Dodaj do ulubionych

INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna

12.05.15, 12:33
Witam.
Czy ktoś w tym roku miał inseminację na Polnej w Poznaniu? Ja miała 30.04.2015 r. i niestety była to moja pierwsza inseminacja, która zakończyła się porażką. Mąż miał prawidłowe nasienie. Ja miałam świeże ciałko żółte, więc wszystko wydawałoby się że idealnie, a tu... niestety miesiączka. Czy ktoś może też miał? Jakie efekty?
Obserwuj wątek
    • haniutekb Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 18.05.15, 12:48
      nikt nie miał inseminacji????
      • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 20.05.15, 16:54
        Ja miałam inseminacje w listopadzie 2015. Pierwszą w życiu i zakończoną sukcesem. Chociaż w ogóle w to nie wierzyłam. Termin porodu mam na sierpień. Mąż także wyniki miał bardzo dobre. U mnie była to kwestia mocno wygiętej szyjki macicy. Jeśli o mnie chodzi, to zabieg polecam z czystym sumieniem. Ale musisz założyć, że będzie kilka prób i nie poddawać się tak od razu.
        • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 20.05.15, 16:54
          tzn chodziło mi o listopad 2014 oczywiście smile
    • maripoz82 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 20.05.15, 22:11
      Orientujesz się może jakie są teraz terminy na inseminację w ramach NFZ na Polnej?
      Lub czy gdzieś jeszcze w Poznaniu można zrobić inseminację na NFZ?
      • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 23.05.15, 11:23
        ja robiłam na nfz. Skierował mnie mój gin, który tam też pracuje i on wykonywał mi inseminacje. Wyglądało to tak, że chodziłam na monitoring cyklu. Nagle trochę wcześniej zobaczył, że jajeczko jest już gotowe i wypisał skierowanie na inseminację na drugi dzień. Nie musisz dzwonić do szpitala, umawiać się wcześniej ani nic z tych rzeczy. Rano z mężem stawiłam się w izbie przyjęć, potem oddawanie nasienia i inseminacja. Więc termin zależał tak naprawdę od mojego organizmu i był z dnia na dzień. Do lekarza chodzę prywatnie, ale inseminacja na nfz. Mi akurat udało się za pierwszym razem, ale wiem, że lekarz wspominał, że jakby co, to możemy próbować do 6-8 razy. Wszystko bezpłatnie. Tylko wizyty płatne. Ale sam monitoring cyklu to sprawy groszowe. Teraz chyba 30 zł. a pełna wizyta 150 zł. Mówię tutaj o dr. Pawle Jachowskim. Dr Olejniczak z polnej przyjmujący w tym samym gabinecie prywatnie działa z tego co wiem podobnie. Ja jestem mega zadowolona. Chyba tylko na polnej zrobisz to na NFZ.
    • haniutekb Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 26.05.15, 08:56
      Gratuluję że się udało. Też mam tyłozgięcie macicy, ale główny mój problem to zanikające niestety jajeczka. Mam czasami 1 lub 2 jajeczka. Po tej ie udanej próbie przestałam się łudzić. Owszem wykorzystam te próby, ale się nie łudzę. Szkoda.
      • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 27.05.15, 11:13
        ja miałam z kolei przerastające jajeczka, z których robiły się torbiele. Może, gdybyś w odpowiednim czasie dostała zastrzyk na pęknięcie - coś by pomogło? Spróbuj też może zmienić nieco dietę. Czytałam, że przy owulacji ona także może pomóc. No i głowa do góry. Powodzenie za pierwszym razem jest na prawdę rzadko i nie przesądza o niczym.
        • haniutekb Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 09.06.15, 14:53
          teraz czekam znów. Jestem po II inseminacji. Inseminację miałam 29 maja, tj. 12 dni temu. Codziennie od 2-3 dni pobolewa mnie brzuch. Oby nie na okres.
          • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 10.06.15, 12:36
            no to trzymamy kciuki! smile
    • haniutekb Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 12.06.15, 13:51
      Niestety. Nic z tego. Dostałam @. Mam doła. Została mi ostatnia szansa inseminacji.
      • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 14.06.15, 16:55
        Ostatnia szansa? Mój lekarz chciał wykonywać 8-9 powtórzeń.
        • jola8686 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 24.08.15, 13:55
          Czy to prawda, że przed inseminacją trzeba wpłacić do kasy 380zł za cewnik i coś jeszcze? Bo tak mnie informował mój lekarz.
          • zo.siu.lek Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 28.08.15, 18:06
            Ja płaciłem za wszystko w dniu inseminacji smile może podzielili Ci kwotę na pół ? U mnie 7 dzień po II i brak jakichkolwiek objawów uncertain
          • magdzior0 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 28.08.15, 19:40
            Chyba musisz zmienić lekarza, bo nie wie na czym polega inseminacja. Na polnej inseminacja jest całkowicie darmowa z nasienia partnera. Nie zakładają żadnego cewnika, tylko chwytają za szyjkę macicy i "wpuszczają" nasionka. Cały zabieg trwa może 3 minuty.
            • gaba85 Re: INSEMINACJA 2015 Poznań, ul. Polna 29.08.15, 16:50
              Ja nie placilam na polnej nic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka