roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:14 Hej Dziewczynki! Ja też się melduję. Dzisiaj u mnie 17 dc i owulacji jeszcze nie było. Jestem strasznie w.... że cykle mi się wydłużyły zamiast skrócić. Cholera wie czy w ogóle będzie owulacja. Świra można normalnie dostać. Jeszcze ta paskudna pogoda dobija. Mam nadzieję, że Wy macie trochę lepsze humorki niż ja dzisiaj. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:17 Roleczka słonko, hihihi witam w klubie, same późne owulacje hihihi ale zobaczysz zakończone ciążą)))) nie świruj Ty tylko cio??? bo przejdzie na mnie i co bedzie hihihiihh))))) A na pogode nie patrz, kurczaki a mówili ze bedzie 30 st. C, co, a deszczyk pada i zimnawo... Jestes przed owulka wiec radosci troszke ze zblizają sie najpiekniejsze dni hihiihihi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:15 wiecie co tak sobie policzyłam dzis i jak sie nie uda, to płodniutkie dni wypadaja mi w środeczek urlopiku hihihihi))) mówiłam ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło hihihiihi, ochhhh czadzik))) Dziewczynki co z Wami?? Jestescie czy nie?? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:20 www2.fertilityfriend.com/home/b79a4 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:23 a ilu dniowe masz cykle?? jezeli tempka nie spadnie nizej wszystko jest mozliwe)) trzymamy kciuki, narazie jest wysoka tempka a to dobrze świadczy a jak samopoczucie? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:24 Jestem, jestem Juz po sniadanku!!! Podczytuje sobie czasami na innych forach!! Witam nowe dziewczynki, tzn. nowe tego ranka!! Roleczko spokojnie, spokojnie!! Dobrze mi sie mowi, no nie?? Hihihi!! Natalka tempka troszke spada, ale nie duzo! Miejmy nadzieje, ze sie utrzyma, albo wzrosnie i bedzie fasolka!!Ktos musi byc pierwszy!! Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:23 Kattrin! wtedy to już na 100% się uda! Będziemy trzymać kciuki! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:25 dziekuje Natalko za kciuki, mam nadzieje ze sie przydadzą jak nie teraz to w czasie urlopiku, zaszaleje hihihiihihihi, tylko z kim bede sie dzielic wiesciami jak nie bede miała z Wami kontaktu... (( Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:25 Dziewczynki, będę później, bo właśnie ddostałam opr... od kierowniczki że nic nie robię. Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:33 Czesc Wam! Widze, ze humorki dopisuja, pozytywne myslenie i zew nowej energii ) Tak trzymac Wiecie co z soboty na niedziele mialam cudowny sen! Snilo mi sie ze urodzilam dzidziusia, synka ....Normalnie jestem az do teraz wzruszona!, gdyz nie znam uczucia bycia mama...nie da sie tego wyobrazic, trzeba to przezyc a tutaj, sen byl taki realistycznym, bez zadnych elementow fantazii (jak to w snach), ktore moglyby dac odczuc nierealizm.....Jestem w szoku .., tulilam swego synka, trzymalam na rekach, kladlam spac i czuwalam nad jego sliczna buzka. A kiedy sie budzil placzac, znow bralam go na rece i tulilam, a on przestawal. Czulam sie mama, bylal dumna! Kochalam to malenstwo jak nikogo na swiecie.. Nie potrafie nawet ubrac w slowa tego uczucia, jest tak cudowne,ze nie umiem znalesc odpowiednich slow, by to opisac....Czulam ciepelko i zapach tego malenkiego cialka, mojego cialka!.......Mysle, ze cos w tym jest, ze mialam taki sen, moze ta mala duszyczka jest juz gotowa? nie mogla sie doczekac spotkania zemna , a ja z nia, wiec przyszla do mnie w moim najcudowniejszym na swiecie snie!......... pozdrawiam exit the world enter to the desert... Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 09:55 Ten sen jeszcze sprawil, ze jeszcze bardziej chce sie spotkac z moim malenstwem Wiem, ze ono tez czeka, jestem bardzo spokojna..... A jesli chodzi o sprawy przyziemne, u mnie 42 dzien cyklu...;// @ nima, ale czuje, ze sie zbliza. Zespol napiecia przedmiesiaczkowego atakuje pelna para ;/. Wczoraj zwijalam sie z bolu. Tabletek nie biore raczej, wiec napilam sie pifka, rozluznilo mnie troche i pomoglo )) Polecam hyh Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 10:09 hallloooo Laski gdzie sie podziwacie?? weekendos sie skończył wracac hihihiihi)) Ewunia to chyba dopiero 13 sie zjawi, ehhhhh uczy sie ))))) Trzymamy kciuki) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 10:15 kattrin1 napisała: > hallloooo Laski gdzie sie podziwacie?? No wlasnie!! tak tu cicho!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 11:05 chyba wszystkie zapracowane dzisiaj od poniedziałku))) Madzia urlopuje sie hihihii jak to niektórym dobrze, Ewuni paruje główka od nauki, Diamencik to nie wiem dlaczego nic nie pisze, Siuba tez , dziewczynki opóźniacie sie( Roleczka pewnie sie później odezwie, ja czekam na Was Laski Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 11:28 Oj tak Kattrin! Tylko my na posterunku!! Roleczka dostala opiernicz od kierowniczki, wiec teraz pewnie ostro zasuwa!! Jola zalatwia sprawunki na poczcie a co z Emania? Pewnie sobie wypoczywa!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 12:58 hej, ja też wpadłam na chwilę, co jest jakiś zastój się zrobił...., nawet nie mam za bardzo co nadrabiac w czytaniu (( Daniczku pisałaś mi coś o terminie @ (żeby wtedy robic test), hi,hi a nie wiesz kiedy on wypada w ponad 50-dniowych cyklach, pamiętasz równocześnie razem miałyśmy ja dostać ostatnio, ja nadal czekam - to cały czas ten sam cykl, pogmatwało się bardzo....., oj bardzo, bardzo mocno... ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:28 Goko to licz od ostatniej przypuszczalnej owulacji. O to mi chodzilo. Kattrin tez ma kilka terminow na @, no nie Kattrin!! ) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:31 Ja jestem z Wami cały czas, ale nic nie pisałam bo czasu starcza mi jedynie na czytanie duuuużo mam pracy, starania odpuszczone, co będzie to będzie, ale Wy meldujcie co u Was buziaczki!!!!!!! ps. pamiętajcie o mnie... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:33 pewnie ze pamietamy, tylko czasem daj znac)))) Goko ja tez mam terminy @@ hihihih na jutro i na 13 czerwca ))) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:37 Diamencik a czemu starania odpuszczone?? Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:37 Oby do Was nie przyszła @, ja o swojej już zdążyłam zapomnieć Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:42 Daniczku, bo wiesz, że jak się o tym nie mysli to jest lepiej, a ja jak juz zaczynam myśleć to mi się przeradza w fobię dziecięcą i może tez dlatego nic z tego nie wychodzi... nie mam pojęcia... Rozmawiałam z Kubą i stwierdzilismy, że zaczniemy się starac tak porządnie za jakiś czas (oby krótki) a teraz się nie stresujemy Myślę, że w międzyczasie pójdę do swojego doktorka i zrobię potrzebne badania, żeby już wiedzieć co ze mną tak czy nie tak Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 13:52 i bardzo dobre podejscie) Diamenciku na wszytsko jest czas i pora))))) a wierze ze kazda z nas doczeka sie swojego słoneczka predzej czy później Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 14:49 Tak kattrin wszystko u Izutka ok,ostatnio dowiedziała się,ze jej dzidzi bije małe serduszko i płód ulokował się dobrze w macicy u portki tez ok nie zagladają tu pewnie dlatego,żeby Wam nie robić przykrości goko1 dziękuję za życzenia pozdr. i zapraszam do mnie na truskawki pa Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 14:51 ja chce truskaweczki jajajajajaja!!!!)))) zjadłabym całe pole truskawek a potem hamburgersa... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 14:52 pychotka! szczególnie ze śmietaną i cukrem ,mniam..... ale juz sie nimi objadłam...zostało mi dośc dużo więc jak bedziecie w pobliżu to zapraszam)) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 15:04 Jolus pozdrów ode mnie dziewczynki niech zdrowo sie im prowadzi ciąza))) Buziaki a przelotem wpadne na salatereczke truskaweczek))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 21:06 mmmmmmmm a gdzie przepraszam te truskaweczki????? ja tez chętnie przyjadę na deserek Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 06.06.05, 21:59 w Katowicach-jezeli masz po droze Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:19 hej dziewczynki, chyba jeszcze śpicie, co? bo Was nie widzę No dzisiaj pierwszy dzień rozstrzygniecia (jeżeli owu przyjmiemy w dniu 42)ień cyklu temperatura spadła o 1 kreskę w dół jest 37.1 (ale to może niewyspanie- tak sobie tłumaczę). Kolejna szansa na @ w dniu 10-11 czerwiec (jeżeli owu przyjmę że była 46 dc). Kolejnych szans nie przewiduję, potem to mi tylko zostanie test ciążowy (już kupiłam, i bronię się bardzo przed zrobieniem go, wczoraj mi sie udało nie zrobiłam, ale było naprawdę blisko)- strasznie boje się jednej kreski, no a na koniec pozostaje mi wizyta u gina (i jeżeli trzeba wywoływanie @). A tak poza tym czy u Was też tak zimno? --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:21 już Was widzę, czyli co niektóre powstawały )) --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:07 Witam Dziewczynki)) u mnie dzis jeden z terminów hihiihihi, który przeszedł tempka nadal wysoka wiec jednak owulacja nie byla 16dc tylko 21 dc wiec kolejny termin bedzie juz dokładny... 13 czerwca.... ale czuje juz @@ strasznie mocno, wiec juz raczej przesądzone, boli jak cholerka....))))))) a co tam u Was? Pisac szybciutko)) Buziak Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:16 Witam!!! Kasia na @ to Cie boli juz od owulacji, wiec to chyba jednak nie na @, co??? mam nadzieje!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:18 wiesz ja juz nie wiem... zobaczymy dzis nie spadła tempka wiec @ jeszcze nie ma, poczekamy jeszcze tylko 5 dni i bedzie jasne)) a ze boli @@ to moze tak własnie teraz ten typ tak ma... Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:24 Co Kasiu, dzisiaj tu sie przenosimy??? )) A gdzie reszta dziewczynek? Znowu poznikaly? Kasia a ze mna nadal zle. Nos czerwony, oczy czerwone a jeszcze do tego wczoraj zaczelo robic mi sie zimno na calej gornej wardze. Szybko posmarowalam Zoviraksem i dzisiaj swedzi mnie tylko lekko z boku. Ja musze wyzdrowiec do egzaminu bo jak ja bede wygladala? Dobrze, ze to mnie ominelo przed pisemnym!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:28 Pewnie ze sie przenosimy))) Na reszte dziewczynek poczekamy mam nadzieje ze zaraz cos napiszą)) Laska Ty sie kuruj!! Nie wolno Ci chorowac?? A jak M na włoski???Pisz szybciutko) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:31 Oj podobaly mu sie!! Probowalam go zniechecic mowiac, ze nie za bardzo wyszly, ale on mowi, ze fajnie. Z przodu glowy (hihihi) mam taki kolor jasno rudy, bo za grube pasemka zrobilam, ale on mowi, ze dobrze mi w takim kolorze, wiec coz wiecej chciec??? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:31 Dziewczynki sie zdziwia, ze watek znowu ruszyl!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:46 no widzisz a nie mówiłam hihihihi, super ))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:40 ja tak Was czytam i dopiero skumałam, żę piszemy w starym watku, hi,hi - a bo wszystkie się tak samo prawie nazywają, ha,ha ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:51 Witaj Goko!!! Ty niedlugo trafisz do ksiegi rekordow Guinesea (chyba tak sie to pisze)!!! Zeby Ci to nie zostalo jak bedziesz w ciazy! Wiesz ciaza trwa 9 miesiecy a nie np. rok! Wybacz, ze tak sobie zartuje, ale ja juz nie moge sie doczekac co to z Twojego cyklu sie wykluje. Powiem Ci na pocieszenie, ze mnie jeszcze nie pobilas. Ja jak w czerwcu odstawilam pigulki to pierwsza @ dostalam po 80 dniach!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:53 ile 80 dni, łomatko Daniczku tak duzo?? Hahahahha to Goko Cie pobije ale cyklem ciazowym takim długim hihihihihi))))) Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:53 No! I tez mi nie bylo do smiechu!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:45 wiecie co tak sobie policzyłam i to jeszcze nie koniec , bo jutro moze spasc tempka i na jutro mam termin@@@ hihihiihi, zakrecona jestem hihihihiihi (przy owu 16dc), czyli jeszcze wszystko mozliwe. Ale z drugiej strony bede przeszczesliwa bo ureguluja mi sie cykle i bede dokładnie wiedziała kiedy mam owulacje, super co nie??? A jak dalej sie utrzyma tempka to poczekam spokojnie do 13 i bede sie zastanawiac co dalej Goko ale niezle masz z tym cyklem hihihi czyzby czyzyk??(*)(*)??? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:52 Kasia moze jakies zaklecie, zeby wredota nie przyszla, co??? To chyba Ty bylas tu wrozka i Roleczka o ile sie nie myle!? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:54 tak ale ja sobie nie potrafie wrózyc hihihiih, kracze ale tylko i wyłącznie innym osobom))) a brzusio boli boli , tak falami, rano umieram z bólu i czuje ze juz mnie dopadła, a potem to juz jakby skurczowo tylko, falami boli... Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 08:55 kattrin1 napisała: > tak ale ja sobie nie potrafie wrózyc hihihiih, kracze ale tylko i wyłącznie > innym osobom))) > a brzusio boli boli , tak falami, rano umieram z bólu i czuje ze juz mnie > dopadła, a potem to juz jakby skurczowo tylko, falami boli... Kasia co Ty z tymi falami??? Pewnie juz o wakacjach nad morzem myslisz, co??? Hihihi!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:05 z falami bo to co jakis czas sie powtarza... raz jest potem chwilowo nie ma i potem znowu jest... a morze .... tak tak takkk... juz bym chciała bardzo... Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:08 Hej dziewczyny! Jak się macie? U mnie średnio, dziś spodziewam się chyba @@, niestety spadła tempka www2.fertilityfriend.com/home/b79a4 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:14 oj Natalko przykro strasznie... a który to u Ciebie cykl starań i nie pamietam czy pisałas, miałas badanka hormonków robione??? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:15 staramy się ostaTnio prawie od roku, chormoków nie miałam no cóż, jak przyjdzie wredota, to zaczniemy znowu próbować Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:20 a nie chciałabys sobie zbadac?? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:24 to jest tak, że jak tylko chciałam to zaszłam za pierwszym razem, ale poroniłam . Potem okazało się, żemam guzy na tarczycy i to one mogły być tego powodem. Teraz jestem rok po operacji i padopodobnie organizm jeszcze nie doszedł do siebie i mama zczekać aż wszystko się ustabilizuje... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:28 aha to spokojnie czekamy)) wiedze ze jestes spokojna i sie nie poddajesz a to najwazniejsze ))))))) Bede trzymac kciuki za następny cykl Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:33 wielkie dzięki. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy! To pierwszy cykl, który znoszę tak sopokojnie. Wreszcie się wyluzowałam. Skłamałabym, gdybym powiedziała, że o tym nie myślę, ale na pewno zachowuję w tym umiar! I to dzięki Wam! Dzięki To mój pierwszy cykl na forum i z tempką i z ff no i oczywiście z Wami Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:33 Witam ponownie!!! Juz po sniadanku jestem i Was podczytuje!!! Hej Natalia!!! Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:35 Hej Daniczku! W8iecie co, ale sobie tak myślę, że może dobrze byłoby zrobić te hormonki, żeby niepotrzebnie czegoś nie przegapić. Tylko nie wiem jakie i kiedy. Poradzicie? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:41 dobrze gdybys rozbiła, bo gdy jest z nimi cos nie tak to mozna zaczac sie leczyc. a wygląda to tak: 3 dc LH, FSH, Estradiol, TSH 14 dc ok : LH Estradiol 7 dni po owulacji: Progesteron i prolaktyna Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:49 halooo haloo jest tu ktosik do pogadania?? Roleczka , Danik, Goko, Diamencik?? Tylko my z Natalką jestesmy na posterunku?? No tak Madzia z Ewcią urlopują sie od nas... Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:51 urlopik-piekna sprawa, ale nie dla mnie w tym roku. Ja cały sierpniowy urlopik spędzę na przeprowadzce Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 09:54 hihihih, normalnie chyba cos z tymi przeprowadzkami jest, wszyscy sie przeprowadzają hihihihii)) Ja juz sie nie moge doczekac swojego urlopiku ojjj, ale sobie odpoczne normalnie juz za 1,5 miesiaca )))))) och takie mam plany związane z nim , ze hoho)) niech juz bedzie lipiec... Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:00 Dziewczynki ja jestem, ale powoli bede sie zbierala, bo musze zrobic w koncu jakies porzadki w domu, a przez moje przeziebienie to mam spowolnione ruchy, wiec zajmie mi to wiecej czasu niz normalnie. U mnie dzisiaj 8dc i nie w glowie mi na razie staranka!!! )) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:30 hej1 ja też zaglądam od czasu do czasu tak daniczku też myślałam o tej księdze Guinesa , może sie uda, hi,hi, co do Twojej długości, to faktycznie szok 80 dni (to można podobno w tym czasie zwiedzić dookoła świat - tak mi się jakoś skojarzyło . Ja po odstawieniu pigułek miałam pierwszy cykl 30 dniowy, ale owu czułam strasznie, chodzić prawie nie mogłam, tak wtedy mnie kuło i bolało, poleciałam wówczas do gina a on mi na to właśnie przeszła Pani owulację, dlatego tak bolało :-0 --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:31 kattrin1 pochwal się tymi planami urlopowymi, nie tak zagadkowo , coś tam zaplanowała /oprócz (*)/... -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:47 Cos nie moge sie oderwac od tegp komputera, ale teraz to juz naprawde znikam! pozdrawiam Was wszystkie i zycze slonecznego dnia!!! )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:49 papa Daniczku zostawiasz nas....buuu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 10:49 nie nie (*) nie gra roli, jesli mam jechac na urlop, wiec albo rybki albo akwarium hihiihi a wybieram sie na morze nasze i bede sie byczyc cały miesiac)))) ja chce juz lipiec.... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 11:15 Kurczaki roleczka chyba dostała wczoraj niezły ochrzan... ze nie zgląda a ja nie mam z kim pogadac... wiec tez znikam, papa Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 11:43 Czesc Wam!)) Siemka kattrin, jestem w takiej samej sytuacji,zesli chodzi o zblizajacy sie okres;/ Rano bylam na zakupach i takie mnie skurcze dopadly, ze ledwo na nogach stalam. Juz mam tampony w pogotowiu ) A jesli chodzi o te slugie cykle po odtawieniu pigulek, jesli moge dodac swoje zdanie, ja 1 miesiaczke dostalam po 30 dniach a 2 dopiero po 60.........;/ pozdrawiam Odpowiedz Link
punisherka Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 11:44 ehh ale literowek narobilam ;] Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 12:54 znów oszukałam ff i mam dwa wykresy hi,hi --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 i wersja pełna: www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 13:13 Witam Laseczki moje kochane!!! Miło mi bardzo, że zauważyłyście moją nieobecność. Macie rację, faktycznie dostałam wczoraj opieprz. Jestem w dość trudnej sytuacji, ponieważ siedzę ze swoją kierowniczką w jednym pokoju. Jak nie ma roboty, to przymyka na to oko, ale wczoraj i dzisiaj jest pracy ful. Także słusznie mi się dostało. Teraz też pewnie za dużo nie popiszę, ale cały czas mam "Was" w pasku i zaglądam. Jutro mnie nie będzie, bo idę na pogrzeb. U mnie dzisiaj 18 dc, wczoraj test jeszcze negatywny. Zobaczymy jak dzisiaj. Tempka stoi w miejscu, tzn. odkąd zaczęłam ją mierzyć jest na stałym poziomie - 36,7. Nie wiem czy to dobrze, ale mam pewność że owulacji faktycznie nie było. Piszcie jak jesteście - na razie jestem. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 13:21 moze jeszcze nie bylo, spokojnie))) pracuj sobie bez nerwów, i tak nikt nie pisze, wiec luzik)) i do zobaczyska w czwartek... u mnie bole coraz silniejsze wiec @@ tuz tuz... Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 07.06.05, 13:39 Pracuję, pracuję. Ale mi się nie chce. Kasiu, trzymam kciuki żeby nie przyszła @ do ciebie. Odpowiedz Link
siuba79 Help :-/ 07.06.05, 18:20 Cześć Wszystkim Jestem ostatnio troche zabiegana dlatego tak rzadko tu wpadam, ale jak mam chwilkę to chociaż czytam sobie wasze wypowiedzi. U mnie 22dc i tempka 36,5. Byłam dzisiaj u gina, porażka. Przyniosłam babce wyniki badań, wykresy tempki z ostatnich 4 miesięcy, a ona nic konkretnego nie umiała powiedzieć. To ja jej sugerowałam na co powinna zwrócić uwagę. Porażka, ona nie miała o tym wszystkim zielonego pojęcia. jedyne co mi się udało, to zmusiłam ją do zrobienia USG narządu rodnego i wyszło, że jajnik prawy ma 24x25mm z pęcherzykami a jajnik lewy 28x30mm z pęcherzykami. na to wygląda, że jeszcze nie było owulacji, albo że już nie pękną. Sama nie wiem co robić i co myśleć. Napiszcie jeśli się znacie czy progesteron w 21dc z wynikiem 3,7 ng/ml jest prawidłowy? A może wiecie jakie są symptomy PCOS i czy to mozna leczyć i czy dobrze zrobię biorąc Duphaston w następnym cyklu. Jeśli wieci i znacie jakiegoś dobrego ginka w Pile, to podajcie mi go proszę. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. pomóżcie jeśli umiecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Help :-/ 07.06.05, 18:45 A może goko albo któraś z Was wrzuci moje tempki do FF, bo ja dopiero zacznę na tym pracować w pzyszłym cyklu. Gdybyscie mogły, to plissssss 1dc - nie mierzyłam 2dc - 36,0 3dc - 36,2 4dc - nie mierzyłam 5dc - 36,5 6dc - 36,4 7dc - 36,2 8dc - 36,2 9dc - 36,3 10dc - 36,2 11dc - 36,2 12dc - 36,2 13dc - 36,2 14dc - 36,5 15dc - 36,6 16dc - 36,4 17dc - 36,3 18dc - 36,2 19dc - 36,2 20dc - 36,1 21dc - 36,5 22dc - 36,5 Zobaczymy co tym razem pokaże FF. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Help :-/ 07.06.05, 21:03 Mam doła ;-( Mąż w pracy, więc nie mam się komu wypłakać w rękaw. Owulacji nie było i nie wiadomo czy bedzie robiłam test owu od Ewy i wyszła mi ledwo widoczna kreska. Jestem załamana, potrzebuję dobrego gina, co będzie się znał na USG i wreszcie powie mi coś konkretnego, czy mam owu czy nie, a jeśli nie to jakie podjąć leczenie i czy ono wogóle ma sens. Mam już powoli wszystkiego dość, chyba się poddam (((((((((((((((((((((( Chce mi się ryczeć, chyba lepiej jak pójdę spać (może do jutra mi przejdzie). A teraz idę sobie popłakać pod prysznic Mam nadzieję, że to mi pomoże. Pa pa Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Help :-/ 07.06.05, 22:29 siuba nie bądź taka przekonana,ze owulacji nie było to się dopiero okaże za parę dni wiem jak się czujesz bo jużbyś chciała dzidizusia to normalne odczucie pamiętaj,ze jest jeszcze nadzieja ja miałam tak beznadziejny przypadek a jednak się udało przytulanie kilka dni pzred owu a jednak i też płakałam,ze muszę wyjechać i d..pa z cyklu więc nie załamuj się tylko czekaj cierpliwe takie właśnie przypadki są często zakończone ciążą wspomnisz kiedys mo9je słowa trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link
siuba79 Re: Help :-/ 08.06.05, 07:13 Dzięki Joluś Dzisiaj mam już lepszy humorek. Wczoraj wypłakałam się mojemu M i trochę mi ulżyło. Nie wiem co bym bez niego zrobiła i nie wiem co zrobiłabym bez Was. Dziś tempka znowu skoczyła na 36,7 więc może jeszcze jest nadzieja. Wczoraj było przytulanko, dzisiaj poprawimy i tak jeszcze przez kilka dni. Zrobię wszystko to, co zależy ode mnie, reszta już w gestii Tego z góry. Mam nadzieje, że wszystko się jakoś ułoży. Joluś gratulacje z powodu córci Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Help :-/ 08.06.05, 08:17 ja mylse ze własnie przeszłas owulacje, tam widziałam skok tempki z 36,1 na 36,5 a teraz juz 36,7 ))) Siuba owulacja była))) A czy przytulanie było?? Co do PCOS to najlepiej pokazują to hormony LH i FSH oraz usg, jajnikiki są pełne małych pęcherzyków , jest ich bardzo duzo, tworzą taki łańcuszek, a nie ma dominującego duzego pęcherzyka. Ale to wszystko widac na usg. Co do hormonów to LH jest 3-5 x wieksze od FSH, i nastepna rzecz to brak owulacji, zatrzymanie miesiaczek, lub bardzo rzadkie @@, otyłosc itp. jest duzo na forum dla starających sie opisane jesli jestes ciekawa. Ale dla pociechy powiem ze bardzo duzo dziewczynek z PCOS zachodzi w ciąze) Wiec Siubus nie martw sie popatrz na Maje lub Alicje Jolusi naszej i miej nadzieje))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 08.06.05, 08:28 a u mnie dzis standard... tempka utrzymuje sie od trzech dni na tym samym poziomie, dzis albo 14 dpo albo dopiero 9 dpo, wiec czekam sobie spokojnie jeszcze 4 dni i bede wiedziec na czym stoje... hihihii mam standardowe objawy @@, czyli piersi nabrzmiałe i pobolewające ( ale ładniusie takie duze hihihi), bóle @@ non stop juz i jakby takie skurcze dziwne, i doszło cos nowego czyli wilczy apetyt wieczorem, tylko. W dzien normalnie jak codziennie, a wracam do domku, obiadzik a potem 21-22 odlot, lodówka moja hihihi, wczoraj zjadłam pełny talerz potrawki z kuraka z chyba 5 kromkami chleba hihihihi, taka byłam głodna, a trzy godziny wczesniej duzy obiadzik hihihihi))))) Hihihi chyba z tych moich 50 kilogramów przez te dni do @@ to chyba z 50 kolejne przytyje hihihihi))) No to u mnie tyle, czekam na Wasze wiesci) Goko jak tempka?? Danik wyzdrowiałas juz? Diamencik co u Ciebie?? Siuba odzywaj sie czesciej, Natalka i jak?? Buziak Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 08.06.05, 12:04 a tak mozna oszukać ten program FF, działa sprawdzałam już nie raz )) (pamiętajcie tylko o innym loginie i nowym koncie email, no i że taka radość trwa tylko miesiąc za miesiąc trzeba znów wszystko wklepywać (ale opłaca się) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=21643861&a=22272744 Pozdrawiam -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 Re: Laski gdzie jestescie??? 08.06.05, 10:02 Hej, U mnie tez tempa nadal na tym samym poziomie, 37.2, dzisiaj zrobiłam test ciążowy, NEGATYWNY! Cholera jasna ja już sama nie wiem co się dzieje w poniedziałek/wtorek wybieram się do gina, chyba czas najwyższy coś z tym zrobić, bo nie doczekam monitoringu jak tak dalej pójdzie. A i oczywiscie podjęłam decyzję, że kolejne pomiary temperatur tylko "dowcipnie", w ustach jednak nie daja pewności, sporo o tym czytałam, podobno i tak nie dają pewności te pomiary, ale coś może sugerują. Siuba, zaraz wrzucę Twoje tempki, czekaj na wykres.... Miłego Dnia dziewczynki Wam życzę --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 i wersja pełna: www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 10:19 www2.fertilityfriend.com/home/MKKOS Pozdrawiam --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1i wersja pełna: www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
marooda Re: Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 10:59 witajcie, nie było mnie parę dni, także dopiero biorę się za czytanie zaległości... u mnie 20dc., 6 dpo, od 3 dni straaasznie wrażliwe i bolące sutki co u mnie jest objawem nadzwyczajnym, bo prawie nigdy mnie nie bolą, nawet przed okresem - także mam nadzieję, że może... która z was oszukała FF, bo ja bym chętnie pokorzystała jeszcze z pełnej wersji a już mi się skońćzyła pozdrowionka dla wszystkich biore się za czytanie.... Odpowiedz Link
danik1 Re: Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 10:59 Witam Was kochane!!! Tak sobie czytam co napisala Siuba i zastanawiam sie co z ta owulacja skoro byla u gina i ta powiedziala jej, ze pecherzyki nadal sa, czyli nie pekly. Jak wiec mogla byc owulacja? Nic nie rozumiem. Ja w tym cyklu odpadam. Nadal jestem chora i jutro ide do lekarza. W nastepnym tygodniu egzamin, wiec mam troche stresow. Zaprzestalam mierzenia tempki bo nie bylo sensu. Za Was jednak trzymam kciuki. Mam nadzieje, ze mnie nie zawiedziecie. Kattrin to nawet nie ma mowy, zeby nie bylo (*) a i Ty Goko jeszcze sie nie poddawaj. Biegnij do tego gina niech w koncu cos wykombinuje, bo przeciez tak nie moze byc, zebys tyle zyla w niepewnosci!! Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 11:01 Witam Maruda!! Czy ja dobrze czytam?? Bedziemy mialy niedlugo nowa zafasolkowana?? Mam nadzieje i zycze Ci tego bardzo mocno!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 11:03 Maroodko, to super, czekamy na wiesci o II pieknych grubych kreskach))) a ile do testu musimy czekac?? Jak długą masz faze poowulacyjna?? Fajnie ze juz jestescie Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Siuba specjalnie dla Ciebie :) 08.06.05, 11:40 dziekuję siuba i kattrin cieszę się,że dzisiaj juz jest u Ciebie lepiej jestem tutaj po to,zeby Was od czasu do czasu pocieszać i mam nadzieję,ze ta moja córcia Was nie dołuje tylko tak jak pisała kattrin dodaje nadziei.... Wiecie co zjadłam wszystkie truskawki w domu a było ich baaaardzo dużo teraz nie mam więc przeżuciłam się na dżem truskawkowy))))) znowu taki pochmurny dzień buuuu...... pozdarwiam Was wszystkie cieplutko goko1 zrobiłas test? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :-( 08.06.05, 11:42 goko1 przeczytałam dopiero teraz tzn doczytałam przykro mi bardzo ale jeszcze nic nie przesądzone....trzymam kciuki za Twoje jajeczko)) Odpowiedz Link
goko1 Re: :-( 08.06.05, 11:59 Joluś zrobiłam, wiem, że doczytałaś jz, w tym cyklu zrobiłam już 4 testy, zobacz jaki on długi, sama już nie wiem co jest, ale do gina ide w poniedziałek lub wtorek, jeszcze te kilka dni wytrzymam. Wiesz był czas, że strasznie mnie bolały sutki tak ok. tygodnia (nawet ich mys nie mogłam i smarowałam jakąs maścią łagodzącą, bo ból był nie do zniesienia)i tak sobie myslę czy to nie jakaś prolaktyna, czy co innego hormonalnego(no bo ciąża nie wychodzi) a przyczyna jakaś musi być. To pierwszy taki rekordowy cykl u mnie, tempka cały czas na poziomie 37, sama juz nie wiem co jest. może ktoś chce zerknąć tak to wygląda na wykresie: ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: :-( 08.06.05, 12:08 Goko a moze juz isc do lekarza na usg? cio?? nie wiem sama... bo długasny ten cykl bardzo u Ciebie i tempka wysoka, no nie wiem dlaczego ten test nie wyszedł... tak mi przykro... Odpowiedz Link
goko1 Re: :-(, nie jest aż tak źle :) 08.06.05, 12:24 kattrin1 dzięki za słowa otuchy, nadzieje we mnie coraz mniejsze, ale z wizytą u gina poczekam jednak do przyszłego tygodnia. Nawet mam nie najgorszy humor, z dużo większym spokojem to wszystko przyjmuję teraz w końcu to juz 54 dzień cyklu), któryś z pierwszych testów negatywnych przeryczałam, a teraz to na luzie, po prostu chciałabym, żeby ten cykl jedak się skończył i można było wziąć się do dzieła (miałam (chyba?!) robić przerwę, chyba sama sie zrobiła, hi,hi, w końcu niejedna kobietka miałaby już za sobą 2 cykle, 2 ovu i 2 @, hi,hi) wiem, że już nic nie wiem, ale jakoś humor mi dopisuje (może to Ty mnie zaraziłaś ), poczekam te kilka dni i zobaczę, wiesz ja tak sobie "gdybam" w końcu kiedyś chyba musi przyjść @, no nie? może ta owu była w 42 dc, no to już @ powinna być, no a może była jednak w 46 dc (szans na fasolkę w tych dniach nie widzę za bardzo), temperatura jakby wskazuje, że jednak chyba owu była (chociaż wyczytałam wczoraj, że na temperaturze tez nie wolno polegać), na testach od Ewy już się zawiodłam w tym cyklu - źle wskazały. Poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy co dalej... --- www2.fertilityfriend.com/home/111 www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: :-(, nie jest aż tak źle :) 08.06.05, 12:29 Goko i tak trzymaj humorek musi by i kropa))))) ciesze sie ze zarazam pozytywnymi myslami)))) zawsze jest czas na @@, nawet za 8-9 miesicy, tak to niestety my baby mamy(, ale to racja ze z tempką róznie bywa, sama jestem tego przykładem, i czekam spokojnie, zobaczymy co najblizesze dni pokażą)))) Trzymam kciuki jak nie za ten długasny cykl to za następny, wkońcu kazda z nas sie doczeka brzuchola wielkiego prawda??))))))))))))))) Odpowiedz Link
marooda Re: :-( 08.06.05, 12:35 u mnie faza poowulacyjna 14 dni, czyli testować powinnam 16-17 czerwca... nie wiem czy wytrzymam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: :-( 08.06.05, 12:38 marooda, wytrzymasz wytrzymasz juz malusio zostało, a po co sie nie potrzebnie denerwowac, co?? trzeba myslec pozytywnie i patrzec co przynoszą kolejne dni))) a wszystko skończy sie rewelacyjnie))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :-( 08.06.05, 13:37 wiesz goko1 zastanawiam się czy takie długie cykle są wogole "zdrowe"? nigdy gin nie dał Ci zadnych tabletek na wyrównanie cyklu? pzrecież dzieczyno Ty masz tylko w takim razie do 6 razy sznasę w ciągu roku aby zajśc a inne 12scie!!!! chyba coś jest oprócz antykoncepcyjnych tabletek jakieś serum na to? Odpowiedz Link
marooda Re: :-( 08.06.05, 13:40 jola - widzę, że twoja córeczka ma takie same typy na imię, które mi się marzą... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :-) 08.06.05, 13:42 to super mnie sie podoba jeszcze jedno ale staropolskie imię Zosia ale to w mojej rodzinie nie przejdzie buuu.... cieszę się więc czas i na Ciebie Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :-) 08.06.05, 13:45 wiesz marooda jak ja sobie tłumaczyłam to wcześniejsze testowanie jak siębałam? że a nuż coś wykaze chocoaż cień a jak nic nie będzie to szansa ,ze bedzie 16- 17 czerwiec i tak robiłam było mniej stresów ale moze nie na każdego to działa powodzonka Odpowiedz Link
goko1 Re: :-) 08.06.05, 13:46 joluś, niedoczytałaś, to pierwszy taki długi cykl!!!, normalnie średnia jest 35- 36 dni. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
marooda Re: :-) 08.06.05, 14:26 mnie z kolei taki test ciążowy, negatywny nadal (jak na razie same negatywne) uspokaja... bo póki nie robię to cały czas się zastanawim i nie potrafię myśleć o niczym innym, a jak już zrobię to mam przynajmniej na 2-3 dni spokój, dopóki nie zaczynam znów myśleć, że to pewnie za wcześnie itp. może zrobię w niedzielę, to będzie 25 dc, 11 dpo mam zapas tetsów od ewy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: :-) 08.06.05, 14:31 nio podobno Ewy testy wychodza wczesniej, jej chyba w 10 dpo wyszło, juz blada kreska... ja tez mam podobny problem...tylko hihiihhi zalezy kiedy owu była... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 08.06.05, 16:05 Jestem jestem!!!! Robiłam cały dzień zakupy do pracy, godzine rozpakowywałysmy je z kucharką. Całe auto było normalnie szok! Dziś z ciekawości zmierzyłam sobie temperaturke i nadal jest niska, więc może teraz coś wyjdzie, bo w poprzednim to od razu miałam wysoką, chyba owu nie było wcale... Obiecaliśmy sobie z Kubusiem, że teraz to sie postaramy bo nie chcę mieć @ na ślubie a wychodzi, że będzie, więc trzeba się zabrac za porządną robotę Tylko teraz nie myslę o tym, staram się nie stresować Goko, współczuję bycia w takim stanie, nieświadomość, co się TAM dzieje jest chyba najgorsza... Danik, jesteś chorutka i teraz nie myślisz o staraniach to pewnie COSIK z tego będzie tak samo z resztą jak u Kasi!!!!! Obyście wszystkie miały (*) w sobie! Dziś przyjazd prezesów, będe siedziec chyba całą noc na dywaniku Bo wierzę że mnie z pracy nie wywalą... OBY!!!!! Jolu, a dla nas tych truskaweczek nic nie zostało? Niestety do Ciebie mam daaaleko. Może jakaś paczka z tyskaweczkami? Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 08.06.05, 16:26 I wczoraj wymyślaliśmy imiona dla dzieciaczków to chyba nie przynosi pecha???????? Chłopiec będzie Gabriel a dziewczynka Oliwia chyba że nam się coś odwidzi Jak Wam sie podobają propozycje? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 08.06.05, 16:26 diament nistety,wszystko zjadłam Odpowiedz Link
siuba79 Jestem ;-) 08.06.05, 20:15 Cześć Wszystkim Godzinę temu wróciłam z pracy, jestem padnięta. Mój M jest w pracy, wróci dopiero koło godz.23. Dziś humorek lepszy niż wczoraj, ale rewelacyjny to on nie jest, bo i powodu do radości jakoś nie widać. Fajnie, że jesteście, że słuchacie mojego biadolenia i zawsze jakoś podniesiecie na duchu. Dzięki. Dziewczynki dziękuję za wsparcie, joluś nie musisz się przejmować, że dołujesz nas bo jesteś (*), wręcz przeciwnie dodajesz nadzieji, że nam też się uda Kattrin, gdyby nie moja wczorajsza wizyta u gina dałabym sobie ręce uciąć, że owu była 20dc (tak to wygląda na wykresie), ale ja byłam u gina 22dc i ona powiedziała, że pecherzyk jeszcze nie pękł i nie zanosi się na to żeby miało być inaczej. Nie tracę nadzieji choć wszystko na to wskazuje, bo testy od Ewy nic nie pokazują (ale mam nadzieje że może za późno je robiłam, bo dopiero od 22dc), łudzę się jeszcze że ta moja gin należy do tych co nie potrafią odczytać obrazu z USG (tak jak w przypadku tego guza z rączkami i nóżkami o którym Wam kiedyś pisałam). Dzisiaj przez cały dzień lewy jajnik (czyli ten 28x30mm w 22dc) dawał o sobie bardzo wyraźnie znać. Czekam na rozwój wydarzeń przytulanko było 20dc i 22dc, jeszcze przez kilka dni potrzymam ten rytm, zobaczę co z tempką. A tak na marginesie to od 3 cykli mam krótkie cykle 26dni, a dzisiaj jest 23dc i tempka skacze cały czas do góry. Zobaczymy co będzie dalej. goko1 - dzięki za wykres. Mam nadzieję, że Twój długi cykl świadczy tylko o jednym, o (*). Gdzieś czytałam, że czasami testy ciążowe wychodzą bardzo późno, także wszystko jeszcze przed Tobą. Danik1 - pisałaś, że nic już nie rozumiesz z tego mojego cyklu. nie martw się ja też nie, więc jesteśmy już dwie. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:13 cześć kobietki, co tam u Was? u mnie 55 dc(!!!) nigdy nie sądziłam, że doczekam do takiej daty, temperatura 37,3 , program FF też zgłupiał nalega abym zrobiła test ciążowy (wczorajszy tak jak pisałam negatywny), ponadto wylicza mi na przyszłe cykle @ na 5 lipca a dni płodne na 19-22 czerwiec, hi,hi,hi i jak tu ufać programowi FF??? Najciekawsze, że jakbym wczoraj na przykład dostała @ to i tak program nie chce mi nic zmienić odnośnie owulacji (robiłam sobie wczoraj w nim różne symulacje). Co tam u Was? ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:27 Goko ja jestem w szoku tempka Ci rosnie hihihi, a moze jakies lewe testy masz cio?? Sluchaj moze wybierz sie do lekarza, bo moze cos program szwankuje...a jakby zrobiła sobie usg byłoby wiadomo co jest grane. Mysle ze nie powinnas zwlekac, tylko poleciec na usg. ale to tylko moje zdanie, mam nadzieje ze zastanowisz sie nad tym. A jak sie poza tym czujesz? Cos boli, czy masz jakies objawy @@ np?? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:37 kattrin1 idę w poniedziałek/wtorek, wiesz testy to raczej nie lewe, w tym długasnym cyklu zrobiłam 4 sztuki Quick View, Pre-test, Bobo-test i Amil (o ile dobrze pamietam tę nazwę). Czekam do poniedziałku juz naprawde blizej niż dalej. A może ta ovu była jednak przed tym skokiem tempki, najbliższe dni może mi coś wyjasnią. Nic mnie nie boli, nic nie czuje ani na @ ani na (*). Trochę mnie kuły jajniki na zmianę, raz z jednego boku raz z drugiego o ile dobrze interpretuję, że to były jajniki. Teraz jest ok. Hormonalna huśtawka może, bo tydzień (jeszcze w maju) piekielnie bolały mnie sutki, ale minęło myślałam, że wina prolaktyny, poza tym jem jak opętana, ale ty Też podobno, no to żadne odchylenie, może taki czas albo truskawki wzmogły mój apetyt na inne rzeczy. Kattrin1 poczekam jeszcze te 4 dni, jak @ nie przyjdzie w poniedziałek lecę do lekarza, on zawsze mi robi usg to zobaczymy co się tam dzieje i będziemy działać, leczyc, wywoływać itp. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:40 Goko widze ze wiesz co robisz, ja trzymam kciuki zeby wszystko skończylo sie dobrze, racja do poniedzialku juz bliziutko wiec, hihihi musze sie uzbroic w cierpliwosc co do Ciebie, bo jestem przeokrutnie ciekawa... a bierzesz cos na prol? robiłas jakos ostatnią badanko?, a z tym jedzieniem to słyszałam ze moze to byc od wysokiego progesteronu ale nie wiem czy to prawda. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:55 nic kattrin1 nie biorę i nic nigdy nie brałam, do tej pory wszystko było ok, niby cykle długie (po odstawieniu tabletek) bo średnio 35 dniowe, ale wszystko było w porządku, z badań robiłam tylko tarczycę i badania podstawowe (całkiem przypadkiem były mi potrzebne do innego lekarza) i ok. Na razie nic innego mi lekarz nie zlecał, wewnętrznie też wszystko ok (za każdym razme mam usg wewnętrzne - taki lekarz), ostatni raz byłam u niego w marcu z wykresami pod pachą i wówczas okazało sie też, że starania prowadziliśmy zbyt wcześnie, bo owu mam dopiero 4 dni po pierwszym teście pozytywnym. Tabletki odstawiłam w ubiegłym roku we wrześniu. Pierwsza @ po odstawieniu pigułek miałam po 30 dniach, potem cykle były ok. 35-36 dniowe, najdłuższy (tylko jeden) 39-dniowy. Starania zaczęliśmy tak sobie chyba na przełomie grudnia/stycznia, bo lekarz nie zalecał od razu po odstawieniu tabletek (IX,X,XI - tylko z "gumkami"). W tym obecnie długaśnym cyklu brałam na początku witaminy (Salfazin) przez kilka dni, od 4 dc tak do ok. 18 dnia cyklu wiesiołek i wychlałam cały Gujzayl (chyba w okolicach od 20 do 26 dc). No i Folik oczywiście, ten to biorę już od września codziennie. i to by było na tyle, jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni. -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:58 to wszystko wygląda ok )) i niech tak zostanie, a mysle ze @ nie dosytaniesz do pon. i jak pójdziesz do gina w przyszłym tygodniu wszystko sie wyjasni i sie uspokoisz ))))) z tego co słyszałam to nieraz zdarza sie u kobiety takie nietypowy długasny cykl i nie ma sie czym przejmowac)) Takze nosek do góry i czekamy ))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:05 oczywiście, nosek cały czas w górze (chyba dlatego, że to tak długo trwa - ileż można się stresować, przejmować i smucić, tym bardziej, że za kilka dni wszystko i tak się wyjaśni a co u Ciebie kattrin1, który to dzień, jak tempka, zarzuć wykresikiem -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:13 cześć dziewczyny u mnie póki co obiecująco, 21 dc, 7 dpo, temp 36,95 (wykresik do pooglądania) ale najważniejsze to te bolące piersi, w nocy sie budziłam, jak mi coś za mocno otarło się o sutki a jak mówiłam wczesniej bardzo razdko mi się to zdarza nawet przed okresem, a jak już to może 1 dzień przed, a teraz od 3 dpo już ponad cztery dni ciągle są takie wrażliwe )) a ja się cieszę jak głupia, że mnie bolą z tesetm jestem dzielna, ale w niedzielę zrobię, dla świętego spokoju, @ jest przewidziana na czwartek także wtedy będzie najwyżej powtórka Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:28 nio to super, ze wszystko pieknie wyglada)) Czekamy teraz oby tempka nie spadała i trzymała sie na tym poziomie przez 100 dni... (*) jest i juz) niedziela, poniedziałek jest nasz hihihiii)) a moze 13 czerwca okaze sie bardzo szczesliwy???))))))))))))))))))))))))))))))) Bądz dzielna nadal Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:15 juz zarzucam wykresik, a u mnie standard hihihii, juz nie boli podbrzusze jakby zmniejszał sie ból z dnia na dzien za to piekny biust hihihihiih)))) www2.fertilityfriend.com/home/98970 i co myslisz na ten temat????? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:24 piekny wykresik kattrin i bardzo obiecujący? a jaki miałaś cykle do tej pory? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 09:29 z cyklami róznie, moja faza poowulacyjna trwa 13 dni)))) hihihih a na kiedy stawiasz owulacje u mnie?? 16 dc czy 21 dc?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:22 )) czyli zostało mi 3 dni ) hihihihi, zmieniłam sobie juz na wykresiku prawidłowo jak było kiedys i czekamy, niedziela i poniedziałek dzien sądu Fajnie wygląda ten wykres, jeszcze niegdy w zyciu nie miała tak stałej tempki, zawsze lawirowało skok spadek ,a teraz stoi pieknie w miejscu i nawet na milimetr sie nie ruszy? Czy moze to cos oznaczac?? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:58 marooda - Ty to chyba na monitoringu masz potwierdzoną ovu, ale Ci dobrze, a może ten spadek w 4 dniu też coś oznacza (*), pierwszy raz robiłaś monitoring? napisz coś ile razy , czy dzień po dniu, czy jak ,czy wszystko było zgodne z testami od Ewy czy jest inaczej, itp. Sorki, ale strasznie ciekawska jestem tego... --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 08:10 Czesc dziewczynki co u Was w ten pochmurno słoneczny dzionek, napiszcie cosik? Goko czekam na wykresik, Danik juz lepiej sie czujesz?? Roleczka melduj sie szybciutko, chyba ze znowu masz kierowniczke na głowie)) Siuba jak dzis tempka? I jak sie czujesz? Diamencik trzymam kciuki za wizyte prezesów)))) Jolus superancko ze zagladasz do nas) Fajnie by było gdyby izutek i portka i emania czesciej pisały co u nich... Marooda jak u Ciebie??Tempka nadal wysoka? I jak testowałas czy sie jeszcze wstrzymujesz?? Buziak Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:37 dzięki kattrin ,nietety nie mam wpływu na inne dziewczyny moze zaglądną witam wszystkich dzisiaj Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:38 jak sie czuje mamusia 21 tyg. Majeczki lub Alicji?? Pisz kopie?? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:41 kopie kopie teraz też najczęsciej po jedzeniu i jak odpoczywam wtedy nie ma kołysania isię budzi a jak Ty się czujesz? samopoczucie w normie? czy ponad normę;0) jakos tutaj cicho się zrobiło wiesz kattrin przytyłam już 7 kg i zastanawiam sie gdzie te kg sa chyba w cycach bo brzuch jeszcze mały Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:45 och to świetnie ze kopie)))) U mnie wszystko standardowo, tylko okrutnie jestem głodna. A brzusio przestaje bolec, juz prawie nie czuje @@, czasem moze cos zacmi, ale tak to idealnie, jedynie z czego jestem dumna to mam piekne pełne piersi hihihiihihi, zto jest jedyna róznica, bolą tylko przy dotyku, wiec wogóle na to nie patrze, hihihi ale chwale sie nosząc bluzeczki z dekoltem, bo normalnie pieknie wyglądaja )))) 7 kg to mało, ja mysle ze idzie to w dzidzie, a nie w brzuch )) a to co masz jeszcze malusi brzuszek?? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:48 to super piersi kobieta musi mieć piękne to jeden z jej atutów och chwal się chwal masz napewno czym! no właśnie brzuszek jeszcze mały ale widoczny - ale i tak mały w porównaniu z innymi październikówkami-z jednej strony dobrze no bo kręgosłup nioe jest obciążany(jak mawia mój gin.)ale z drugiej już bym chciała mieć duży ale taki leciutkihihihi i jak tu dogodzić babie!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:52 moze niedługo tak Ci urosnie ze wogóle nie bedziesz nic poza nim widziec hihihi) ale chyba fajnie jest miec taki malusi brzusze, cio?? najwazniejsze ze córcia jest zdrowa i sobie spokojnie mieszka A co do piersi hihihih zawsze takie dwa orzeszki, nie do pokazywania, nawet sie dziewczyny smieją ze mnie ze normalnie wkońcu ubrana jestem kobieco, bo tak wyeksponowałam biust hihihihihihi)))) Normalnie duma mnie rozpiera hihihihihi, niezle zakrecona jestem co?? duma z cycków hihihi, ale ciesze sie dopóki mam bo niedługo moze sie skończyc)))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:54 kattrin1 czyżbys robiła kilka testów OPK w miesiącu (w całkiem odległych terminach), bo takie widzę na Twoim wykresiku? -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 10:57 tak tak, wiesz i napisałam pozytywny choc nie wiem czy prawidłowo... 12-13 dc robiłam i wyszły II kreski ale testowa lekko jasniejsza od kontrolnej, tak w jednym jak w drugim dniu, 13 dc troszke ciemniejsza ale tez jasniejsza od kontrolnej, potem myslałam ze juz jestem po owulacji, ale jakos ok 20 dc sluz mi sie nie podobał i zorbiłam jeszcze raz i co widze znowu II kreski i testowa prawie taka sama jak kontrolna, tez troszke słabsza.... i zgłupiałam....chyba zrezygnuje z tych testów...bo juz nie wiem czy wogóle umiem je robic... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 11:01 Ewa pisała coś o tym, w tych swoich poradnikach i instrukcjach, że jak za duży poziom LH to lepiej nie robić testów (chyba nawet prosiła o zwrot testów). Nie wiem jakie u Ciebie te kreski, bo ja zawsze miałam bardzo ciemne przynajmniej w jednym dniu każdego cyklu, ale i tak wiarygodne nie były, bo widzisz co jest (( Czekam jeszcze na info od maroody jak to u niej było porównując oczywiście monitoring do testów --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 11:18 ja nie miałam w tym cyklu b. ciemych kresek, tak jak pisałam były zawsze jasniejsze od kontrolnej, ale delikatnie i potem juz zanikająco... nie wiem, moze zle uzywam, no własnie chyba nie dla kazdego te testy sa uzyteczne, choc bardzo duzo niektórym pomogły) nie wiem o tych zwrotach, nie czytałam, ale spoko przynajmniej wiem ze mam owulacje, a czy bedzie fasolinka to sie okaze... Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 11:46 Witajcie slonka!! Ja w tym miesiacu tylko Wam dopinguje, bo sama odpadam. Dopadla mnie choroba, wlasnie biore antybiotyki, opryszczke mam na pol gornej wargi i jeszcze stres spowodowany ustnym egzaminem!! Nawet nie mysle jak ja bede na tym egzaminie wygladala. Dobrze, ze chociaz troche mi sie polepszylo to moge sie pouczyc. Tak wiec trzymam za Was kciuki, a Wy trzymajcie za moj egzamin i zeby mi sie juz w koncu poprawilo!! )) Pozdrowka!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 11:55 Daniczku Ty nam zdrowiej bysmy mogly Ci dopingowac))) a egzaminek napewno zdasz na 5+))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 12:09 Przyjechali Na razie tylko jeden prezes. Szkoli sobie teraz swoich ludzi, drugi miał dojechać w piątek i juz się nastawiałam na swoje własne zwolnienie, ale PODOBNO nie przyjedzie, nie kraczę, ale to chyba dobrze wróży, bo ten co jest to się nabywaniem nowych ludzi do pracy raczej nie zajmuje Z tego co widzę, to każdej szykuje się (*) A co mi tam najwyżej zostanę tu sama Albo też z Wami przeniosę się dalej na ciążowy wąteczek OBY!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 12:12 Diamenciku ja Cie nie zostawie!!!! nie zostaniesz sama)))) bedzie cool! Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 11:58 u mnie to drugi cykl z mointorowaniem i testami owulacyjnymi w zeszlym cyklu testy robione 11 i 12 dc pokazywaly tylko blaaadziutka druga kreske, w 13 dc bylo usg i pokazalo juz pekniety pecherzyk, tego samego dnia mocna gruba krecha n tescie owulacyjnym, czyli test wyszedl dopiero w dniu pekniecia pecherzyka - ale nie trafilismy ze starankami niestety... w tym cyklu tez chcialam sie umowic na 13 dc ale nie bylo miejsc i umowilam sie na 14, test owulacyjny w 13 dc pokazal druga gruba kreche, troszke jasniejsza od testowej, w 14 dc na USG znow pekniety pecherzyk (wg pani doktor wlasnie w 14 dniu pekl), czyli test pokazal juz dzien wczesniej zblizajaca sie owu, staranka byly i 13 i 14 dc takze szanse mam duze )) Odpowiedz Link
marooda Re: marooda trzymam kciuki!!!:)))))))))))n/t 09.06.05, 12:09 dodam tylko, że dzięn starań czyli 13 dc to był Dzień Dziecka - cóż za piekna data za poczęcie )) tfu dobra, nie zapeszam... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: marooda trzymam kciuki!!!:)))))))))))n/t 09.06.05, 12:13 och super z tym dniem dziecka)) fajny prezencik hihihiihii dzieciatko, zeby sie stało (*)(*)... Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 12:02 takze u mnie to nie bylo takie monitorowanie dzien po dniu, bo ja akurat trafialam w dzien pekniecia pecherzyka a szlam dopiero 13 dc bo zwykle mialam dluzsze cykle, 30 potem 29 dni, te ostatnie mam takie krotkie, po 27 dni, pierwszy raz w zyciu.... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 12:46 halooo halooo jest tu ktos?? czy wszystkie pouciekały?? A Roleczka?no az tyle masz pracy słonko??? oj jestem ciekawa co u Madzi i Ewuni... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 12:57 i nic nie piszesz ojjj... powiedz jak tam u Ciebie pogoda? samopoczucie i jak szefostwo? wszystko ok Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 13:14 Szef jest jeden i na razie nic ni mówi, więc jestem dobrej mysli, jesli na dodatek drugi odwoła swój przyjazd to juz jestem pewna, że umowę dostanę, bo nie ma innej możliwości, JUŻ bym musiała kogos przyuczac na swoje miejsce. Pogoda: słonko świceci, ale zimno........ a u Ciebie? Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 13:16 Mam jedno pytanie: jak to jest z owu. Jesli mierzę sibie temperaturkę i wychodzi powiedzmy z którys dzień, że nagle jest wyższa, to już jest po owu czy nie? I kiedy sa płodne dni? W dni owulacji zaraz przed czy zaraz po??? Wiem, że to banalne, ale mam watpliwości Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 13:18 wiesz powiem Ci ze jak wzrasta Ci tempka i masz 3 wyzsze to znak ze jestes po owulacji. A płodne są przed tym skokiem i poprawic chyba trzeba w skok. Chyba najlepiej przytulac sie do skoku tempki i poprawic po nim, i mysle ze (*) murowana, ale nie znam sie az tak dobrze na tym... Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 13:32 Aha, przytulałam sie przedwczoraj i wczoraj i jeszcze dziś była niska. Dziś mam 10dc. Tylko pytanie czy tempka wzrośnie i kiedy, bo codziennie na siłę nie ma co się starać... nie chcę miec @ na ślubie musimy się mocno postarać! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 13:37 nic an siłe, starajcie sie kiedy chcecie, najlepiej co dwa dni, a nie przeoczysz))) a gdy wzrosnie i bedą trzy wyzsze to po owulacji bedziesz Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:28 Nic na siłę, wszystko młotkiem Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:39 Odnośnie tych 3 wyższych temperatur przyjmijmy, że tak mówi teoria, w praktyce wygląda to gorzej, raz jest owu i nawet program ff wskazuje, że była, potem przesuwa kreską dalej, potem znów nie ma owu itp., itd. Podobno temperatura nie jest zbyt dobrym wskaźnikiem, czytałam właśnie o tym, jak znajdę wrzucę link ----- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:39 Cześć Dziewuszki!!! Kattrin, masz rację, mam szaleństwo w pracy. Ale mam nadzieję że za kilka dni się to skończy. U mnie dzisiaj 20 dc i owuli jeszcze nie było. To jest jakieś kuriozum normalnie. Chyba już pogodziłam się, z tym że ten cykl będzie bezowulacyjny. Trzymam za Was wszystkie kciuki Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:53 witam Roleczko, szkoda ze masz tyle pracy, ale pomysl sobie ze juz nieługo sobie odpoczniesz))od juterka weekend)) A owu moze byc jeszcze wiec nie panikuj Laska)))))))))))trzymam kciuki Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:53 cześć kobitki U nas wszystko w porządalu dzidziuś rośnie a ja chyba wyczówam już male kopniaczki ale nie wiem czy to to bo jest jeszcze wcześnie a to takie uczucie jakby mi mięśnie brzucha drgały?????? nie pisze często do was bo nie chce wam sprawiać przykrości ale zaglądam do was codziennie i czekam na następne mamusie !!!!!!!!!!!! trzymam mocno kciukasy za was Goko ten twój cykl jest reeeekordowy????!!!!!!!???!!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:56 a cotam u was dzisiaj na obiadek bo ja chyba mam chęć na spagetti carbonara. Czekam na misia jak zrobi zakupy i biore się do roboty "mniam" Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:59 u mnie dzis barszczyk biały z kiełbaska białą i jajeczkiem, ale ja mam ochote na rybke, i pewnie doprawie zupke kanapeczką z sardyką w oleju...)) no a wieczorem doprawie pewnie tez jaką kanapusią moze z warzywkami... ochh piszesz o jedzeniu a mi juz w brzuchu sie przekreca, a objadłam całą firme dzis, swoje kanapki, kolezanki i jeszcze dwa pączusie... koszmar... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 14:56 emanio zaglądaj czesciej i pisz czesciej) super kolejna "kopana" cieżaróweczka, super )))) a wiadomo co bedzie synek czy córcia??? Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:00 lekarz powiedział że może chłopak ale żebym się nie sugerowała!!! Na filmie z USG widać moim zdaniem jak dzidziuś łapie się za siusiaczka i wogle coś bialego majta się między nóżkami czuje że to będzie Krzyś Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:01 och to super)) no to mamy dziewczynke i chłopca)))extra)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:03 może być dziewczynka, moe byc chłopiec, najważniejsze żeby zdrowe, a napewno bedzie. może na kolejnym usg uda sie podgladnąć, a jak nie to będzie niespodzianka --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:02 a barszczyk z jajeczkiem i kiełbaską to i ja bym chapnęła Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:05 hihihihihiih weszłysmy na temat jedzonka i my z Goko juz umieramy z głodu hihihihihi))) to jakas paranoja... och jeszcze 2 godzinki i zasiąde do stołu... no a teraz poprostu bede zajadac sie ekranem i przepisem na spagetti... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:08 kattrin1 moje kondolencje, ja bym już nie dała rady 2 godziny, aż mi się z głodu kręci w głowie, za 5 minut już znikam --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:11 ojjj zazdroszcze, ale mam jeszcze jedną kolezanke z kanapka wiec hihiiihiii.... i jakos wytrzymam, boszzzzzzzzzzzzzzzzz to jest tragiczne i do tego mam taki dziwny smak w ustach ze az mi niedobrze normalnie, jakos wytrzymam moze.. w domciu nadrobie cos czuje ze znowu lodówka bedzie tylko moja))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:13 ja już uciekam, przepis emanii wydrukowałam i zmykam, pa,pa Trzymajcie się do jutra ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:00 emania podaj przepis na te spaghetti, chętnie skorzystam, ja makaron mogę wcinać cały tydzień z rzędu cholercia język mi w d*** ucieka taka jestem głodna, wcinam właśnie pistacje i zaraz jadę na obiadek, już normalnie nie mogę z głodu. ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:10 ja tez głodna właśnie się obrzeram kapustą kiszoną Spagetti Carbonare ja robie tak: wiadomo gotujemy makaron al dente na patelni dusimy drobno pokrojony boczek wędzony z odrobiną cebulki (ja wole poddusić a nie podsmarzyć) a w garnuszku przygotowuje sobie polewke czyli śmietana do niej dosypuje starty parmezan troche czosnku (jak kto lubi) i 2 żółtka to wszystko razem mieszam z podduszonym boczkiem i polewam po makaronie na oniec posypuje jeszcze parmezanem Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:13 oj jakie mniamnuiśne))) ochhh moja slinka.... moze Cie spapuguje dzis na późną kolacyjke i zrobie sobie (wszystko mam w lodóweczce). a kapustka och och och przeslij trosze dla mnie... Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:13 a i nie podgrzewam tej śmietany z jajkami bo wtedy się ścina trzeba bardzo uważać. Jak się poleje na gorący makaron i boczek to jest ciepłe Mniam życze smacznego Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:17 chętnie Kasiu bym ci przeslała kapustkę ale jak się do niej dorwałam to zjadłam całe pół kilo i już mi nic nie zostało ((((((((( przykro mi może innym razem Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:21 och szkoda )ale na zdrówko, pamietaj o mnie następnym razem hihihihi) a mam do Ciebie pytanko z poczatku ciazy, czy w terminie @@ miałas moze przezroczysty sluz, malusio, ale taki błyszczący? Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:31 u mnie to były wszystie symptomy na @ ale pamiętam że izutek i Portka wtedy o tym pisały więc troche sprawdzałam ale nie mialam nic na zewnątrz tylko jak palucha włożyłam a pozniej to mialam taki śluz kremowy jak przed @ i brzuch też mnie bolał @ Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:33 teraz mam sporo tego śluzu ale przeważnie jest zabarwiony na żółto bo męczą mnie niestety stany zapalne buuu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:35 no ja na zewnątrz wogole nic nie mam i jestem w szoku, bo zawsze płynełam...duzo sluzu białego a teraz nic, tylko w srodku czuje ze jest slisko a nieraz na papierze taki błyszczacy. a brzuchol @@ bolał ale od wczoraj juz przestaje, powoli, jakby sie zmniejszał. Ale dziekuje za odpowiedz)))) Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:38 no to chyba dobrze jak coś innego sie u ciebie dzieje!!! mam nadzieje że to fasolinka daje znać trzymam kciukasy w końcu musi się udać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:39 ale mi się chce pić po tej kapuście!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:40 hahaha ładnie kwaskowa kapustka i suszy jak na sacharze)) Mam nadzieje ze bedzie ok, zresztą przeciez nie moze byc inaczej hihihihiih)) Juz niedługo juz bliziutko)))Trzymaj kciuki Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 09.06.05, 15:50 jade jesc!!!!! papa dziewczynki do juterka) buziaki Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 08:50 cześć kattrin1! u mnie, chyba 55 lub 56 dc (muszę sprawdzić, sama już się gubię), temperaturka w porównaniu do wczorajszej trochę niższa, dzisiaj jest 37.1, ale mierzyłam o 6.00, bo musialam wstać trochę wcześniej (normalnie mierzę między 6.30 a 6.45). Jestem poza tym strasznie niewyspana, bo spałam może z 6 godzin, poszłam zbyt późno, a może ta tempka ma być taka, może spada i @ przyjdzie w końcu, nie wiem. Dzisiaj po 10.00 dzwonię do lekarza się zarejestrować na poniedziałek, jak przyjdzie @ oczywiście odwołam wizytę i nie pójdę, pójdę jak się wredota skończy może tydzień później, a jak nie przyjdzie będę już miała termin wizyty zaklepany, bo obawiam się, że jak zadzwonię w poniedziałek to mogę mieć problemy z terminem na ten sam dzień. sama juz chyba sie denerwuję, może nie za bardzo, ale naczytałam sie o różnych rzeczach i nie wiem co jest więc sobie wszystko przypisuję, jakieś niepękniete pęcherzyki, jakieś przeterminowane, czy jak tam (inaczej zwą) ciałko zółte. ale do poniedziałku niedaleko, więc chyba wytrzymam, a może samo się wszystko wyjaśni. ---- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 08:52 cześć dziewczynki, zanim to wklepałam, a dzisiaj pracuję na zwolnionych obrotach, hi,hi, Wy zdążyłyscie się też tutaj pojawić i nawet sporo juz naskrobałyście, więc poczytam sobie teraz co u Was. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 08:57 Goko z tego co ja wiem o mierzeniu tempki to jesli mierzyłas o 6 rano a zawsze mierzysz o 6:30 to jest to czas taki sam, wiec tempka jest dobra, taka sama by była jakbys mierzyła o 6:30. Nie miarodajna jest wtedy gdybys mierzyła o 4 rano np. lub 5 rano, albo po 7:30, a ten spadek no zobaczymy, co oznacza. Koniecznie zapisz sei do tego lekarza, jesli dostaniesz @@, to i tak idz sie przebadaj na usg, bo ten cykl za długasny jest niestety. Choc ja nadal trzymam kciuki za (*), tak bardzo bym chciała... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 09:26 kattrin1, zapisze się napewno, po 10.00 powiem Wam na którą mam wizytę w poniedziałek, ale jak dostane @ to pójdę dopiero po niej, jak ma mi zrobić usg jak będę krwawić? Poczekam, aż @ się skończy. Mam nadzieję, że tak źle nie będzie bo trochę się już boję. naczytałam się za dużo w tym internecie, jakieś torbiele, złe ciałka żółte, niepęknięte pecherzyki owulacyjne, itp. (mój M mówi, że już chyba sie od tego internetu uzależniłam, bo czytam, czytam i czytam, i i tak w końcu chyba nic nie wiem - to już moje zdanie). Cholercia zrobiłam już 4 testy ciążowe i na żadnym nawet cienia (za te kase miałabym prawie dwa badania z krwi ). Czasami czuję, że mam małe zawroty głowy, ale nie wmawiam sobie, że to ciąża. Bardziej wmawiam sobie jakieś zaburzenie hormonalne, może za dużo myślałam o (*). Apetyt też mam niezły ostatnio, ale na złą przemianę materii nie narzekam. Wczoraj na kolację ugotowałam spaghetti (chyba sobie tutaj niezłego apetytu na forum narobiłysmy) takie na szybko z szynką, sosem knora z torebki, duzą iloscią sera itp. I tak miałam dwie miski jedna spaghetii, druga sałaty ze śmietaną. Normalnie jak to wszystko zjadłam, to myślałam, że peknę, a wyglądałam conajmniej jak taka ciężaróweczka (w 6 miesiącu) - taki brzuchol dostałam, aż mnie bolał i spodnie cisnęły, jaki to człowiek głupi, jadłam, jadłam a nie pekłam, ciekawe... (a nawet mi tak bardzo nie smakowało, bardziej ta sałata). Tak sobie myślę, że może ze stresu zaczęłam jeść, chociaż u mnie zawsze było odwrotnie. No ale dzisiaj już ok, chyba nic tam nie ma... Moja przemiana ostatnio chyba przyspieszyła, a to już napewno zaprzeczenie ciąży, bo podobno jest na odwrót (zaparcia, zwolniona perystaltyka, itp). no jeszcze 30 minut i dzwonię się umówić. a teraz idę po cappucino, zaraz wracam --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 09:28 marooda! teraz to co innego, super ten wykresik mi się bardziej podoba...)) --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 09:37 Penie ze tak zapisuj sie a potem bedziemy myslec co i jak Wiesz z tym czytaniem to katastrofa...ja kiedys tez naczytałam sie i zgłupiałam z przerazenia, a okazło sie ze wszystko ok, wiec juz nie czytam... hahaha z testami własnie tak jest wydaje sie kupe kasy a nieraz nic z nich nie wynika, dlatego ja zawsze robie tylko jeden test a potem czekam czy @ przyjdzie czy nie (juz z nastawieniem na nią, a nie ze testy kłamią, jeszcze nigdy mnie nie zawiodły), a jak @@ nadal sie spóźnia to biegne do ggina i kropa. Ja miałam wczoraj przykrosc z jedzeniem, obiadzik wchłonełam migiem, a potem chciałam sobie zrobic kanapeczki z sardyneczką i otworzyłam lodówke i ... kibelek, zorbiło mi sie tak niedobrze ze myslałam ze poleci, ale skończyło sie tylko na odbiciach i próbie bleee. Potem juz normalnie kanapeczki zjadłam i poszłam odrazu spac: godz. 20, wiec chyba @@ juz tuz tuz)) ale NOWY CYKL NOWA NADZIEJA , a poza tym normlanie pojade na wakacje!!!!! odpoczne wybawie sie i po powrocie bede starac sie dalej)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 10:38 no i lipa, nie zapisałam się akurat na złośc autoamtyczna seretarka gada, że rejestracja czynna: pon, wtorki, czwartki, dla pilnych spraw podana komórka, ale ja aż tak pilnej nie mam, żeby mu zawracać głowę na komórkę, więc czekam do poniedziałku do 10.00 i wówczas to już napewno się zarejestruję. A chciałam tak dobrze... nie udało się, mam nadzieję, że bedą miejsca w poniedziałek, na poniedziałek. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 10:47 moze beda nie przejmuj sie słonko)))) musimy jednak czekac do poniedziałku.. no zobaczymy jak sie bedzie tempka zachowywac w sobote i niedziele))))) Nie nerwuj sie i usmiech prosze)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 10:49 mimo wszystko uśmiech jest )) --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 10:55 to sie ciesze bardzo bardzo)))) chyba najwazniejsze to byc usmiechnietym i nie przejmowac sie porazką, przeciez zawsze po złych czasach przychodzą piekne)))) i tego sie trzymajmy Odpowiedz Link
kattrin1 "-" 10.06.05, 07:59 znowu witam pierwsza, dzis 11 dpo i co "-" tak jak przypuszczałam, tempka zas poszla w góre, wiec jeszcze spokojne dwa dni i w pon. @@. Brzucholek raz boli raz nie hihihihi i znowu jestem z dekoltem, musze sie pokazywac przez te dni bo niestety juz w pon. wtorek wszystko wróci do normy i znowu bede musiała czekac na ładny biust ok 28 dni ))) Dziewczynki prosze meldowac co u Was? Czekam z niecierpliwoscia)) Odpowiedz Link
marooda Re: "-" 10.06.05, 08:38 u mnie dzien 22 i tempka spadła z 36,9 na 36,8 ale to chyba jeszcze tragedii nie ma @ termin za 6 dni, piersi nadal bolą DZIŚ PIĄTEK!!!! teraz piję lekką kawkę i myślę co by tu na śniadanko spałaszować, dobrze, że mam w lodówce w pracy zawsze jakieś zapasy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: "-" 10.06.05, 08:42 maroodko taki spadek to nie spadek) zresztą jak masz jeszcze 6 dni do @@ to wogóle nie masz sie czym przejmowac, dobrze jest i za kilka dni bedzie (*) ja sie tez upijam kawusią) i chyba zaraz pójde po druga i jakies ciasteczko?? Odpowiedz Link
danik1 Re: "-" 10.06.05, 08:44 Witaj Kasiu!!! To ja dzisiaj druga, ale nie wiem ile tu zabawie, bo strasznie mnie glowa boli, no moze nie tak strasznie, ale nie czuje sie najlepiej. Nie wiem czy te antybiotyki tak dzialaja, pewnie tez dodatkowo oslabiaja organizm, ale juz dawno nie bylam tak chora. Wczoraj sie jeszcze dowiedzialam, ze zaostrzyli egzamin i bedzie trudniejszy. Nie bedzie pytan z serii, jakie masz hobby a np. czy szkola powinna brac odpowiedzialnosc za to, ze dzieci zachochowuja sie nagannie w szkole, czy cos w tym sensie, albo co jest przyczyna siegania po narkotyki itp. A na kazde pytanie mamy po ok. 3-5min, gdzie musisz sie wykazac wiedza na podstawie przytaczanych argumentow i to wszystko po dunsku!! Ech!! Juz Wam nie marudze. Teraz dla odmiany cos weselszego, a mianowicie dowcip, ktory przed chwila uslyszalam: Sasiadka biegnie do sasiadki i mowi: -Wiesz, ze na naszej wsi wyladowali komandosi!!!! -Komandosi??? A kto to jest??? -To sa ci co atakuja od tylu!! -No papatrz - mowi ta druga - To ja 20 lat zyje ze swoim i ja nie wiedziala, ze on komandos!!! Hihihi!! Dobre, nie?? Kasia a jak tescik? Robilas?? Fajnie, ze tempka w gorze!! Napisz szybko co i jak!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: "-" 10.06.05, 08:46 robiłam, jak w temacie )) a ze tempka wzrosła to niestety nic nie oznacza bo pewnie pojutrze poleci na łep na szyje )) teraz czekamy juz na @@ Odpowiedz Link
danik1 Re: "-" 10.06.05, 08:48 Kattrin robilas test??? Czyli to "-" oznacza, ze wyszedl negatywny??? Nic sie nie martw to pewnie jeszcze za wczesnie!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: "-" 10.06.05, 08:53 Daniczku ja sie nie martwie wogóle, pewnie to jeszcze nie mój czas, wiec luzik bluzik. a mysle ze gdybym była w ciazy to test jednak by juz cos pokazał nawet cien, a robiłam testy Ewuni (b.czułe podobno), wiec nie ma złudzeń ))) Odpowiedz Link
goko1 Re: "-" 10.06.05, 08:57 hej, marooda- jak mierzysz temperaturę inna skala - nie celsjuszem, czy tylko nie zaznaczyłaś rodzaju miary przy przesyłaniu strony, hi,hi, jeszcze myslę (mimo zmęczenia), nie zaznaczyłaś przecież przed chwilą pisałaś, że miałaś 36.9 czy 36.8, popraw sobie, bedzie lepszy obraz -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
marooda Re: "-" 10.06.05, 09:16 mierzę i wpisuję w C ale tu się pokazuje w F i nie wiem czemu? Odpowiedz Link
marooda Re: "-" 10.06.05, 09:19 sierota ze mnie, przecież to się ustawia może teraz będzie dobrze... Odpowiedz Link
danik1 Re: "-" 10.06.05, 08:46 Witaj Marooda!!! Pisalam jak Ciebie jeszcze nie bylo w watku. Fajnie, to juz jest nas trzy, a gdzie reszta dziewczynek??? Odpowiedz Link
danik1 Re: "-" 10.06.05, 09:23 A ja dziewczynki znikam!!! Jestem bardzo slaba, wiec ide sie polozyc. Moze pozniej jeszcze tu wpadne. Pozdrawiam Was mocno i do uslyszenia!!! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:20 no jak zwykle, ja zajrzałam, a tu nikogo.buuuuuuuuu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:25 ja jestem i cały czas czekam na Was, tylko wszystkie chyba urlopują sie, zamiast zdawac realcje co u nich((( Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:27 ja też jestem, może nie cały czas (non stop), ale często tu zaglądam a tu taka cisza.... /przed burzą? / -- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:28 hahhaha, ja dzis z piateczku czytam sobie o negatywnych testach i jak one sie maja do rzeczywistosci, kiedy wychodza megatywne i dlaczego tempka rosnie zamiast spadac... takie tam głupotki, bo dzis mniej pracy mamy)) Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:33 Ja wkońcu też dzisiaj trochę luzu , uff. Czytałam was cały czas, ale nie miałam czasu pisać. U mnie nic nowego, tak jak pisałam wczoraj chyba to będzie cykl bezowulacyjny. Zawsze nawalały mnie jajniki, a teraz nic, kompletnie nic nie czuję, śluzu też żadnego. Coś mi się popieprzyło z tym moim organizmem. Jestem zła! Piąteczek, luzik, a tej wrednej owulacji ani widu, ani słychu. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:36 Laska spokój, owulka bedzie, moze poprostu później troszke, który dzis dc??? I jak sie nie uspokoisz to w tyłek!!! Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 11:56 21 dc. Ciekawe... Czytałam Kattrin o Twoich objawach. Coś mi się wydaje, że (*)!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 12:01 niestety nie, och nie czytałas postów wczesniejszych, w pon,.@@@@ test negatyw wiec nie mamy juz o czym pisac w tym cyklu)))) ale następny, wiesz)))))) hihihiihiihiiii a 21 dc Laska to mozesz owulke miec nawet 25 dc, spokojnie jeszcze wszystko przed Tobą nienerwuj sie słonko)))))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 12:41 Jestem Kattrin, tylko zasiedziałam się na forum kuchnia, bo spodziewam się gości i nie mam pomysłu. Może Ty mi cuś podpowiesz, bo dalej nic nie wymyśliłam. A apropo, test może nie wyjść przed terminem @, także jeszcze nic niewiadomo. A te twoje zachcianki i apetyt dobrze wróżą, O)! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 12:46 eee u mnie jest tak - test negatywny brak ciazy - zawsze wiec naprawde ten cykl stracony... a co do kuchni, to jakie to przyjecie?? duze z alkoholem, czy takie party??? Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 13:10 No nic, zobaczymy. Najwazniejsze, że nie tracisz wiary. A przyjecie imieninowe dla rodziny. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 13:18 wiary nie mam powodu tracic kiedys zostane mamą, a kiedy no cóz za rok 5 10 lat nie wiem, ale wierze ze kiedys sie stanie)))))))) a przyjecie imieninowe: kurczaki moze jakąś pieczeń? np. schabic ze sliwkami??? lub w ziołach?? Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 13:59 wwwwrrrrrr chciałabym żeby się w końcu udało i pójdę na macierzyński i wychowawczy i nie będę musiała więcej tu do biura przychodzić, sytuacja w pracy mnie strasznie dołuje niby praca ok, dobrze płatna, fajnie ludzie, ale szef potrafi tak zdemotywować (jest takie słowo?) do pracy, że hej, wszystkiego sie odechciewa Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek - czerwiec!!! 10.06.05, 14:01 maroodko juz za jakis tydzien))))))))))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link