Dodaj do ulubionych

A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami???

11.05.05, 11:34
no skoro nie ma takowego wątku, to najwyższa pora go stworzyc.
Uwaga...wątek już jest.

dzis mój 4 dc, jakos tak lekko do tego podchodze, a pani dohtorka wcale nie i
wczoraj wycisnela ze mnie krewe, potem usg w 10dc i potem znow wyciskanie
krewki w 21dc.
takze moj mąż nie ma odwrotu, hihihii - wczoraj sobie to uswiadomilsmile
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:04
      U mnie prób w maju nie będzie, ale mam nadzieję, że na początku czerwca zobaczę
      Twój post pt. "Dwie kreski" Pozdrawiam!
      • jedna_chwilka Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:07
        czego Ci Cytrusku z całego serca życzę!
        • cytrusowa Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:15
          ha!
          dziekuje bardzo
          ale ja sie nie nastawiam, tylko poddaje przypadkowi- co ma byc to bedzie
          • jedna_chwilka Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:19
            i dobrze smile
            • cytrusowa Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:22
              chwilka, a co milczysz na watku zalozonym przez anie?
              • bania79 Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:29
                No, trzymam kciukasy, żeby nam się krechy pojawiły! U mnie dziś 12 dc, ale nie
                testuję do moich urodzin czyli 7 czerwca! Się obaczy...
                • swaihwe Do Bani79 15.05.05, 13:54
                  Cześć, Ja też jestem urodzona 7 czerwca. Oby nam się udało. Ale ładny prezent
                  urodzinowy byśmy miałysmile
    • pszczolka2 Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 12:58
      To może i Ja się dołączesmile
      U mnie dzisiaj 3dc, zaczynam stymulacje do iui, a więc pierwszy dzień słynnego
      Clo, we wtorek zaczynam monitoring i zobaczymy kiedy IUIsmile
      Może maj też będzie mój. Poczekamy, zobaczymy. Za wszystkie starające się
      trzymam z całych sił kciukasy.

ps: w przyszłym miesiącu będzie mój 36 cykl starań, a więc dokładnie 3 lata,
      mam nadzieje, że dostaniemy z mężem prezent o jakim marzymy.

Pozdrawiam,Ola
      35 cykl starań
      "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za późno"
      • cleodark Pszczółko:) 12.05.05, 08:40
        Trzymam za Ciebie Pszczółeczko i wszystkie dziewczyny kciuki!!!!!!
        U mnie maj stracony ale co się odwlecze to nie uciecze, prawda?
        • pszczolka2 Re: do cleodark:) 12.05.05, 09:46
          Zgadza sięsmile
          Bardzo dziekuje, jesteś kochana i wszystkie pozostałe dziewczyny również.
          Tobie również życzę abyś wkońcu mogła zobaczyć II wypasione krechy. Powodzenia.

Pozdrawiam,Ola
          35 cykl starań
      • kinia.zak Hej pszczolka2!!!!!!!!! 20.05.05, 19:39
        Witaj.
        POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!
        Mnie też niedługo czeka IUI tylko jeszcze niewiem kiedy.
        U mnie też jest rocznica w czerwcu starań. U nas jest to 4 rok (ale praktycznie
        3-ci rok, bo miałam problemy ze zdrowiem).
        Życzę "ślicznego" prezentu z okazji rocznicy.
        Powodzenia
    • ktat Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 13:24
      ja tez sie nastawiłam ze ten miesiac bedzie moj
      pozyjemy zobaczymy...
      ale wierze bo poprzednio byłam przekonanana juz od @ ze sie nie uda

a teraz mysle pozytywnie...

to moj 11 dc(tak jak miesiaca ) i 3 cykl staran testuje ok.31,05 (cykle
      nieregularne po odtstawieniu diany)

licze ze do 3 razy sztuka...

a jak sie nie uda to przeciez kiedys indziej dam rade
      jeszcze mi sie nie zdarzyło płakać jak przyszła @
      ale jak długo bede tak myśłała...........
      pozdrawiam
      • dragonia Ktat! 12.05.05, 10:34
        • dragonia Re: Ktat! 12.05.05, 10:39
          Za szybko poszło.

11.05 u mnie tez to był 11 dc, więc idziemy łeb w łeb, ja w 11dc miałam
          pęcherzyk 15mm a owu powinna być gdzieś koło niedzieli, mam taką niedzieję.
          Oj chciałabym żeby nam się obu w maju udało. To mój 3 cykl w którym mam objawy
          owulacji, też tak myslę może do trzech razy sztuka.

Trzymam za Ciebie kciuki Ktat!

Ściskam!
          • ktat Re:Dragonia 12.05.05, 10:57
            ja mam tez 3 cykl staran ale ja narazie nic nie mierze i nie mam usg

dzis mam 12 dc i wczoraj pojawił sie gestawy śluz i właśnie sie zastanawiam
            cykle mam nieregularne i dokladnie nie wiem kiedy mam owu a ze sluzem tez
            roznie po tabletkach

dziewczyny radzily mi co 2 dzien od 10 do 20 dc ale ja wiem
            przytulanko 8,10 i teraz powstrzymamy sie chyba do 13-14

nie wiem co o tym myslisz

zapraszam na watek czekajac na bociana
            • dragonia Re:Dragonia 12.05.05, 12:05
              U mnie z długoscią cykli różnie przez ostatni rok miał rozstrzał od 56 do 34
              najkrócej. Moja gin na razie kazała się wstrzymać, aby M miał lepszy strzał i
              więcej żołnierzyków, więc abstynencja od przedwczoraj. Gin wskaże mi dzień.
              Jeśli się nie montitorujesz to może posil się testami owulacyjnymi. Co drugi
              dzień to dobra opcja - niby regularne współżycie to 3 razy w tygodniu - więc co
              drugi dzień to chyba dobra rada. Ale z drugiej strony taki 3 - 4 dniowy post
              polepsza parametry nasienia.
              • ktat Re:Dragonia 12.05.05, 12:10
                no to różnie słyszałam o tym poscie
                ale wiesz narazie nie używam testów ani nie mierze tempki zeby sie nie nakrecac

ide na zywiol i w tym cyklu mocno wierze ale tak jak nigdy az sama sie sobie
                dziwie

moze intuicja a moze nadzieja....

jak sie nie uda to teraz w 4 ? mam nadzieje ze nie bede mierzyc tempke
                ja to po tabletkach 4 cykl 35,27,32 i ten teraz
                • cleodark Ktat:) 12.05.05, 17:18
                  Mam pytanie do Ciebie, też przyjmowałam diane jak wyglądają teraz Twoje cykle,
                  u mnie pierwszy po odstawieniu i okazało się,że nie było owu, czy też tak
                  miałaś?
                  • pszczolka2 Re: Ktat:) 12.05.05, 17:40
                    Może Ciebie zmartwie, ale Ja brałam Cilest i owulacji nie miałam prawie pół
                    rokusad Mam nadzieje, że u Ciebie będzie inaczej. Sorry, że się wtrąciłamsmile

Pozdrawiam,Ola
                    35 cykl starań
                    • cleodark Pszczółko:) 13.05.05, 08:31
                      Nie martwię się smilejednakże wczoraj mój gin powiedziała mi,że jeżeli następny
                      będzie również jałowy to chce mnie stymulować bo jak to wyraziła diane to buła
                      piguła czyli klęska.Pożyjemy, zobaczymy jak będe stymulowana to dam znać.
                      Trzymaj się i życzę pięknej małej Pszczółeczki w Twoim brzuszku
                      • ktat Re: Cleo 13.05.05, 08:52
                        tzn.tak ja diane brałam rok na cere i wszyscy to wiedza ze antykoncepcja to
                        skutek uboxczny a ta pigulka służy do leczenia i napewno nie jest dobra na
                        dluzsza mete ale mi chodzilo zeby wygoic twarz na slub

w sumie to moj 4 cykl po odtsawieniu (35,27,32)i powiem szczerze ze nie weim
                        czy mam owu bo nie sprawdzalam jesli nie uda mi sie w tym cyklu zafasolkowac to
                        pojde do lekarza gina.....badania robilam przed staraniami ale to raczej krew
                        watroba ... a nie hormony(tak mi zalecil lekarz rodzinny)

a jesli chodzi o objawy to mazm takie jak dziewczyny na owu... ból , śluz (ale
                        po hormonach jest podobno mało wiarygodny), no i tydzien przed @ juz pękam z
                        bólu a nigdy tak nie było

takze ja badania na owu i hormony jesli sie nie uda robie w czerwcu
                • dragonia Re:Dragonia 13.05.05, 09:03
                  Chciałabym sie nie nakrecać, ale już jestem nakręcona. Właśnie wróciłam z USG,
                  dziś mój pęcherzyk ma 19 mm, mam nadzieję, że w sobotę pęknie i zaowocuje
                  fasolką.

Czego Tobie i sobie życzę.

Ja kiedyś tez brałąm Diane i tez na cerę. Brałam ją pół roku, po odstawieniu
                  miałam nieregularne miesiączki i nie obserwowałam śluzu płodnego. Wtedy nie
                  starałam się o dzidzię więc nie wiem czy miałąm wtedy owu, czy nie.
                  • krztyna czekam na owu 13.05.05, 09:18
                    No to się przyłączam do majowych starań, bo co mam biedna zrobić. To już 30sty
                    d.c. a owu jak nie było tak nie ma (staram sie stosować NPR). A dwa poprzednie
                    były takie ładne - skok temperatury i już się cieszyłam, że teraz też tak
                    będzie. A tu kicha...
                    Jak długo może trwać bezowulacyjny cykl?

----------
                    A Dzieciątko przyszło jesienią...
                    • dragonia Re: czekam na owu 13.05.05, 09:25
                      Moje bezowulacyjne cyklony były długie od 45 do 56 dni nawet.
                  • ktat Re:dziewuszki ja juz sama nie wiem co myslec 13.05.05, 09:31
                    a mówiłam mu ze jak chcemy to musimy co 2 dni
                    a u mnie wieczór beznadziejiny był i cały na rozmyślaniu....
                    a wiec tak mialo byc przytulanko a mąż wrócił poźno i zanim sie wykapalam on
                    juz spal...
                    także to moje wczorajsze przekonanaie ze maj bedzie mój już mnie
                    opuściło ....nie bedzie mój
                    przestaje sie nad tym zastanawiac od dzis
                    a skoro moj maz mowi ze chce a poźniej dupsko do gory i śpi to nie bede go
                    zmuszac co ma byc to bedzie .... crying(((( mam wrazenie ze jemu sie niechce ze mna
                    miłować ... albo sie boi ze sie uda sama nie wiem on mowi ze to moje urojenia
                    takze ja zawieszam starania i zastanawiam sie nad powrotem do tabletek
                    przynajmniej nic nie bedzie mnie bolalo i cera ladniejsza...i bede sie bawic
                    ciekawe co on na to jak bedzie siedzial sam w domu a ja z kolezankami ale
                    uwielbiam sie mscic i jestem pamietliwa
                    aż mi poleciało kilka łezek bo wrażenie nieodprate ze to sa tylko moje starania
                    ( zreszta patrzac na to jak wy do tego podchodzicie to nawet nie sa starania )

• krztyna Re:dziewuszki ja juz sama nie wiem co myslec 13.05.05, 09:45
                      Ej, nie martw się Ktat. A może lepiej mu nie mówić, że teraz musicie, bo
                      to "te" dni itd. Po co macie się we dwójkę stresować, a on może czuje się jak
                      na teście i jak dostaniesz @, to pomyśli, że nie zdał...
                      Nie mów mu, że musicie, zainicjuj fajny seksik - np. taki z wybudzenia
                      smile
                      Po prostu się kochajcie zamiast robić dziecko. Odpuść sobie gimnastykę po -
                      połóż się po wszystkim na boku, oprzyj głowę na piersi swojego mężczyzny i tak
                      sobie zaśnijcie. Niech on poczuje, że jest Ci potrzebny nie tylko do (sorry)
                      zrobienia dziecka.
                      Trzymam kciuki.

----------
                      • ktat Re:dziewuszki ja juz sama nie wiem co myslec 13.05.05, 09:50
                        no z ta inicjacja u mnie to ciezko dopoki tesciowie nie pojda spac
                        a zreszta ja go nie zmuszam i nic mu nie mówie ale jak on spi i nawet
                        niezareagowal jak sie przytulilam .........

a co do przytulania po przytulaniu smile ja niestety musze szybko brac prysznic bo
                        jak nie to nastepnego dnia wszystko mnie piecze i swedzi a czasami to az boli
                        mam jakies uczulenie na armie mojego meza i niestety lekarz zalecil mycie tuz
                        po...zamiast romantycznego przytulania nienawidze tego....
                        • krztyna Re:dziewuszki ja juz sama nie wiem co myslec 13.05.05, 10:03
                          Łeeee, to rzeczywiście nieciekawie z tym uczuleniem
                          sad

To może inaczej - może małżonek spi, bo nie wie, że mu nie wolno spać, a
                          własnie powinien działać?
                          smile

Hehe, niezbadane są drogi, po jakich chodzą umysły naszych mężczyzn...

----------
                    • cleodark Ktat 13.05.05, 21:24
                      Wiesz co, faceci czasami się boją i ... chcę trochę kiedy indziej "działać" niż
                      tego wymaga natura (mam na myśli nasze owu) i są wymówki typu, zmęczony jestem
                      i chrapu, chrapu.
                      Ja swojego ostatnio to prawie siłąsmile)) ( no prawie) ale w moim przypadku to maj
                      niestety stracony , może czerwiec?
                      Trzymaj się .
    • ata76 Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 11.05.05, 17:20
      ja również się przyłączam do starań majowych, dziś 7 dc, testowanko 29 maja,
      aczkolwiek nie łącze z tym cyklem zbyt dużych nadziei bo mąż póki co poza domem
      (praca niestety), ale nigdy nic ne wiadomo. A jeśli nie, to chociaż Wam będę
      dopingować, także życzę wszystkim za te kilka (kilkanascie dni) dwóch drubych
      kreseczek!!!!!!
      • margerita1 Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 12.05.05, 09:23
        dołączam sie również. to mój 3dc więc mam jeszcze sporo czasu przed testowaniem-
        orientacyjnie ok. 5 czerwca i dzięki temu nie dopadł mnie jeszcze przed@ stres
    • bannydt Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 12.05.05, 12:10
      a ja mam 13dpo, a 15.05 ma przyjść @.ale mam nadzieje że nie przyjdzie...chociaż
      (niestety) mam złe przeczuciasad
    • wertypolo Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 12.05.05, 12:26
      To i ja sie pisze na maj. To moj pierwszy cykl staran. 20 maja tescik jesli nie
      przypelznie @. Trzymam kciuki za nas wszystkie i zycze owocnych staran
      • amilos Re: A może próby majowe zaowocują dwoma kreskami? 12.05.05, 12:38
        Ja też testuję ok. 21 maja, po pierwszych staraniach.
        • bufka27 Czekam na owulację a tu przeziębienie 12.05.05, 13:57
          W maju zaczeliśmy pierwszy cykl starań. Od kilku dni jestem przeziebiona a za
          trzy dni powinnnam miec owulację( mierzę temp i obserwuje śluzik od kilku
          miesięcy stąd wiem). Tymczasem śluziku jak na lekarstwo tempka ok ciągle niska
          więc się nie martwię bo owulacja jeszcze przede mną a ja co miesiąc mam ładny
          skok. Tylko teraz się zastanawiam co z tym sluzem bo zawsze miała ładny już
          przed skokiem typowy owulacyjny a teraz niewiele a dzieś 13 dc. Może wiecie czy
          przeziębienie wpływa na pewno na śluz i ewentuanie przesunie owulację? Czy to
          coś innego znaczy? Pa
          • danik1 Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 13:23
            Witajcie!!!
            Z tego co czytalam to jestem trzecia osoba, ktora ma dzisiaj 15dc, czyli taki
            jak dzien jest dzisiaj! Ja jestem rowniez po Dianie, ale odstawilam je juz w
            czercu zeszlego roku. Tez nie wiem czy mialam wtedy owulacje bo nie sprawdzalam
            tego w zaden sposob, ale od ostatniego cyklu stosuje testy owulacyjne i wiem,
            ze teraz owulacja wystepuje. Ja mialam bardzo rozregulowane miesiaczki po
            odstawieniu pigulek, teraz wrocily do normy i mam 28-30-dniowe. Wczoraj robilam
            test owu. i wyszla bardzo slaba druga kreska. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.
            Pozdrawiam Was i zycze owocnych przytulanek!!!
            • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 14:44
              Wlasnie sobie lyknelam Guajazyl!!! Brrrrrrrrrrrrr!!!! Jakie
              okropienstwo!!!!!!!!!
              • cytrusowa Re: Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 17:56
                no pewnie, ze maj bedzie nasz!!!

fajnie, ze watek sie rozrosl, bo myslalam, ze wszystkie juz sobie
                odpuscilysmy...
                u mnie pewnie nic z tgo nie bedzie, bo cos mi szwankuje z hormonami, ale
                moze...kto wie...
                w kazdym razie kochamy sie dla przyjemnosci, a nie dla robienia bobasa, haha.

wszystkim dziewczynom zycze pwoodzenia!
                • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 19:37
                  podpisuję się obiema rękami pod stwierdzeniem, że maj będzie nasz!!!!!

u mnie dziś 13 dc, mąż na szczęście już wrócił, więc i powróciła nadzieja, że
                  może jednak się uda....czas pokaże!!!!!!
                  • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 20:16
                    Wlasnie zrobilam tescik owu. i druga kreska slaba, ale juz znacznie bardziej
                    widoczna od tej wczorajszej. Jak myslicie zaczac sie przytulac dzisiaj? Juz
                    dluzszy czas mamy przerwe, wiec moze juz warto zaczac tak co drugi dzien. Hmmm.
                    • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 15.05.05, 22:00
                      Danik chyba warto!!!
                      • ktat Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 08:38
                        witam,
                        u mnie 16 dc, bolał mnie rano brzuszko, oczywiście kiedy owu zbytnio nie wiem
                        (nie mierze tempki ani testów)wczoraj pojawił się śluz taki rozciagliwy i
                        przezroczysty.
                        ale przytulanko było i w piateczek i wczoraj ale nawet nie myslalam o tym jako
                        o "rozpłodzie" tylko wreszcie weekend bez teściów...........
                        ale tez stracilam juz nadzieje ze sie uda....
                        • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 17:04
                          A co tu taka cisza???
                          Jak tam u Was z owulacja??? Cos sie ruszylo???
                          Ja zaraz zrobie tescik!!!
                          • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 17:25
                            u mnie dziś 14 dc, niestety temki wberew temu co przedtem mówiłam nie mierze
                            nadla ...tak tak wiem, że to nie dobrze.....w każdym razie dziś pierwszy raz
                            czułam że boli mnie janik i pieką piersi bez brania duphastonu....no obaczymy
                            obaczymy co ztego wyniknie!!!

A jak u innych??????????????????????
                        • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 17:26
                          Ktat, a dlaczego straciłaś nadzieję?????
                          • krztyna Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 18:24
                            Eeee tam. Mój ten maj nie bedzie - plamienie jak przy niedoborze progesteronu.
                            Książkowe. Ale co tam! Przynajmniej chyba zaczyna się kolejny cykl. I dobrze,
                            bo w tym owulacji nie było - do bani taki maj smile
                            Nie zawiodły tylko bzy i kasztanowce, hehe.
                            Niech się tylko @ rozhula na dobre i założę wątek ze staraniami czerwcowymi, a
                            co!

----------
                            • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 18:27
                              i na dodatek pogoda taka "niemajowa"!!!!!!!
                              • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 18:30
                                Jestem w SZOKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                Wlasnie zrobilam test owu. i wyszla mi gruba krecha testowa. Zupelnie sie tego
                                nie spodziewalam. Myslalam, ze kilka dni bedzie sie utrzymywala slaba kreska a
                                tu takie zaskoczenie. Dobrze, ze zatestowalam, bo mialam dzisiaj nie
                                testowac!!! Ufff. Przytulanko bylo wczoraj w nocy tj. 17godzin temu. To bylo
                                pierwsze po dluzszym poscie. Co mam teraz zrobic? Przytulac sie dzisiaj znowu?
                                Przeciez zolnierzyki sa juz oslabione i raczej w obecnym stanie nie zdatne.
                                Wlasnie lyknelam sobie guajazyl. Czy mam go nadal lykac??? Boze, tyle pytan!
                                Boli mnie brzuch, wiec pewnie na zblizajaca sie owulacje, ale tak
                                wczesnie?!?!?! Boze zwariowac mozna ze szczescia i z tej niepewnosci!!!
                                Napiszcie cos! Prosze!
                                • cytrusowa Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 22:41
                                  a jaką porą robić test owu - moze być wieczorem???
                                  • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 16.05.05, 23:18
                                    Tak. Ja robie ok. 18.00.
                                    • lana33 Re: Maj bedzie nasz!!! 17.05.05, 09:03
                                      Kochane dziewczyny, ja tez się do was przyłanczam. U mnie dzisiaj 11 dc,
                                      śluziku ani śladu, ale może po Clo tak jest, nie wiem. sad
                                      • ata76 Re: Maj bedzie nasz!!! 17.05.05, 18:32
                                        Cytruś będziesz testy owu wykorzystywać, no no no !!!!!! Jestem pod
                                        wrażeniem.... ja się jakoś nie mogę zmobilizować sad
                                        • cytrusowa Re: Maj bedzie nasz!!! 17.05.05, 19:32
                                          hahaha, no tak se zrobilam zeby wiedziec, co jest grane
                                          • danik1 Re: Maj bedzie nasz!!! 17.05.05, 21:16
                                            Ja tez dlugo zwlekalam z testami owu., az sie w koncu poddalam i teraz juz
                                            drugi cykl testuje. Fajna sprawa!!!
                                            • cytrusowa maj nie bedzie nasz na pewno 19.05.05, 20:26
                                              no kochane dziewczyny, ja wam tylko dopinguje, my sobie odpuszczamy -
                                              niedyspozycja męża
                                              • ata76 Re: maj nie bedzie nasz na pewno 20.05.05, 18:08
                                                a tu co taka cisza i spokój????
                                                • askajaworska Re: maj nie bedzie nasz na pewno 22.05.05, 12:14
                                                  czekam na majowe mrowienie i ciagniecie w brodawkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka