Dodaj do ulubionych

szyjka po LEEP - 26 mm

23.03.16, 19:32
Witajcie,
Podczytuję forum i postanowiłam się ujawnić. Jestem w 13 tc, elektrokonizacja we wrzesniu 2014. Dzis miałam Usg genetyczne i ocenę długosci kanału szyjki jest 26 mm, zamkniete ujscie wewnetrzne. Jestem dosyc zmartwiona, niestety nie mam wczesniejszego oszacowania długosci szyjki. Nie bardzo wiem co teraz, moze któras z Was była w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: szyjka po LEEP - 26 mm 18.04.16, 17:21
      Początkowa długość szyjki nie ma wiele wspólnego z jej wydolnością dlatego niewiele da się powiedzieć. Szyjki po konizacji często nie różnią się czynnościowo od tych nieleczonych. Pozdrawiam:)
    • panimoczarowa Re: szyjka po LEEP - 26 mm 23.04.16, 12:49
      W obydwu ciążach początkowa długość szyjki miałam niecałe 3 cm. Bez żadnych problemów.
      W pierwszej ciazy poród 38t6d. Teraz jestem w 37t5d, niby szyjka sie skróciła, ale porodu nie widać na horyzoncie.
      • troll16 Re: szyjka po LEEP - 26 mm 23.04.16, 16:42
        dzieki za odpowiedzi, w czwartek wybieram sie do poradni patologii szyjki macicy na ocenę, obecnie koniec 17 tc , zobaczymy co mi powiedza...
        • dori_s30 Re: szyjka po LEEP - 26 mm 02.05.16, 10:06
          Witam,jestem w 32 tc, po chirurgicznej konizacji. Szyjka pomału się skraca,ale rozwarcia brak,a ona na całe szczęście trzyma. W pierwszej ciązy już w 34 tc miałam 2 cm rozwarcia, urodziłam 9 dni po terminie. Trzeba myśleć pozytywnie, starać się nie przemęczać.Na pewno będzie dobrze:)Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka