23.10.13, 17:55
                Dziewczyny, no i jak tam? To już chyba końcówka, co nie?
                Proszę o relację big_grin
                • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 07.11.13, 12:48
                  hejka! smile

no ja kończę 36 tydz. w sobotę. jestem na fenoterolu do soboty bo od 32 tyg. pojawiły sie twardnienia brzucha i skurcze. Byłam w szpitalu a teraz czekam smile.Wczoraj spakowałam torbę do szpitala. a co u Was?
                  • dziubasekk Re: Kotkowa ! 07.11.13, 15:25
                    Takie twardnienia od 24 tc miałam. 4 wizyty w szpitalu, ostatnia zakończona porodem smile W 35 tc dostałam leki na rozwój płuc, bo skurcze miałam już bardzo częste. Kolejny raz wyciszyli, a jak przyszło co do czego i zaczęli podawać oksytocynę to ... zakończyło się cc wink

Czyli, że już końcówka. Daj znać jak już urodzisz smile
                  • cibeles Re: Kotkowa ! 07.11.13, 19:20
                    kopciuszek, 36tc smile jak to zleciało! jak ja bym chciała już w takiej zaawansowanej ciąży być smile
                    • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 12.11.13, 17:03
                      Dziubasku oczywiscie,ze dam znać smile

Cibeles-gratuluję bo widzę,ze i Tobie sie udało smile. Ale sie cieszę smile. A nie obejrzysz sie nawet i będzie 20 tyg. a potem juz z górki-przekonasz sie sama.Życzę ciąży bez kompilkacji smile
                      • dziubasekk Re: Kotkowa ! 12.11.13, 21:21
                        Przyznam się po ciuchu, że ja do kolejnej ciąży przygotowuję się psychicznie wink
                        Coraz częściej odwiedzam forum, podczytuję. Starania na nowy rok zaplanowane, ale chyba przeciągnę je trochę, żeby między młodymi przynajmniej 2 lata różnicy było.
                        I chciałabym, i boję się, czy podłam z dwójką tak małych dzieci wink
                        • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 17.11.13, 20:05
                          dziubasku to ja Ci powiem tyle-nic nie czytaj i nie przygotowuj sie tylko idźcie na spontana bo potem będą problemy z zajsciem jak i u mnie było...a po co Ci te nerwy?Poprostu odstaw antykoncepcje-jeśli stosujecie i kochajcie sie namietnie i nie myśl o zajsciu w ciażę!!Powodzenia smile
                          • dziubasekk Re: Kotkowa ! 17.11.13, 21:20
                            Kopciuszku, taki właśnie jest plan. Z tym przygotowaniem psychicznym to bardziej chodziło mi o to, że kiedyś trzeba będzie ogarnąć dwójkę smile
                            Przy pierwszych staraniach wyszło, że mam PCO. Więc jeśli do wakacji się nie uda, to na pewno zacznę działać inaczej. Ale nie ma co martwić się na zapas wink
                            • kotkowa Re: Kotkowa ! 03.12.13, 11:14
                              hej kochane, tak dawno tu nie pisalam - mam mniejszy dostep do netu i mniej czasu. Pisze do Was z moim 2 miesiecznym Stasiem, ktory spi u mnie na kolanach smile tak dlugo czekalam na te chwile. Stasiu jest kochany, sliczny i co najwazniejsze zdrowiutki. Urodzil sie w 38 tc+ 4 dni, z waga 3600, udalo sie sn, choc pierwszego rodzilam przez cc. Karmie piersia, maly przybiera jak smok. Spokojny jest, jedynie w nocy jeszcze czesto sie budzi. Jak przestane karmic, to chcialabym powalczyc jeszcze o trzecie dzieciatko. Sciskam Was!
                              • dziubasekk Re: Kotkowa ! 03.12.13, 12:13
                                Super, gratuluje smile I szczerze Cię podziwiam, po tym co przeszłaś, że masz jeszcze chęci na następną walkę. Ja za miesiąc startuję,ale ten czas leci.
                                Czyli, że jest szansa na sn po cc smile
                              • gosiablada Re: Kotkowa ! 03.12.13, 18:47
                                Gratuluję Kotkowasmile
                              • anusia_magda Re: Kotkowa ! 04.12.13, 12:43
                                i ja też gratuluje małego cudeńka, przed Wami Święta, pamiętam moje pierwsze świeta z córeczka ( miała wtedy 2 -mce) gdy podczas słuchania kolend po wigilii kołysałam ją w wózku i ryczałam jak bóbr ze wzruszenia słuchajac np.Lulaj że... smile))
    • kopciuszek126 Re: Kotkowa ! 20.03.14, 20:35
      Kotkowa, jesli tu zaglądasz to bardzo Cię proszę odezwij się do mnie bo mam sprawę do Ciebie i kilka pytań odnośnie dzieciaczków z alergią. Niestety Tymusia dopadło chyba to dziadostwo-alergia.
      napisz do mnie jak odczytasz, mój e-mail: renia.25@gazeta.pl
      • 1aleks1 Re: Kotkowa ! 30.03.14, 22:13
        A mnie dawno nie było na tym forum mam nadzieje ze jeszcze mnie pamiętasz bo wiele cykli to testowaliśmy razem. Gratuluję drugiego synka pewnie rośnie jak na drożdżach i nie masz na nic czasu. Moja malutka ma już prawie 15 miesięcy aż do mnie nie dociera ze tyle się na nią na czekałam
        Pozdrawiam i niech dzieci rosną ci zdrowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka