14.09.04, 14:12
Witam. Jak juz pisalam ongis-jestem po poronienu 11 tc.(03.07.2004). Przyczyny-nieznane...Zarodek
obumarl prawdopodobnie w 9 tc.
Mialam wiekszosc badan przed ciaza-oprocz chlamydii i cytomegalii. Wszystko bylo Ok. Teraz sie
zdecydowalam-na usuniecie nadzerki (malutka ,cytologia 2 stop.-to moja najgorsza w zyciu,ale to
po ciazy...). Zabieg bedzie wykonany metode Leep-Loop. Po 2 miesiacach bedziemy mogli podjac
starania o dziecko...Ale im blizej dnia zabiegu-tym mam wieksze watpliwosci...Czy jest tu ktos,kto
byl w ciazy ppo zabiegu usowania nadzerki? Czy jednak-zrezygnowac i z nadzerka sie rozprawic-po
(mam nadzieje!!!!!!!!!) szczesliwej ciazy ???
pozdrawiam ania
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Leep-Loop 14.09.04, 14:52
      moj ginekolog mowi, ze lepiej p cizy, jesli nadzerka nie jest duza i mozna ja
      leczyc ambulatoryjnie.
      nie wiem co to za metoda, ale wiem, ze czasami po usunieciu nadzerki dziewczyny
      mialay klopoty ze sluzem.
    • gumecka Re: Leep-Loop 14.09.04, 15:06
      Ja mialam usuwana nadzerke a potem bylam w ciazy. Nie wiem czy to przez
      usuniecie nadzerki ale poronilam. Ale mam kolezanke ktora miala nadzerke i byla
      w ciazy, urodzila dzidzie a potem usunela.Pozdr.
    • ikw1 Re: Leep-Loop 14.09.04, 20:16
      nie wiem co to za technika ale moja gin jak mialam niedawno nadzerke i
      powiedzialam ze chcemy miec dziecko to stwierdzila ze nie powinno sie wypalac
      nadzerki przed spodziewana ciaza poniewaz ten zabieg ma niepozytywny wplyw na
      przebieg porodu. Umowilysmy sie na zalozenie specjalnego opatrunku na szyjke
      macicy co jest podobno duzo lepsze dla pszyszłych mam, w koncu i tak tego
      opatrunku nie mialam bo udalo sie wyleczyc te nadzerke za pomoca globulek,
      mam nadzieje ze tez Ci sie uda
      iza
      (jestem z w-wy jakbys potrzebowala namiar na ta gin to pisz)
      • akk12 Re: Leep-Loop 15.09.04, 00:10
        To jest metoda "oszczedzajaca" tzn-nie wypala sie nadzerki,a jakby zdejmuje pojedyncze warstwy.
        Dzieki temu mozna m. in. dac material do dalszych badan. Niby nie ma przeciwskazan do ciazy po 3
        miesiacach..Ale mam coraz wieksze obawy...Ciagle sie zastanawiam...
        A jestem z Poznania ...
        Pozdrawiam ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka