Dodaj do ulubionych

Wyniki badań

24.03.15, 12:27
Witam. Jestem ciemna z wyników badań więc bardzo pięknię proszę o pomoc smile staramy się o drugą dzidzie a niestety okres przesuwa się raz w jedną stronę raz w drugą dlatego też zrobiłam badania aby sprawdzić co jest nie tak i podreperować coś niecoś.
FSH 4,67
TSH 2,4315 norma podana 0,35-4,94
LH 1.97
ESTRADIOL 34,16
PROLAKTYNA 16,98 norma podana 5,18-26,53.
Co myślicie jest coś do poprawy? Progesteron zrobie w 21 dc czy jeszcze inne badania wykonać?
Obserwuj wątek
    • katharin Re: Wyniki badań 24.03.15, 12:58
      Dodam że badania wykonałam w 4 dc.
    • lisa1234 Re: Wyniki badań 24.03.15, 16:29
      TSH - do zbicia, najlepsze w okolicy 1, stosunek LH do FSH powinien byc jak 1:1, do skontrolowania przez DOBREGO ginekologa.
      • katharin Re: Wyniki badań 25.03.15, 08:17
        No właśnie a czy taki niski wynik stosunku LH do FSH nie świadczy o niewydolności przysadki mózgowej? Co to może znaczyc?
        • lisa1234 Re: Wyniki badań 25.03.15, 20:18
          Dokładnie o tym świadczy. Skontaktuj sie z endokrynologiem, najlepiej pracujacym w klinice niepłodnosci.
          • katharin Re: Wyniki badań 30.03.15, 19:33
            Witam ponownie. Dziś byłam u endokrynologa z moimi wynikami, stwierdził że mam zapalenie tarczycy autoimmunologiczne. Echogenność niejednorodna, obniżona. Jeśli chodzi o wyniki to są dobre, aby zajść w ciąże nie potrzeba wcale mieć dobrego stosunku Lh do Tsh, badanie FSH wykazało że nie mam niedoczynności przysadki mózgowej wiec na podstawie stosunku LH do TSH nie można tego stwierdzić, wręcz twierdzi że jest wszystko w porządku. Jeśli chodzi o to zapalenie to tego się nie leczy bo w niczym nie przeszkadza, wytworzyło się od zapaleń gardła itd.
            Nie wiem co mam o tym myśleć, teraz umówie sie do ginekologa zobacze co powie,ale jestem rozbita całkowicie.
            • katharin Re: Wyniki badań 30.03.15, 19:36
              Swoją droga czy moge sama coś zastosować aby polepszyc swoje wyniki? Wiesiołek, dupha? Sama nie wiem..
              • lisa1234 Re: Wyniki badań 31.03.15, 22:06
                Wiesiołek działa na sluz, duphaston na progesteron - nalezy takze zbadac ten hormon 7 dni po owulacji. Na polepszenie wyników szczegolnie TSH - Euthyrox, ale to juz powinien zalecic lekarz.
            • lisa1234 Re: Wyniki badań 31.03.15, 22:04
              Chyba cos sie pomieszało smile Nie bada sie stosunku FSH czy LH do TSH, to sa zupelnie dwie odrebne sprawy. Jak pisałam TSH dla kobiet starajacych sie powinno byc max 2,5, niektorzy endo zakladaja max 2,0 a kliniki leczenia nieplodnosci wyniki 2,00 juz zbijają. To jest piewrsza sprawa. Druga to zaburzony stosunek FSH do LH. Mozna o tym poczytac w necie, prawidlowy wynik to wynik zblizony 1:1.
              • katharin Re: Wyniki badań 01.04.15, 04:43
                Tak też czytałam a lekarz zdziwił mnie. I to bardzo! A to podobno jeden z lepszych w Poznaniu.
                • lisa1234 Re: Wyniki badań 01.04.15, 15:38
                  To sa podstawy podstaw w staraniu sie o dziecko. Proponuje skonsultowac wyniki z lekarzem zajmujacym sie leczeniem niepłodnosci smile
    • katharin Re: Wyniki badań 10.04.15, 22:01
      Dzisiaj zrobiłam progesteron wynik 12.24 w 21dc. Czy teraz na podst wszystkich badań można stwierdzić że coś jest nie tak czy raczej normalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka