Dodaj do ulubionych

starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapraszam

18.04.05, 13:42
no dziewczynki otwieram oficajlnie pościka ze straniami, moje trzecie, a
wasze? miejmy nadzieje ze ostatnie, dzisiaj ciotka cos niby jest, a niby nie
ma w głowie pogodizłam sie ze jednak nici z tego cyklu, wiec pościk widnieje
ktora ze mną?
jajeczko wypada między 28-3 smile no to zaczynam czekać!
w tym cyklu mi towarzyszy oeparol + gujazyl - nowość !
a mężusiowi bioselenium! rownież nowość!
zobaczymy!
pozdarwiam aga
Obserwuj wątek
    • roleczka11 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 14:24
      Hejka!
      Ja też dopisuję się do kwietniowo - majowych staranek i mam nadzieję ze
      ostatnich. To mój 6 cykl starań a 9 od poronienia (10 tc). Ja w okresie
      owulacyjnym winko czerwone a mężusiowi muszę zakupić salfazin. Zastanawiam się
      też nad castangusem, bo w piątek jak dostałam @ to tak zdychałam że jeszcze
      trochę i bym wezwała pogotowie. Nie zamierzam 2X tego przechodzić! Dzisiaj u
      mnie 4 dc, a owulacja ok. 29.Razem będzie nam raźniej!
      Pozdrowionka!
    • izulek1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 14:38
      Ja również dopisuję się do kwietniowo- majowych starań . to mój 4 cykl strań
      mam nadzieję że ostatni. W tym miesiącu postanowiłam nie robić testów
      owulacyjnych i monitoringu, bo za bardzo się wtedy nakręcam i może dlatego nie
      wychodzi. Wiem że z owulacją u mnie wszystko ok. pęcherzyki pękają , cykle
      regularne. W tym cyklu bedizmey przytulac się co 2 dni zobacyzmy co z tego
      wynikniesmile Aga mam pytanko na co jest bioselenium?
      • agabilinska2 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 14:46
        BIOSELENIUM TO ŚRODEK OPARTY GŁÓWNIE NA BAZIE SELENU DZIEKI NIEMU PLEMNICZKI SĄ
        SILNIEJSZE I JEST ICH WIECEJ DODATKOWO PREPARAT ZAWIERA WIELE WITAMINEK DLA
        NASZYCH KOCHANYCH TATUSIÓW...
        JA SOBIE COŚ XLE POLICZYŁAM Z TYMI STARANIAMI , OWU WYCHODZI GDZIEŚ OK 4/V NIE
        WIEM CO MI SIE POPRZESTAWIAŁO! NO ALE W KWIETNIU PRZY SPRZYJAJĄCYCH WARUNKACH
        PLEMNICZKI MOGA SIE DOCZEKAC DO JAJECZKA!
        NO CAŁUSKI POZDRAWIAM I CIESZE SIE ŻE WAS MAM!
        AGA
    • annalalik starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! 18.04.05, 14:54
      No ja też się dołączam.
      Dziś mój 1 dc - zaczął się mój 11 cykl starań. Jestem na duphastonie - owulacja
      wypada u mnie wczesnie bo między 8 - 10 dc. No ale kto wie co bedzie w tym cyklu?
      Jestem też w trakcie szukania dobrego ginekologa - endokrynologa. W piatek ide
      na wizyte do Bytomia jak mi sie znow nie powiedzie to zwątpię chyba.
      Modlę się by był to ostatni cykl..
      • aggutek Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! 18.04.05, 15:07
        Hej! ja też się dopisuję. U mnie 11 dc. W ostatnim nie było owulacji.
        Liczę że ten cykl będzie lepszy smile Biorę się za siebie i za M.
        - badanka, wizyta w środku cyklu, no i oczywiście starania smile)
        Pozdrawiam

aggutek
        • agabilinska2 kiedy na badania 18.04.05, 15:11
          jak myslicie dziewczyny kiedy powinnam iść na jakieś badania , to dopiero
          bedzie 3 cykl starań? no i na jakie badania?
          aga
          • ata76 Re: kiedy na badania 18.04.05, 19:50
            w kwestii badań, to u mnie gin rozpoczął od badań tarczycy, a później
            monitoring i od razu duphaston. Teraz mam zaczekać jeszcze 3 miechy i jeśli nic
            z tego nie wyjdzie, dopiero zgłosić się i dalej będziemy mysleć.

Także w kwestii badań, które należy zrobić to naprawdę nie jestem żadnym
            autorytetem.

Staramy się już od sierpnia, ale mi gin powiedział, że póki co nie ma sensu
            robić jakiś szczegółowych badań, bo na to za wcześnie. Aczkolwiek spotkałam się
            na forum z innymi opiniami.

Tutaj masz cytat z forum:
            "Ja ze swojej strony sugeruję: prolaktynę, progesteron, toksoplazmozę,
            cytomegalię, chlamydię, wymaz z szyjki, mocz, morfologia. Zastanawiałabym się
            nad nasionkami."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=11944541&a=11944541
            pozdrawiam
            Ata
    • misia_7 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 20:34
      ja też się dopisuję, choć jeszcze nie mogę próbować, bo nie byłam na kolejnej
      kontroli po poronieniu... ale za 2 tygodnie mam USG i jak będzie ok, to tez się
      zabieramy do roboty. smile))))
    • monik39 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 21:28
      Hej kobietki.Dołączam się do starań razem z Wami.Dziś mam 8 dc, jajeczko wypada
      m-dzy 11 a 13 dc, a więc lada dzień.Biorę bromek i duphaston. Miejmy nadzieję
      że cała nasza drużyna spotka się w maju na poście: "II krechy".
      Pozdrawiam.
      Monika
    • martyna35 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 21:34
      cześć !dołączę się do Was,w grupie raźniejDziś mój 3dc/od dziś Clo/,potem
      monitoring i zobaczymy.Taki na serio to mój trzeci cykl starań.
      • cytrusowa Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 18.04.05, 22:48
        no i ja sie dolacze, choc jedynym planowaniem jest obserwacja, kiedy moga byc
        dni plodnesmile
        Zadnego monitorowania, mierzenia temperatury i innych...
        dzis mam 12 dc przy 28dniowych, pracowlaismy juz dzis na dzidzą, zobaczymy co
        dalej.
        ale cosik mi sie rozregulowaly hormony chyba, bo ostatnia miesiaczka byla
        baaardzo dzinwa i samopoczucie tez. W czw do ginka, po raz 1, i oficjalnie chce
        sie przebadac pod katem zachodzenia w ciaze
        • nikkii Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 11:06
          hej dziewczyny, też się dołączam choć bardziej pasywnie bo chyba jakąś infekcję
          załapałam i dziś idę do ginka coby wyleczyć! Ale spoko!!! Jak nie w kwietniu to
          w maju ale będę się starać!
        • nikkii Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 11:06
          no i u mnie to 4 cykl
          • agabilinska2 troche nas jest tutaj 19.04.05, 12:36
            fajnie dziewczyny że jest nas troche teraz troche stresów, ale potem jak
            zafasolkujemy to bedziemy sobie gadac na forum ciążowym smile miejmy nadzieje że
            to ostatni wątek!
            piszcie jakie macie pomysly na dzidzie, byle skutecznesmile
            a co sądzicie o "nogach do góry po seksiesmile"
            aga
    • rybcia.rybcia Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 14:13
      Ja tez sie dopisuje, nasz to pierwszy po c. pozamacicznej,
      Razem zawsze razniej, co prawda u mnie dopiero 3dc
      Ja wspomagam sie tylko wiesiokiem, i mam nadizeje 2 usg smile
    • p.magdalenka Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 14:25
      witam serdecznie. To moje pierwsze strania po poronieniu. choc ostatnio trwały
      równo rok po ostatniej dawce antykoncepcji. Czekam dop. na okresik ale zbliza
      sie i to duzymi krokami bo mam zmiany nastroju i bardzo wzmozony apetyt. nie
      stosuje zadnych "dopalaczy" tylko tesciki owu. i mam nadzieje ze sie uda.
      buziaki Madziulek
      • romkaforever monitoring 19.04.05, 14:33
        mam pytanko ile wizyt trwa wasz monitoring?? i w jakich odstepach czasu?
        • agabilinska2 czy NFZ robi monitoring? 19.04.05, 15:09
          nie robilam tego jak to wygląda i od kiedy sie chodzi
          jezeli odplatne jaki koszt?
          pozdrawiam
          • fiamma75 Re: czy NFZ robi monitoring? 19.04.05, 16:03
            Tak, ale to są chyba tylko 2 usg. Mam w tym cyklu, co prawda idę dopiero 13 dc.
            a potem to mi lekarz powie.
    • martyna35 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 15:28
      ostatnio byłam 2x,w 12dc i5dc.W 12 były dwa duże pęcherzyki/ponad 20mm/,13dc
      wzięłam Pregnyl,a w 15dc było po owu i żaden pęcherzyk nie został.Koszt jednego
      usg 50 zł.dziś 4dc,na pierwsze usg idę w 11dc lub 12dc.A w ogóle to od piątku
      idę na kurs/ostatnio jak poszłam na kurs 7 lat temu,to została mi po kursie
      6letnia córeczka/Człowiek zaczyna skupiać się na innych rzeczach niż
      pęcherzyki,Clo itd. a tu cyk i dzidzia.Pozdrawiam!
    • martyna35 Re: aga 19.04.05, 15:33
      na NFZ to raczej nie wypali,zależy na jakiego lekarza trafisz,ja byłam dwa
      razy,owszem raz zrobił usg/był pęch./,ale na drugie już przyjść nie kazał,więc
      nie wiedziałam czy pękł,a mam tendencje do niepękających.Dlatego teraz chodzę
      prywatnie na usg.
      • izulek1 Re: aga 19.04.05, 15:43
        Ja też byłam na monitoringu w poprzednim cyklu , płaciłam 50 zł za usg w
        poznaniu , robiłam też testy od ewy , 2 krechy z testów od ewy pokryły się z
        terminem owulacji wg. monitoringu,pęcherzyk ładnie sobie pękł no ale niestety
        nic z tego nie wyszło sad W tym miesiacu postanowilismy z męzem że nie zamwiamy
        testów nie pójde równiez na monitoring, będzimey się przytulac co drugo dzień ,
        i zobaczymy czy w tym cyklu się uda ... Miejmy nadziję ze wszystkim Nam się
        uda smile
        Pozdrawiam iza
    • mari1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 19.04.05, 18:13
      Witam i również dopisuję się do starań kwietniowych. Jest to mój 6 cykl starań.
      Mam córkę 4,5 letnią i w zeszłym roku poroniłam. Mam nadzieję, że ten cykl
      będzie dla mnie owocny i wszystkim tego życzę.
    • abneptis Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 20.04.05, 16:06
      Cześć,

Ja też się dopiszę do starań kwietniowi-majowych, miejmy nadzieje że udanych
      dla nas wszystkichsmile
      Ja zaczynam pierwszy cykl(dziś12 dzień cyklu) z duphastonem... troche mnie to
      przeraza, ale zobaczymy. Lekaz kazal sie starac bezstresowo przez 3 miesiace, a
      potem bedziemy ewentualnie monitorowaćsmile
      A ja nie chce nic monitorować
      A ogólnie to sie zaparłam i czy sie komus podoba czy nie to BEDE MAMAsmile
      nie wiem kiedy ale bedesmile
      • siuba79 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 21.04.05, 14:56
        Witam, ja też dołąćzę jeśli można. Dzisiaj to mój 1dc, starań na poważnie (tzn.
        z testami i celowaniem w dni płodne to 3 cykl), a bez tego to już coś koło roku.
        • cytrusowa Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 21.04.05, 15:59
          no wiec ja oficjalnie dziewczeta bede sie starac jutro i pojutrzesmile bo dzis
          sie dowiedzialam i zobaczylam sliczne pecherzyki, z ktorych jeden ma dojrzec
          okolo niedzieli wlasnie
          • ata76 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 21.04.05, 17:35
            w kwestii monitoringu, to ja byłam 10 dnia (pęcherzyki o wymiarach: 15,7 x11,8
            i 24,0 x 19,4)i 14 dnia i gin kazał się przytulać co dwa dni...no niestety nic
            ztego nie wyszło...teraz jestem już drugi cykl z duphatonem i zgodnie z
            wytycznymi mam odczekać jeszcze dwa (jeśli się nie uda) i wtedy znowu dalej
            będziemy się zastanawiać, co zrobić.

Za badanie usg zapłaciłam każdorazowo 30,00 złociszy.

Teraz u mnie 16 dc i póki co czekam na efekty, aczkowliek nie sądze, żeby się
            udalo, bo żadnych objawów nie obserwuję sad((((

Tak naprawdę, to strasznie mnie to wszystko dołuje i już sama nie wiem, co mam
            mysleć, bo nic nie zdaje egaminu...ani radosne przytualnie, ani też to pod
            kontrolą...nie wiem, co o tym myśleć, ale generalnie jest mi z tym
            wszystkim "niefajnie"

• siuba79 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 22.04.05, 01:42
              Cześć smile
              A jasobie biorę na wstrzymanie, mam zamiar w tym cyklu przytulać się tylko
              wtedy, albo aż wtedy, gdy najdzie mnie i mojego M ochota. Dosyć mam już tych
              kontrolowanych, chcę czerpać radosc z sexu, bo przecież nie jestem jakąś
              maszyną zaprogramowaną na dni płodne. Wezmę tylko oeparol i może coś jeszcze i
              niech się dzieje co chce. Dzisiaj tak mówię bo to 1dc, zobaczę czy bliżej owu
              znowu się nie nakręcę. Pozdrawiam i życzę zafasolkowania. A tymczasem idę
              wtulić się w mojego M, bo on za 3 godziny już wstaje, a ja zasnąc nie mogę (no
              i po co była mi ta kawa przed snem). Do zobaczyska i usłyszyska smile(czyli do
              następnego klikania)
            • marthab1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 22.04.05, 08:56
              Cześc dziewczyny jestem z Wami!!!!
              Dzisiaj mój 4 dzień cyklu....postanowiłam sie w tym mesiącu nie stresować!
              Zobaczymy co z tego wyjdzie...szkoda tylko ,że ja musze tak długo czekac
              (cykle mam po 35-43 dni)no cóz cierpliwość jest wieklą cechąąąą...
              Pozdrawiam
              Martha
            • tola79 Do Aty 25.04.05, 09:26
              Ata, powiedz mi, dlaczego ginek przepisał Ci Duphaston? Też mam brać w tym
              cyklu ze względu na taki sobie progesteron, a jak było u Ciebie?
              • ata76 Re: Do Toli!!!! 25.04.05, 16:40
                wiesz co tak naprawdę to ne wiem czemu mi przypisał duphaston bo badań pod
                kątem hormonów nie robiłam, a z przejęcia nie spytałam się dlaczego właśnie
                duphaston. Myśle sobie, że to raczej profilaktycznie, bo wiele dziewczyn w
                ciąży bierze właśnie ten lek,żeby ciąża lepiej przebiegała!!!

Ale jakimi przesłankami się kierował, nie mam pojęcia, może tym, że jak robił
                monitoring to było wszystko ok, więć to ma wspomóć wrazie gdyby doszło do
                zapłódnienia, ale to tylko moje dywagacje!
                • tola79 Re: Do Toli!!!! 25.04.05, 16:55
                  Atko, pewnie chciał gin wspomóc drugą fazę. U mnie tak samo. PRG mam niby w
                  normie i wygląda, że owu chyba była, ale ginka powiedziała, że trzeba trochę
                  podwyższyć. Zaczynam brać pojutrze, ciekawe. Dzięki za odpowiedź
                  • ata76 Re: Do Toli!!!! 25.04.05, 17:01
                    ależ proszę bardzo !!!!!

to pierwszy cykl z duphastonem??????????

u mnie drugi, nie wiem, czy ię martwić, czy jeszcze nie!!!! Ale staram się nie,
                    bo gin wyraźnie powiedział, że jeśli w pierwszym cyklu się nie uda, to nie mamy
                    mieć ciśnienia!! Tylko martwi mnie fakt, że jak w tyym się nie uda, to w
                    następnym w ogóle nie ma raczej czans, mo mężus bedzie na poligonie 12
                    tygodnie, akurat w tym czasie, gdy powinniśmy sie przytulać sad((
                    • ata76 Re: Do Toli!!!! 25.04.05, 17:02
                      wyżej zrobiłam błąd 2 tygodnie, a nie 12....
                      • tola79 Do Aty!!! 26.04.05, 07:56
                        Tak, to będzie pierwszy cykl, mam nadzieję, że będzie ok, jak z bromkiem. Z
                        tymi naszymi mężami to tak jest, ale pocieszę Cię, że mój M. będzie w domu
                        dopiero ok 28 maja... sad Tak więc ten cykl i tak będzie stracony sad Ale co tam,
                        będzie dobrze smile)
                        • ata76 Re: Do Aty!!! 26.04.05, 18:50
                          musi być dobrze!!!!!
    • rybcia.rybcia Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 22.04.05, 14:46
      A ja wlasnie sie dowiedzialam ze szef zgodizl sie na 3 dni urlopu, wiec
      wyjezdzamy, nie wiem jeszcze gdzie, a potem mamy wesele przyjaciolki (jestem
      starsza) a jutro wieczor panienski, a starania kompletnie nie wiem kiedy chyab
      przez dwa tygodnie smile bo wcale nie wiem jak moj cykl sie zachowa.
      Dzis co prawda ogarnely mnie czarne mysli, ze sie nie uda ale spoko jak was
      czytma to mi lepiejsmile
      • ata76 Re: do Rybci.rybci 22.04.05, 18:37
        Rybcia.rybcia , kto wie a może wlaśnie ten urlop 3 dniowy dobrze wpłynie na Was
        obydwoje i zaowocuje w najbliższej przyszłości fasolką!!!!
        Nic nie jest jeszcze przesądzone, a może wszystko ułoży się właśnie tak jakbyś
        tego sobie życzyła i tego Tobie oczywiście życzę.

Miłego urlopu i wyśmienitej zabawy na weselu!!!!!
    • ata76 Re: a co tu taka cisza??? 24.04.05, 22:35
      żadna nie zagląda??? Czyżbyście się przeniosły gdzieś?
      • martyna35 Re: a co tu taka cisza??? 25.04.05, 08:49
        zaglądamy,ja jutro idę na usg/dziś 10dc/i zobaczę co mi tam urosło i co z tym
        dalej robic.A JAK U wAS,NA JAKIM ETAPIE JESTEŚCIE?
    • annor Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 10:31
      Ja też się zapisuję!!! To drugi cykl starań, od obumarcia ciąży minęło 6,5 m-
      ca. Lekarz kazał tyle czekać i czekałam, choć pewnie bez sensu tak długo, bo i
      tak żadnej gwarancji nie ma, że teraz będzię wszystko OK. Cykle strasznie
      rozregulowane, ostatnie b. długie do 50 dni, za wysoka prolaktyna - świeżo
      zbita, dopiero co uregulowane LH (było 2 x ponad normą). Wspomaganie
      bromergonem, ziółkami, folikiem i magvitem z B6. Do tego leczona nadczynność
      tarczycy + p-ciała. Mam nadzieję, że wreszcie się wszystko unormuje i ten cykl
      (dziś 12 dc) będzie szczęśliwy.

pozdrowienia dla starających się
      • izapi Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 10:40
        Ja tez jestem dziś w 12 dc!Przytulanko było w sobote, przerwa i dziś znówsmile
        Słyszałam,ze najlepiej co drugi dzień...w tym cyklu tak własnie będe robićsmile
        Pozdrawiamsmile
        • martyna35 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 10:55
          każdy ma jakąś taktykę,u mnie np.teraz zero przytulanek,jutro usg,wtedy decyzja
          o Pregnylu, a potem do dzieła!Pozdrawiam i życzę powodzenia!Najgorsze potem
          będą te dwa dłuuuugie tygodnie.
          • izzys Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 13:52
            Witam wszystkich mam małe pytanko czy jak biore MATERNĘ to mogę brać FOLIK i inne witaminy,na ulotce napisane jest,że nie,bo MATERNA zawiera wszystkie witaminy no i kwas foliowy .Pozdrawiam,pa!
        • izulek1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 14:39
          Ja jestem dziś w 10 dc! I od dzisiaj co drugi dzień zaczynamy starania , może
          tym razem się uda . Czego sobie i Wam dziewczynki zyczę smile
    • rybcia.rybcia Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 14:54
      ja dzis 9 dc, i ide na usg, obawia sie ze troche za wczesnie ale niestety tak
      termin mialam, pozatym to jeszcze nie wyjechalam to dopiero za tydziensmile
    • zielona77 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 15:21
      to i ja się dopisuję - również 12 dc, przytulanie co 2 dzień.
    • mamatysi Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 15:49
      ja tez sie bede starac
      pozdrawiam i zycze owocnych staran.
      • ata76 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 16:36
        u mnie dziś 21 dc, ale objawów niet.....myślę sobie, że w tym cyklu niestety
        się nie udało, a perspektywy na następny są jeszcze gorsze sad(((((

no ale póki @ niet póty jest niby nadzieja!!!

a w kwestii przytulanek, to mi gin zalecał właśnie co dwa dni, nie codziennie!!!

życzę oczywiście wszystkim jak najbardziej owocnego przytulania i oby ten
        koniec kwietnia był jednak pomyślny dla wszystkich z nas!!!
        • izulek1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 16:53
          Super że jest nas tak dużo , możemy się wzajemnie wspieraćsmile Bo kurcze po
          kolejnych nieudanych cyklach coraz bardziej potrzebuję tego wsparcia! Ale mam
          nadzieję ze ten miesiac będzie owocny dla wszystkich starajacych się dziewczynwink
          Pozdrawiam iza
          • ata76 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 17:04
            Iza na pewno będzie owocny!!!!!

a w kwestii wsparcia, to faktycznie łatwiej z tym wszystkim się zmagać, gdy
            wiadomo, że są osoby, które zawsze chętnie służą wsparciem, nawwet takim
            wirtualnym!

Pozdrawiam cieplutko
            • izulek1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 25.04.05, 17:32
              Właśnie ata76 takie wsparcie wirtualne bardzo pomaga ,jak również świadomość że
              w tym momencie jest dużo dziewczyn które mają te same problemy , wątpliwości
              jak i póżniej mam nadzieję całą masę radości po ukazaniu się 2 kreseczeksmile Z
              najbliższą koleżanką nie moge nawet porozmawiac o ciąży , dzieciach itd,itp...
              bo ona nie chce narazie o tym słyszeć!
              Pozdrawiam iza
              • kinga_ewa Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 26.04.05, 10:58
                Tak naporawdę to nie chciałam tutaj być ale nie mam wyścia kolejny miesiąc
                staran zaczynam z wami . Dzisiaj 1dc.
                • ata76 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 26.04.05, 18:39
                  Kinga, chyba każda z nas tak mała, ale w grupie raźniej !!!!!!
                  • latiffa Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 26.04.05, 21:08
                    to i ja sie dopisuję. ze starań kwietniowych nic nie wyszło, mam nadzieję, ze
                    maj będzie bardziej owocny. U mnie 1 dc.
                    • martyna35 Re: byłam na usg 26.04.05, 22:45
                      I jestem zdołowana,dziś 11dc ,na lewym jajniku pęch.15mm,na prawym 17mm i już
                      sama nie wiem,kiedy Pregnyl,czy w czwartek?Mam iść na usg w czwartek albo w
                      piątek.No a poza tym endo na dzień dzisiejszy tylko 5mm.Jakoś mam przeczucie,że
                      nic z tego nie będzie.Postanowiłam,że już w kolejnym cyklu nie biorę Clo i nie
                      chodzi tu o to,że nie będę się starać,bo to nie tak.Starać się będę,ale bez Clo.
    • fiamma75 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 27.04.05, 10:32
      Miałam się teraz nie starać, ale wyszło inaczej wink
      Owu mam chyba dziś, ew. była wczoraj. Do 15 maja będzie wiadomo, co dalej.
    • marthab1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 27.04.05, 10:42
      Witam dziewczyny!!!!
      Dopisuję się do Was!!! Dzis jest mój 9-ty dzień cyklu ale ,ze mam cykle bardzo
      długie owulację przewiduje około 20-tego dnia cyklu...
      To mój dziewiąty cykl starań!!!! Mam nadzieję ,że ostatni!
      Aha dziewczyny mam pytanie...czy znacie jakiegoś dobrego ginekologa w woj.
      łódzkiego( mieszkam z Zduńskiej Woli) ale może to byc lekarz z łodzi czy tez
      innego miasta--byleby był godny swojego zawodu i mojego zaufania(zawiodłam się
      na swoim dotychczasowym ginekologu).
      Z gory dziekuję
      Pozdrawiam
      Martha
    • anusia151 oj staram sie,) 28.04.05, 20:48
      hej!u mnie dzis 4dc.wyjechalam do meza-niemieckie powietrze,dluga przerwa w
      przytulankach, relaks i moze sie uda??ha,oby!!!
      pozdrawiam wszystkie starajace smile))
      • ata76 Re: oj staram sie,) 28.04.05, 21:53
        Melduje się ponownie i donoszę, że testuję 30 kwietnia! Objawów żadnych, więc
        nie wiem co będzie.

A co u Was???????????????

-
        W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość
        odpowiedzi!!!!
    • zielona77 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 28.04.05, 22:38
      Hejka Dziewczyny, zgłaszam się.
      U mnie 15 dzień - ale ten m-ąc jakiś dziwny jest - żadnego bólu okołoowul., co
      było do tej pory normą.Mężulek zachorzał i leży w łóżeczku - dzisiaj zero
      współpracywink Hmmmm.... poczekamy, zobaczymy ....
    • martyna35 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 28.04.05, 23:20
      a ja jestem po usg: 3 pęcherzyki/19,20,22mm/,endo 8 mm,jutro Pregnyl i do
      roboty!
      • izulek1 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 29.04.05, 14:50
        U mnie dzisiaj 14dc, nie robiłam w tym miesiacu testów owulacyjnych , ale
        wydaje mi się że w tym cyklu owulacja była wcześniej , wczoraj czułam kłucie w
        podbrzuszu. Przytulamy się co drugi dzień , mam nadzieję ze się udasmile))
    • maciejkaa3 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 30.04.05, 10:15
      .. i ja sie dopisuję. Pełna nadziei, że to juz.... zaczęłam dziś pierwszy dzień
      trzeciego cyklu starań...
      Być może maj będzie "łaskawszy".
      Pozdrawiam
      • izutek Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 30.04.05, 10:25
        a ja czekam... dzisiaj 7dpo.. progesteronik daje o sobie znac - tempka 37,1,
        duzo bialego sluziku...
        wczoraj tez robilam poziom progesteronu (w 6dpo, a nie w 7 - bo wiadomo -
        dzisiaj sobota..) - wyszedl 18,05. pewnie dzisiaj bylby wyzszy.. w ostatnim
        cyklu (wtedy tez sie udalo..) mialam w 7dpo 23 - wiec mysle, ze i teraz tak by
        bylo.. hmm.. ale czy cos z tego wyniknie???
        • bach28 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 30.04.05, 12:05
          Ja czekam na maj tak pięknie się zrobiło nadworze więc może to ten miesiąc
          okaże się dla mnie szczęsliwy.
          Izutku nie wiesz ja pszczolaasia?
          • bach28 Re: starania kwietniowo-majowe czas zacząć!! zapr 30.04.05, 12:10
            i nie tylko mam nadzieję że dla Was wszystkich!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka