Dodaj do ulubionych

Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd.

• roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 08:56
      Ten wątek jest szczęśliwy, bo Izutek go zapoczątkował.
      I my wszystkie z tego wątku też zafasolkujemy.
      Ok, jak dostanę @, to bierzemy się porządnie do roboty.
      Tylko ja nie potrafię odczytywać pomiarów tempki, bo nigdy tego nie robiłam.
      nauczycie mnie dziewczynki?
      Wytłumaczcie mi po krótce o co w tym chodzi.
      W I fazie jest niska, w środku jak jest skok to znaczy że była owulacja. Ale
      skąd wiecie kiedy się przytulać? Przecież po skoku to już jest za późno. Nie
      rozumiem tego...
      • goko1 siuba odezwij się! 19.05.05, 09:00
        hej, siuba co u Ciebie, nie mogę znaleźć posta, wątek się strasznie rozrastasmile

mój cykl tez jakiś popaprany w tym miesiącu (podejrzewam bezowulacyjny), napisz
        co słychać!

--
        www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:02
        Roleczko, najpier mierzymy tempke i mamy tzw. normalną, w czasie owulacji ona
        spada i wzrasta o kilka kresek i ta podwyzszona tempka utrzymuje sie do @@ lub
        przez ciaze do 100 dni.
        Jak zaczniesz mierzyc to bedziemy Ci mówic co i jak, a najlepiej jakbys sie
        zalogowała do programu FF, tam wpisujesz tempki a program sam Ci oblicza.

Tylko pamietaj by mierzyc zawsze rano przed wstaniem z łózka, zawsze w tym
        samym miejscu (pochwa, usta) przez 8 min.
        A po skoku nie jest za późno, i z drugiej strony trzeba tez patrzec na sluzik i
        bóle jajników i wtedy sie przytulac
        bedzie dobrze, trzeba tyko zaczącsmile)))
    • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 08:59
      Kattrin, to jak to jest z tymi wykresami i owu? Owulacja nastepnuje przy
      wzroście tempki, czy przy spadku ? Ja już sama nie wiem. Prosze wytłumasz mi
      to, bo ja jestem zielona (I cykl z tempką).

...(*)...
      • goko1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:00
        magda9948 owu występuje przy spadku temperatury, wzrost jest już po owulacji

uciekam, pa

--
        www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:05
          Czyli z mojego wykresu wynika, że jestem po owu...szkoda, bo wczoraj i dzisiaj
          nie było przytulanka, czyli już nie mam co liczyć na tec cykl sad.

...(*)...
          • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:06
            www2.fertilityfriend.com/home/6adb5
            ale przecież u mnie nie było spadku, tylko przez 2 dni tempka stała w miejscu,
            dopiero dzisiaj był wzrost.

...(*)...
            • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:09
              ja mysle ze dzis przytulanie i jutro i efekt (*) za dwa tygodnie
        • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:09
          spadek tempki oznacza uwolnienie sie jajeczka i wtedy mamy czas na przytulanka,
          potem jest wzrost czyli zaczyna sie najpłodniejszy okres. U mnei np. jest tak
          ze powinnam sie przytulac w dniu wzrostu tempki i na drugi dzień, nidgy sie tak
          nie przytulałam i mzoe dlatego nie jestem w ciazy. Ten cykl mam zamiar tak sie
          przytulac, wiec powiem dokładnie jak to jestsmile))

Ja uwazam ze spadek - przytulanie, skok przytulanie i tak przez kolejne dwa
          dni. I mysle ze pieknie wyjdzie (*)

Ja tez jestem początkująca i ucze sie na swoich błedach, wiec nie bierzcie
          sobie tego az tak do serduszka...
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:07
      Rozumiem mniej więcej.
      Spróbuję się zalogować jak dostanę @.
      Ja mierzę od kilku dni przed wstaniem z łóżka w pochwie przez 5 min.
      Wczoraj jak zmierzyłam po południu to mało zawału nie dostałam, miałam
      37,8.Chociaż wiem że nie była miarodajna ta tempka.
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:11
        nie patrz na popołudniowa tempke, ale ladnie mierzysz rano, jak @ przyjdzie
        bierzemy sie do działa, ok? jestesmy umówione...
        a jak nie przyjdzie to zawirusowujesz nas szybciutko, zgoda?
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:14
      Jasne że tak. zgadzam się na wszystko!!!
      To musisz się Kasiulku przytulać w tym cyklu koniecznie tak jak napisałaś.
      A Ty Madziu próbuj dzisiaj, co Ci szkodzi?
      Niespodzianki są takie słodkie!!!
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:19
        Pewnie, że dzisiaj będę przytulać się , bo to sama przyjemność. Tylko szkoda,
        że wczoraj się nie przytulaliśmy, chcieliśmy zregenerować żołnierzyki i chyba
        przesadziliśmy z tym czekaniem, a ostatnio w poniedziałek robiliśmy bzyku,
        bzyku.

...(*)...
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:21
          Aha i jeszcze jedno, zawsze na owu bolał mnie jajnik, a w tym miesiącu nie
          miałam tych objawów, no i jeszcze ten śłuzik płodny - dopiero dzisiaj się
          popjawił...może owu będzie, ja już nie wiem, chyba sobie wlewam, sama próbuje
          się oszukać.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:24
            przytulaj sie i kropka!!! Owu moze byc dopiero dzis wiec nic nie stracisz
            Madziu do dziełasmile)))
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:20
        kurcze tylko teraz nie wiem kiedy zaczac tetsowac..., normalnie mam spadek
        tempki o 2 kreski utrzymujace sie na poziomie od dwóch dni...i nie wiem czy
        zaraz nie bedzie skoku... przytulac sie bede, ale kiedy zatestowac cholibcia???

Dzis jak mierzyłam tempke to az w szoku byłam ze taka niska jak wczoraj? Czy to
        mozliwe ze po b. później owulacji nagle jest duzo wczesniej??
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:22
      Nie znam się na tej tempce.
      Jak masz dużo testów to zastestuj, wtedy bedziesz spokojniejsza że nie
      przegapiłaś niczego.
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:24
      Madzia, a Ty nie robisz testów?
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:27
        Nie w tym miesiącu nie testuje testami, mierzę tempke.

Wiecie co, właśńei wróciłam z WC i zauważyłam duzzzio śluziku rozciągliwego,
        przezroczystego. Dzisiaje wielkie przytulanko i kropka, tak jak mówisz Kattrin.

...(*)...
        • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:34
          hihihi i tak trzymac Madziusmile))))))) Przytulanko na maksa, sluzik idealny wiec
          tylko działacsmile))
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:29
      Oj, czuje że będzie coś z tego.
      Maj/Czerwiec będą naszymi najszczęśliwszymi miesiącami.
      Działajcie dziewczynki, działajcie.
      Ja i tak was dogonię!!!!
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:35
        Roleczko nie moze byc inaczej, tak bym chciała w to wierzyc tak mocno mocnosmile)))
        teraz uzbrajam sie w cierpliwosc, w sobotke zrobie pierwszy tescik i zobaczymy,
        no chyba ze tempka jutro wzrosnie to zatestuje jutrosmile)
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:38
      Gdzie jesteście? Buuuuuuuu.
      Chyba wszystkie zapracowane.
      a mi się nic nie chce.
      Udaję że pracuję.
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:39
      A jak tam Twój śluzik Kasieńko?
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:40
      Własnie zrobiłam sobie pyszną kawusię ze śmitanką.
      pycha!
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:44
        Roleczko ja jestem, byłam po kawencjesmile))
        U mnie sluzik białawo-przezroczysty, na zewnatrz nic a w sorku mokrusio, wiec
        super, ale strasznie boli mnie jajnik, okrutnie, az nie moge wysiedziec, chyba
        niezły pęcherzyk rosnie...
        Boli nawet przy siku...jajnik oczywisciesmile
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:45
        Roleczko, ja tak samo ściemniam, że pracuję, ale ciągle serfuję po necie. No
        właśnie Kasiu, jak tam Twój śluzik??

...(*)...
        • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:52
          czy Wam sie tez tak nic nie chce?
          Ja najchetniej bym sie połozyła spac...i okłady zobiła na ten jajnik, bo
          okrutnie boli, nie wiem czy to oby nie za wczesnie cholercia...
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:52
      To dobrze ze mokrutko jest....
      a co do jajnika to rośnie to szczęsliwe jajeczko, dlatego tak Ci się daje we
      znaki.

Mnie wczoraj tak strasznie bolał jajnik że nie byłam w stanie funkcjonować.
      A dzisiaj jak ręką odjął. Za to czuję skurcze w macicy, ale są na szczęście do
      wytrzymania.
      Jejku,przez co my kobiety musimy przechodzić!
      Wczoraj mówię do mojego M., że zawsze przed @ mnie cycki bolą, a teraz nic i co
      on na to?
      A on: co mam Ci powiedzieć, mnien cycki nie bolą.Idź do lekarza.
      W ogóle to przestanę mu o tych wszystkich mioch dolegliwościach opowiadać, bo
      patrzy na mnie jakbym mówiła po chińsku.
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 09:56
        Moze nic mu nie mow, jesli tak reaguje, mozesz nam wszystko opowiadac, a ze
        cycki bola to super, tak samo skurcze macicy, ja jestem dobrej mysli.

faceci sa rózni, wiec nieraz nie trzeba na nich zwracac uwagi.
        A chciałabym zeby to tworzyło sie jajeczko i pekło w niedziele hihihihi,
        marzenia...
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:08
      Kasiu, właśnie cycki mnie nie bolą, o to chodzi...
      Kolega przed chwilą mi powiedział, że jego kobiecie @ spóźniała się długo, 2
      pierwsze testy (te z dzidziusiem na okładce) nie wychodziły, dopiero wyszedł 3
      test i to po... 3 tygodniach. także jeszcze trochę mam nadziei.
      Na majteczkach suchutko, ale w środku czuję "naoliwienie".

A co do marzeń, Kasiu, to mają to do siebie, że spełniają się w najmniej
      oczekiwanym momencie.Trzeba w nie tylko mocno wierzyć.
      Koleżanka poleca mi książkę pt; "Potęga podświadomości", jeszcze jej nie
      czytałam, ale ona twierdzi, że jak się wierzy, to nie ma rzeczy niemożliwych...
      Coś w tym jest. I Ty tak właśnie masz myśleć, że oto z tego bolącego
      pęcherzyka, pocznie się WASZ SKARB!!!
      Nakazuję Ci tak myśleć, słyszysz?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:22
        czyli są znaki ze tescik sie pomyliłsmile)))
        dobrze tak jest Panie Generale hihihihi, wierze mocno mocno mocno i w tym cyklu
        mi sie uda, tak?
        Buziaki hihihihihiihiihii, co to znaczy pozytywne myslenie hihihiihismile))))
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:24
      Jasne że Ci się uda!!!
      Innej możliwości nie bierz w ogóle pod uwagę.
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:27
        wiecie co ja chyba umre z tym jajnikiem, teraz sie czuje jakbym miała @ dostac
        tak boli, co za cholera z niego...
        az mi niedobrze, ale za to przytulac mi sie chce, co za dziwny organizm z etgo
        mojego...odlot totalnysmile))

Roleczko a kiedy zamierzasz powtórzyc test??
        Madziu gdzie sie podziewasz?? Ewa? Edyta? halooo Diamencik Danik, siuba gdzie
        jestescie??
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:29
        A ja jakoś już nie wiem, co mam myśleć, pewnie nie raz to miałyście.
        Najchętniej poszłabym do domciu i nyny.

...(*)...
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:31
          Jestem ,jestem kobietki.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:41
            kurcze co sie dzieje z innymi dziewczynkami, nikt nie zagląda oprócz nas???
            Roleczka Madzia moze bunt zrobimy cio???
            Tylko my sie wspieramy?? No Goko jest usprawiedliwiona wizyta kolezanki, ale
            reszta nununu, nie ładnie...
            • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:45
              Zapracowane kobitki...

Kattrin mam dziwne przeczucie, że przegapiłam owu, kurcze, ja ciągle czekałam
              na spadek tempki, a nie na skos w góre - nie wiem, czemu, nie pomyślałam, ale
              ja głupia, kurcze taka szkoda. Nie ma co mówić, że "a może się uda", bo komórka
              nie zyje 12h (nie wierzę w to), żyje krócej, a ja nie pomyśląłam...ohhh, ale
              trudno człowiek uczy się na błędach.

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:50
                Madziu przytulaj sie i nie patrz na nic, powiem Ci tak jak ja mam. Przytulanie
                do spadku i w spadek tempki a potem nie i jaki skutek (*) brak!!!, wiec uwazam
                ze chyba nalezy sie starac w pierwszych wzrostach tempki, czyli dzis i jutro u
                Ciebie!!!
                I bardzo prosze sie nie załamywac bo po raczkach i pupie dostaniesz za złe
                zachownie hihihiihismile)))
                Przytulaj sie i czekamy na efekt. Ja tez czekam na skok by zacząc sie porządnie
                przytulac, bo moze wtedy własnie zajde....

Pozyjemy zobaczymy trzeba sie uczyc, a szczecie napewno do nas zajrzy!! Madziu
                spójrz na mnie, ja juz długo długo, a dopeiro teraz wiem co i jak (mniej
                wiecej), i zamierzam teraz inaczej podejsc do sprawy (tak jak pisąłam wyzej) i
                mam nadzieje ze zobacze II kreski....
            • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:47
              Boże znowu pedzicie i nie nadązam (bo ja dzisiaj mam kupe roboty ale co jakis
              czas robie przerwe na skok na forum bo nie moge bez Was wytrzymac smile)
              • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:48
                za 20 minutek ide zatestowac i zaraz wam napisze jaka krecha na tescie owu
                Tak bym chciala, zeby nie bylo za pozno z przytulaniem dzisiaj
                • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:51
                  Ewunia czekam na wynik, mam nadzieje ze bedzie superasnysmile))))
                  Dawaj odrazu znac..
                  • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:53
                    oki doki Szefie smile))
                    • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 10:56
                      wiecie, co mi powiedziała gin, że nalepiej wstrzymać się w I fazie cyklu, aż
                      właśńie do skoku tempki (kurcze, a to tak ciężko wytrzymać)...no, ale cóż,
                      jeżeli nic w tym miesiącu nie wyjdzie, to w czerwcu czeka mnie moniting...

...(*)...
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:03
                        a widzisz, czyli jednak potwierdza sie moje zdaniesmile) jest skok a Ty masz sie
                        przytulac, ja tez tak zamierzam zrobic w tym cyklu, narazie mam spadek i czekam
                        na skok a potem hulaj dusza piekła nie masmile))))))hihihiihihi.

Madziu przytulaj sie i czekamy na 3 wyzsze tempkismile)))
                        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:06
                          Jutro rano lece zrobić hormoni, bo wizyta tuz, tuż ( czerwca).

A jak to jest z tymi wyższymi 3 tempkami, o ile muszą one być wyższe??

...(*)...
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:07
                            Madziu u Ciebie juz wyzsza tempka to 36,7 wiec wszystko co powyzej tej tempki
                            jest oksmile)))
                            • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:10
                              Nie zrozumiałaś mnie, jeżeli już mam 36,7, to np po czym poznam, ze jestem w
                              ciąży, czy tempka będzie dalej wspinała się do góry, czy jak to jest"-o to mi
                              chodziło.

...(*)...
                              • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:14
                                aha przepraszam.
                                Tempka taka czyli najmniej 36,7 bedzie sie utrzymywac przez przynajmniej 18
                                dni, moze sie troszke piąc np. do 37 stopni. I gdy bedzie taka przez te dni i
                                nie bedzie spadku ponizej tej 36,7 to oznaczac moze ciąze.
                                Moze sie piąc w góre a moze tez byc na wysokosci 36,7 lub 36,9.

Dobrze wytlumaczyłam??
                                • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:18
                                  Kasiu, pewnie,że dobrze...zakumałam wreszcie, czyli i czekam i oby temka nie
                                  spadła....

dzięki Kasiu, jesteś siuperowa babka.

...(*)...
                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:20
                                    Tak Madziu czekamy, ja mam nadzieje ze jutro zobaczymy znowu ładna tempke
                                    a i jeszcze jedno, moze spasc tempka jednodniowo, to moze wtedy oznaczac
                                    implantacjesmile)) Ale potem jak wzrosnie to idealna ciązasmile))))

eee przesadzasz z tą siuperową babką hihihihiihih, az sie czerwienie...
                                    • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:22
                                      Nie przesadzam, naprawde jestes super i dużo się od Ciebie uczę, no i od reszty
                                      dziewczyn tez.

Kattrin to siuperowa babka...buziaczek Kasiu

...(*)...
                              • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:16
                                Tak jak myślałam: testowa jasniejsza od kontrolnej -ale jest wyraźna.
                                Powinnismy przytulac sie dzis rano (cholerna delegacja !!!! ####!!! fak fak fak)
                                wieczorem to moze byc juz po ptokach sad((((((( BUuuuuuuuuuuuuuuu
                                • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:18
                                  zadne po ptakach!!!! Przytulaj sie cos Ci szkodzi a moze własnie sie uda???
                                  Prosie prosie...nie mysl negatywnie... zapomnij o całym swiecie i
                                  pobaraszkujcie z męzusiem, a potem sobie poczekamy troszke i .... (*)(*)
                                  a nóz widelec???
                                • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:20
                                  eweks przytulaj się dzisiaj, żzdne po ptokach, jeszcze nic straconego.

...(*)...
                                  • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:23
                                    mam nadzieję, że bedzie miał jeszcze siłe po tej delegacji. Nie mogli go wysłać
                                    wcześniej albo jutro. Co za życie !!!
                                    • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:25
                                      jak mi przejdzie wkurzenie to znowu zajrzę, bo jak na razie to mam ochotę
                                      bluznić i to jak najgorszy, przysłowiowy szefc !!!!
                                      • eweks0 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:26
                                        rzecz jasna szewc
                                    • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:26
                                      Ewunia nie przejmuj sie tak, bo to tez nie dobrze dla Twojego orgaznimu...takie
                                      nerwy nie sprzyjaja starankom, weź sie w garsc nie mysl o owulacji tylko
                                      zbałamuc mezusia i tylko dla siebi sie przytulajcie. A jak nie wyjdzie w tym
                                      cyklu to od nastepnego zaczniecie od nowa, a moze wtedy beda super warunki dla
                                      staraneksmile))))
                                      Głoweczka do gorysmile))))przsyłam promyczki pieknego słonka dla Ciebie..smile)))

a powiem Wam w sekrecie ze zgłupiałam na stare lata i cos mi sie w główce
                                      poprzekrecało w tym cyklu, nie wiem czy to intuicja zy cos innego, ale
                                      NORMALNIE ZWARIOWAŁAM!!!!!!!!!! az boje sie powiedziec co mi sie wydaje.......
                                      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:30
                                        Powiedz, powiedz Kattrin co Ci sie wydaje.

...(*)...
                                        • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:32
                                          ochhh tak sie boje powiedziec...ale nie wiem czy to moja wiara, czy jakies
                                          nadprzyrodzone cosik nie wiem, ale jakos czuje ten cykl... ze sie uda...

ojjj i teraz pewnie zapeszyłam...buuu....
                                          tak jakos dziwnie czuje jakby ktos mi mówił, ze bedzie dobrze, ze to juz koniec
                                          mojej drogi...

czy to nie WARIACTWO?? zwariowała baba na stare lata........
                                          • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:34
                                            Kattrin, trzeba wierzyć, że się uda, za każdym razem trzeba wierzyć i dobrze,
                                            że o tym mówisz...w końcu musi się udać...uda się kasi, uda, uda, uda,
                                            uda ...musimy sobie to powtarzać.

...(*)...
    • diament79 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:33
      Witam ponownie smile Standardowo, ja jestem, nie ma Was, ja zaglądam po jakiejś
      chwili i mam duuuuzo zaległości wink
      Kattrin! Mnie tez boli brzuch! I juz teraz nie wiem o co chodzi, czy miałam owu
      czy nie, mogłam mierzyc tempkę, a nie chciało mi się... Od wczoraj boli, 12 dc,
      tempka wczoraj 36,8 dziś 36,74. Myślałam, że jak jest taka dość wysoka to że
      jest już po owulacji a tu ? nie wiadomo... Cykle mam 24-27dniowe A jak Twoja
      temperaturka Kasiu???
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:40
        www2.fertilityfriend.com/home/98970
        tak wyglądaja moje tempki,
        Diamenciku, a pomierz teraz sobie tempki moze jeszcze jestes przed owulacja, a
        jajnik boli bo rosnie pecherzyk? A jaka masz ostatnią faze?? Ile dni trwa od
        owulacji do @@? wtedy wyliczymy mniej wiecej kiedy masz owu.
        Buziak
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:42
          Kattrrin, czy ta druga faza cyklu jest stała, jeżeli np: u mnie w tym miesiącu
          będzie trwała 12 dni, to w następnym też wyniesie tyle samo, czy jak to jest?

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:47
            tak dokładnie tak, jest stala, i bedzie tak samo w kazdym cyklu. Moze byc ew.
            przesunięcie 1 dzien.
        • diament79 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:47
          Nie wiem właśnie jaką mam ostatnią fazę, bo nigdy nie mierzyłam tempki i nie
          wiem prawdę powiedziawszy czy mam owulację czy nie... Ostatnio sie pocieszyłam,
          bo zauwazyłam, że w ogóle mam wzrost temperaturki, ale nie mierzyłam regularnie
          więc nie mogę nic więcej powiedzieć sad ehhh jest jeszcze jeden problem...
          wczoraj po poważnej rozmowie z Kubą troszkę się podłamałam, bo się okazało, że
          on chce, ale może trzeba by jeszcze troszkę poczekać, bo on chciał to i tamto a
          na to trzeba kasy, a jak będzie dziecko to już będzie trzeba sobie odmawiać
          wszystkiego! NIC JUŻ NIE WIEM
          h e l p indifferent
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 11:53
            wiesz Diamenciku nie wiem co Ci poradzic, chyba musicie sie zastanowic co
            chcecie? Bo jednak dzidzia to duzo wydatków, a jak macie cos kupowac to wiesz
            kasy juz nie bedzie, co jest dla Was wazniejsze...
            To trudna decyzja ale jak pogadacie powaznie i dokładnie to moze dojdziecie do
            konsensususmile)) Bede trzymac kciuki, a narazie zyj normalnie i nie zamartwiaj
            siesmile))))
            • natali7a Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:14
              Hi dziewczyny!
              Jak tam dzisiaj nastroje?
              Oczywiście trzymam ksiuki za wszystkie!!!
              Będzie dobrze!!!
              Pozdrawiam
              • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:16
                Natalko a co u Ciebie? Opowiadaj szybciutkosmile
    • kattrin1 ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:07

• magda9948 Re: ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:10
        Jestem, ciągle Kasiu jestem...myślałam, że Was nei ma.

...(*)...
        • kattrin1 Re: ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:12
          wiecie co własnie przeczytałam post na dla starających sie i dziewczyna pisze
          ze ona jakos wiedziała ze w tym cyklu zajdzie i zaszła, ma II kreseczki. Moze
          ja tez mam dobra ntuicje???cio?? tak sie boje jednak ze krakcze nie w ta strone
          co trzeba........
          pocieszcie troszke...
          • natali7a Re: ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:17
            Jak to nie ma?
            A ja?
            Jestem na "posterunku".
            I przestań się zamartwiać, bo na pewno będzie dobrze, tylko nie denerwuj się.
            Musi się udać!!!
            Ja trzymam kciuki!!!
            • natali7a Re: ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:20
              dzisiaj 13 dc
              (II będą około 16-17dc). Przytulanko było przedwczoraj i starczy, myślę, że
              wystartuję w niedzielę.
              Acha! Dzięki Wam zaczęłam od początku tygodnia mierzyć tempkę i waha mi się w
              granicach 36.4 36.5. zobaczę co będzie suię działo dalej.
              A jaka tempka powinna być w owu?
              • kattrin1 Re: ojjj znowu nikogo nie ma....:((( 19.05.05, 12:22
                u Ciebie to pewnie ok 36,7 i powyzej jej. Z tego co piszesz masz tempke medzy
                36,4-36,5 wiec dwie , trzy kreski wyzsza bedzie tempka (albo jeszcze lepiej)
                Trzymam kciukismile)
    • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:19
      i jeszcze cos Wam powiem , na papierze jak byłam siku pojawiła sie niteczka
      sluzu wodnistego błyszczacoprzeźroczystego, yupiiiismile)))

Juz niedługo, ja wiem...????????????????????
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:23
      Ja też jestem.
      Czytałam inne posty. Nitka jest w takiej sytuacji jak ja. Też nie ma II i @.

Kasiu, ja też uwazam że teraz Ci się uda. Moja intuicja jeżeli chodzi o Izutka
      mnie nie zawiodła, wiec teraz też mnie nie zawiedzie. Naprawdę mi się tak
      wydaje.TEN CYKL BĘDZIE TWÓJ ! Zaufaj mi troszkę.
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:27
        Uf Uf moja Roleczko, to takie dziwne uczucie, taki spokój, ale dopiero teraz
        jak powiedziałam o tym... mam nadzieje, ze spełnią sie Twoje przepowiedniesmile))

Ja wierze ze Wam tez sie uda, a wszystkie moje psiasiułki z forum dla
        starających sie pozachodziły, wiec teraz tu sie udasmile))))

Roleczko a Ty zaczniesz??? cio Ty na to??
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:29
      Właśnie postawiłam tego trudnego pasjansa z kart (co rozdaje po 3karty).
      On strasznie rzadko mi wychodzi.
      zawsze zadaję mu pytania. Tym razem zadałam pytanie:"Czy Kattrin zajdzie w
      ciążę w tym cyklu" I WYSZEDŁ!!!
      Nie piszę Ci tego zeby Cię pocieszyć, on mi naprawdę wyszedł i to za 1 razem. A
      zawsze wychodzi mi tak raz na 10X. Nie myślcie sobie że jestem jakąś wariatką,
      która ma nawalone pod kopułą. Ja tak lubię sobie wróżyć.I wierzę w te wrózby.O).
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:33
        Lejesz miód w moje sercesmile)))

To dziwne jest z ta intuicją kobiecą, w przypadkach nie moich zawsze mi sie
        sprawdza, ale traz ja tez siebie czuje, nie wiem dlaczego, moze poznałam
        bardziej swój organizm i wiem co moge od niego oczekiwac, dowiedziałam sie o
        tempkach co i jak mam robic, a teraz Twoj pasjans, no no... czyzby wszystkie
        znaki mówiły....ze... owulacja tuz tuz hihihihihihihiiiihi

A jak wychodzą wrózby Tobie??
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:34
      No oczywiście że chciałabym zapoczątkować ten wspaniały dla nas czas, ale jak
      Wy zaczniecie to też się nie obrażę. Ważne, żeby coś ruszyło do przodu.
      Ostatnio wyczułam intuicyjnie, że moja koleżanka zaszła. Jak się spytałam to
      tylko potwierdziła moje przepuszczenia...
      Szkoda tylko że względem mnie samej tak strasznie mnie zawodzi ta moja
      intuicja.
      Może ktoś inny mi przepowie?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:36
        ja ja ja....ale pojutrze dobrze... narazie jednak wydaje mi sie ze za wczesnie
        zrobiłas test, szczególnie ze nie wiesz kiedy miałas owulacjesmile))
        Ja jestem pozytywne nastawiona...

a co do intuicji to ja tez jakos zawsze wszystkim a sobie niestety, ale teraz
        jest troche jakos inaczej...
      • natali7a Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:37
        W takim razie, ja przepowiem Wam tak:
        Wszystkie zajdziemy i tylko nie mogę przepowiedzieć kolejności!!!
        Ale na 100000% będzie tak!
        STANIE SIĘ!!!!!!
        • natali7a Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:41
          Zanim trafiłam na forum, starałam się i gdy nic nie wychodziło to już straciłam
          nadzieję. Ale dzięki Wam wiem, że musi tak być i to tylko kwestia czasu (ale
          wiem, że juz niedługo, całkiem niedługo..)
          smilesmilesmile
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:41
      To to ja też wiem!

Mi też wyszedł pasjans! Hurra!!!
      Tylko nie wiem czy to już teraz czy za miesiąc. A już mi wszystko jedno.
      Jakiejś głupawy dostaję !!!!
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:44
        Wiecie, że jeśli chodzi o pasjansa, to tez sobie dzisiaj ułożyłam i tez mi
        wyszedł...cóż to może oznaczać, że większość skusiła się dzisiaj na niego.

...(*)...
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:45
      Coś w tym musi być
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:49
        haha ja tez mam głupawke hihihihiihsmile)))
        i wierze mocno, mój sluzik hihihi robi baczki hihihihi, ale numer, cos czytałam
        ze to oznacza płdnosc? słyszalyscie cos o tym i macie podobnie???
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:02
          Kattrin, ja jak mialam dużo śluzu (nie teraz), to sama siię dziwiłam, bo miałam
          te "bączki", ale to było śieszne uczucie.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:04
            nioo smieszne hihihih, ja az dostałam głupawki i ciesze sie jak głupi do sera
            hihihihihsmile)))
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:50
      Kattrin, a po czym poznaje się cykle bezowulacyjne?
      Po tym, że w II fazie jest tempka tak samo niska jak w I?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:53
        tak, jak nie ma skoku tempki lub gdy spada skacze spada skacze, wtedy sie mówi
        o bezowulacyjnym cyklu
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:55
      Słyszałam o tych bączkach, że wiele dziewczyn tak ma.
      Ale u siebie nie zwróciłam na to uwagi.
      • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 12:56
        Jakich bączkach??

...(*)...
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:01
          A już załapałam, bo wcześniej nie doczytałam...

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:03
            kurde nigdy tak nie miałam, chyba wiesiołek daje czadu, bo duzo sluzu jest. No
            i meczy mnie ten jajnik, chyba w sobote jednak zatestuje pierwszy raz...
            • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:06
              A ja brałam wiesiołek iniestety nie mogę powiedzieć, że mam dużo śluzu, nie
              wiem czemu, brałam 2x dziennie (rano i wieczorem) po 2 table, a Ty Kattrin ile
              brałaś??

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:08
                ja biore po raz pierwszy 3 x dziennie, rano 1 x po obiadku 2 x i po kolacji 2 x
                i normalnie mam bączki od dzis hihihiihiih (nazbierało sie tego sluziku)
                • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:12
                  To może dlatego, że TY brałaś więcej, ja tylko po 2 (rano i wieczór), a może
                  jeszcze ten śluzik się pokaze, z resztą nie ważne, ważne jest to, że mam mokro,
                  wilgotno i oby plemniczki przeżyły od poniedziałku do dzisiaj dnia, a pod
                  wieczór dorzucimy resztę chłopczyków. Oby się udało...plizzzzz.

...(*)...
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:06
      Testuj, testuj i niech się stanie (*)!!!

A jak to jest z tym bezowulacyjnym cyklem?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:09
        juz pisałam, tempka skacze, spada podnosi sie i znowu spada...nie ma wzrostu
        jako takiego
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:12
        Roleczko ja Cie trzymam za słowo z tymi wrózbami smile)))))))

tak tak zatestuje chyba ze tempka bedzie normalna to sie wstrzymam jeszcze
        troszkesmile w sobote bedzie 12 dc wiec .... moze moze...
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:14
          Kattrin, możesz zatestować w niedziele, a jak nie będzie kreski, to zatestuj
          dopiero za 2 dni (tak też radzi Ewa od testów).

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:19
            tak wiem wiem, zobacze jak bedzie wyglądac tempka moja, i wtedy sie zdecyduje
            co i jaksmile))
            Ale dziekuje za przypomnieniesmile))
    • roleczka11 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:12
      Ti oile dziennie tego wiesiołka bierzesz? 5 kapsułek?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:14
        tak biore 5 kapsułeksmile, a Madziu własnie najwazniejsze ze wilgotno, a jak w
        sobote zobacze II krechy to zaczynam gujazyl a odstawiam wiesiołeksmile)))
        I niech sie spełnismile))))
        • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:15
          Z tego co wiem, to wiesiołek powinno brac się do owu, razem z guajazylem.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:21
            najpierw wiesiołek sam,a na 3-4 dni przed owulacją gujazyl (mozna razem albo
            przerwac juz wiesiołka), ja przestane go brac ze dwa dni przed owulacją i 2 dni
            bede brac i to i to a potem tylko gujazylsmile))
            • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:25
              Aha, a jaki wiesiołek bierzesz, boo ja brałam oeparol, a Ty?

...(*)....
              • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:27
                wiesz co nie oeparol, tylko jakis olej z wiesiołka, farmaceutka powiedziała ze
                moge ten wziasc, bo one sa takie same, tylko firma inna, a efekt taki samsmile))
                wiec biore gosmile
                a ile w oeparolu jest tabletek????
                • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:31
                  60 kapsułek jest w opakowaniu, a powiedz mi ile za to płaciałaś? Czy to ma
                  jakąś nazwe, to co Ty brałaś? czy poprostu olej z wiesiołka?

...(*)...
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:36
                    to sie nazywa poprostu olej z wiesiołka, jest tam 100 kapsułek i kosztuje ok 17
                    zł.
                    I powiem szczerze ze chyba jestem z niego zadowolonasmile))) Teraz czekam tylko na
                    tempke co pokarze w nastepnych dniach...
                    • magda9948 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:39
                      W następnym cyklu sobie kupię ten olej z wiesiołka, a nie oeparol, i będe miała
                      porównanie co jest lepsze...bo tak naprawdę nie jestem zadowolona z oeparolu i
                      dodam, że jest droższy, bo kosztuje 22 zł (60 kaps.)
                      Dzięki Kattrin, kurcze naprawde dużo się tu dowiaduję...bardzo dużo, jestem w
                      szoku- ŁAŁ.

...(*)...
                • danik1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:37
                  Czesc dziewczynki!!!
                  Jak tak czytam o Waszych testach i temperaturach to coraz bardziej przekonuje
                  sie, ze jednak nie ma u mnie szans zafasolkowania! smile
                  Dlaczego??? Dlatego, ze przytulalam sie jeszcze przed pozytywnym testem a poza
                  tym tempka wzrosla dopiero dzisiaj, wiec juz sama nie wiem kiedy ta owulacja?
                  Czy juz byla, czy jeszcze nie? Juz zglupialam!!! sad(((((((
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek - WIOSNA NASZA cd. 19.05.05, 13:39
                    Daniczku kochana Ty nie głupiej, tylko sie przytulaj jeszczesmile))) zawsze trzeba
                    doprawic prawdasmile)))

Kazda z nas ma róznie, niektóre w dniu pozytywnego testu zachodzą inne jak sie
                    przytulają po nim, wiec przeciez jeszcze nic straconegosmile))))))))
                    A jak tempka wzrosła to mozesz powtórzyc staranka, czyz nie???

Buziak i zadnego mi tu negatywnego myslenia, dobrze??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka