jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 07:22 A ja dzisiaj znowu pierwsza ,hihihihi ta iąża dobrze na mnie działa nigdzy wcześniej nie wstawałam o 6.30 Trochę mi się nudzi w tym domu ale wiecie co wczoraj złożyłam papiery do WSH w Katwoicach na wydział dziennikarstwa i studia razem z porodem w październiku ale jestem odważna zobaczymy może akurat się uda Ta szkoła to moje marzenie może się uda hej!!! jest tam kto? Odpowiedz Link
goko1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 07:36 cześć Jolu, ja tylko na chwilkę, super z tymi studiami-zobaczysz, że się uda!!! Powodzenia życzę. U mnie 36 dc, @ nie ma i tak jak wczoraj pisałam ciąży też nie (robiłam test wczoraj z rana). Poza tym gardło trochę przeszło za to z nosa to mi kapie woda (taki cholerny katar dostałam!!!) Miłego dnia życzę ------ www2.fertilityfriend.com/home/goko1 Odpowiedz Link
magda9948 Re: Dzień dobry 15.04.05, 07:46 Cześc dziewczyny...u mnie dzisiaj 40 dc, czekam na wredną @. Także nawet humor mi nie dopisuje, chodź za oknem ładna pogoda. ... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 08:06 ojjj tam nie zamartwiaj się magda9948 może jakieś zakupki Cię pocieszą? hm? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Dzień dobry 15.04.05, 08:09 Nawet nie mam ochoty na zakupy, jakoś takoś dół mnie dopadł...brzuchol daje znać o sobie, tylko czekać na tą @... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 08:26 Czesc dziewczynki, witam słonecznie) Madzia , Goko, nie czekajcie tak na ta wredotę, moze naprawde cos na poprawienie humorku, jakies zakupki, kapiel w piane z olejkami eterycznymi, masazyk od męza??Moze macie na cos ochotke))Byleby tylko nie myslec o niej, i moze on wcale nie przyjdzie. Ja wytrwale trzymam kciuki za Was. Jolus jak tam brzuszek i fasoleczka?Jak sie czujesz? U mnie tragedia, ja juz sama zgłupiałam i chyba nie bede sie wgłebiac, tempka z 36,5 wskoczyla dzis na 36,8, a pewnie jutro znowu spadnie. I co ja biedy zuczek moge począc....ten cykl to chyba jedno wielkie wariactwo, chyba spisuje go na straty,bo nawet nie wiem cz była owu czy nie...... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 08:31 kattrin brzuszek juz rośnie,powoli go widać ale nie czuje wogóle ciąży przechodze ją rewelacyjnie,zycze Wam tez takiej rozmiar miseczki .....75d!!!! katrin ma racje nie ma co czekac trzeba sie czymś zająć,takim czekaniem na nią na tą @ mozecie ją wywołać!!!! Odpowiedz Link
magda9948 Re: Dzień dobry 15.04.05, 08:43 Staram się o @ nie myśleć, ale jak tylko brzuszek zaczyna pobolewać, to samo na myśl przychodzi... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 09:06 Madziu a moze to brzuszek nie @@ boli... cio??? Odpowiedz Link
izutek Re: Dzień dobry 15.04.05, 09:13 czesc dziewczynk o matko - Jola... ja marze o tym, zeby z lozeczka nie wychodzic, a Ty juz o tej godzinie na forum no ladnie... dziwne rzeczy sie dzieja.. zrobilam wczoraj test owu - wyszla dobrze widoczna krecha.. jasniejsza od kontrolnej, ale to nnie byl cien... tylko, ze to nie mozliwe, zebym ja byla tak blisko owu, bo w poniedz. moje pecherzyki mialy 9mm, a nawet jak by rosly 3mm na dobe (co jest absolutnym maxem!), to nie dorosly by dzisiaj do rozmiaru pekajacych pehcerzykow.. (czyli ostatnio pekaly przy 25x18mm)... troszke zglupialam... i sie zastanowilam jak to bylo w poprzednich cyklach.. moze ja wtedy myslalam, ze to ma byc owu, a do owu bylo jeszcze daleko??? hmm... dzisiaj na 20:00 ide na usg monitoringowe.. zobaczymy.. ale b jestem ciekawa.. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 09:24 Izutku z testami jest róznie, moze juz zbliza sie skok LH i dlateg testy sa pozytywne prawie. Bardzo dobrze ze idziesz na monitoring bedziesz wiedziala jak to dokładnie wygląda i czy to owu sie zbliza czy jeszcze pęcherzyki bedą rosnąc dalej. A mozliwe ze jutro lub pojutrze bedą pękac. Moze przyspieszyła Ci sie owulacja (tak tez moze byc). Trzymam kciuki za ten Twoj cykl. Daj znac jak bedziesz po usg ,jak wygląda sprawa. Powiem ze sama jestem ciekawa hihihi. Buziak,Kasia Odpowiedz Link
izutek Re: Dzień dobry 15.04.05, 09:36 no tak.. wiem, ze z testami jest roznie.. ale zaczynam sie na prwde zastanwaic, czy bay nie popelnialam beledow w poczatkowych cyklach.. eee... z reszta - co to teraz zmieni. Wiesz kattrin - u mnie owu najwczesniej byla kiedys w 16dc, a zwykle kolo 20dc - dzisiaj jest to 13dc.. wiec mysle, ze to jeszcze troche czasu... chybaz ze te stresy tak zadzialaly... i faktycznie pecherzyki nabraly speed'a.. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 09:42 wszystko jest mozliwe, ja tez w tym cyklu zgłupiałam bo owu w poprzednim miałam w 16 dc a teraz to w 10 dc testy wyszły pozytywne. Takze mysle ze róznie to moze byc. 16 a 13 dc to bardzo mało wiec mozliwe jest ze te 3 dni wczesniej mozesz miec owulacje (to jest w normie z tego co sie orientuje). Takze tylko gratulowac, a dzisiejsze usg moze tylko utwierdzic Cie ze trzeba działac)))))) Trzymam kciukasy mocno mocno))))) Odpowiedz Link
izutek Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:06 no.. zobaczymy - malo prawdopodobne mi sie to wydaje... bo przez 5 iostatnich cykli owu byla w 20-21dc.. Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:10 Ja się cieszę ,że jestem w ciązy ale tez brakuje mi tego testowania i dzielenia się wrażeniami z Wami teraz to tylko moge Wam kibicować Odpowiedz Link
magda9948 Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:16 A ja wolałabym być w ciąży...niż wyczekiwać...a może w tym miesiącu się uda, a jak nie w tym, to może w następnym.Chcę mieć (*)...chcęęęę Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:17 tak zobaczymy dzis na usg, koniecznie daj znac, bo sama jestem ciekawa jak to wygląda.)buziak Odpowiedz Link
izutek Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:28 jasne, ze dam znać Jola.. ja juz mam tego dość... uwierz mi.. Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:54 wierzę Ci ale przynajmniej wiesz,że możesz zajść w ciążę i nie ma ku temu żadnych przeciwskazań na Twoim miejscu jak juz będziesz w ciązy znalazłabym naprawde super specjalistę od ciąż zagrożonych abyś już nigdy nie przechodziła tego co wcześniej Mój ginekolog podobno jak się dowiedziałam wczoraj na forum Katowice,że jestem własnie od tego specem studiował ii miał praktyki w Belgii i większość pacjentek przychodzi do niego po poronieniach więc ja jestem spokojna ale słyszałam,że w 4tym miesiącu poronienia są jużprawie niemożliwe więc jestem już trochę spokojna Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzień dobry 15.04.05, 10:56 sorry teraz vzytam mój post i jest troche haotyczny Odpowiedz Link
izutek Re: Dzień dobry 15.04.05, 11:08 jasne.. jak juz zafasolkuje, to na pwno znajde sie automatycznie u najlepszego lekarza.. tylko, ze wiesz Jolus, czasami natura rozne nam niespodzianki robi.. tego co j mialam - nie dalo sie u niknac... tak mialo byc.. ale faktycznie warto sie "zabezpieczyc" mam juz specjaliste na oku - 2 moje kolezanki z pracy chodza do tego lekarza - przyjmuje prywatnie o dodatkowo pracuje tez w szpitalu ginekologicznym - takze rozne dziwne przypadki ma "na co dzien"... nie ma to jak praktyka szpitalna - nie? a Ty to nie mysl o zadnych poronieniach - bo czy to 5, 10 czu 20 tydzien... wiesz, ze roznie bywa, ale myslenie nie pomaga, tylko martwi - a po co Ci to??? I tak jest i bedzie dobrze! tylko takie mysli prosze do glowki wrzucac! Odpowiedz Link
kattrin1 Izutku 15.04.05, 11:13 a moze przekazałabys mi jesli mozesz nazwisko tego super gina, moze ja bym sie załapała jesli z moim nie wypali. I gdzie przyjmije. Dzieki z góry Buziak Kasia Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 12:05 kattrin - ja chodze do EnelMedu, bo mam to centrum oplacone przez praca - no i calkiem mi po drodze na Zaciszu tam jest super: Anna Tramś -Sujka (ale nie pracuje w zadnym szpitalu...) Piotr Chlabicz (robi usg i jest super.. nie pamietam w ktorym szpitalu pracuje...) i Rafał Dziąg - (pracuje na Madlińskiego w szpitalu - jest superowy) poza tym, jezeli chodzi o hormonki, to nikt inny jak Ewa Juchnicka!!!! najlepsza - the best!!! i dr Mikłasz Kupis. Ale ja, jak juz zaciążę, to się jednak zdecyduje chiba na dr Piotra Kretowicza szpital na czerniakowskiej i prywatnie na Finlandzkiej - cała Warszawa Ci powie, ze jet najlepszy bez dwoch zdań... zajmuje sie roznymi dziwnymi i nie tylko oczywiscie, ale ma ogromne doswiadczenie i jest bardzo mily przy tym Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:10 a jakie tam są koszty, jest moze jakas strona intern??chciałabym wiedziec na co mogłabym sie nastawic. Dzieki z góry)buziak sąsiadko, Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:09 kurcze a mnie bola cały czas piersi, całe boki mam obolałe, co mam robic kurcze ... prl mam w porządku, z tego co powiedział gin, jak to nie ciąza to co to moze byc macie jakies pomysły?? Poradzcie prosze... buziak Kasia Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:11 jezeli nie prl... to nie wiem. Mnie w ciąży bolaly tylko sutki - nie cale piersi i nie boki... ale pewnie co przypadek to inaczej... Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:13 katrin, a powiedz szczerze robiłaś ten obiecany test wczoraj czy nie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:19 a nie widziałas mojego wykresiku... robiłam robiłam i hihihi tak jak przypuszczałam I samotna piekna kreska Ale zastanawiam sie czy poprostu test nie był robiony za wczesnie. Choc pewnie to tylko moje ubzdurnione myslenie. Bo popatrz na mój wykresik teraz...www2.fertilityfriend.com/home/98970 co myslisz?? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:28 a widzisz 9 nie mogła być jednak chyba owu, raczej 14 lub 17. Zresztą zobaczymy czy temperatura skoczy do góry i kiedy skoczy. Ja robiłam wczoraj z rana test ciążowy też samotna kreska, niestety ((, bardzo żałowałam, że w ogóle go zrobiłam, przytłacza mnie ta jedna kreska bardzo. Wg moich wykresów owu była 16 dni temu (to na podstawie tych skokw temp.), ale wg. mnie to jednak była tak jak w poprzednim miesiącu 25 dc (bo testy LH od Ewy wyszły tez tak samo 21dc i 22 dc.), czyli dzisiaj byłby 11 dpo. Czekam na @...: ((( dzisiaj trochę mnie jajniki bolą i to tak śmiesznie na zmianę, raz lewy raz prawy, chociaż częściej lewy, takie kłucie odczuwam od czasu do czasu. Poza tym przypętał sie do mnie wielki katar i mam non stop nos zapchany, już mnie boli od wycierania, chyba jakąś inhalacje sobie zrobię. ---------- www2.fertilityfriend.com/home/goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 13:40 Goko zrob sobie inhalacje i mleczko gorace z miodem i do łózeczka - pomaga bardzo dobrze. Z tego co słyszałam lekkie przezięcienia są na początku ciązy wiec dopóki nie ma @@ wszystko sie moze zdarzyc. Tez czekam z niecierliwoscią na ten skok tempki, dzis skoczyła o 3 kreski szok ale boje sie ze zaraz znowu spadnie... a w 10 dpo to tez rzadko wyzchodzi, takze bądz dobrej mysli)))) Ja trzymam kciuki))) Odpowiedz Link
siuba79 Czy to możliwe 15.04.05, 15:12 Witam Wczoraj miałam iść spać, a tak się zasiedziałam przy książkach, że poszłam spać dopiero dzisiaj rano o 8. Mam dziwne nudności i wilczy apetyt, ale nie wiem czy to za sprawą tego że spałam tylko 5 godzin czy to może objaw (*). Mam nadzieję że to drugie, pisałam wczoraj do Ewy żeby upewnić się czy trafiłam ze staraniami, no i powiedziała że lepiej być nie mogło i że teraz to już tylko czekać na teścik i upragnione II. Niby tak, ale dzisiaj nadranem pojawiły się znowu to lekko brązowe plamienie, a to chyba niezbyt dobry objaw. No, ale teraz staram się o tym nie myśleć, czekam na rozwój wydarzeń. No nic, wracam do książek (ale będę tu zaglądać co jakiś czas), jeszcze tylko tydzień i będę miała to pisanie z głowy. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Odpowiedz Link
danik1 Re: Czy to możliwe 15.04.05, 18:41 Halooooooooooooooooo!!! Gdzie poznikalyscie??? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 18:58 hello, ja też tutaj jestem, strasznie ciagam nosem, ale cały czas na posterunku )) jak ja nienawidzę, gdy choroba lub przeziębienie dopada mnie wówczas gdy zaczyna się tak cieplutko i słonecznie na dworzu, chyba sobie ten nos obetnę!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:16 Witam dziewczynki jestem! portka1 a Ty gdzie jestes kochana? Dziewczyny czy słyszałyście o kremie na rozstępy Mustela? Obiło się Wam cos o uszy? Kupiłam zapłaciłam nie mało zresztą i nie wiem czy dobrze zrobiłam Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:19 goko -do bry poymysl - obcinaj nosek - bedzie spokoj! Jola.. nie slyszalam o ym kremie.. ale czy to jest krem specjalnie dl KOBIET W CIAZY??? bo wiesz n pewno, ze tlko takie mozesz??? Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:21 No nareszcie coś się zaczyna dziać, bo już myslałam że przeniosłyście się na inny wątek Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:21 izutek faktycznie zaraz obetnę, napewno mnie juz meczyć nie będzie jolu zobacz na składniki (czy nie ma tam przypadkiem kofeiny, bo jak jest to nie używaj, podobno kofeina z takiego rodzaju kremów (na rozstępy, antycellulitis) przenika przez łożysko do płodu) Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:27 no wlasnie ze wzgledu na ta kofeine kobiety w ciazy maja swoje kosmetyki... ale wlasnie mi sie przypomnialo, ze to Mustella chyba byla dla kobiet w ciazy a tak nawiasem mowiac - Jola... my jeszcze nie zanamy takich specyfikow wiesz... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:28 to specjalny specyfik dla kobiet w ciązy ale sa różne i dlatego szukam opinii jest napewno bezpieczny Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:32 no tak... jest tego duzo ale fajnie Jola wyprubuje dla nas krem i od razu bedzie wiadomo ktory stosowac My to sie umiemy ustawic dziewczynki ))))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:28 A tak na marginesie wieci może która robi test ciążowy około 21 kwietnia? Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:29 A tak na marginesie, czy któraś testuje ciążowym około 21 kwietnia? Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:35 mmm... ja nie wiem kiedy, ale na pewno pozniej.. za 40 min jade do pana usg i sie okaze co z moimi pecherzykami.. rosna czy sie buntuja? moga jezcze odpoczywac, bo dzisiaj 12dc, a ostatnio zaczely rosnac w 14... ale ostatni cykl byl moim najdluzszym w zyciu! takze roznie moze byc... dam cynk wieczorem Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:31 aha.. Jola i jeszcze jedno mi sie przypomnialo! na rozstepy super jest zwykla wit E w kapsulkach - ale musisz taka kapsulke rozgrzac w dloniach, robi sie miekka, przekluc iielka i wycisnac z niej olejek. Ten olejek wcierasz w siebie i jest cacy! To jest sposob moich kolezanek ze Stanow - baaardzo sprawdzony!!! powaznie! Odpowiedz Link
danik1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:37 Izutku, ale na to aby zapobiec rozstepom, czy na juz istniejace??? Jolanta ja mialam Mustele, ale kupilam ja juz po porodzie jak mialam rozstepy i tylko niepotrzebnie wydalam pieniadze. Slyszalam, ze nie ma roznicy co uzywasz. Moze byc zwykla oliwka dla niemowlat. Chodzi tylko o to, zeby skora byla zawsze nawilzona, bo wtedy bedzie bardziej elastyczna i nie popeka przy rozciaganiu jak brzuszek bedzie rosl. Slyszalam tez, ze rozstepy sa genetyczne. Zapytaj sie swojej mamy jak to u niej bylo. Odpowiedz Link
siuba79 Re: 17dc 15.04.05, 19:47 U mnie 21 dc, ale owu była ponoć 17 dc, więc czekam z niecierpliwością na testowanko, może się udało. Izutku, czekamy na wiadomość jak wrócisz od gina Odpowiedz Link
siuba79 Re: 17dc 15.04.05, 19:51 Coś mi dzisiaj dzieje się z kompem, bo nie mogę wysłać odpowiedzi, chyba że... Odpowiedz Link
izutek wit E 15.04.05, 19:52 wiesz co.. nie dam sobie glowy uciac.. wiem, ze mysle, ze na pewno nie zaszkodzi dzialajac zapobiegawczo.. mysle, ze na istnijace rozstepy to juz pomoga kremy przeciwko bliznom i istniejacym rozstepom, a wit. E ma dodatkowo uelastycznia skore i nawilza ja, wiec przeciwko rozstepom tez moze dzialac Danik.. jak to @ Cie brzuch boli??? w 17dc??? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Izutek 15.04.05, 19:49 tzrymam Izuś kciuki i napisz szybko jak przyjdziesz bedziemy Tutaj czekać na Ciebie Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:49 Izutek jestem z Tobą i trzymam kciuki za ten cykl. Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:53 Izutku ja też trzymam kciuki, a o tej wit. A+E do wcierania na różne dolegliwości też dużo słyszałam, i na szyję, żeby była ładniejsza i w paznokcie, żeby się nie łamały a wzmacniały, więc i na rozstepy będzie napewno super) Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:55 siuba, to chyba nie z kompem też to dzisiaj miałam za długo odpowiedzi przechodziły, może coś z serwerem na gazeta.pl się dzieje Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 19:58 dzieki dziewczynki - wiecie - te kciuki pomagaja, dlatego trzymajmy je sobie nawzajem im wiecej kciukow - tym lepiej a tez zauwazylam, ze cos kiepsko forum dziala... strasznie wolno... Odpowiedz Link
danik1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 20:06 A juz myslalam, ze to cos z moim komputerem! A to widac cos tutaj nie tak! Izutku malpowo, bo takie mam odczucie, ale to pewnie owulacyjne. Nie wiem czy czytalas wczesniej moje posty tam pisalam o zblizajacej sie owulacji. Izutku a Ty nie mialas tej wizyty u gina dzisiaj na 20.00??? Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 20:08 No to z moim komputerem wszystko ok., bo myślałam że to przez to że mam pootwierane kilka programów, bo piszę pracę i jednocześnie klikam do Was Jak myslicie mam szanse, uda mi się w tym miesiącu (*), tak bardo tego pragnę. Odpowiedz Link
danik1 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 20:24 siuba79 napisała: > Jak myslicie mam szanse, uda mi się w tym miesiącu (*), tak bardo tego pragnę. Badz dobrej mysli. To jest moj pierwszy cykl z testami owulacyjnymi i tez sie napalilam, az sie tego boje! Szanse sa zawsze i mam nadzieje, ze nam sie uda!!!! Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 20:40 Dzięki danik1 Nie wiem jak ja wytrzymam do czwartku, chyba mnie nerwy zjedzą, ale postaram się i wiesz co wierzę że to będzie to Odpowiedz Link
danik1 Sa, sa, sa ... 15.04.05, 20:53 Sa dwie grube krechy a ta testowa nawet grubsza!!! Czyli caly czas przed owulacja!!!!!!!!!!! Boze dziewczyny nie wiecie jak sie ciesze po tylu dniach testowania w koncu sie doczekalam dwoch krech!!!!!!!!!! Przytulanko planuje na dzisiaj poznym wieczorem. Ostatnie bylo wczoraj w poludnie. Teraz mam jeszcze pytanko do Was, bo moj J. od wczoraj bierze antybiotyk czy to nie zaszkodzi??? Boze dziewczyny odezwijcie sie! Jestem bardzo szczesliwa!!! Odpowiedz Link
siuba79 Re: Sa, sa, sa ... 15.04.05, 21:31 Danik Cieszę się razem z Tobą, bo wiem co to znaczy. ja w ostatnim cyklu nie miałam II chociaż na nie bardzo polowałam (zamiast tego pojawiła się po 14 dniach przerwy druga @. A tym razem sobie odpóściła i wiesz co zrobiłam dla zabawy test i wysły dwie grube krechy, jak na ciążowym 21 zobaczę to samo, to chyba zwariuję ze szczęścia. Cieszę się z Tobą i korzystaj. Odpowiedz Link
diament79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 20:56 Witam Tak dużo napisałyście, że już nie wiem która o czym i nie moge konkretnie odpisac bo się pogubiłam... Dziś zrobiłam sobie bumelkę od pracy i siedziałam pół dnia u koleżanek w zakładzie fryzjerskim, baaardzo miły dzień. @nadal trwa, jak się skończy to zrobie znowu test, może wczesniejsza druga kreseczka, fakt, że lekko widoczna, ale może jednak nie była przypadkowa? Jak wyjdzie negatywny to pójdę grzecznie na zabieg i zacznę od nowa starania Pocieszyły mnie dzis dziewczynki, że one starały się od pół do roku i udało się, czyli moje parę cykli nie powinno mnie stresować i Was też! Pozwodzenia aha nie pamiętam dobrze, ale chyba żadnych czarów dawno nie było cio??? Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 21:18 A ja doczytałam dzisiaj, że przytulanko w tych najbardziej płodnych dniach daje ok. 33% na poczęcie za pierwszym razem, norma to najmniej 1/2 roku. W najbliższym otoczeniu mam kilka przykładów, że warto czekać, czasami nawet rok albo dłużej. Fasolka sama się zapowie jak będzie gotowa, my musimy tylko robić wszystko by zwiększyć szanse. Zatem wszystkim starającym się życzę (*), a trochę wcześniej przyjemnych starań. Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 22:26 Danik, no widziesz - sa pamietam, jak pierwszy raz robilam testy owu - te sie tak cieszylam z dwoch krech )) a ja wrocilam od gina.. hmmm.. jstem w szoku.. dzisiaj bylam na drugim usg monitoringowym.. w poniedzialek moje pecherzyki mialy: prawy j. 7mm, lewy j. 8mm; endo: 11mm. A dzisiaj - pecherzyk dominujacy na prawym j. 10,4mm, natomiast endo: 4mm troche sie zdziwilam.. hmm.. pecherzyki rozumiem, w ostatnim cyklu zaczely rosnac w 14dc, a dzisiaj u mnie 12dc, takze i tak "szybko" ruszyly... ale o co chodzi z tym endo - przyznam szczerze, ze nie rozumiem! zmniejszylo sie???? a moze to blad lekarski? mam na mysli badanie... no bo czy to mozliwe, ze sie endo zmniejszylo z 11 do 4mm w ciagu 4 dni?? nie jestem specjalista od endometrium ale malo prawdopodobne mi sie to jakos wydaje... chyyyyba, ze to hsg i ten kontrast (2 dni temu) maily taki wplyw... nie mam pojecia... (w ostatnim cyklu endo podroslo w 14dc (od 7mm w 11dc) do 12,4mm... glupieje... pewnie to blad , bo ne wydaje mi sie to mozliwe.. Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 15.04.05, 23:51 a mi sie znowu moja kropeczka przyponiała... Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 07:56 Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj ja jestem pierwsza, czy ktoś oprócz mnie jest już na nogach? Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 08:17 widzę, że smacznie śpicie lub przytulacie się u mnie dzisiaj 37 dzień cyklu (cykle najkrótszy 30 dni, najdłuższy 39), @ jeszcze nie ma, ale temperatura obniżyła się do 36.6 czyli chyba już przesądzone (( Nie mogłam już zasnąć - gdy zmierzyłam temperaturę, czekam na tę @ jak na wyrok. Chyba wolałabym jednak żeby przychodziła przed czasem niż się tak spóźniała. Poza tym wczorajszy katar lekko opanowany, inhalacje i leki homeopatyczne, chyba trochę pomogły. No, więc dzisiaj czekam jak na skazanie, przyjdzie to może napiszę. Miłego dnia Wam życzę ------ www2.fertilityfriend.com/home/goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 08:24 danik-a widzisz doczekałaś się w końcu (a nie mówiłam, że 9 dc to kategorycznie nie), powodzenia!!! diamencik-jeszcze nie wszystko stracone ileś tam % kobiet miesiączkuje na początku ciąży (a są też przypadki, że prawie przez całą), może jesteś w tej grupie, zrób test po @. izutku-nie martw się,to mimo wszystko będzie powracało, ale teraz będzie lepiej zobaczysz-zresztą sama pisałaś ile Ci ta kropeczka pomogła, nauczyła, co do Twoich wyników-nie znam się na tym kompletnie, ale mam fajną książkę z ginekologi może w nią zajrzę.. siuba - te starania to chyba za częste kilka razy dziennie nic nie da liczy się te pierwsze staranie, potem w odstępie kilku kilkunastu godzin, może już nie być żołnierzyków. Poczytaj o tym na forum jest trochę wypowiedzi, lepiej co dwa dni (jak koniecznie chcesz to codziennie, ale pamiętaj plemniki potrzebują na zregenerowanie się średnio 24-36 godzin, a jak chcesz zapytaj lekarza. zafasolkowane (m.in.jolanta i portka) co tam dzisiaj u Was, jakieś nowe objawy? jak ogólnie samopoczucie, pewnie super w przeciwieństwie do mnie, uciekam zajrzę tu później pa,pa Odpowiedz Link
jolanta8 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 09:39 goko1 samopoczucie extra wiecie co dziewczyny juz Was nie dolując więcej moją ciąża napisze Wam tylko ,że kobieta w ciązy do 3 miesiąca jest śpiąca -tak było bynajmniej u mnie- a teraz mam tyle energi,że mogłbym góry przenosić a może to te tabletki witaminy tak działają Wstaje juz koło 6.00 rano i jest super !!!! Iza - ja to k o m p l e t ni e się na tym endo nie znam ale jak tak myśłę po"babsku" to powinno rosnąć a nie maleć a lekarz jak to zinterpretował? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: portka1 16.04.05, 09:40 Gdzie Ty się dziewczyno podziewasz zapomniałś już o nas? Odpowiedz Link
izutek portka 16.04.05, 11:11 no wlasnie... myslalam wczoraj o Tobie.. mamm nadzieje, ze u ciebie wzystko ook.. npisz chciaz tyle, ze ok. I jak po orstu nie chcesz zagladac (bo... coś tam..), to tez napisz, nie bede sie martwic.. Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 11:15 dziewczynki - witam Was wlasnie wstalam.. pol god temu.. blam tak zmeczona tym dwutygodniowym steresm, ze wczoraj bylam juz polprzytomna.. ok, w teraz musimy sie tak uowic - zolniezykow nie wzywamy nas sluzbe wiecej niz raz na 24h.. bo nawet najlepsze nie dadza rady! goko, ciesze sie, ze odcinanie nosa nie ylo konieczne i ze juz lepiej Jutro tez bedzie jeszcze lepiej Jola.. jak ja Ci zazrdoszcze a u mnie, nie wiem o co chodzi z tym endo.. ale jezeli nawet to nie blad, to mam czas. w oststnim cyklu endo podroslo dopiero o 5,5mm w ciagu 2 dni.. takze spokojnie.. Chociaz i tak pachnie mi to pomylka... bo malejacym edno w zyciu nie slyszlam.Lekarka wczoraj nie dyskuytowala, bo powiedziala, ze nie moze podwazac badania zrobionego przez inneg ekarza, trudno jej powiedziec co on tam zobaczyl... ok, okaze sie w pon na kolejnym usg.. milego dnia Wam kochane zycze! Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 11:26 ok, dostalam odp na forum gin: "No właśnie. Najprawdopodobniej jeden z lekarzy podał grubość obu warstw endometrium a drugi tylko jednej (standardowo mierzy się obie naraz). Grubość endometrium mierzona przez drugiego lekarza to zatem 8mm + ewentualny błąd pomiaru. I to juz nie tak bardzo różni si.e od pierwszego wyniku." i jeszcze na innym; "Niemożliwe, zeby endo malalo - raczej jest to błąd. Chyba ze miałaś krwawienie między badaniami (nie mialam..)" BOSHE, JAKIE TO COMPLICATED! ale jest dobrze! Odpowiedz Link
siuba79 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 11:45 Witam wszystkie U mnie tempka ta sama co wczoraj, grunt że nie spada (ale to dopiero 22dc) czyli nadzieja jest, no to czekam do czwartku i robię teścik. Mam nadzieję że do tego czasu nie dostanę @ (ale to raczej nie możliwe bo mam długie cykle, a to będzie 27dc). A może to za wcześnie na testowanko, jak myslicie? Odpowiedz Link
portka1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 12:28 )) juz jestem Wiecie naprwade od godziny sledze watek i tak sie pogubilam ze wiem mniej niz zanim zaczelam go czytac ) Tak to sobie zrobic dzien wolnego Danik jak czytalam o II kteskach to sie do siebie usmiechnelam, Jola , Iza pamietacie to szlenstwo gdy na testch owulacyjnych zobaczylysm pierwszy raz ciemniejsze krechy, juz wtedy czulam sie w ciazy Daniczku ciesze sie bardzo wyobrazam sobie jak musiala Cie sytuacja wkurzac Jola czytalam cos o kremie Mustela, pewnie zamowie, a zapytac zawsze warto Izutek nie mam zielonego pojecia o endo...hmm dla mnie to wyzsza szkola jazdy, ale wiesz wazne ze pecherzyki sa i rosna pamietasz jak zaczynalysmy pisac na forum w naszym watku, wtedy mialas cykle tak jak ja 28-29dni, pytalas lekarza od czegos to zalezy ? Nie martw sie na zapas. I ponawiam prosme wypisania ktora kiedy testuje, nie chce nikogo pominac ale tyle nas ze juz sie gubie ))) Aha Dziekuje za troske Izutek u mnie ok, ale im blizej wizyty tym bardziej sie zamartwiam... Najbardziej mnie zdolowaly info od dziwczyn z listopada o poronieniach, tak bardzo sie martwie... Dlatego staralam sie ograniczyc forum, neta, ale...nie zwytrzymalam i dzis weszlam, pomijam smutne watki, bo M mi nie pozwoli juz wogóle wchodzic widzac ze rycze przed kompem Aha, juz sie gubie ale pochwaliBam sie rodzinie PS. Wiecie jak sie robi udka z kurczaka w piekarniku, co najlepiej dodac zeby sie fajnie skórka spiekla ??? Ostatnio mam takie smaki, buuuu BUZIAKI i zawsze na posterunku )) Odpowiedz Link
jolanta8 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 12:15 Bosche Iza kiedy Ty już będziesz miała to wszystko za sobą Jaki ten świat nie sprawiedliwy Ciekawe co kobiety robiły jak nie było monitoringu i tego wszystkiego ,dobrze,że jesteśmy w tych lepszych czasach Myślę,że podrosną ostatnio tez miałś taki duży skok tych pęcherzyków pamiętasz? Miałabym do Ciebie jeszcze jedno pytanie Izuś ale tak sie boję go zadać ,zeby nie rozdrapywac ran Może się odważe później Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 13:39 portka - jestes wlasnie - nie czytaj smutasow, ale nas odwiedzaj, bo my juz... staramy sie nie smutac udka posyp przy[prawa do kurczaka - tak duzo i piecz najpirw polowe czasu pod przykryciem, a druga polowe czasu pieczenia juz bez przykrycia. w miedzyczasie zdrob sobie taki sosik do smarowania - duza lucha masla ( w zaleznosci od ileosci udek..), lyzeczka miodu i troche soku z cytryny - polacz wszysko w jakkims garnuszku i co 15 min smaruj tym udka. MIODZIO! Nie, ja juz se martwie tym endo ani pechcerzykami - wiem, ze bedzie dobrze - teraz i tak zaczal rosnac szybciej niz ostatnio (o w 12dc, a nie w 14), a endo wczoraj zmierzyla mi lekarka tylko jedna warstwe prawdopodobnie.. jest ok, bo owu teraz bdzie szybciej - pecerzyki zaczely juz rosnac Jola, smialo - pytaj, nic sie nie boj, ja i tak tym zyje, tylko troszk inaczej juz to odbieram.. pamietam o tej kropeczce, pamietam o tym, ze juz sie poczulam mamusia i nia pozostane Odpowiedz Link
portka1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 13:51 Izutek to masBo to rozpuscic ??? ) Czy zrobic taka papke? Ona pewnie sie stopi na kurczaku, ile czasu w tym piekarniku? Cos zanlazBam na necie natarlam je i siedza juz ok 15 min w piekarniku, wic nie wiem kiedy nacierac...hmm dzieki tak wogóle Odpowiedz Link
danik1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:09 Witajcie kochane!!! Portka rzeczywiscie bardzo sie ucieszylam, bo to moje pierwsze testowanie!!! Dzisiaj niestety humor mi sie pogorszyl, bo wczoraj nie bylo przytulanka. Mielismy problem zwiazany z zupelnie innych powodow, ale i tak nie bylo atmosfery do przytulanek. Co prawda zrobilismy to nad ranem, ale teraz tak sobie mysle, ze ten caly stres mogl wplynac na jakosc chlopczykow mojego J. Niestety nie wszystko da sie zaplanowac. Wczoraj wieczorem byly takie ladne kreski a tu klapa. Nie wierze juz w ten cykl tak bardzo. Jestem zawiedziona! Tyle testow i wszystko na nic. Planuje jeszcze jutro wieczorem, ale obawiam sie, ze to bedze juz za pozno a ostatnie przytulanko mielismy (oprocz tego dzisiejszego) przedwczoraj po poludniu (16dc) a wczoraj wieczorem test wyszedl pozytywny, wiec szanse, ze zdazylismy sa male. A tu jeszcze tyle trzeba czekac do konca cyklu! Trzymam za Was kciuki!!! Dajcie znac jak cos bedziecie wiedzialy!!! Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link
portka1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 13:52 gdzies mi wcieBo to co napisalam, wiec jeszcze raz Iza to maslo to stopic czy nie, i ile czasu piec pod przykryciem ile bez przykrycie. cos znalazlam na necie ale jeszcze bym tym miodem natarla.. Dzieki PS. Gdzie ten moj post kurde.. Odpowiedz Link
portka1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 13:55 ale mi cos forum szwankuje moze juz za duzo wpisow? Nowy poscik ?? )) Odpowiedz Link
portka1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:01 Izutek!!! pomocy, co z tym czasem i maslem, na necie znalazlam 30 min, ale tyle prawie sa i widze jeszcze surowe miecho... Odpowiedz Link
danik1 Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:17 Portka 30 min to zdecydowanie za malo czasu. Ja trzymam godzine, ale ja najczesciej pieke calego kurczaka, albo polowke. Zagladaj co jakis czas do piekarnika to wtedy zobaczysz kiedy bedzie gotowy. A z tymi znikajacymi postami to cos na forum sie dzieje. Wczoraj tez tak bylo. Pojawiaja sie dopiero po jakims czasie. Twoj tez sie pojawil. Sprawdz! Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:32 portka, sorki, ylam na solarium )))))))))))))))))))))))))))) jasne, ze roztopic! wszystko razem polaczyc, zrobi sie taki zlociutki sosik Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:33 one sie pewnie beda piekly z 45 min - pamietaj - polowa czasu bez ptrzykrycia to skorka bedzie chrupiaca Odpowiedz Link
izutek Re: starania weteranek...reaktywacja 16.04.05, 14:37 zalozlam nowy waek, bo moze to przez to nam sie tak zle wszystko otwiera.. i cykle sie tez dluza... Odpowiedz Link