emka1974 22.10.04, 13:06 Cześć Ewo, Chciałabym zamowić testy na następny miesiąc ;-(, ale coś nie widać Cię na forum. Przeslij mi jeszcze raz nr konta i kwotę, którą mam zapłacić, bo gdziesz wszystkie dane zapodziałam. emka1974@gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.analityk1 Re: Kolejny miesiąc przede mną 23.10.04, 12:52 szukam farb do pokoju, a e-mail już wysłałam Odpowiedz Link
emka1974 Re: Kolejny miesiąc przede mną 25.10.04, 09:39 Ewo, Przelew poszedł. Pozdrawiam, Emka Odpowiedz Link
emka1974 Ewo, pytanie 30.10.04, 23:02 Ewo, Spójrz proszę na wyniki moich badań. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=17112115 Plamienia utrzymują się, mam jeszcze w tym miesiącu zrobić dalsze badania hormonów, a jak w tym miesiący nie zajdę, to w przyszłym histeroskopia (podejrzenie polipa) ;-( Ale mam pytanie o hormony. Owulacja (wg testów) wychodzi 16-17 dc (test owulacyjny pozytywny dzień wcześniej, prawda?). Lekarz kazał zrobić FSH i LH w 14 dc., bo zwykle (przy 28-dniowym cyklu) wtedy jest owu. Moim zdaniem jest później - to kiedy badania? A następnie P, T i Estradiol - tydzien po owu (czyli 24dc.)? Nie wiem, bo jesli owu jest wczesniej (np. dzień wczesniej), to może te badania będą niemiarodajne. Pozdrawiam, Emka Odpowiedz Link
laura73 Re: Ewo, pytanie do Emki1974 31.10.04, 12:53 Cześć Emko Widzę , że mamy podobny problem , wczoraj opisałam go na forum "plamienie" , oczekuję na opinię Ewy. Nie robiłam do tej pory żadnych badań , właściwie trochę to bagatelizowałam. Mój gin mówi , że jestem super zdrowa tylko zestresowana i mam sie wyluzować , ale to już trochę za długo trwa teraz staramy się 6 cykl a może jednak powinam zrobić jakieś badania hormonalne jeszcze wtym cyklu ? Tym bardziej , że wlutym b.r. poroniłam w 7 tyg ciąży( fakt ,że wtedy nie miałam jedyny raz żadnego plamienia az do dnia poronienia a w USG opisywali ciałko żółte bardzo dużych rozmiarów - nie wiem o czym może to świadczyć ? )Dzis mam 18 dc i 5-tydzień po ouw według testu Ewy. Może jeszcze jest czas na jakies badania ?Jak wygląda sytuacja u Ciebie Emko ?Pozdrawaiam Cię serdecznie . Laura Odpowiedz Link
emka1974 Do Laury73 31.10.04, 22:42 Cześć Lauro, W duzym skrócie: poroniłam 30.06 (4 dni po pozytywnym teście). Wczesniej nie było plamień. Lekarz kazał wyluzować, ale jak to zrobić??? Zrobiłam trochę badań. W lipcu zaczęły sie plamienia przed @, po @, w terminie owu. W sierpniu na USG polip - lekarz każe czekać, bo może zniknie po @. Plamienia podobno typowe dla polipa. USG w siepniu, po @ - polipa nie ma - zielone światło dla starań. Plamienia trwają, nawet ich więcej (tzn. niewielkie ilości, ale np. w sumie 12 dni w 28-dniowym cyklu). Zrobiłam sama progesteron (wyszedł ponad normę) i prolaktynę (ok) w 23dc. Zdaniem lekarza trzeba powtórzyc progesteron, bo może jest błędnie oznaczony i prolaktynę (ale w7-8dc, z obciążęniem) + dodatkowe hormony. Za dwa dni USG, sprawdzę, czy polip wrócił (lekarz na USG mówił, że widocznie taka moja uroda, że polip sie pojawia i znika, ale u mnie plamienia nie ustąpiły po zdiagnozowaniu braku polipa). Podobno mogę się starać w tym cyklu, ale chyba nie będę, bo: jesli to jest polip, to chyba może on zagrażać ciąży; jeśli to wina hormonów, to lepiej wyregulować; zrobiłam jeszcze posiew, bo wczesniej walczyłam z bakteriami (jesli są, to lepiej w tym cyklu je dobić). Też czekam na odpowiedź Ewy, bo nie wiem, kiedy badać te pozostałe hormony. Jeszcze zdążysz w tym cyklu zrobić część badań - na pewno progesteron (chyba tydzień po owu, ale lepiej poczytaj jeszcze na forum lub poczekaj na Ewę). Pozdrawiam, Emka P.S. Daj znać, jeśli znajdziesz przyczynę plamienia. Odpowiedz Link
emka1974 Do Ewy 02.11.04, 21:51 Ewo, zgłupiałam... Od 3 cykli z tepmki i testów (ostatni cykl) wychodzi, że owy jest 16-17 dc.( cykle 27-28 dni, wczesniej 31). Dziś 11dc, USG, lekarz stwierdził, że za 2-3 dni pęknie piekny pęcherzyk. Wobec tego kiedy mam robić badania hormonów: LH, FSH - 14dc?, a progesteron i estratiol tydzień później? Odpowiedz Link
emka1974 Re: Do Ewy 03.11.04, 22:30 Coś się wyjaśnia: dziś 13 dc. - blada kreseczka, pewnie jutro test pozytywny, 15dc. - owu (zgodnie z przewidywaniami lekarza na USG)i badania LH i FSH. Tydzień później (22dc) progesteron i estradiol. Starania 14 i 15dc? Możesz, Ewo, potwierdzić moje rozumowanie? Odpowiedz Link
laura73 Re: LAURA , EMKA i PAMIETKA DO EWY!!! 04.11.04, 16:57 u mnie te plamienia zaczęły też sie dopiero po poronieniu ,wcześniej tego w ogóle nie było.Zaczynają się ostatnio na tydzień przed @ i sa brunatne ( choć w zeszłym cyklu było też różowe ?), Natomiast właściwa @ trwa zaledwie 2 dni ( krwawienie)Czy może to być niedomoga lutealna skoro był super pik LH a 2 dni po skok tempki? Czy to progesteron odpowiada za ten skok? U mnie tempka spada dopiero w 2-3 dniu @. o co tu chodzi ? Odpowiedz Link
ewa.analityk1 Re: Kolejny miesiąc przede mną 04.11.04, 17:12 badania podstawowe to 3 dc LH, FSH, TSH 7 dni po owu (21-24 dc) porlaktyna progesteron Odpowiedz Link